Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 27 of 27

Thread: Android Quad-core cu 1 GB RAM, 4,7" la doar 99€

  1. #21 SP
    Banned Geo2160's Avatar
    Ignoranta este in floare peste tot. Nu stiu unde ai citit tu in oricare dintre posturile mele ca quad-core-u meu e mai bun ca dual-core-ul tau. Doar v-am explicat cat de bine se poate pentru niste ignoranti ca voi de ce un dispozitiv de la o marca de renume este de cateva ori mai scump decat unul chinezesc, desi poate pe hartie sau in reclame nu prea are de ce. Nicaieri n-am mentionat ca iPhone e mai bun ca Samsung, sau ca Androidul este mai bun ca WP. Tine de gusturi in primul rand.

    Insa, MonkY, tot consider ca esti facut pentru iOS sau WP daca vrei doar sa stai pe net/apeluri/fb si angry birds. Daca nu te folosesti de functiile mai avansate si vrei ca telefonul sa fie telefon si nu un fel de PC in miniatura pe care sa-l poti personaliza cum vrei tu este clar ca Androidul nu este de tine. Si niciodata nu va fi. Use case-ul tau nu se potriveste cu el. Si totusi vorbesti de linux/java si apache parca ar fi sosuri intr-o saorma si se pun unul peste celalalt.

    Dar na, sunt eu fanboy si chinezariile sunt mana cereasca, ca doar na, se fac in aceleasi fabrici. Va invit pe toti sa va cumparati toti acel Hongmi si sa stati fara 3G pana va saturati de el. Sa va duceti la Orange/Vdf/Cosmote cu el si sa faceti protest ca de ce nu implementeaza celule 3g pe frecvente chinezesti. Sau sa va luati o alta chinezarie la 100euro si sa va tina bateria 5 ore in stand-by dupa 6 luni de uz. Sau sa va treziti cu el la usa cu o linie de pixeli morti si va dura 3 luni sa vi-l inlocuiasca, in caz ca o va face cineva vreodata. Sau na, sa-l scapati din mana, sa-i sara toate mufele dinauntru si sa trebuiasca sa desfaceti aproape zilnic doar ca sa ascultati muzica in casti. Cazurile anterioare mentionate le-am vazut personal, nu vorbesc din auzite.

  2. #22 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Parerea mea: adevarul e undeva la mijloc. Ce vreau sa spun cu asta?

    Cand cumperi un Samsung "platesti" mult si doar faptul ca iei un Samsung, mai ales daca iei un S4 sau ceva similar (adica modelul cel mai "tare" si la care se face reclama agresiv). Dar nu platesti "doar" firma.

    Sa detaliez un pic. Presupunem ca ai un S4 si o "chinezarie noname", ambele cu aceleasi specificarii hardware (cel putin teoretic aceleasi specificatii - acelasi procesor, aceeasi cantitate de ram, aceeasi diagonala si rezolutie a ecranului, etc).

    La prima vedere ambele sunt "plastice" ieftine, deci ar trebui sa coste la fel. Sa zicem ca pe "chinezul noname" il costa 80 dolari sa fabrice telefonul, pe Samsung ii costa la fel - tot 80 dolari. Cu toate astea chinezul vinde telefonul cu 100 dolari (ca trebuie si ei sa castige ceva), Samsung vinde telefonul lor cu 500 dolari, deci la chinez ii e suficient un profit de 20 dolari, Samsung vrea 420 dolari profit.

    S-ar putea crede ca "firma" costa 400 dolari in plus, dar cum am spus initial, nu e chiar asa. Din aia 400 de dolari probabil ca o mare parte e "firma", in special reclama, dar e totusi si o parte data de calitate mai buna (atat software cat si hardware).

    Samsung baga componente mai bune, de la plastic pana la ecran si chiar pana si memoriile sau procesorul sunt convins ca sunt mai ok. Apoi sunt asamblate mai cu grija pentru ca cei din fabricile Samsung respecta niste standarde mai inalte. Apoi vine partea de testare si aprobare a produsului, unde cu siguranta ca Samsung nu va lasa pe piata un S4 care "scartaie" puternic, pe cand chinezul va inchide ochii la multe defecte de fabricatie sau chiar nu va verifica deloc telefoanele.

    Iar in final diferenta dintre cele doua produse poate fi uriasa (sau poate fi mica). Daca ai noroc poti prinde o chinezaraie buna, dar in cele mai multe cazuri o sa prinzi un telefon cu probleme, care va avea fie pete pe ecran, fie o carcasa care nu e bine prinsa, dar cel mai grav poate fi aproape inutilizabil, se va bloca des din diverse cauze (un modul de memorie din interior busit si netestat, un procesor care se supraincalzeste, o lipitura proasta pe placa, etc).

    Spun asta din experienta, am avut la viata mea destule telefoane si tablete la serviciu. Si garantia va fi aproape inutila in multe cazuri, n-o sa fie usor sa arati ca telefonul se blocheaza dupa 4 ore de lucru intens sau ca n-are semnal cand il apuca, etc.

  3. #23 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Geo2160: ne scuzi ca suntem niste ignoranti care nu stim decat fb/angry birds si pentru care linux/java si apache sunt shaworme. Te poftesc sa postezi in alta parte unde cu siguranta nu vei gasi atat de multi fraieri si shawormisti!

  4. #24 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Cum s-a ajuns la iPhone si S4? In conditiile in care s-a pornit de la specificatiile acestui nou smartphone. Cred ca ceea ce a incercat, cel putin initial, sa spuna Geo2160 este ca acest telefon nu are specificatii atat de bune pe cat par, si asta pentru ca vine cu un procesor pe o arhitectura veche. Si poate nu ar trebui sa ne intereseze, dar sunt 100% sigur ca acel procesor nu va oferi prea multa performanta in aplicatii sau jocuri.

  5. #25 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    Cum s-a ajuns la iPhone si S4? Cred ca ceea ce a incercat, cel putin initial, sa spuna Geo2160 este ca acest telefon nu are specificatii atat de bune
    Esti sigur ca ai citit posturile din urma? Ia vezi aici cine a inceput cu iPhone si S4: http://www.consolegames.ro/forum/f11...a/#post1013706.
    Quote Originally Posted by Geo2160 View Post
    Si in caz ca v-a impresionat procesorul QUAD-COREZ de 1,5Gigahurtz si GPU-ul ala care este folosit pe iPhone si anumite variante de GS4, tineti minte ca este doar un quad-core Arm Cortex A7, foarte slab
    Are intr-adevar un procesor mai slab, dar si pretul pe masura. Si aici nu e vorba neaparat doar de Xiaomi cu acest model, ci de toate smartphone-urile mai decente de la chinezi... Ce a incercat djleo666 sa arate a fost ca se pot lua smartphone-uri interesante la preturi bune. Ia vezi, ce poti sa iei din Romania de la Samsung cu 99 EUR? Probabil un Galaxy Mini S5570 care are rezolutie 240 x 320 pe un 3.14" cu un procesor single core la 600Mhz. Sau un Wave Y S5380 cu Bada (rezolutie 320 x 480 cu procesor la 832Mhz). Tu chiar ti-ai lua asa ceva?

    Si problema cu Geo2160whatever nu e neaparat ca a incercat sa faca o comparatie tehnica, ci faptul ca la un moment dat la orice parere contra, a raspuns cu jigniri gratuite. No offense, dar daca din primele tale 10 posturi incepi sa-i cataloghezi pe toti si sa-i faci nepriceputi, habarnisti, ignoranti care nu se joaca decat angry birds... care nu sunt capabili sa lucreze pe un Android si care confunda un kernel cu o shaworma... Inseamna ca ti-o cauti cu lumanarea.

    Oricum, desi azi ma gandeam sa-i scot ban-ul (ca sa-i mai dau o sansa), mi-a demonstrat printr-un PM cu a sa clona ca am avut dreptate initial. Faptul ca mi-a umplut frigiderul probabil l-a facut sa se simta extrem de bine. Doar ca se va simti bine in alta parte! Sa fie sanatos!

  6. #26 SP
    Member dilibau666's Avatar
    Explica-mi si mie cum poti sa-l cumperi de pe site-ul ala spaniol ca io nu pricep!(acolo-i doar un forum,aplicatii ...) In alta ordine de idei vaz ca nu are suport 3G decat pentru retelele din China,ma rog daca ai un modem de la Digi probabil e ok ....

  7. #27 SP
    Junior Member zyx1141's Avatar
    Are suport pt digi, dar e limitata acoperirea, nu te poti baza pe el.

    Nici eu nu am reusit sa vad produsul de pe situl din Spania.

    A mai gasit cineva din Europa vrun magazin la 99E cum e precizat?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts