Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 25

Thread: Nexus 5 la 349$

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Nexus 5 la 349$

    Dupa nenumarate leak-uri, avem acum parte de cel mai mare: telefonul a aparut pe Google Play Store. Se poate ca acesta sa fi aparut din greseala, pentru ca nu sunt trecute specificatiile si nici nu se poate plasa o comanda pentru produs. Nici data de lansare nu este trecuta. Avem insa pretul de 349$ pentru variante de 16GB. Pretul ramane astfel identic cu cel al predecesorului in varianta de 16GB. Pentru o experienta Android pura, Nexus 5 va fi cea mai buna solutie. Au existat multe scapari de informatie pana acum in legatura cu telefonul, iar daca acestea se vor adeveri, specificatiile impreuna cu pretul vor face o oferta foarte buna, chiar si in fata competitiei lansate recent.

    Dicteaza pretul? Va avea vanzari bune datorita pretului foarte competitiv pentru un produs high-end?

    LE: Telefonul a disparut de pe site.
    Attached Images Attached Images 1.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    In mod categoric, da. Daca ar fi sa imi iau un telefon cu Android, as merge categoric pe Nexus. Pentru ca e stock. Comparativ cu TouchWiz si alte minuni, face o treaba de milioane. Iar pretul e foarte bun.

  3. #3 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Merita pretul si daca ar fi venit in continuare cu Android 4.x JellyBean, cu atat mai mult cu cat 4.4 KitKat se anunta plin de functii utile.

  4. #4 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Mie imi place si cum arata. Spatele e identic cu Nexus 7 si e foarte placut la atingere. Pentru mine chiar e primul pe lista in momentul asta. Mai vreau sa stiu de camera, baterie si sa vad ceva teste de viteza (nu benchmarks).

  5. #5 SP
    Member Mythul's Avatar
    Super superb. Eu am acum un Nexus 4 si zboara. E foarte tare Android, mai ales daca traiesti in ecosistemul Google.

  6. #6 SP
    Senior Member tudomih's Avatar
    Si eu sunt foarte multumit de Nexus 4. Il voi mai tine cel putin 2 ani, iar urmatorul telefon cred ca tot un Nexus va fi.

  7. #7 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Momentan am 4S,si sunt fan Apple,dar imbunatatiriile pe care le-a adus Apple nu-si justifica pretul pe care sa-l dau pe telefoanele sale.Nu-mi place designul la 5/5S/5C,eu sunt fan al sticlei,nu al aluminiului care se decojeste.
    Acum vorbind despre Nexus 5,sunt 100% sigur ca il voi lua cand voi strange banii (voi pastra si 4S-ul).

    Fratele meu are un Galaxy S4 i9500 (Octa-Core) si m-a surprins si pe mine ce stie telefonul (mai ales la ce poze superbe face),insa urasc TouchWiz-ul.Pot sa spun ca Androidul este pe o cale buna de dezvoltare,insa iOS ii este inca superior.Nu am probat iOS7,fiindca nu-mi place design-ul sau.

    Apropo,specificatiile sale :

    Display : 5" 1920x1080p
    CPU : Snapdragon 800 @ 2.3GHz
    RAM : 2GB
    Camera : 8MP cu OIS (Optical Image Stabilisation)
    Baterie : 2300mAh

    La specificatiile astea cu pretul de pornire de $349 cred ca este un no-brainer.

  8. #8 SP
    Member Mythul's Avatar
    Pretul e foarte bun.

    Cred ca la ora actuala cel mai bun combo telefon/tableta e Nexus 4(5) / iPad Mini.

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu uitati ca 349$ e pret de US. La noi probabil va ajunge 349 EUR + taxe. Deci undeva pe la 400 EUR or so. Si asta pentru doar 16GB (care mie mi se par extrem de putini pentru zilele noastre). Si cum se pare ca nici noul Nexus nu are memory card support...

  10. #10 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Stiu.Insa eu voi lua din SUA.Stiu situatia cu Nexus 4 care era mult mai scumpa la noi.

    Intentiomez sa cumpar de la Amazon,fiindca am deja 1/4 din suma stranse cu Gift Carduri (stiu ca in Play Store va fi mai ieftin dar acolo nu pot sa-l cumpar cu banii de pe Amazon)

  11. #11 SP
    Junior Member spooky1's Avatar
    eu am Apple de aproape 4 ani si intradevar la inceput erau cei mai tari dar acum cam bat pasul pe loc..am deja de aproape 2 ani 4S si ma uit cu mare interes la acest Nexus 5;nu stiu daca imi voi lua anul asta tel,dar la anul in mod cert daca Apple nu scoate ceva mega tare ma reorientez si Nexus pare mult mai fluid si rapid decat S4 sau alte terminale pentru ca are Android dedicat

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    spooky1: a compara 4S cu Nexus 5 mi se pare un pic cam mult. Totusi e un smartphone de acum 2 ani. De ce nu compari cu 5S, care este cel mai rapid smartphone in acest moment?

    Cat despre fluiditate pentru ca are "Android dedicat", sa fim seriosi. Nexus 7 are tot "Android dedicat" si m-am uitat la el cum timp de un an a devenit din ce in ce mai slow... Am avut de la stuttering, lag pana la freezing. De-abia dupa un an a descoperit Google ca nu a activat TRIM-ul si de asta mergea din ce in ce mai prost (a se citi de 10 ori mai lent). Din pacate restul problemelor nu s-au rezolvat...

    Nu-i mai considerati zei nici pe cei de la Google si nici pe cei de la Apple. Asa cum nu sunt nici cei de la Microsoft sau Sony. Probleme pot apare la orice produs, fie el software, fie el hardware.

  13. #13 SP
    Junior Member Lucker's Avatar
    Pacat ca la noi in tara v-a fi mult mai scump peste 2000 Lei.

  14. #14 SP
    Junior Member sinnerghost's Avatar
    Quote Originally Posted by Lucker View Post
    Pacat ca la noi in tara v-a fi mult mai scump peste 2000 Lei.
    Nu stiu daca "v-a" fi, dar probabil "va" fi.

  15. #15 SP
    Member mariuck's Avatar
    Presupun ca la noi va fi comparabil la pret cu flagship-urile actuale, adica s4, one, etc ?
    Si am mai citit ca se asteapta sa fie lansat pe 28-29 Octombrie... am inteles ca in aceeasi perioada a fost lansat nexus 4...
    Si pe gsmarena, ei presupun ca telefonul va avea 3 GB RAM.
    LG Nexus 5 - Full phone specifications

    Pfff... eu nu inteleg treaba asta.. De ce trebuie procesoare atat de puternice, octa-core, mult RAM si tot asa.. de ce nu se poate optimiza sistemul sa ruleze mai bine pe componenete mai slabe.. si poate asa o baterie de 2300 mAh tine macar 2 zile cu utilizare normala

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu cred ca va fi la fel de scump ca si un S4 sau One, nici chiar la noi.

    Cat despre "de ce are nevoie Android" de atat de multa putere... e suficient sa te uiti cum functioneaza OS-ul si vei intelege imediat ca seamana foarte mult cu Windows-ul, cu diferenta ca pe un Windows poti rula ceva la nivel de kernel (cu ajutorul librariilor, desigur), pe cand pe Android totul ruleaza intr-un framework, care framework se executa in core, care core apeleaza kernel-ul.

    Este motivul pentru care multi sperau ca Ubuntu Phone sa vina si sa schimbe situatia (acesta lucrand in principiu precum iOS-ul, dar cu avantajul ca ai acces la toate resursele).

    Din pacate (sau din fericire), Android-ul a prins avant... au sarit toti sa-l ia in brate, dar principiul de baza va ramane acelasi (probabil forever). Nu se va renunta la acest principiu deoarece producatorilor le place la nebunie treaba asta. Pai cum altfel ar mai putea scoate Samsung 20 de modele pe an? Imaginati-va ca Samsung, LG, HTC & Co sunt echivalentul nVidia si AMD. Se bucura de faptul ca pot scoate la fiecare 6 luni o noua serie de produse... pentru ca se cumpara. Asa cum si-au frecat mainile de bucurie nVidia si AMD cand Microsoft a anuntat DirectX 11.2 (pentru care iti trebuie o alta placa video), asa s-au bucurat si Samsung & Co. cand s-au anuntat cerintele pentru Android 4.x. La 5.x probabil vor cere minimum 1-2GB RAM, quad core... deci iarasi upgrade. Si tot asa.

  17. #17 SP
    Junior Member d@nn's Avatar
    Incepe sa devina deja obositoare batalia asta continua, care nu aduce nimic de fapt pentru utilizatorul normal....
    Doar cifre, mai mult, mai mare, mai rapid.
    Concret, ma uit pe piata si vad asa: un apple care bate pasul pe loc, o suita de terminale android, care mai de care cu mai multi inch, pixeli, dar in esenta toate aceasi chestie fada, alt nume, zero personalitate. Mai vad si seria lumia, care n-arata rau deloc, da-i mare si ea cit o caramida.
    In conditiile astea, eu ma intorc la telefoane clasice cu butoane, eventual din gama premium, cu carcase din titan, inox, ceramica si alte chestii faine.

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    d@nn: in final totul tine de cererea utilizatorilor. Eu nu stiu decat o singura persoana care ar vrea sa se intoarca la clasicul telefon cu butoane (si chiar si acea persoana foloseste tot un touchscreen). Telefon din inox? Titan? Caramida?

  19. #19 SP
    Junior Member d@nn's Avatar
    Caramida, dar cu personalitate

    ---------- Post added 21-10-2013 at 21:57 ----------

    Vorbesc serios, chiar e timpul sa-mi schimb I4, e deja batrin.
    Si-ti dau cuvintul de onoare, ca n-am ce-mi cumpara, care sa arate si bine. Vreau un telefon care sa arate si bine, sa fie din materiale bune, ma rog, nebunii d'astea. Ma intereseaza mai putin spre deloc cite nuclee are, si in cite picosecunde incarca browser-ul o pagina.
    Din pacate, singurul care se apropie de ce as vrea eu, costa cit doua loganuri, nu-s asa nebun. Si apple nu mai vreau, cel putin nu pina nu renunta la culorile astea din ios, zici ca-i noul steag LGBT.

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am inteles. Tu vrei asa ceva: Vertu Signature & Signature Precious - luxury phones from Vertu. Otel, ceramica, piele... are tot ce vrei (inclusiv greutate de poti sa spargi cuiva capul), cu exceptia telefoniei. Un telefon extrem de slab... daca mi-as permite asa ceva l-as tine probabil ca bibelou (de fapt pe cine cunosc cu asa ceva, il tine in cutie... care probabil e mai scumpa decat un iPhon 5S).

    In concluzie... unii vor telefoane pe care sa le foloseasca in draci... altii vor telefoane de tinut ca bibelou. Fiecare cu pasarelele lui

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Nexus 9 By tudyniuz in forum Android
    Replies: 23 Last Post: 01-05-2015, 16:31
  2. Nexus 6 By trickz in forum Android
    Replies: 30 Last Post: 26-11-2014, 21:43
  3. Nexus 5 By trickz in forum Android
    Replies: 111 Last Post: 17-04-2014, 18:00
  4. Google lanseaza Nexus 5 la 349$! By tudyniuz in forum Tech News
    Replies: 41 Last Post: 13-11-2013, 17:47
  5. Replies: 0 Last Post: 21-11-2012, 11:53

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts