Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 19 of 19

Thread: Google Project Ara

  1. #1 SP
    Junior Member Leeloo's Avatar

    Google Project Ara

    Imi cer scuze daca am gresit prin deschiderea acestui thread aici, dar nu am gasit prea multe informatii despre proiectul celor de la Google, denumit Ara. Este vorba despre telefonul modular care trebuia sa fie initial realizat de Motorola si despre care am citit prima oara aici. Dar care proiect, odata ce Google a anuntat vanzarea celor de la Motorola, a fost preluat de catre Google.

    L-am postat pe aria de Android presupunand ca varianta finala va functiona pe Android, desi acest lucru inca nu este 100% sigur. Acum cateva zile Google a prezentat un video cu detalii despre modul de functionare, dar acesta a disparut pur si simplu de pe internet (probabil inca nu este pregatit pentru public). Avem noroc ca niste oameni destepti de la Slashgear au apucat sa faca ceva screenshot-uri: Google Ara: How the next Nexus project works - SlashGear.

    Ce credeti despre idee?
    Attached Images Attached Images wifi.jpg printed.jpg googleara_customs.jpg googleara_apart.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu am fost super incantat de ideea Phonebloks, insa nu prea imi place stadiul actual pentru Google Ara. I mean... magnets? Seriously? Puteau sa gandeasca un sistem de prindere mult mai bun decat magnetii, care stim cu totii ca nu au un efect prea bun asupra anumitor componente. La fel, nu-mi place ideea ca vor sa faca ceva cat mai cheap... targetul fiind de 50$ daca nu ma insel. La banii astia nu ai cum sa faci ceva solid, dar ramane de vazut.

    Bizar ca au retras clip-ul de prezentare pe YouTube... probabil nu le-a placut nici lor reactia primita.

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu e retras. Uite-l aici. Incepe de la minutul 6 parca.


  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar

  6. #6 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Referitor la magneti - am inteles ca sunt electromagneti nu cei clasici din minereu.

    Cat despre idee - eu o vad ca posibilitati:

    a. cheepo (ceva ieftin si accesibil tuturor, dupa cum se stie piata de "low end" uri este cea target pentru toate companiile nu cea de "high-end" principiul economic vinde mult cu un profic cat mai mare poate fi invocat aici

    b. tricky - sa creezi un terminal cu asemenea dinamica ar insemna practic sa creezi un sistem de operare gen cel folosit pe PC'uri cu drivere pentru diversele componente care sa le permita sa comunice intre ele (evident producatorul/ii care fac acesta investitie in "tehnologie" nu va/vor permite componente produse de altcineva, lucru care poate suna "incurajator" insa avand in vedere ca inca exista problemele la telefoanele monoblock (daca putem sa le numim asa) nu cred ca e un imbucurator ci mai degraba ingrijorator

    - din punctul meu de vedere se doreste introducerea unui tip de monopol (si nu ma refer aici la google) ci in general la compania care va reusi acest "miracol" - ei vor putea sa ofere cam ORICE isi doresc utilizatorii, deci nu vom mai avea 100 terminale diferite produse de X ci 1 terminal cu 100 "configutarii" diferite produs de compania Y - evident toul va avea patent si mi-e greu sa cred ca o companie va fi "dumb enough" sa faca o platforma "opened" unde oricine isi poate atasa diversele componente.

    Per total ar fi un pas inainte pentru industrie pe care eu o vad acum extrem de plafonata si timorata obligata sa produca sute de modele de terminale care mai de care mai dubioase doar pentru a putea sta "on-top" si pentru a satura o piata avida (cred ca telefonul mobil este cel mai "updatat" si "perisabil bun" hardware pentru majoritatea utilizatorilor, evident exista si exceptii).

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Referitor la "cheepo" eu cred ca nu trebuie sa fie chiar asa. Da, poti sa pornesti de la un model "cheep" dar nu te opreste nimeni sa-ti pui cel ecranul cu cea mai mare rezolutie... sau bateria cea mai puternica... sau modulul de camera cu cei mai multi megapixeli and stuff. Acum, doar sa si faca cineva acele module...

    Referitor la tricky... am inteles ca se va baza pe Android, si aici intervine marea dilema: nu e Androidul suficient de fragmentat asa cum e? Numai "plug & pray" nu-i mai lipsea. Dar, cine stie... poate va fi si pe partea de software modular, asa cum e si pe hardware. Nici nu vreau sa ma gandesc la chestii gen "vezi ca procesorul asta nu e compatibil cu ecranul ala sau cu bateria cealalta"...

    Din cate am inteles Google nu vrea monopol... de aceea a si inceput sa livreze acele MDK-uri... oricine doreste il poate achizitiona si poate produce software sau hardware pt. Ara. Acum, nu stiu si cat de open va fi... Nu ar fi tocmai o idee buna sa fie complet open, parerea mea.

    Mie imi surade ideea pentru ca mi s-a acrit sa tot schimb tot terminalul cand sunt foarte multumit de bateria actuala.. sau sa schimb tot tocmai pentru ca nu sunt multumit de baterie. Vreau sa-mi iau ceva cu 4G sau un WiFi .ac, sunt obligat sa schimb tot telefonul. La fel si la jocuri... asa, iei frumos alt CPU/GPU si gata, problem solved.

    Ma distreaza Mini-ul. Chiar ma gandeam la un smartphone care sa nu aiba decat ecran, baterie si modul gsm/wifi. Old school baby!

    Sa nu mai vorbim de cei care si-au dorit dintotdeauna un smartphone dar cu tastatura fizica, si nu prea au avut optiuni. Sau de cei ca mine care ar renunta la NFC si alte prostioare pentru extra baterie. Sau care as renunta la camera frontala pentru o diagonala mai mare.

    Un punct pe care am vazut ca nu l-au abordat: gamingul! Ia imaginati-va niste module care se leaga frumos de un gamepad. Si uite asa, gata PS Ara Cred ca posibilitatile sunt nelimitate... sper doar sa nu o dea in bara Google.

  8. #8 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Chief avantajele sunt clare - de aceea spun ca ar fi un fel de monopol - de sa cumpar brandul X care e fix cand pot folosi telefonu-modular si pot re-crea un telefon similar insa customizabil/upgradabil de ex am vazut un clip cu o companie din israel care ofereau o baterie care se incarca in doar 30 secunde ->(am gasit BBC News - Battery offers 30-second phone charging )

    Sunt convins ca Google in momentul acesta da oricum MDK urile insa va exista "twist"-ul ... licenta de fabricatie sau ceva SONY si Philips isi rotunjesc inca anual profiturile din vanzarea de CD-uri pentru licenta de uz (nu stiu daca este termenul corect insa cele 2 firme ca inventatori ai discului compact primesc $$$ pentru fiecare disc produs).

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Conform CNET si IGN, Google are ca target lansarea noului Ara in Ianuarie 2015. Not bad!
    Attached Images Attached Images projectara3.jpg projectara1.jpeg

  10. #10 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    ... deci asta va fi LEGO-ul copiilor nostrii.
    Imi si imaginez cum ar fi sa scapi din mana un astfel de telefon.

  11. #11 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Conform declaratiilor dezvoltatorilor... va fi la fel ca la orice alt telefon. Electromagnetii sunt puternici si va mai exista si posibilitatea printarii 3d a unor carcase personalizate

  12. #12 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Deja imi place ce vad. Am gasit inlocuitor pentru Arc S care inca rezista eroic. Am vazut in clipul postat de Razvan mai sus ca tipul care prezenta telefonul spunea ceva de un pret de constructie de 15$ pentru modelul care are doar Wi-Fi, un CPU low-end, display si baterie deci deja suna interesant. Cred ca un "set complet" va ajunge pe la 200$ ceea ce pentru un user cu buget restrans este accesibil. Pentru mine ar fi superb sa pot sa schimb la un telefon, pe langa soft, si componentele si chiar sa ii personalizez carcasa. Vom trai si vom vedea insa cum spunea si rodarkone, cam asta este urmatorul pas in industrie, si suna bine

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hai ca deja nVidia s-a anuntat ca participant pentru Project Ara! Mai exact, vine cu un Tegra K1 modular... ceea ce inseamna ca vom avea parte si de componente performante, nu doar chestii cheap: https://plus.google.com/+GoogleATAP/posts/CNa71nE6kfN.

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Clona sau nu... here it is: Fonkraft!


  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La Google I/O 2015 au prezentat deja primul "working prototype", ruland Android M. Take a look!


  16. #16 SP
    Ex: phat_sua amermofo's Avatar
    Doar in prototipuri o tin

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Estimarea de lansare era oricum "Early 2016"... deci sunt in grafic. Poate chiar stau mai bine decat estimasera...

  18. #18 SP
    is the man! trickz's Avatar

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Google incepe sa ma dezamageasca din ce in ce mai mul... R.I.P. Project Ara!
    https://www.engadget.com/2016/09/07/...ect-ara-death/

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Google Play Store By MonkY in forum Android
    Replies: 6 Last Post: 16-03-2021, 21:26
  2. Replies: 0 Last Post: 24-08-2014, 17:56
  3. Flippypad - game controller pentru ARA By trickz in forum Tech News
    Replies: 1 Last Post: 21-04-2014, 22:52
  4. Google+ By Alexandru in forum Offtopic
    Replies: 11 Last Post: 08-09-2011, 07:48
  5. Replies: 3 Last Post: 10-09-2008, 00:37

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts