Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 10 of 10

Thread: Apple bate noi recorduri!

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Apple bate noi recorduri!

    In ultimul trimestru fiscal, de sarbatori, Apple a vandut iPhone-uri si iPad-uri intr-un numar record. In perioada septembrie-decembrie a anului trecut, Apple a vandut 51 de milioane de iPhone (fata de 47,8 anul trecut) si 26 de milioane de iPad (fata de 22,9 milioane anul trecut). Pana si vanzarile calculatoarelor a crescut la 4,8 milioane de unitati fata de 4,1 milioane de unitati in anul precedent. Incasarile totale pe aceasta perioada au ajuns la un nou record: 57,6 miliarde de dolari fata de 54,5 miliarde in anul trecut. Profitul? La fel precum in anul precedent: 13.1 miliarde de dolari. Apple se asteapta ca in urmatorul trimestru sa aiba incasari intre 42 si 44 de miliarde de dolari.

    Apple domina piata inca de la primele generatii de iPhone, dar cat vor mai rezista? Pretul actiunilor a scazut, sugerand ca pana si analistii economici se asteapta ca Apple sa isi fi atins maximul, urmand sa o ia la vale.
    Attached Images Attached Images 7sept_apple_1280x720_original.jpg

  2. #2 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    Pretul actiunilor au scazut
    Daca ai formulat in acest fel, nu e corect

    ON: o sa îşi revină după ce lansează si ei palete de tenis

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Stai linistit. Anul asta sigur vor scoate ceasul, vor scoate un nou model iPhone (design nou + dimensiune ecran mai mare), poate vor schimba designe-ul iPad Mini (care e la fel de 2 generatii) + Mac OS 10.10 samd.

    So...au tot timpul din lume sa urce inapoi cu actiunile si nu numai

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cred ca de-aia nu mai poate Apple, de analisti... Iar maximul pe bursa daca nu ma insel l-a atins prin Decembrie 2012. Deh, Tim Cook nu e Steve Jobs, si se vede si se simte asta. Corect nu ar fi sa spunem ca "Apple domina piata inca de la primele generatii de iPhone" ci ca "Apple a dat startul", ceea ce foarte multi uita. Iar referitor la "urmeaza sa o ia la vale", nu citim asta anual? M-am plictisit eu de cand s-a tot prezis moartea celor de la Apple... in chinuri groaznice. Dar dupa cum se vede, apa curge, pietrele raman.

    Avand in vedere ca se asteapta iWatch, iTV-ul... deja umbla vorba ca Apple TV-ul va primi si el suport pentru controllere wireless (free new console for me), se pregateste noua generatie de iPhone-uri, iPad-ul se vinde ca painea calda si se discuta despre iPad Pro si variante cu diagonale mai mari... MacBook-urile se vand in draci si multi asteapta Air-ul cu Retina... MacOS-ul merge din ce in ce mai bine... nu stiu, adica nu vad unde este caderea aceea pe care si-o doresc atat de multi.

    Singurul lucru pe care-l astept de la ei, e sa mai scada preturile produselor... insa avand in vedere ca vand atat de bine, ma indoiesc profund ca o vor face.

    P.S. E interesant ca desi au vandut mai mult, au avut acelasi profit. Asta inseamna fie ca au investit mai mult, fie ca au cheltuit mai mult (vezi sapphire factory, TouchID tech acquisitions, etc.).

  5. #5 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu inteleg de ce ar scadea preturile produselor. In US produsele astea sunt chiar accesibile. Nu e vina lor ca suntem noi o tara de mana a 3a si nu ne permitem din salariu de 300-400-500 euro sa ne luam un telefon de 600 euro. Pentru ei e super ok ca dintr-un salariu de 2000+$ sa-si poata permite un telefon de 600-700$.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    razvanrazy: sa nu uitam ca ei vor sa sparga piata din China... unde ma indoiesc profund ca salariile sunt de 2000+ si unde concurenta probabil vinde smartphone-uri de 10 ori mai cheap. Dar, cine stie, poate vor avea preturi "diferentiale" pentru chinezi si atat (lucru care nu ma incalzeste deloc pe mine ca roman).

  7. #7 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Quote Originally Posted by tudyniuz View Post
    pana si analistii economici se asteapta ca Apple sa isi fi atins maximul, urmand sa o ia la vale.
    Tot timpul ma intreb de unde dracu apar analistii astia. De ani de zile in viziunea lor asta superba, Apple o tot ia la vale.
    Ar trebui sa deschida ochii odata, si sa spere sa nu se intample curand acest lucru, ca deh we know better: cu ce or sa vina companiile ''xerox'' nou? Inovatiile lor exista, doar dupa lansarile Apple

    Apple inca are de spus un cuvant pe piata, si o sa dureze inca mult timp de acum incolo.

  8. #8 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Analistii se asteapta la asta. Orice companie din istorie si-a atins la un moment punctul sau maxim iar apoi a inceput sa o ia la vale. Daca cumva Apple o ia brusc la vale, va avea un impact foarte mare asupra economiei SUA dar si asupra economiei globale. Ce fac analistii, astfel influentand bursa, este sa se pregateasca de un astfel de moment. Apple e cel mai mare brand din lume, intr-un caz cum se preconizeaza, ar zgudui economia globala. Nimeni nu vrea iar o nebunie precum in 2008. Nu zic ca intram in criza sau recesiune daca Apple da faliment dintr-o data, dar influenta datorata cifrei de afaceri e ceva ce nu poate fi trecut cu vederea.

    Cred si eu ca nu mai e mult pana isi ating punctul maxim, insa ma indoiesc ca o vor lua brusc la vale. Pentru urmatorii 5 ani cel putin vor fi in continuare de succes, desi acesta s-ar putea diminua.

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E o chestie pe care ar putea sa o faca Apple pentru a deveni pe placul "analistilor" (si celorlalti) insa ar supara extrem de mult pe cei care iubesc produsele Apple. Mai exact, ar putea sa mareasca ritmul de lansare a produselor, si sa se apropie de Samsung & Co. Personal mie unul lucrul asta nu mi-ar face placere, insa daca piata cere update la produse mai repede, poate se va conforma si Apple. La fel cum o vor face probabil si cu diagonala mai mare sau alte chestii cerute de consumatori.

    La urma urmei, o companie ca Apple, Microsoft, Google & Co lucreaza pentru profit... oricat ne-ar place noua sa credem altceva. Dintre toti "mastodontii" din ultimii 20 de ani insa, trebuie sa recunoastem ca Apple a batut cel mai putin moneda pe profit, si cat mai mult pe inovatie, produse de calitate, stabilitate... indiferent cat de mult a costat in final acest lucru. Si dovada ca produsele "din plastic ieftin" nu au ce cauta la Apple a confirmat-o iPhone 5C-ul, care a fost un mare esec. Sper sa nu mai incerce o alta plasticaraie, ca nu le sta bine deloc.

  10. #10 SP
    Member colossus's Avatar
    Si sa nu uitam ca pe 24 ianuarie apple a implinit 30 de ani de la lansare.Bravos Macintosh !


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 14 Last Post: 13-08-2013, 15:57
  2. Recorduri Wii Sport By level in forum Nintendo Wii
    Replies: 20 Last Post: 30-03-2009, 18:01
  3. Samsung i850 bate tot By D@N in forum GSM
    Replies: 16 Last Post: 22-02-2009, 00:26

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts