stai asa ca se pregateste terenul pentru revenirea din exil a lui chris diaz![]()
Da, voi cumpara cu siguranta!
Nu, sigur nu voi cumpara!
Probabil voi cumpara anul viitor
Nu stiu inca
Da da PRO sSony vezi sa nu..ps4 este ultima consola pt mine tinand cont ca voi nu dati doi bani pe consumeri! NU mai vreau sa mai aud de consolele astea care nu mai sunt ce au fost odata(vezi ultimul post al lui Monky)! Desi detin un PC destul de performant nu voi apela la el pt a ma juca ci voi renunta la tot ce tine de aceasta tehnologie actuala care este implementata in bataie de joc in procentaj de 75% nu mai mult..pai unde mai e domnule distractia daca ce avem acum ne produce doar un car de nervi?
Jocurile nu mai sunt ce au fost odată din păcate, e bine totuși că evoluează consolele, daca și astea erau ce au fost odată...mă jucam pe PS1 acum.
ma uitam cum arata drive club versiunea VR.. pai e urat rau fara toate elementele alea grafice.. probabil ca VR o sa merite cand o sa iasa cu ecran 4-8k si HDR.. pana atunci e slab rau .
Agitatia asta este si din cauza TV-urilor UHD.. in 2-3 ani nu prea o sa mai vedem TV-uri FHD in comert si, incet, incet UHD o sa devina norma.
O sa se ajunga la un punct in care este mai profitabil sa produci display-uri UHD decat FHD. Daca vreti, similar, s-a intamplat acelasi lucru si cu variantele astea de Pro/ XBOX One S (vezi chip-uri AMD).
Sunt niste calcule normale, ce tin de costuri productie si maximizare a profitului.
Si toate astea in conditiile in care exista cerere pentru continut UHD. "Cerere de gaming" pe un display UHD. Deci nu este doar foame corporatista, este "foame".. de mai mult in general (ce vine si din partea consumatorilor).
Ca ne place sau nu, tehnologia evolueaza, ca nu inseamna neaparat progres (cel putin pentru jocuri), asta este altceva.
PS: mustard, non-mustard race, ma gandesc totusi ca este bine sa avem de unde alege (ma refer la ce face SE cu Tomb Raider). Nu este acelasi lucru ca optiunile grafice PC. In sfarsit, stati linistiti ca "multitudinea asta.. de 3" nu o sa fie norma. Nu o sa investeasca/optimizeze "Average Joe Developer" in 3 moduri pentru un joc. Aici o sa ne-o luam noi.
Aparent PS4 Pro foloseste interfata SATA 3.0 pentru mediul de stocare, si nu 2.0 cum stiam pana acum.
Foarte interesant de urmarit cat de rapid ar fi in aceste conditii un SSHD de exemplu (ca tot este o alegere foarte familiara pe PS4 vanilla) sau de ce nu chiar si un SSD.
PS4 Pro Will Support SATA 3.0 Interface for its Hard Disk Drive | DualShockers
Numai SSD-urile vor beneficia de asta (si doar alea bune, ce au viteze de transfer de citire/scriere de peste 300 MB/s). SSHD-urile de-abia daca depasesc limitele standardului SATA 1.0.
Si oricum asta conteaza doar la operatiuni de copiere/mutare, fiindca la un joc instalat pe disc conteaza viteza de acces, care iarasi face diferenta dintre un SSD prastie (cum ar fi seriile cele mai ieftine de la Kingston, ce au o rata destul de mare de defectiuni) si cele bune.
Pana una-alta, de-abia astept sa vad daca se adeveresc zvonurile si vor fi jocuri ce ruleaza la 4k nativ si peste 30fps pe PS4 Pro. Asa le-ar inchide definitiv gura carcotasilor.
Plus ca un ssd/sshd nu aduce un avantaj real. Da, vei avea timpi de incarcare mai mici, dashboard fara lag, dar in multiplayer ajungi primul in joc si astepti dupa ceilalti, plus ca un ssd de 500gb de calitate e minim 700 lei care nu cred ca se justifica si neavand trimm se va duce mult mai repede. Vazusem acum ceva timp un articol cu un tip care pusese un evo 850 in ps4 si consola era bottleneck pt ssd.
La fix, parcă sunt vorbiți
Seagate unveils 2.5-inch 2TB FireCuda SSHD
Frumusel Seagate-ul ala.
Trebuie sa recunosc ca pentru Pro ma bate gandul sa infig in el un SSHD (din punctul meu de vedere un SSD nu prea merita la ora actuala, dar asta este o alta discutie si depinde foarte mult de portofel, si cat de curios/interesat esti).
In alta ordine de idei, eu astept teste pe Pro. Vedem apoi ce si cum.
PS: sunt cam praf in multiplayer pe consola (ce-i drept ma si joc din an in Paste). O asemenea solutie, o vad utila tocmai pentru timpi de incarcare mai mici, fara lag de interfata, etc, jucandu-ma mai mult single player/co-op.
Problema este ca SSHD-ul de 1TB (2.5"), care este acum pe piata, costa in jur de 400 ron. Probil cel de 2TB va fi ~700ron. Ceea ce mi se pare prea mult de investit. Cel normal de PC, costa ~470ron la 2TB.
Daca cel nou va costat tot in jur de ~450ron ar merita investitia, desi nu cred.
Din testele de pe youtube rezulta clar ca un PS4 cu SSHD incarca mai repede jocurile decat HDD-ul normal al consolei.
care este diferenta intre asta :
SSHD Seagate 1TB, 8GB NAND, 64MB cache, SATA III - eMAG.ro
si asta :
Hard Disk Laptop Seagate THIN SSHD ST1000LM014, 1TB, 5400rpm, 64MB, SATA 3 - eMAG.ro
practic de laptop trebuie pt consola, nu ?![]()
Primul e strict pentru desktop, in format de 3,5", iar al doilea e de 2,5" si poate fi folosit in desktop, laptop sau PS4, fiindca are grosimea de 9,5mm (si e din cate stiu maximul ce poate fi montat in PS4).
Bookmarks