Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4
Results 61 to 73 of 73

Thread: Recomandare TV

  1. #61 SP
    Member mladin86's Avatar
    Tre sa alternezi ... de ex joci 3-4 ore si il lasi pe un film sau youtube ceva . Daca doar joci acelasi joc sau urmaresti acelasi canal tv e pa oledul. Asa era si la plasme pe timpuri nu stiu dc lumea e asa mirata . Majoritatea burn in uri nu sunt permanente insa .

  2. #62 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    In cazul tau, n-au ce sa rezolve cei de la reprezentanta. Genul asta de defect e permanent/ireversibil. Display-urile OLED sunt problematice, chiar nerecomandate pentru pt. gaming/vizionare posturi TV.

    Imi aduc aminte cand mi-am cumparat prima plasma acum enspe ani, reprezentantul magazinului mi-a recomandat sa nu vizionez filme in format 4:3. Lol.

  3. #63 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Daca tii luminozitatea scazuta (sub 30) ar trebui sa dureze in jur de 1000 de ore de afisat aceeasi imagine ca sa aiba loc burn in. Cu luminozitatea la maxim cica ar fi in jur de 300-400 de ore. Daca joci o ora pe zi de Fifa asa fara sa iti setezi logo dimming pe max, intr-un an l-ai ars. Pe cat de minunata e imaginea, din pacate OLED nu e pentru oricine.

    Degradarea e cumulativa, nu conteaza daca te joci o ora pe zi si variezi continutul timp de un an sau 300 de ore fara oprire. Ca sfaturi pentru cei care au OLED si se joaca: unde se poate, dezactivati orice element de UI (sau transparenta maxima); daca nu se poate si nu e HDR, tineti luminozitatea pe 0 si faceti intuneric in camera, o sa se vada perfect; incercati sa nu va jucati sute de ore acelasi joc, panoul asta pur si simplu nu e facut pentru a afisa aceeasi imagine din nou si din nou (as spune ca nici creierul nostru nu e facut pentru asta, dar dupa imi sar in cap oamenii care joaca multiplayere cu nemiluita )

    Daca vreti sa va tina multi ani, exista doar 2 activitati pe care le puteti face cu el: poate duce sute de mii de ore de filme si seriale (fara subtitrari si nu prin cablu, evident) si tot la fel de multe jocuri cu campanii de pana in 100 de ore.

  4. #64 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Cam exagerat ce spui tu si nu prea cred ca e chiar asa, in special partea cu uzura cumulativa. Cum ziceam, am OLED-ul B7 de 3 ani. OLED backlight (ca banuiesc ca la "luminozitatea" asta te referi) e pe 40-50 in SDR si pe 100 in HDR (ca altfel what's the point of HDR?). In timpul asta am jucat lejer vreo 3000 de ore + alte cateva mii de youtube, Netflix si alte filme. Saptamani in sir de jucat acelasi joc cate 2-3-4 ore pe zi, dupa care cateva ore de video streaming. Jur ca n-am nici o urma de burn si nici n-am apelat la solutii extreme de genul luminozitate pe 0 sau rulat conținutul prin rotatie. Ma uit la ce vreau, cum vreau, cand vreau. De cateva ori am si lasat consola in home screen si cate juma de oră, imagine statică. Si nici n-am optiune de logo dimming.
    Nu-mi explic cum i-au ramas alea de la FIFA imprimate. Doar daca a ramas jocul non stop deschis. Ca altfel ar trebui sa am si eu HUD-ul de la MW sau BF, pe care in ultimii ani le-am jucat zeci de ore fiecare.

  5. #65 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Quote Originally Posted by 077danyel View Post
    După 1 an jumate de când am cumpărat oled lg c8 mi-a apărut dungile astea
    A mai pățit cineva?
    Salut, am acelasi model de tv, eu am avut probleme cu pixeli morti dupa cateva luni....nu a fost probleme, s-a schimbat si e ca nou. Tot ce pot sa iti spun e ca daca ai garantie la el este o sansa mare sa ti-l schimbe. Tipul care m-a ajutat pe mine mi-a spus ca LG sunt constienti de problemele OLED-urilor si inca mai inlocuiesc panel-urile. Fratemiu are un B7 care a facut burn-in de la stat pe canale tv. I l-au schimbat si lui fara probleme.Nasol ca dupa garantie nu prea stiu ce putem face (PS a lu fratemiu era iesit din garantie de vreo cateva luni, si au inchis ochii, poate mai au si altii norocul asta)

    ---------- Post added 27-04-2021 at 21:04 ----------

    Mi s-a mai spus ca tehnologia e mult mai avansata acum, in principiu fenomenul asta ar trebui sa apara doar in situatii extreme. In fiecare zi el isi face refresh cand il inchizi...dar daca stai 7 ore pe zi sa te joci, e bine sa dai tu un refresh pixel cam o data la 1-2 luni.

  6. #66 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Al meu B7V merge din 2017 intr-un regim constant de 3-4 ore/zi dintre care 1-2 ore gaming + alte 1-2 ore pe Netflix noaptea cu exceptii de cateva sesiuni de gaming de 8-12h dar rare.
    Pana acum s-a intamplat o singura data sa moara un pixel care a disparut dupa primul pixel refresh manual si dus a fost (asta in 2018).

    Al meu nu prezinta nici o urma de burn-in momentan.
    Punand in balanta calitatea incredibila a imaginii cu riscurile de rigoare, eu cred ca degeaba fug unii de OLED si cred ca e putin exagerat sa generalizam ca OLED este pentru X si nu este pentru Y.

    Faza asta cu 'nu e pentru gaming' imi aduce aminte de vecinii care aveau minge de piele cand eram mici dar nu o scoteau afara de frica sa nu se juleasca.

  7. #67 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Au trimis astia de la lg o firma din apropiere cu care colaboreaza cu un ecran nou nouț și mi l-au schimbat
    Totul gratis inclusiv transportul( dacă nu era în garanție costa 4000 )

  8. #68 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Dragilor, am decis sa-mi iau si eu un TV aici unde stau (Germania) deoarece aveam o plasma Panasonic TX-42G10 fabricatie si achizitionata in 2009 si saraca era cam depasita. Cum acasa am un oled de la Panasonic ( 55FZ800) fara sa stau pe ganduri am optat pentru LG OLED 55CX9LA deoarece pretul primeaza. Fiind obisnuit cu plasma de la Panasonic efectiv am ramas surprins cand am inceput sa joc Bloodborne pe OLED. Ma uitam pe Youtube dupa niste walkthrough-uri si ma pufnise rasul ce culori spalacite vedeam. Am mai jucat RE Village o ora si GRID. Pot spune ca efectiv PS4 PRO e aproape transformat in PS5 asa de mult il ajuta HDR-ul + motion plus de la LG. Cu alte cuvinte recomand pentru cei care au buget un LG 55CX9LA, e la pret bun la noi in tara, are panel de 120HZ ( e perfect pt. PS5). Referitor la burn in: - am avut sesiuni de gaming pe oledul Panasonic de acasa ( ce are tot panel de LG CX) chiar de 6 ore fara oprire in Dark Souls, Tekken si nu am nici un burn in. Plus ca negrul e simply the best la OLED.
    Attached Images Attached Images img_20210601_191534.jpg

  9. #69 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Si eu am de circa 8 luni un OLED B9 de 55", am trecut de la un LCD Samsung 1080p fara HDR si deși am un PS4 vanilla nu ma grăbesc sa iau PS5 (nu ca as avea de unde dar nici nu caut). Multe jocuri in HDR is super, chiar ce am jucat Ghost of Tsushima si Spiderman MM si diferența intre acel vechi Samsung si OLED-ul LG este enormă!

    Eu unu nu-l dădăcesc, înainte să-l iau imi făceam si eu griji de burn in dar dupa achizitie am zis ca nu are rost sa ma stresez asa ca ma bucur de el fără gandul la burn in. La cablu TV cu sigle și burtiere oricum nu mă uit dar jocuri si filme la greu si majoritatea HDR sau Dolby Vision co luminozitate si contrast la maxim!

  10. #70 SP
    Junior Member Floris3480's Avatar
    Salut , eu am luat un Samsung Qled Q90T 55" , foarte mulțumit de cum se mișcă și se vede . Precizez că imaginea e lasată cum a venit din fabrică. Încă nu am umblat în setări.

  11. #71 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Cine vrea televizor bun nu cred ca mai are rost sa ia in considerare altceva decat OLED, deja au preturi sub unele LCD-uri, acum cateva zile a fost promotie la Altex unde luai LG CX de 55" la 4500 ron. Eu unul nu as mai vrea sa văd blooming-ul oferit de LCD-uri!

  12. #72 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Nu e chiar așa. OLED-urile au de departe cea mai fidelă imagine într-adevăr, dar nu oricine are obiceiuri de vizionare adecvate pentru ele. Ai copil care se uită la același canal TV cu desene in fiecare zi sau te uiți tu la canale TV? Burn in cu sigla respectivă e doar o chestiune de timp. Pe langa asta, razele soarelui distrug ecranul daca ajung direct pe el și când televizorul e oprit, așa că îți limitează și poziționarea in sufragerie.

    Strict pentru gaming și filme clar e inegalat. De când mi-am luat BX nu mai vreau sa merg la cinema pentru că au culori prea spălăcite.

  13. #73 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Nu trebuie sa ai in casa doar OLED-uri, dacă sunt copii pot avea un LCD într-o cameră unde sa se uite ei la ce vrea si cum vrea, probabil nici la bucatarie nu trebuie OLED . Cine se uită dupa un TV care sa ofere fidelitate si calitate a imaginii ma gandesc că nu-l vrea nici pentru posturi TV care majoritatea sunt transmise la o calitate nasoală, e unul nu mai am cablu TV bagat in aparat, nu ma mai uit la emisiuni si programe imbecile. La mine ruleaza circa 65% filme si seriale din diferite surse iar restul gaming.
    Chestia cu soarele nu am mai auzit-o, eu unul am geamuri pe nord si nu am treaba cu lumină multă, poate unde pica razele soarelui prin casa si e foarte luminos ar fi bine ce LCD cu mai multi niti decât un OLED.

    Mai rulez filme blu ray in dolby vision si da sunt de acord, cinema-urile la noi(cel putin la mine in oras) nu oferă calitate mai bună mai ales ca am si un stem audio 5.1.2 Atmos.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 4 FirstFirst ... 2 3 4

Similar Threads

  1. Recomandare TV By zappo in forum HiFi
    Replies: 4 Last Post: 02-06-2018, 19:28
  2. Recomandare TV By Metaf in forum HiFi
    Replies: 6 Last Post: 02-04-2015, 20:29
  3. Recomandare By claudiutk in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 15 Last Post: 30-08-2010, 15:16
  4. Recomandare By erik95 in forum Hardware
    Replies: 8 Last Post: 24-05-2010, 22:00
  5. Recomandare TV. By tsuby in forum Hardware
    Replies: 4 Last Post: 28-03-2010, 11:35

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts