Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: Un nou calcul marca Microsoft: 128 = 83

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Un nou calcul marca Microsoft: 128 = 83

    Din ciclul "Microsoft o mai face lata si de aceasta data" vine o stire care ma face sa ma intreb cine oare se mai ocupa pe acolo de optimizari si statistici reale. Nu de alta, dar tocmai am aflat ca Surface Pro, noua tableta de la Microsoft care va veni cu Windows 8 Pro, in varianta de 128GB va veni cu... 83GB Free! Da, ati calculat corect! OS-ul si aplicatiile preinstalate nu consuma "decat" 45GB!

    Desi stirea este legata doar de varianta de 128GB... sunt curios ce se va intampla cu cea de 64GB. Nu de alta, dar mi s-ar parea extrem de jenant sa iti cumperi o tableta de 64GB din care sa ai doar 19GB reali liberi. Insert facepalm in here!

    Insa "nu va faceti griji"! Microsoft s-a gandit la voi, si pentru a va ajuta in problema cu spatiul, va veni cu o oferta free SkyDrive cloud storage cu 7GB! Nu stiu ce credeti voi, insa daca este real... e de plans!
    Attached Images Attached Images not_enough_space_surface_pro.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member tray's Avatar

    Un nou calcul marca Microsoft: 128 = 83

    Este foarte real, scrie si la ei pe site la specificatii.
    Nu este chiar atat de mult avand in vedere ca vine cu windows 8, office si inca cateva.

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tray View Post
    Nu este chiar atat de mult avand in vedere ca vine cu windows 8, office si inca cateva.
    Din pacate, la ei pe site scrie mare: "Word 2013 and Office 2013 are sold separately". No offense, dar e enorm. Daca stiau ca vor pierde 45GB, puteau bine merci sa mai puna un flash de 32 sau 64GB, si sa fi pus acolo OS-ul, sa-ti lase spatiul in pace. Mai mult, daca ne uitam la requirements:

    Windows-8 system requirements 64-bit (x64)
    CPU with 1 GHz
    20 GByte Hard disk space
    2 GByte RAM
    DirectX-9 graphics Card

    Windows-8 system requirements 32-bit (x86/x32)
    CPU with 1 GHz
    16 GByte Hard disk space
    1 GByte RAM
    DirectX-9 graphics Card

    Nu inteleg, de la 20GB la 45GB, ce Dzeu? Unde mai punem faptul ca fiind vorba de Surface, nu era necesar un full install ca pe un desktop... se puneau strict driverele necesare pt. Surface. Ei ce-au facut? Au instalat tot Windows 8-ul, in caz ca? Nu stiu, mi se pare exagerat. Sper ca de fapt sa nu fie spatiu umplut cu crapware gen Norton Whatever si Trial de 30 de zile la 50 de aplicatii...

  4. #4 SP
    Senior Member tray's Avatar

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tray View Post
    Chiar nu inteleg de ce dai un link cu spatiul ocupat de Windows RT. Iti dai seama ca am verificat pagina oficiala inainte de a posta stirea. Aici vorbim de Surface Pro si Windows Pro, si nu de RT.
    Tot ce scrie acolo este legat de Windows RT, Word 2013 RT, PowerPoint 2013 RT, OneNote 2013 RT, Excel 2013 RT... etc. Diferenta este uriasa intre RT si Pro. Inca odata... repet: 45GB!?!? Bine ca nu le-a trecut prin cap sa scoata o varianta cu 32GB sau cu 16GB... ca iti trebuiau 2 tablete ca sa bootezi Windows-ul

  6. #6 SP
    Senior Member Dj Mo's Avatar
    Cam aiurea ca la Pro sa cumperi separat Office, atata timp cat RT-ul il ofera la "pachet". Isi dau in cap singuri la faza asta.

  7. #7 SP
    Member Hitman's Avatar
    Microsoft a facut de cele mai multe ori prostii, deci asta nu ma mira. Marele lor noroc este ca nu au avut un competitor pe aceiasi gama (linux, a inceput destul de tarziu sa faca soft pentru home use, OSX folosesc hardware propriu, deci nu e "pentru toata lumea") ca altfel ori se puneau pe treaba or dadeau faliment.

  8. #8 SP
    Senior Member CrysMM's Avatar
    Pai cam toti procedeaza asa, nu este ceva nou. Exemplu la telefoane, 8 Gb memorie interna din care disponibili vreo 5, si astia impartiti, 1 Gb + 4 Gb. Odata cu miniaturizarea hardware sa produs si miniaturizarea octetilor .

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    CrysMM: sa lasam Androidul, ca el e ceva... aparte. Cu partitii, cu swap, cu cache Uite ce frumos e la iOS. Si acolo se consuma un pic, dar totusi... nu ma lasa cu 65% spatiu disponibil.

    Intre timp am aflat si cu cat spatiu liber ramai in caz ca achizitionezi varianta cu 64GB: 23GB free space! Must be fun...

    Oricum, Microsoft ne spune ca mai putem recupera ceva spatiu, prin metoda asta: "creating a backup bootable USB and deleting the recovery partition". Gata, ma duc sa caut "recovery partition" pe iPad, sa mai fac ceva spatiu.... Done, nu am asa ceva

  10. #10 SP
    Junior Member pacpac's Avatar
    Poate au instalat windowsul de doua ori.Acum pe bune ce Dumnezeu ocupa 45 GB!

  11. #11 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    1. MonkY asta a innebunit.

    2. Unde-i linku?

    3. La naiba, caut eu

    4. Google search: free space on microsoft surface pro

    5. Ce d-zeu: Microsoft Surface: Free space is limited by bloated operating system | BGR , Microsoft's Surface Pro: How much usable storage? | Microsoft windows - InfoWorld

    6.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by pacpac View Post
    Poate au instalat windowsul de doua ori.Acum pe bune ce Dumnezeu ocupa 45 GB!
    Probabil ca pe langa spatiul ocupat de Windows si aplicatii... cel mai mult ocupa acea partitie de recovery. Intrucat nu vei avea un CD de instalare or something, in caz ca se buseste Windows-ul, singura solutie este sa folosesti recovery-ul. Momentan nu pot decat sa banuiesc, dar vom vedea in curand exact ce se intampla.

    Acum, sa nu se inteleaga gresit. Windows 7 si Windows 8 ocupa spatiu si pe desktop-uri, si pe laptop-uri... Insa aceasta ar trebui sa fie o tableta... OS-ul ala ar trebui minimizat/optimizat in draci, pentru ca nu sunt 14.000 de configuratii pt. Surface Pro, ci una singura!

    Daca tot nu ma lasa sa schimb SSD-ul sau flashul asa cum o pot face la un laptop sau desktop cu Windows 8 Pro, macar sa fie ca la iOS sau Android... Sa am un recovery pe PC, sau in Cloud, sau pe un stick ceva, sau downloadable... nu sa-mi manance spatiul in ideea ca poate se buseste si trebuie sa reinstalez.

    Parerea mea... ce sa zic, ma batea gandul sa schimb laptopul femeii cu un Windows Surface Pro... Not anymore!

  13. #13 SP
    Junior Member SonataArctica's Avatar
    Gaselnita tipica Microsoft. Nu au pus deloc efort in optimizare au fost ceva gen instalam tot, ca le ajunge 83 de giga pe tableta. Who cares ca dupa o vreme chestiuta o sa fie probabil atat de "bogged" ca o a se booteze in minute .

  14. #14 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Geekbench:

    Microsoft Surface Pro: 5700 pct

    iPad 4: 1700 pct

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Geekbench:

    Microsoft Surface Pro: 5700 pct

    iPad 4: 1700 pct
    Eu vad aici ca da 5449 de puncte, dar din pacate, se compara mere cu pere (iOS, aka mobile OS cu Windows Pro aka desktop OS)? Incearca sa faci lucrul asta pe sisteme comparabile (ori x86, ori ARM), ca altfel iese o varza. De exp. un MacBook Air cu i5 (x86) da 6200 de puncte in Geekbench. Al meu laptop Asus cu i5 (care are deja mai bine de un an - nici macar Ivy Bridge nu e, dar e x86) da 7000 de puncte. Desktopul da undeva peste 14.000 de puncte.

    Daca tot suntem la capitolul "mere cu pere", sunt curios de diferenta dintre PowerVR SGX 554MP4 (iPad 4) si Intel HD Graphics 4000. Am un feeling ca HD Graphics 4000 la rezolutia nativa a Surface-ului (1920 x 1080) nu va rula decat jocuri gen Angry Birds...

    Si daca tot am ajuns aici, personal ma intreb ce fel de "strutzo-camila" este Surface Pro-ul (intreb pentru ca si eu aveam de gand sa vand laptopul pentru a-l schimba cu un Surface Pro - dar m-am razgandit, thx God)? Ca tableta e sub orice critica (e prea grea la 900gr fara cover), bateria tine prea putin (lumea estimeaza maxim 5 ore - cam cat chinezariile cu android), e al naibii de scumpa (si mai se spune ca produsele Apple sunt expensive), si in mare parte la aplicatiile ne-optimizate pentru touch, stai fie cu tastatura, fie cu pixul (ceea ce cam distruge ideea de tablet). Mai rau, are ventilatoare. Ar fi cam prima tableta cu ventilatoare de pe piata (atentie la praf si la zgomot)...

    Ca laptop, nu poate fi probabil luat in calcul decat de cei care vor neaparat Windows pentru business, sau casual gaming (si prin casual inteleg chestii gen Angry Birds)... pentru ca altfel, cred ca aproape niciun joc mai serios din zilele noastre nu va rula pe el. Si chiar daca ar rula prin exceptie, suportul pentru touch ar fi inexistent (sunt curios cum ar juca cineva un Crysis - chiar si pe cea mai slaba rezolutie si calitate, via touchscreen fara control virtual macar). Iarasi ca laptop, autonomia e una din cele mai slabe posibil... si fara posibilitatea de a upgrada bateria. Sa nu mai vorbim ca nu poti upgrada RAM, SSD sau orice altceva. Si in final, adaugam spatiul jenant (pentru zona de laptops)...

    Deci pana la urma ce este? Nu exceleaza la nimic ca laptop, e jalnic ca tableta... sa dau o caruta de bani pe o "semi-tableta" doar pentru ca are Windows 8 Pro... no frickin' way!

    Intrebare intrebatoare: daca un Surface RT care are pretul oficial de 499 USD in Romania se gaseste (vezi price.ro) cu 3.700 RON, atunci un Surface Pro cu pretul oficial de 999 USD (in varianta de 128GB, cu tastatura achizitionata separat), la cat se va gasi? Urmand o oarecare logica, la noi s-ar vinde pe la 7.000 RON. Oh yeah... cumpar doua bucati!

    P.S. Sincer, ar trebui sa se dea o "lege": orice tableta care are peste 600-700 grame si autonomie mai mica de 8-10 ore, nu are ce cauta pe piata anului 2013!

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Si avem si thread dedicat (odata ce au inceput sa vina reviews-urile): http://www.consolegames.ro/forum/f29...t-surface-pro/

  17. #17 SP
    Member cristi-dinu's Avatar
    Restul de spatiu e ocupat de mesajele care o sa apara pe "ecranul albastru".

  18. #18 SP
    Junior Member PROAlinMaster's Avatar
    Sincer să fiu si pe Windows Phone 8 de la HTC , varianta 8x de 16Gb , spațiul liber de care dispun este de 10-11Gb , restul de 5-6 este ocupat de sistemul de operare . Deci nu e de mirare la Surface Pro. În orice caz sistemul merge perfect , de când l-am achiziționat , asta fiind in 5 decembrie și telefonul e lansat la sfârșitul lui noiembrie nu am avut probleme de blocare de soft sau știu eu mai ce , dar nu știu ce să zic despre Surface , în orice caz sistemul se menține bine , cu 15 aplicații deschise în același timp și utilizare a unu ( pentru test a softului ) se menține excelent , nu am ce să îi reproșez doar faptul ca ocupă puțin cam mult instalat , dar nu am de ce să mă plâng .

  19. #19 SP
    Manager paul's Avatar

  20. #20 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Not true. Eu cand am luat Macbook Air cu 128 GB cand l-am pornit prima data aveam liber 117 GB, si acum tin minte.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 17 Last Post: 05-03-2015, 00:45
  2. Microsoft are un nou CEO By tudyniuz in forum Stories & Other News
    Replies: 1 Last Post: 04-02-2014, 18:01
  3. Microsoft se razgandeste... din nou By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 31 Last Post: 16-08-2013, 12:09
  4. Replies: 2 Last Post: 23-10-2012, 21:46

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts