Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 17 of 17

Thread: Noul OnePlus 3 vine cu 6GB RAM!

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Noul OnePlus 3 vine cu 6GB RAM!

    Nu mai era mult pana sa o vedem si pe asta, 6GB RAM intr-un telefon. Baietii de la OnePlus, care s-au remarcat pana acum prin campaniile de marketing deosebite, produse de calitate si poate cel mai important, preturi bune, au facut un mare pas inca odata. Noul OnePlus 3 vine cu specificatii de top, printre care si cei 6GB RAM, la un pret imbatabil de 400$ si renuntand in sfarsit la sistemul de invitatii. In felul acesta, oricine isi doreste un OnePlus 3, il poate comanda direct de pe site-ul oficial (trimit si in Romania).

    Telefonul este o evolutie subtila a lui OnePlus 2, de aceasta data avand o constructie din aluminiu, cel mai nou procesor Qualcomm, Snapdragon 820, 6GB RAM si in standard 64GB spatiu de stocare. Senzorul de amprente se intoarce, impreuna cu portul USB Type-C si dual sim slot. Dupa discutiile din jurul lui OnePlus 2, NFC se intoarce si avem si Bluetooth 4.2 impreuna cu cel mai nou standard Wi-Fi. Daca este o dezamagire la specificatiile acestui telefon, acesta poate fi considerata ecranul, care la 5.5" a ramas doar FullHD cu 410PPI. Partea buna este ca foloseste tehnologie de tip AMOLED care ar trebui sa ajute atat la randarea unor culori mai placute, avand in acelasi timp si un consum mai mic.

    Camera foto a ramas neschimbata la o privire simpla, 16MP, 1.12 µm f/2.0 cu IS si capabilitati de inregistrare in 4K la 30fps si 720p la 120fps. OnePlus insa se lauda cu un bitrate simtitor mai mare fata de competitie, chiar si fata noile Samsung S7. Camera frontala are 8MP, 1080p cu fixed focus.
    Attached Images Attached Images oneplus.jpg

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Si un mic review:


  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Nu mai era mult pana sa o vedem si pe asta, 6GB RAM intr-un telefon.
    La naiba, am ajuns cu mai mult RAM in telefon decat pe un laptop, sau chiar pe un desktop... Mi se pare deja exagerat, dar nu ma indoiesc ca o sa vedem si cu 8GB RAM in curand. Oricum, la banii astia, e o solutie super acceptabila, mai ales ca au renuntat la sistemul acela tampit de invitatii...
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Partea buna este ca foloseste tehnologie de tip AMOLED care ar trebui sa ajute atat la randarea unor culori mai placute, avand in acelasi timp si un consum mai mic.
    Vezi ca aici sunt 2 mici inadvertente: 1. AMOLED-ul inca nu a reusit sa redea culorile corect (cel putin nu pe telefoane), ba din contra de obicei culorile sunt suprasaturate (din fericire unii producatori ofera si control gamma si mai poti sa le "temperezi") si 2. AMOLED-ul nu are consum mai mic decat un LED decat in cazul in care majoritatea ecranului este negru (pixeli stinsi). La un full brightness sunt sanse ca AMOLED-ul sa consume chiar si de 2-3 ori mai mult. Este si unul din motivele pt. care au ramas probabil la FullHD.

  4. #4 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Se vede ca nu folosesti Android si nu stii cum apar notificările. Se aprind putine LED-uri pentru asta, nici 5% din ecran

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu ma refeream la consumul in folosire normala, nu la notificari, daydream, always on, screen savere sau alte minunatii. Adica in jocuri si in aplicatii... sau tu folosesti Android-ul doar in lockscreen?

  6. #6 SP
    Member felixanu's Avatar
    Telefonul asta avea nevoie de o baterie mai mare.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    De cat e bateria? 3000mAh?

  8. #8 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Eu ma refeream la consumul in folosire normala, nu la notificari, daydream, always on, screen savere sau alte minunatii. Adica in jocuri si in aplicatii... sau tu folosesti Android-ul doar in lockscreen?
    Repet, tu nu folosesti Android, mai ales versiunea asta de la OnePlus cu Oxygen OS, care are un black theme, notificari cum am spus mai sus care ajuta la autonomie. Si chiar si in jocuri si alte aplicatii, negrul va fi negru si va consuma mai putin o imagine care contine negru, iar astea se aduna si ajuta per total. Stii si tu chestiile astea, dar deh. Stiam ca nu mai trebuie sa ma ating de aria asta tocmai din motivele astea, but oh well.

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Da man, am inteles foarte bine ce zici tu. Si eu stau pe ce am cu AMOLED cu blach backgrounds, setez totul pe negru... dar acolo unde se poate (la naiba, inclusiv CG-ul e "dark"). Tu ai facut afirmatia ca ai un consum mai mic pe un AMOLED vs LED, iar eu am adaugat ca e asa doar cand ai situatii cu mai mult negru pe ecran. Daca pui 2 jocuri normale la cap (care nu sunt 95% ecran negru) side-by-side, o sa vezi ca iti consuma mai mult AMOLED-ul. That's all... nu trebuie sa te stressezi daca mai si gresesti din cand in cand. La urma urmei imporant e ca din discutiile noastre oamenii sa ramana corect informati... chiar daca noi ne dam capete in gura unul altuia (mai bine zi cand vii in tara la o bere, doua bere, trei bere).

    P.S. In caz ca nu s-a inteles, mie imi place telefonul. Daca mi-as lua Android, probabil ar fi una din alegerile mele de top. De curiozitate, cat scoate in Antutu?

  10. #10 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Cam asa:
    Attached Images Attached Images oneplus-3-benchmark-antutu-w782.jpg oneplus-3-basemark-x-w782.png oneplus-3-battery-benchmark-w782.jpg oneplus-3-benchmark-geekbench-w782.jpg oneplus-3-benchmark-vellamo-metal-w782.jpg

  11. #11 SP
    Member psicho1986's Avatar
    Eu am Oneplus X si nu sunt multumit de el, are o serie de bug-uri pe parte Oxygen OS ca: nu se syncronizeaza contactele pe BT cu masina, in mod dual sim dupa o serie de apeluri nu mai intreaba de pe care sim sa sune si face apelul default pe prima, camera pierde frame-uri la greu daca filmeaza pe lumina mai redusa, sunetul in apeluri se da singur pe volum mediu chiar daca e setat la maxim, ecranul vibreaza in apeluri daca este pornita setarea de unlock cu double tap, shelf-ul care l-au adaugat ei nu in Oxygen OS este inutilizabil pentru alte widgeturi in afara celor de aplicatii frecvente si apeluri frecvente, in youtube sacadeaza primele 5 -10 secunde din clip, bateria dupa clean install fara nimic pe el tine doar 3.5H de Screen on time maxim 4, governorul de la procesor este aiurea si sacadeaza in jocuri, nu ar trebui la specificatiile care le are. Partea buna e ca am reusit sa ii rezolv toate bug-urile dupa root si documentare mai putin cea cu vibratia ecranului si syncronizarea BT, CM13 suporta oficial si Oneplus X si nu are nici un bug din astea, dar imi cam da force close la aplicatii. In concluzie eu unul nu o sa mai cumpar nimic Oneplus pentru ca nu sunt in stare sa ofere suport pentru telefoane, nici macar update-urile de securitate lunare nu le imping. Pe hartie OP are device-uri foarte bune, dar rateaza grav la suport de soft pe termen mediu si detalii, cum ar fi camera, antena LTE, etc.

  12. #12 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Nu esti singurul cu probleme. Si eu ma gandeam sa imi cumpar OnePlus 2 acum ceva timp, dar am tot citit pe forumuri experiente ale oamenilor si am ales un LG Flex 2, de care sunt foarte multumit.
    Firma asta are preturi la fel de mici precum competitorii chinezi pentru ca asta si ofera: aceeasi camera jalnica dar care "aduna" pixeli pe hartie si mult RAM inutil. Mai vin fel de fel de indivizi sa imi arate mie ce scor mare au ei in benchmarks, cand lor le da browserul crash zilnic. Sa fim seriosi.

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Well, gurile rele spun ca atat LeEco (cu un nou Le Max 2) cat si Microsoft (cu al sau Surface Phone) s-ar putea sa vina cu 8GB RAM. Astept smartphone-ul cu 16GB RAM si 8K rezolutie... Ce de resurse aiurea folosim pe planeta asta...

  14. #14 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Haha, auzi la el, Usain Bolt
    Attached Images Attached Images cqg1nknuaaa73rc.jpg

  15. #15 SP
    Member chris diaz's Avatar
    Mi se pare mie sau Iphone 6S Plus il cam bate ?


  16. #16 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Ar fi si penibil pt Apple ca un telefon care costa mai mult decât dublu sa nu-l bata

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Lasand pretul deoparte, e suficient sa ne uitam la specificatii ca sa intelegem ca de vina e un singur lucru: Android-ul! Optimizarea Apple e singurul lucru care poate explica de ce un hardware atat de "jalnic" bate ceva de x ori mai potent. Nu de alta, dar sa vezi un quad core la 2,15Ghz cu 6GB RAM cum si-o fura de la un dual core la 1.84Ghz cu doar 2GB RAM, e un pic jenant... Sa nu mai vorbim de optimizarea bateriei. 3000mAh pe OnePlus3 cu o medie de 66h fata de 2750mAh cu o medie de 85h.

    Prin urmare, ramane intrebarea: la ce naiba mai pui 6GB RAM cand oricum se misca mai prost decat concurenta cu 2GB, si nu mai bine investesti tu in optimizare, in tweak-uri care sa-ti ofere un mic avantaj, ceva? Ca baterie removable nu ai, microSD slot-ul a murit si el...

    Presupun ca un astfel de telefon merita doar daca arunci un ochi in lumea Android si te uiti prin prisma pretului... otherwise, mai pune un ban deoparte and get an iPhone! Parerea mea, care m-am cam saturat de clientii cu "Auzi, am si eu un telefon cu Android. Nu mi-l devirusezi si mie?"

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Noul flagship HTC vine in martie By tudyniuz in forum Tech News
    Replies: 15 Last Post: 11-03-2014, 20:39
  2. Noul Xbox Live vine pe 6 Decembrie! By Nestea in forum Console News
    Replies: 10 Last Post: 06-12-2011, 11:42
  3. Noul joc Tomb Raider vine in 2011 By apbaciu in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 17-11-2010, 08:14
  4. Zvon: Noul Tomb Raider vine de Craciun By naz in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 22-09-2010, 09:38

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts