Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 16 of 16

Thread: Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Samsung Galaxy S7 & S7 Edge

    Eu cred ca Samsung a cam dat lovitura cu S7 si S7 Edge. Sunt atat de OK incat cred ca merita un thread dedicat, in afara anuntului oficial: http://www.consolegames.ro/forum/f11...s7-si-s7-edge/. Ce parere aveti despre ele? Ce probleme ati intampinat cu ele? Ce tweak-uri folositi... si de ce nu, cum vi se par in combinatia cu Samsung Gear VR?

    Intre timp, sa urmarim cum se comporta un S7 in masina de spalat, pentru 45 de minute:

    Attached Images Attached Images s7_s7_edge.jpg

  2. #2 SP
    Member iUser's Avatar
    Il am de aproape o saptamana, telefonul este perfect, din toate punctele de vedere. Am ramas uimit la cate aplicatii inutile a putut sa renunte Samsung. Nici cu player-ul de muzica nu mai vine instalat (se gaseste in Galaxy Apps). Bateria tine la fel ca la orice smartphone high-end: o zi, dar plec de acasa, dimineata, cu 100% si ajung seara cu 50%, asta in conditiile in care tin 4G-ul si/sau Wi-Fi-ul pornit, Always On Display, Sincronizare, Locatie si luminozitatea pe la 50%. Deci cu putin efort, poate fi folosit aproape 2 zile cu o incarcare.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    iUser: la care te referi? S7 sau S7 Edge?

  4. #4 SP
    Member iUser's Avatar
    S7 Edge.

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Normal, cu 3600mAh... Btw, cu ce procesor e al tau S7 Edge? Am inteles ca e o diferenta substantiala intre cele cu Snapdragon si cele cu Exynos. Atat la benchmark-uri cat si la autonomie...

  6. #6 SP
    Member iUser's Avatar
    Exynos, mi se pare ca doar in US vine cu Snapdragon.

  7. #7 SP
    Member iUser's Avatar

    Foloseste cineva? Tocmai l-am instalat si eu, iar la o prima vedere totul pare ok. Inca n-am dat de bug-uri.
    Link download: Good Lock 24.0.8 APK Download by Samsung Electronics co.,ltd - APKMirror
    Attached Images Attached Images image.jpeg image.jpeg image.jpeg

  8. #8 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Mai are cineva probleme cand foloseste telefonul si atinge marginile ? Ma refer ca nu am degete carnati si patesc lucru asta de 2-3 ori pe zi mai ales in browser pe cand la iPhone 6S Plus nu am patit niciodata

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    iUser: arata bine, e mai curata interfata decat cea a TouchWiz-ului...

    Trefla: Presupun ca te referi la un S7 Edge... cred ca e un risc pe care ti-l asumi atunci cand iei un telefon cu ecran pe margini... ceea ce un iPhone 6S Plus nu are. Plusuri si minusuri... nu stiu daca le poti avea pe toate pe acelasi telefon.

  10. #10 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Nope , S7 normal Nu mi-am luat edge tocmai ca sunt stangaci

  11. #11 SP
    Member iUser's Avatar
    Mie la Edge mi se intampla des...

    @MonkY Chiar arata bine si incep sa ma obisnuiesc cu el, doar ca mereu dau la notificari swipe dreapta si se duc la KEEP. Cel mai probabil de la Note 6 va veni stock.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Intrucat de cateva saptamani am intrat in posesia unui Samsung Galaxy S7, eu ca utilizator de iPhone 6S Plus am zis sa fac un mic review "versus", cat mai unbiased posibil. Poate ii ajuta pe cei care vor sa se decida intre aceste 2 modele mai vechi. Sau poate nu! Oricum puteti la fel de usor sa considerati ca voi compara un Galaxy S7 cu un iPhone 6S, intucat nu voi lua in calcul dimensiunile... ci strict performanta si modul in care se lucreaza.

    Din start S7 vine cu specificatii hardware mai bune fata de 6S. Avem pe el procesor octa-core (fata de dual core), avem 4GB RAM (fata de 2GB RAM)... Si se vede asta in rezultatele... benchmark-urilor sintentice (gen Antutu). De exp. in Antutu S7 da undeva peste 140.000 puncte, pe cand 6S-ul pe la 115.000. Desi sintentic diferenta ar trebui sa fie mult mai mare (totusi S7 are procesor mult mai puternic, mai mult RAM). In Geekbench 4, in testul de CPU S7 a dat 1940 puncte in single core si 5958 puncte multicore pe cand 6S-ul 2156 puncte in single core si 4022 multicore.

    Si daca la teste sintetice S7 "bate" in mai toate testele, in schimb la utilizare "normala" diferenta este de la cer la pamant si culmea, in defavoarea lui S7. De la viteza cu care pornesc aplicatiile, pana la fluiditatea cu care faci switch intre apps, fluiditatea la randare si scroll prin browser sau Facebook. Eu ca si consumator de social media (in special Facebook), stiu exact cum ar trebui sa se miste aplicatia pentru a fi OK. Si trebuie sa recunosc ca 6S-ul e in alta clasa (superioara). Daca nu as sti ce rezultate au dat benchmark-urile, as spune ca S7 se misca undeva la 50% fata de un 6S. Da, atat de slab...

    S7 are 4GB RAM, dar fie OS-ul nu stie sa-i administreze corect, fie Samsung a facut ceva complet aiurea. 6S-ul cu jumatate de memorie, reuseste sa tina mai multe aplicatii deschise, face switch mai rapid si culmea... nu ajunge sa faca refresh ca S7, atunci cand chiar nu ar trebui. Eu de exp. pe 6S Plus nu am patit niciodata ca in timp ce ma uit la un filmulet pe Facebook, sau in timp ce scriu un comentariu, sa se apuce aplicatia sa isi faca refresh, astfel incat sa nu mai stiu unde Dzeu eram. In schimb pe S7 acest lucru se intampla destul de des. Si e foarte enervant.

    Pe WiFi, desi ambele telefoane descarca in teste cu aproximativ 500Mbps (maximul oferit de UPC la mine), in realitate S7-ul ia din retea (Samba share) cu 2.1MB/s (adica 16.8Mbps) pe cand 6S-ul ia din retea cu 8.3MB/s (adica 66.4Mbps). Iar cei 2.1MB/s ai lui S7 sunt exagerati de mine - am pus maximul (in general se duce pe la 1.2MB/s). Initial am zis ca e de vina software-ul, asa ca am incercat 7-8 file managere pe Android (de la ES File Explorer pana la Total Commander), dar din pacate cu acelasi rezultat. Imi aduc aminte ca si pe Note 2 aveam aceeasi problema... si de fapt aceeasi viteza. Sa inteleg ca in anii acestia de upgrade-uri, viteza a ramas la fel?

    Anyway, am zis ca e un versus unbiased... eu am luat S7 pentru un proiect (pe Gear VR). Si acolo straluceste, in special datorita rezolutiei. Desi am niste solutii de "VR" pe iPhone, nu se compara. Insa nu cred ca isi cumpara nimeni un iPhone pentru VR in zilele noastre...

    Va spun sincer ca am vrut ca S7 sa-mi placa pentru "daily use". Vad zilnic oameni care ridica la ceruri astfel de model, si nu inteleg de ce. De la faptul ca S7 e aproape imposibil de folosit fara un back cover (mie imi aluneca din mana pur si simplu), pana la modul extrem de tampit in care functioneaza senzorul de amprenta. Si aici pot spune ca daca la un 6S Plus rata de "corect login" via fingerprint sensor este de aproximativ 95%, la S7 nu cred ca depaseste 50%. Imi da foarte multe failuri, desi mi-am inregistrat de 20 de ori degetele... La swipe-ul acela se intampla ceva gresit, sau fac eu ceva gresit. Anyway, cert este ca la iPhone problema asta nu exista.

    La camere nu pot sa spun ca am facut niste teste relevante... acolo as spune ca sunt oarecum "on par". Poate camera de la S7 sa se descurce ceva mai bine in low light, dar nu am observat diferente majore. Consider ca amandoua fac poze destul de OK si aici nu pot declara pe unul mai bun decat celalalt.

    Un punct pozitiv ar fi faptul ca S7 e mult mai customizabil, suporta theme, poti pune alt launcher, schimba icoane, etc. Dar daca esti ca mine, care de obicei stau intr-o aplicatie si nu intr-un home screen, chestiile astea tind spre zero.

    Revin un pic la partea de performanta... unde in jocuri 6S Plus-ul zboara fata de S7. De la loading times pana la framerate. Posibil sa fie de vina Metal engine-ul de pe iOS, posibil sa fie rezolutia mai mare a lui S7... dar pe mine unul ma lasa rece, ma intereseaza experienta. Personal nu vad avantajul rezolutiei mari decat in cazul VR-ului. In rest, e waste of resources!

    S7 ar avea 3 avantaje fata de 6S. 1 - este waterproof (dar asta s-a rezolvat si la iPhone-urile mai noi), 2 - are slot microSD (sincer prefer un flash intern mult mai rapid, dar recunosc ca e mai simplu cu microSD-uri), 3 - stie de wireless charging (la fel, rezolvata la iPhone-urile mai noi). Si ar mai fi un avantaj (pentru unii): are jack de 3.5".

    In concluzie, daca in acest moment mi s-ar spune ca nu pot ramane decat cu un singur telefon, acela ar fi clar iPhone 6S Plus-ul. Indiferent de hardware, pe mine ma intereseaza "cum se misca". Si aici diferenta este prea mare pentru a lua in calcul un S7. Intrucat ca pret sunt cam in aceeasi clasa, nu as sta prea mult pe ganduri.

    Pe de alta parte, daca dintre cele doua doriti un device mai customizabil, cu slot microSD, care sa fie waterproof, sa stie wireless charging, sa aiba jack de 3.5", sa nu fie in ecosistemul Apple... mergeti pe S7!

  14. #14 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Deci nu s-a schimbat mai nimic in ultimii ani in ceea ce priveste samsung si Android... aceeasi problema de optimizare software.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate acelasi lucru se poate spune in cazul iPhone 8 vs Galaxy S8... diferenta se vede in utilizare. Simti ca incepe lag-ul, vezi ca isi da refresh aplicatia, observi ca astepti mai mult pt. aceleasi operatiuni... lucru care la iOS nu se intampla. Sau sunt atat de rare incat atunci imediat iti dai seama ca e o problema (gen: "bai, sa stii ca iar mi-a picat netul, ca prea sta asta mult!" ).

    Eu il folosesc cam de aproximativ o luna si nu voi fi atat de rautacios sa spun ca n-as putea trai cu asa ceva... insa deja a inceput cu slowdown-urile. Iar eu nu mai am timp/chef sa ma apuc sa caut alte ROM-uri, alte kernele, sa fac root pentru a opri tot felul de bazaconii... si una doua sa dau reset to defaults. Ca secondary phone e insa foarte bun.

  16. #16 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Nu sunt rautacios, hater, applefan. Am pretentia, insa, ca atunci cand dau o caruta de bani pe un telefon, acel telefon sa se ridice la un anumit nivel. Sa nu-mi ard neuroni aiurea de frustrare.

    Ingrijorator este faptul ca de cand s-a dus Steve, Apple o cam ia la vale rau intr-un domeniu unde calitatea prima “SO”-urile.

    Dar deja o cam dau in offtopic so i’m gonna stop.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. MWC 2016: Samsung Galaxy S7 si S7 Edge By MonkY in forum Tech News
    Replies: 49 Last Post: 16-06-2016, 12:25
  2. Samsung Galaxy S6 Edge Plus By Dant3 in forum Android
    Replies: 3 Last Post: 14-08-2015, 18:52
  3. Replies: 47 Last Post: 10-03-2015, 23:09
  4. Replies: 0 Last Post: 04-09-2014, 08:53
  5. Replies: 23 Last Post: 18-04-2013, 11:03

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts