Nu cred ca e foarte importanta treaba cu HDR-ul...ideea era ca imaginea blura atat la jocuri cat si la transmisiuni sportive, cu sau fara HDR.
Nu cred ca e foarte importanta treaba cu HDR-ul...ideea era ca imaginea blura atat la jocuri cat si la transmisiuni sportive, cu sau fara HDR.
Pai asta trebe facuta din programare fff early in development. Daca nu pleci la drum cu munca in HDR, nu o poti implementa calumea (vezi cazul RDR2).
Cat de cat de vizibil este, nu toata lumea vede tot ce e normal (nici eu nu sunt audiofil spre ex) dar cel mai bun exemplu este cand trece de la o culoare la alta.
@Mariusmrx - eu cred ca e vorba de acel ghosting din cauza timpului de raspuns al panelului. Ar trebui mutat pe game mode sau chiar sports mode daca ai asa ceva.
Devin cam offtopic acum, exemplul din imaigni e f clar insa diferenta la HDR e mult mai mica din moment ce eu ma uit la aceste imagini pe un monitor fara HDR. Testul relevant pentru mine ar fi sa ma uit la o imagine HDR (poate fi o simpla poza) si sa o vad simultan pe 2 ecrane, unul care stie HDR si unul care nu stie. Am mari indoieli ca as sesiza ceva.
Pai eu nu am pus o imagine HDR.
Am pus un exemplu de cum se vede in mod normal o trecere intre culori, cand ai un spectru limitat de culori vs wide color gamut. Dar chiar si pe SDR, trecerea este mult mai subtila si vezi aceste treceri deranjante doar in anumite aspecte, gen la cer cand este un apus sau cand sunt mai multe nuante de Negru/Gri iar ecranul nu le poate reda.
Ideea de la care plecasem e ca HDR nu se vede ok pe un TV cu panel pe 8bit, dar cand rulezi un joc facut pentru HDR pe un TV cu panel 10bit, vezi diferenta, nu doar la contrast si luminozitate, dar si la culori.
Digital Fountry parca puneau videos din jocuri cu HDR, pe care era recomandat sa le vezi pe ecrane cu HDR, altfel nu se vedeau ok. Nu mai stiu sigur sincer.
Am inteles ca nu este o imagine HDR, si am inteles teoretic ce vrea acest HDR sa faca doar ca in practica ma indoiesc ca totul e asa de clar. Asa cum faceai analogie cu muzica: daca asculti un mp3 la 64 kbps si il compari cu unul de 192kbps diferenta este cat se poate de evidenta in mod practic. Dar cand compari un mp3 192 kbps cu un wav diferenta este insesizabila pentru majoritatea oaamenilor. Asa si daca afisezi o imagine in 16 biti si apoi in 32 biti, diferenta este clara (si nu doar in teorie). Intre HDR si SDR am mari indoieli ca as sesiza acele culori in plus (ele sunt, nu neg asta, dar ma indoiesc ca eu le pot percepe).
Daca ai facut testul asta si se vede cu ochiul liber diferenta, atunci acest HDR poate avea un viitor, altfel e doar o vrajeala de marketing cum au fost si tv-urile 3D la vremea lor (parerea mea).
La fel de sceptic am fost si eu initial, pana nu am facut niste teste reale la un prieten, teste ce m-au facut sa-mi maresc putin bugetul si sa-mi iau un TV cu panel pe 10bit
3D-ul a fost si inca este un gimmick. La HDR e ceva mai mult de atat, data fiind acuratetea culorilor si este ceva ce in mod clar o sa ramana si o sa devina o normalitate (a nu se confunda doar cu ce a facut Far Cry 5 sau alte jocuri, cand iesi de la o incapere intunecata la lumina. nu e doar atat). Se apropie din ce in ce mai mult de ceea ce vede in mod normal ochiul uman.
Cu sunetul iti dau dreptate. Nu ma refeream ca nu-mi dau seama de diferenta dintre 64 vs 192. Dar daca testez 2 modele de casti din acelasi price range pe aceiasi melodie sau niste boxe extra super mega vs unele normale, personal nu-mi dau mereu seama de diferente.
Spre ex eu am niste Logitech vechi cu THX, 2.1, care au mai mult de 10-15 ani si cand si-a luat fratele meu difuzoare de studio (M nu stiu cat, chestii de 10 ori mai scumpe si calitative) eu efectiv nu am vazut asa mare diferenta, incat sa justifice sa le schimb. Poate auzi 1-2-5 sunete mici in plus, daca stai fix in unghiul perfect si ele au volumul perfect, dar meh pentru mine.
Interesant, in cazul asta sunt curios cum vor evolua lucrurile si astept momentul in care HDR va fi un standard asa cum este acum 4k sa fac si eu trecerea. Apreciez timpul acordat si impartasirea experientei personale.
Că tot veni vorba despre tv, un mic offtopic daca mi se permite. Care este cel mai accesibil tv cu panel de 10 biți pt bugetul unui sarac ?![]()
By gabytro in forum Bazar Sony: Console & Accesorii
By SeCeX in forum Sony PlayStation 4
By nicutapa in forum Sony PlayStation 4
By Bodo02 in forum Sony PlayStation 4
By soundlessxd in forum Sony PlayStation 4
Bookmarks