Cei de la Sony au afirmat ca vor folosi politici asemanatoare celor de la Apple de a-si anunta azi produsul si maine a-l oferi spre vanzare. Baiatul de la Altex era chiar seful magazinului.
Da, voi cumpara cu siguranta!
Nu, sigur nu voi cumpara!
Probabil voi cumpara anul viitor
Nu stiu inca
Cei de la Sony au afirmat ca vor folosi politici asemanatoare celor de la Apple de a-si anunta azi produsul si maine a-l oferi spre vanzare. Baiatul de la Altex era chiar seful magazinului.
Nu contest conversatia ta cu acel manager/sef de magazi. Desi este posibil, imi vine totusi greu sa cred cei din retail detin astfel de informatii.
Sunt curios daca frenezia Apple va funtiona la Sony.
Eu cred ca adopta politica Apple pentru a nu-si periclita vanzarile actuale. Cine ar continua sa cumpere PS4 actual, cand ar anunta ca in 4-5 luni scot o consola cam de 2 ori mai puternica?
Stia cineva, vreodata, specificatiile noului smartphone Apple? Nu cred! Evident existau speculatii, dar nu garanta nimeni acele zvonuri.
Cred ca cei de la Sony vor anunta PS4 Neo, cu cateva zile inainte de sarbatorile de iarna, undeva dupa 15 decembrie 2016.
Nu ştiu dacă Sony va lansa anul acesta. Deja la anul apare scorpio care este un concurent puternic. Ar fi mai logică o lansare atunci şi un ps4 slim anul acesta. Pe de altă parte la Altex şi MG PsVr este trecut ca dată de lansare la anul în iarnă, ce ar însemna un neo tot atunci. Dacă e sigur că psvr se lansează iarna asta atunci e posibil să avem o surpriză şi neo să apară imediat şi el.
Sent from my HTC One M9PLUS using Tapatalk
Ps4 Neo ar avea dupa zvoneristica, o putere de procesare de 4,2 Tflops, fata de 1,8 Tflops cat are acum PS4.
Xbox Scorpio ar avea 6 Tflops ca putere de procesare fata de 1,4 Tflops cata are acum Xbox One.
Chiar daca Sony scoate PS4 Neo acum, cu o putere de procesare mai mica decat viitorul Scorpio, ar fi avantajati prin faptul ca au un an inaintea lui Scorpio, dar mai ales, au exclusive care nu apar pe PC, iar jocurile exclusive vand o consola si nu puterea de procesare mai mare.
Eu m-as cam da pe scorpio, are putere mai mare si o retea mult mai buna , pai pe psn puterea de download este de 2-7 mb/s ca general, in timp ce pe cea de la xbox este de 300-400mb/s ... pacat ca nu au si jocuri exclusive ca cei de la sony..
Așa este. Până la urmă jocurile contează. Dacă ps4 menține linia de jocuri bune la înălțime atunci o să fie vremuri grele pentru one s şi doar o revenire în formă prin scorpio îi va scoate la profit iar. Idee e că ps4 a câștigat pentru că a avut mai mult sub capotă. Dacă noua consolă Microsoft de la anul va fi mai puternică şi jocurile cross platform vor rula la detalii mai bune sau rezoluție mai mare precum s-a întâmplat cu generația actuală, atunci se va răsturna roata în favoarea m$...
Sent from my HTC One M9PLUS using Tapatalk
Vorbiți doar de puterea de procesare.
Nu luați în considerare și prețul, marketingul, userbase-ul sau alte caracteristici. Să nu mai amintesc și de jocurile exclusive. Iar un an avantaj înseamnă foarte mult.
Nu întotdeauna performanța vinde. Este importantă dar nu neapărat decisivă.
babulu, desi tu ai dreptate in ceea ce spui, eu pe majoritatea pe care i-am vazut cumparand PS4, au argumentat 2 chestii: 1. "It's a Sony!" si 2. "E mai rapid PS4 decat Xbox One!"... Un numar prea mic (probabil gamerii mai informati) au stat si au comparat exclusivitatile... Eu sunt ferm convins ca si daca Xbox-ul avea mai multe exclusivitati, istoria s-ar fi repetat aproape identic. Hai sa zicem, cu o marja de 10% in plus pt. Xbox.
Sunt aproape convins si de faptul ca afirmatia ta cu "performanta nu vinde intotdeauna" va fi valabila si in cazul VR-ului. Desi Oculus si Vive-ul vor fi cu mult peste PlayStation VR, eu cred ca Sony va vinde mult mai multe unitati. Dar... ramane de vazut.
PS4 nu a castigat doar datorita puterii. La momentul lansarii estimarile cu privire la ce vor scoate cele doua console au fost relativ asemanatoare.
Primul factor (tin minte si acum E3-ul de acum cativa ani) a fost pretul. Si intr-un fel legat de asta si faptul ca initial XBone venea cu un concept (abandonat apoi) de a face kinect-ul mandatory si sistemul DRM pe care intentionau sa-l includa. Ambele au disparut inainte de lansare, dar deja exista un curent de opinie defavorabil. Apoi faptul ca de la lansare pentru aproximativ 3 trimestre Xbone-ul a avut un pret mai mare decat PS4 a cantarit destul de mult.
Chiar daca M$ a corectat din prostiile pe care le prezentasera la reveal, a fost din multe puncte de vedere prea tarziu. Prima impresie plus pretul mai mic la launch au facut diferenta pentru primele 2 trimestre.
Al doilea factor si pe termen lung au fost jocurile. Dar uitandu-te la ce jocuri au avut consolele la lansare (ma refer aici la exclusives, fie ele timed sau nu), nici PS4 nu a stralucit. Killzone nu a dat pe spate oamenii nehotarati cred. Iar Flower sau Resogun nici atat.
Nici 2014 nu a fost un an extraordinar pentru exclusives (dar atunci mai ales odata cu GTA si ACUnity cu al lor specs cap au inceput sa apara discutiile despre performanta). Desi TLOU remastered ramane unul dintre cele mai bine notate titluri exclusive jucabile pe aceasta generatie (conf. Metacritic).
In 2015-2016 au inceput sa mai rasara jocuri (Bloodborne, chiar Until Dawn sau The Order) si mai recent U4 si Ratchet & CLank, care probabil au inchinat balanta definitiv. Asta si pentru ca ROTR este doar timed exclusive, iar Quantum Break se pare ca a dezamagit pe multi.
Iar Halo e genul de titlu care intereseaza doar fanii seriei sau utilizatorii xbox existenti, nu cred ca se poate spune ca Halo 5 spre exemplu a vandut console unor nehotarati care nu au avut xbox inainte.
In cele din urma insa daca tragi linie, jocurile care au vandut console si au inclinat balanta nu au fost la nivel global Bloodborne, U4 sau Halo si Forza. In niste ani in care au iesit Witcher, Fallout, MKX, Batman, MGS si nu stiu cate Fife e mai degraba probabil ca altele au fost criteriile de selectie.
Aspectele de mai sus pot fi combinate si cu ideile despre performanta, si astfel sa explice de ce in continuare, cu toate ca pretul standard PS4 a scazut atat de putin comparabil cu cel XBONE care a ajuns aproape la juumatate fata de lansare. Si asta in conditiile in care M$ chiar s-a dat peste cap in ultimul an si jumatate sa reduca gap-ul printr-un serviciu Gold mai avantajos, asocierea cu EA pentru access, backwards compatibility, promotii mai multe pe store etc.
![]()
da, linkul ala il pun si eu tot timpul. noi suntem aici cateva zeci de oameni care vorbim despre asta. tu crezi ca spike-urile alea de vanzari de sarbatori, cand de altfel se vand mai multe console decat in aprox intreg anul, sunt reprezentate in majoritate de oameni ca noi?
aici vorbeam de vanzari nu de motivul pentru care ps4 e o consola mai buna.
PS: in plus, daca performanta ar fi intotdeauna principalul factor, nu prea se explica cum x360 s-a vandut mai bine decat ps3 (o consola cu suport bluray si hdmi day one) si mai ales cum wii le-a batut pe ambele la vanzari, cu procesor, gpu si ram mai slabe decat oricare dintre concurente, fara hdmi cu output SD si cu cele mai jucate jocuri: mario cart si wii sports.
de acord, dar nu e principalul factor. inca o data: wii. din TOATE punctele de vedere o consola mai slaba.
si totusi mai bine vanduta. cu toate ca (apropos) ca si ps3 a iesit pe piata la un an dupa 360.
atu-uri: pret mai mic si distractie pentru toata familia.
Wii nu s-a adresat acelorasi consumatori ca ps3 si x360. Cand iei o consola sa joci mario party cu familia nu prea te intereseaza performanta.
aoleo. pai atunci sa scoatem sectiunile de aici pentru console nintendo si sa facem forum separat pentru familisti.
daca scopul sony si ms ar fi fost sa multumeasca sau sa atinga doar piata gamerilor hardcore:
1. n-ar mai fi vandut atat
2. n-ar mai fi bagat pe console diverse artificii de genul home entertainment (filme, muzica, online tv, streaming) sau sutele si miile de puzzle platformers si indie games.
oricum, ai partial dreptate. wii U cu siguranta a targetat in mare familisti, in schimb wii-ul original si-a extins piata de marketare de la cumparatorii clasici la "almost everyone". si asa a castigat.
si pana la urma, ce importanta are? ce e ps3? o consola pentru jocuri. ce e wii? o consola pentru jocuri. nici macar nu poti spune ca sunt din generatii diferite sau categorii de console diferite (cum ar fi handheld). basca ca mai sunt si o gramada de jocuri care au iesit pe ambele.
si tocmai despre asta vorbeam. despre faptul ca daca vrei sa vinzi o consola de jocuri, la nivel global, si nu doar catre 10 oameni care vor sa ajunga pe luna cu ea, trebuie sa tii cont de anumite aspecte.
crezi ca shareholderii Sony sau M$ prin 2007 isi ziceau: moama ce bine ca nu ne adresam familiilor cu copii.... bleah... who needs sales, bine ca sunt multumiti fanboy-ii nostri?
nu, stii ce au zis? cum plm sa facem noi sa vindem mai mult (sau macar la fel) ca jegosii de nintendo? si stii ce au facut? au bagat mizeriile de move si respectiv kinect. le-a iesit? nu, pentru ca pana in 2010, 2011 cand le-au scos ei treaba asta era deja fumata.
si de ce s-a schimbat tide-ul in generatia asta? pentru ca aia de zici tu ca nu targetau acelasi public, au zis ca totusi il targeteaza:
http://www.eurogamer.net/articles/20...3-and-xbox-360
Exemple ar mai fi, de pilda Xbox vs PlayStation 2. Sau orice alta consola lansata pe durata vietii PlayStation-ului originar. Sunt multi factori care contribuie la cat de atractiva va fi o noua consola, de acord cu babulu. Si cred ca increderea publicului in sprijinul pe care il va acorda un producator unui produs propriu va fi hotarator, vezi Microsoft.
pt un moment am avut impresia ca am intrat pe aria de "sales management"
dupa parerea mea , de acum si cat or mai dura consolele o sa conteze foarte mult performanta hardware (+ serviciu cat mai bun pe partea de network) + exclusivele in decizia fiecaruia , daca xbox avea exclusive si nu se muta pe PC .. cred ca avea piata asigurata pe sfarsitul anului viitor , insa chiar si asa sigur se vor cumpara multe xbox scorpio si mai apoi PS4 NEO S
Bookmarks