Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 33

Thread: PS4 - peste 6 milioane de unitati vandute in mai putin de 4 luni de la lansare

  1. #1 SP
    Junior Member Leeloo's Avatar

    PS4 - peste 6 milioane de unitati vandute in mai putin de 4 luni de la lansare

    Odata cu lansarea consolei PlayStation 4 pe taramurile nipone, Sony are deosebita placere de a ne anunta ca numarul unitatilor vandute a depasit cifra de 6 milioane in mai putin de 4 luni de la lansare. Tot cu aceasta ocazie aflam ca numarul de jocuri de PS4 vandute a depasit cifra de 13,7 milioane. Cu alte cuvinte, consola next-gen a celor de la Sony s-a vandut foarte bine in cele 57 de tari unde este disponibila si se vinde foarte bine in continuare, stocurile din magazine inca avand de suferit. Nu putem decat sa le dorim succes in continuare si la cat mai multe unitati vandute. Personal sper ca focusul Sony sa se indrepte spre partea de entertainment astfel incat sa vedem cat mai multe titluri bune, desi ceea ce s-a intamplat cu studioul Santa Monica nu e de bun augur.

    Va reamintesc ca Sony in ultima vreme a facut un adevarat tur de forta prin inchiderea diviziei Vaio, vanzarea multor sedii si magazine retail precum si concedierea a 1000 de angajati. Concedierea face parte dintr-un plan mai mare prin care trebuie sa dea afara 5000 de angajati. Prin urmare, putem spune ca Sony cu un ochi rade si cu altul plange.

    Surse:
    Sony Closing 20 Retail Stores, Cutting 1,000 Jobs In US - Forbes
    Layoffs Hit God of War Studio Sony Santa Monica - IGN

    Totodata aveti prezentat in intregime comunicatul oficial de la Sony:
    VÂNZĂRILE PLAYSTATION®4 (PS4™) DEPĂŞESC 6 MILIOANE DE UNITĂŢI ÎN MAI PUŢIN DE 4 LUNI DE LA LANSARE

    - Vânzările de software pentru PS4 s-au ridicat la peste 13,7 milioane de unităţi în intervalul 15 noimebrie 2013 – 4 martie 2014
    - Popularitatea noilor caracteristici de gaming social oferite de PS4 este demonstrată de partajarea a peste 100 de milioane de secvenţe de joc înregistrate, peste 56 de milioane de sesiuni de joc vizionate şi o creştere peste aşteptări a numărului de abonamente PlayStation®Plus

    Tokio, 4 martie 2014 –Vânzările cumulate ale consolei PlayStation®4 (PS4™) au depăşit 6 milioane de unităţi*1 la nivel global pe data de 2 martie 2014, anunță Sony Computer Entertainment Inc. (SCE). Această statistică include şi cele 370.000 de unităţi vândute în Japonia de la lansarea consolei, pe 22 februarie.
    Vânzările de software păstrează şi ele un trend ascendent, totalizând 13,7 milioane de unităţi*2 comercializate în magazinele retail şi prin download digital de pe PlayStation®Store.
    „Sunt încântat de startul bun al consolei PS4 în Japonia”, a declarat Andrew House, preşedinte şi CEO al grupului Sony Computer Entertainment Inc. „Reacţia la caracteristicile sociale încorporate în PS4 a fost fenomenală şi personal sunt foarte mulţumit să văd utilizatorii jucând, partajând şi conectându-se cu alţi jucători din întreaga lume. SCE va continua să extindă universul PlayStation prin creşterea numărului de jocuri şi servicii inovatoare posibile doar pe PS4”.
    În prezent sunt disponibile peste 30 de jocuri*3 captivante create atât de SCE Worldwide Studios (SCE WWS), cât şi de alte studiouri, inclusiv de comunitatea de dezvoltatori indie. Această ofertă variată demonstrează susţinerea producătorilor şi publisherilor pentru PS4, contibuind activ la expansiunea rapidă a noii platforme. Printre cele mai vândute titluri regăsim KILLZONE SHADOW FALL (SCE WWS), cu peste 2,1 milioane unităţi comercializate la nivel global, KNACK (SCE WWS), Call of Duty: Ghosts (Activision), FIFA14 (Electronic Arts), Battlefield 4 (Electronic Arts) şi Assassin’s Creed: IV Black Flag (Ubisoft Entertainment). De asemenea, jocuri indie precum Contrast (Complusion Gams), Warframe (Digital Extremes) şi Don’t Starve: Console Edition (Klei Entertainment) au fost foarte bine primite de comunitatea de jucători.

    Publicul nipon se poate bucura de cele mai noi episoade ale unor serii deosebit de populare, precum DYNASTY WARRIORS 8: Xtreme Legends Complete Edition (Tecmo Koei Games Co., Ltd), FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn (SQUARE ENIX CO., LTD) şi Ryu-ga-gotoku Ishin! (SEGA Corporation).
    Oferta de jocuri disponibile pentru PS4 va continua să se extindă cu titluri mult aşteptate ca METAL GEAR SOLID V: GROUND ZEROES (Konami Digital Entertainment Co., Ltd.), KINGDOM HEARTS III (SQUARE ENIX CO., LTD), Destiny (Activision), Watch_Dogs™ (Ubisoft Entertainment), The Witness (Thekla, Inc.), #DRIVECLUB (SCE WWS), inFAMOUS Second Son™ (SCE WWS) şi The Order 1886 (SCE WWS).
    De la lansarea consolei PS4 s-a înregistrat şi o creştere a numărului de abonamente PlayStation®Plus (PS Plus). Pe lângă membrii deja existenţi, mai mult de jumătate dintre noii posesori de PS4 au optat să beneficieze de PS Plus. Printre avantajele oferite de acest serviciu se numără reducerile exclusive la o selecţie de jocuri, posibilitatea stocării salvărilor în cloud şi „Instant Game Collection”, care permite accesul gratuit la jocuri dezvoltate atât de către SCE WWS, cât şi de către producători terţi. Prin intermediul acestui abonament, posesorii de PS4 beneficiază de asemenea de multiplayer online şi de descărcarea şi instalarea automată a patch-urilor.
    Deosebit de populară s-a dovedit a fi şi PlayStation®App, aplicaţia fiind instalată pe mai mult de 3,6 milioane de dispozitive. PlayStation App poate fi descărcat gratuit pentru iOS şi pentru Android OS, oferind jucătorilor posibilitatea de a achiziţiona conţinut digital de pe PS Store şi de a schimba mesaje prin intermediul PSNTM.
    Jucătorii profită şi de funcţiile sociale ale consolei pentru a partaja experienţele de joc cu întreaga comunitate globală. S-au realizat peste 100 milioane de capturi*4 folosind butonul „SHARE” de pe controller-ul wireless (DUALSHOCK®4) şi peste 3,6 milioane de sesiuni de gaming au fost partajate*5 de pe PS4 prin intermediul platformelor Twitch şi Ustream. Acestea au generat peste 56 milioane de vizualizări*6. Posesorii de PS4 sunt conectaţi cu milioane de jucători de la nivel global şi se bucură, pe lângă gameplay-ul convenţional, de o nouă experienţă captivantă şi mult mai dinamică, posibilă doar pe PlayStation.

    Consola PS4 este disponibilă la ora actuală în 57 de ţări.

    *1 Cifra de vânzări în retail este estimate de SCEI. Informaţiile despre vânzările de PS4 în Japonia au fost adunate în perioada 22.02.2014 –02.03.2014. Informaţiile despre vânzările de PS4 în America de Nord, Europa şi America Latină a fost adunată în perioada 15.11.2013 – 01.03.2014, iar în Asiaîn perioada 29.11.2013 –01.03.2014.
    *2 Cifra de vânzări în retail este estimate de SCEI. Informaţiile despre vânzările de PS4 în Japonia au fost adunate în perioada 22.02.2014 –02.03.2014. Informaţiile despre vânzările de PS4 în America de Nord, Europa şi America Latină a fost adunată în perioada 15.11.2013 – 01.03.2014, iar în Asiaîn perioada 29.11.2013 –01.03.2014.
    *3 Numărul de titluri disponibil din 04.03.2014.
    *4 Informaţii din 28.02.2014.
    *5 Informaţii din 28.02.2014..
    *6 Informaţii din 28.02.2014.

    Despre Sony Computer Entertainment Inc.
    Recunoscut ca lider global și compania responsabilă pentru progresul divertismentului digital orientat către utilizatori, Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) produce, distribuie, dezvoltă și comercilizează sistemele de divertisment digital PlayStation®2 (PS2®), PSP® (PlayStation®Portable), PlayStation®3 (PS3®) și PlayStation®Vita (PS Vita). SCEI a revoluționat divertismentul digital din momentul lansării PlayStation în 1994, iar PS2® a dezvoltat moștenirea PlayStation. PSP® este un sistem portabil de divertisment digital care permite utilizatorilor să savureze jocuri 3D cu animații de calitate superioară și sunet stereo high-fidelity. PS3® este un sistem computerizat avansat, care include tehnologii precum Cell Broadband Engine și procesoarele RSX. PS Vita este cel mai bun sistem portabil de divertisment digital care oferă în mod revoluționar o combinație a experienței de gaming veridice cu conexiune la rețelele de socilizare. SCEI oferă experiența PlayStation® și sistemelor de operare open platform prin intermediul PlayStation®Suite, o inițiativă cross platform și cross device.

    Având sediul central la Tokyo, în Japonia, SCEI, alături de companiile afiliate , Sony Computer Entertainment America LLC., și Sony Computer Entertainment Europe Ltd., și diviziile sale, Sony Computer Entertainment Japan și Sony Computer Entertainment Asia dezvoltă, publică, comercilizează și distribuie component hardware și software, și administrează programele de licențiere third party pentru aceste platform și piețele aferente, la nivel global.

    “PlayStation” este marcă comercială a Sony Computer Entertainment Inc.. PS4 este marcă comercială al aceleiaşi companii.
    Restul mărcilor comerciale sunt folosite cu acordul proprietarilor.
    Attached Images Attached Images sony_enertainment_ps4.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai ca au vandut bine (desi ma asteptam la mai mult in Japonia)... insa nu cred ca vor mai reusi vreodata sa atinga numarul de unitati vandute din cazul PS2 (peste 150 de milioane). Dar daca o tin in ritmul acesta, au sanse mari sa vanda in 7-8 ani mai multe unitati decat PS3-ul (peste 82 de milioane). Totul tine de jocuri... Sa iasa acum ceva gen GTA VI exclusiv PS4, sa vedeti cum se dubleaza numarul instant. Din pacate Sony nu face fata la o productie atat de mare... cel putin nu inca.

  3. #3 SP
    Senior Member sol1d's Avatar
    n-o sa iasa vreodata un GTA care sa fie exclusiv vreunei console, nici macar timed-exclusive DLC

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by sol1d View Post
    n-o sa iasa vreodata un GTA care sa fie exclusiv vreunei console, nici macar timed-exclusive DLC
    Incorect. The Lost and Damned, The Ballad of Gay Tony si Episodes from Liberty City au fost timed-exclusive DLC-uri... pe Xbox 360. Pe PS3 si PC au iesit la 6 luni - 1 an

    GTAIV DLC release timetable
    • 17th February 2009 - The Lost and Damned Xbox Live release
    • 29th October 2009 - The Ballad of Gay Tony Xbox Live release
    • 29th October 2009 - Episodes from Liberty City Xbox 360 release
    • 16th April 2010 - The Lost and Damned PS3 release
    • 16th April 2010 - The Ballad of Gay Tony PS3 release
    • 16th April 2010 - The Lost and Damned PC release
    • 16th April 2010 - The Ballad of Gay Tony PC release
    • 16th April 2010 - Episodes from Liberty City PS3 release
    • 16th April 2010 - Episodes from Liberty City PC release

  5. #5 SP
    Senior Member sol1d's Avatar
    *n-o sa mai iasa
    Timed-DLC-urile au fost un mic experiment care nu a ajutat pe nimeni, au cam renuntat toate companiile sa mai practice astfel de metode.

  6. #6 SP
    Member blondutzu's Avatar
    Battlefield 4 Second Assault abia a venit pe PS4, pe X1 e disponibil de anul trecut..deci or sa mai iasa (sunt de acord ca e o prostie sa pui timed exclusive pe DLC-uri dar fie)

  7. #7 SP
    Member paulone's Avatar
    ar fi vandut si mai multe dar...sa scoti o consola de generatie noua care nu reda CD sau bluray 4K(deja se gasesc la Altex) mi se pare impardonabil
    eu am inteles ca este consola de jocuri dar nici atat de restrictiva sa fie...

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by paulone View Post
    ar fi vandut si mai multe dar...sa scoti o consola de generatie noua care nu reda CD sau bluray 4K(deja se gasesc la Altex) mi se pare impardonabil
    CD-uri audio va sti dupa update... cei de la Sony au promis treaba asta. Eu unul ma indoiesc profund ca isi ia cineva un PS4 pt. a asculta CD-uri audio... dar macar stim ca se lucreaza la aceasta functie.

    Cat despre BluRay 4K, nu a zis nimeni niciodata ca un PS4 nu le va recunoaste. Ba din contra, Sony a declarat ca in 4K PS4 nu va sti decat movies playback... nu si gaming.

    Piata de BluRay 4K este minuscula... in momentul de fata nu cred ca exista decat niste "demo-uri", si acelea vreo 10 la numar: 4K Ultra HD Movies Blu-ray Movies and Releases. Ce-ai vazut tu sunt fie playere care se lauda ca pot 4K, fie filme masterizate din 4K (o gogorita... asa exista filme masterizate din 8K, dar tot 1080p sunt).

  9. #9 SP
    Member eneea's Avatar
    Quote Originally Posted by paulone View Post
    ar fi vandut si mai multe dar...sa scoti o consola de generatie noua care nu reda CD sau bluray 4K(deja se gasesc la Altex) mi se pare impardonabil
    eu am inteles ca este consola de jocuri dar nici atat de restrictiva sa fie...
    Nu prea cred car fi vandut mai multe, din cate am inteles cam peste tot e "out of stock" PS4 .
    Eu pe xboxul meu nu m-am uitat nici macar o data la un dvd cu film, sau sa ascult muzica...iar de navigat pe net o singura data am intrat in facebook.

  10. #10 SP
    Junior Member Bayern86's Avatar
    Frumoase cifre.

  11. #11 SP
    Banned SWTFU's Avatar
    Quote Originally Posted by paulone View Post
    ar fi vandut si mai multe dar...sa scoti o consola de generatie noua care nu reda CD sau bluray 4K(deja se gasesc la Altex) mi se pare impardonabil
    eu am inteles ca este consola de jocuri dar nici atat de restrictiva sa fie...
    Blu Ray 4K - Film - Muzica - Film | ALTEX

    La Altex sunt filme 4K masterizate.

    Uite diferenta dintre 4k masterizat si 4k pur: What is "Mastered in 4K"? | Ultra HDTV

  12. #12 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by paulone View Post
    ar fi vandut si mai multe dar...sa scoti o consola de generatie noua care nu reda CD sau bluray 4K(deja se gasesc la Altex) mi se pare impardonabil
    eu am inteles ca este consola de jocuri dar nici atat de restrictiva sa fie...
    Stai linisitit, restrictiile sunt si in alte parti, acum depinde ce intelegi prin restrictii. Chestiile astea le-am mai zis si au fost comentate inainte sa apara consola. PS1 a venit cu CD si iesire S-Video sau SCART (nu suport deloc component). PS2 a venit cu DVD si posibilitatea de a folosi component (rezolutii mai bune si progressive in loc de interlaced). PS3 a venit cu Bluray si HDMI (digital, 720p, chiar si 1080p pentru unele jocuri). PS4 a venit cu... Bluray si HDMI

    Asta e situatia, Sony n-a vrut sa impinga tehnologia mai departe, n-avem ce face.

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Incorect. The Lost and Damned, The Ballad of Gay Tony si Episodes from Liberty City au fost timed-exclusive DLC-uri... pe Xbox 360. Pe PS3 si PC au iesit la 6 luni - 1 an
    Un exemplu si mai bun (zic eu) si exclusiv pentru consolele Sony: Grand Theft Auto: Liberty City Stories si Grand Theft Auto: Vice City Stories.

    Legat de vanzarile de console si de exclusivitati, conteaza enorm cate exclusivitati se vor scoate, dar mai mult conteaza pur si simplu cate jocuri se vor scoate pentru PS4, chiar daca jocurile alea vor fi disponibile si pentru XBOX One, PC sau chiar Wii U, XBOX 360, PS3. Altfel PS4 va ajunge ca si PS Vita la vanzari.

  13. #13 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by RaverX View Post
    Altfel PS4 va ajunge ca si PS Vita la vanzari.
    Vita - 7 milioane de unităţi in 2 ani vs. PS4 - 6 milioane in 4 luni, nu cred ca se poate mai rau

  14. #14 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    A mai trecut o luna si...
    http://www.vg247.com/2014/04/16/ps4-...million-units/
    Sony Computer Entertainment today announced cumulative global PS4 sell-through figures of over 7 million as of April 6.

  15. #15 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Unde sunt cei care spun ca sunt pe moarte consolele ?

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by paunstefan View Post
    Unde sunt cei care spun ca sunt pe moarte consolele ?
    Pe computergames

  17. #17 SP
    Banned SWTFU's Avatar
    Vânzările Playstation 4 au depăşit 7 milioane de unităţi

    "Microsoft nu a mai făcut publice vânzările din ianuarie şi se aşteaptă ca cifrele să le depăşească pe cele ale Sony, datorită unor oferte atractive pentru Xbox pe mai multe pieţe."

    ---------- Post added 17-04-2014 at 11:41 ----------

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Pe computergames
    Acolo thread-ul de PS4 este in vigoare. E atacat de cei cu PC-uri care sustin ca PC-urile sunt mai bune ca PS4.

  18. #18 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by SWTFU View Post
    Vânzările Playstation 4 au depăşit 7 milioane de unităţi

    "Microsoft nu a mai făcut publice vânzările din ianuarie şi se aşteaptă ca cifrele să le depăşească pe cele ale Sony, datorită unor oferte atractive pentru Xbox pe mai multe pieţe."

    ---------- Post added 17-04-2014 at 11:41 ----------



    Acolo thread-ul de PS4 este in vigoare. E atacat de cei cu PC-uri care sustin ca PC-urile sunt mai bune ca PS4.
    Si cui ii pasa ca PS4 e mai slab decat un PC ? Sincer ? Sau ca Xbox + PS4 sunt mai slabe decat o configuratie cu i7 + Titan ? Sincer nu vad decat hateri asa ca nici nu intru pe anumite threaduri pentru a nu ma enerva citind....

    On-topic ma bucur real ca PS4 (si ONE-ul) se vand bine. E dovada clara ca oamenii trec peste ideea de performanta pentru un gaming accesibil si comfortabil de pe fotoliu / canapea. Fara crack / patch/ compatibilitate / setari de rezolutie si detalii / fara stress.

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu am facut doar o gluma... n-am mai intrat pe-acolo de vreo 5-6 ani

  20. #20 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    La fiecare milion, veţi face un thread nou ?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 12 Last Post: 03-05-2015, 01:16
  2. Replies: 4 Last Post: 13-12-2013, 04:52
  3. Replies: 0 Last Post: 15-05-2013, 19:26
  4. Xbox 360: 70 de milioane de unitati vandute By MonkY in forum Console News
    Replies: 12 Last Post: 25-10-2012, 10:35
  5. Fifa 10: aproape 10 milioane de unitati vandute By erik95 in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 10-02-2010, 18:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts