Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: SanDisk CFast 2.0 este cel mai rapid memory card din lume!

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  SanDisk CFast 2.0 este cel mai rapid memory card din lume!

  Dupa ce acum aproape un an (pe 19 Septembrie 2012 mai exact) CompactFlash Association a anuntat noul standard denumit CFast 2.0, am tot asteptat sa vad ce producator va face primul pas si va lansa pe piata un produs care sa atinga nebunia de 600MB/s (da, ati citit corect, vorbim de 600 MegaBytes si nu MegaBits pe secunda). In momentul respectiv nu intelegeam scopul exact al unei viteze atat de mari pe un memory card, insa cum de anul acesta a explodat 4K-ul si 8K-ul, lucrurile au capatat o perspectiva complet diferita.

  Well, dupa cum spune si titlul (si dupa cum probabil multi se asteptau), cei de la SanDisk au fost primii care au facut pasul respectiv, lansand pe piata noul Extreme Pro CFast 2.0. Acesta este un memory de tip Compact Flash ce are capacitati de stocare de la 16GB la 256GB si este capabil de viteze de citire de pana la 450MB/s si scriere de pana la 350MB/s.

  In plus cei de la SanDisk nu s-au gandit doar la viteza, si ca de obicei au anuntat ca si-au imbunatatit standardele de rezistenta la temperaturi extreme si socuri. Ba mai mult, pentru extra rezistenta, noul CFast 2.0 nici macar nu mai foloseste pini de contact. Si cireasa de pe tort este faptul ca acum fiecare card va avea un serial number unic cu care cumparatorul se poate inregistra si cere suport.

  Din cate stiu in acest moment nu este decat o camera pe piata capabila sa foloseasca acest tip de card, si aceea este ARRI AMIRA (ARRI ALEX XT si CLASSIC pot folosi cardul cu un adaptor ce poate fi achizitionat separat). Sunt insa ferm convins ca nu va trece mult pana vom vedea si alte camere capabile sa le foloseasca.

  Cu aceasta ocazie SanDisk lanseaza si un card reader denumit SanDisk Extreme Pro CFast 2.0 Reader/Writer. Acesta va avea interfata USB 3.0 si va putea atinge maximul de 500MB/s. Din pacate nu avem si pretul pentru card reader, dar este posibil sa se vanda doar in bundle cu noul card.

  SanDisk CFast 2.0 este disponibil deja pe piata si se poate achizitiona la preturi incepand de la 219.99 USD pana la 1,809.99 USD. Deh, viteza costa!

  Comunicatul de presa il puteti gasi aici: SANDISK LAUNCHES WORLD’S FIRST CFAST 2.0 MEMORY CARD.
  Attached Images Attached Images sandisk-cfast.jpg

 2. #2 SP
  is the man! trickz's Avatar
  Eu sustin orice format de card are o dimensiune mare si o finisare cat mai solida. Nu cred ca a rezistat un SD la mine mai mult de cateva luni, pe cand toate CF-urile pe care le-am folosit inca functioneaza.

 3. #3 SP
  Member COD.221's Avatar
  ioi . si io care eram totusi destul de multumit de SD cardu meu 10 class, 64gb , si am dat un car de bani pe ea long time ago acum ma pun sa vand camera si imi cumpar cardu asta , no way , ! la viteza care o am momentan e suficient pana si pentru fotografii cu timp de expunere destul de ridicat sau video HD , sincer imi ajunge , daca am merge in pas cu tehnologia ar trebui sa muncim doar pentru "upgrate" la fiecare luna - Muncesc pentru a trai , NU traiesc pentru a munci -, . thx for the info. monky !.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Replies: 549 Last Post: 10-09-2021, 12:42
 2. Replies: 4 Last Post: 05-01-2015, 22:30
 3. Cel mai scump joc din lume a fost detronat! By MonkY in forum Console News
  Replies: 9 Last Post: 12-08-2013, 22:24
 4. Nikon D600, cel mai mic DSLR, FX din lume By iUser in forum Tech News
  Replies: 4 Last Post: 14-09-2012, 18:52
 5. Replies: 0 Last Post: 29-11-2011, 23:57

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts