Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 47 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 925

Thread: Ghid PlayStation 4

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Post Ghid PlayStation 4

    Odata cu lansarea oficiala a noii console de jocuri de la Sony, au inceput sa apara si intrebarile aferente. Pentru a preveni threaduri precum cele de genul "Pune o intrebare - primeste un raspuns", m-am gandit sa fac un Mega Ghid PlayStation 4. Voi incerca practic sa pun intrun singur thread absolut toate intrebarile si raspunsurile legate de consola, de jocuri, de service, de preturi, accesorii. Veti gasi aici raspunsurile din punctul de vedere al nostru, ca romani... si nu copy/paste din FAQ-uri din US sau UK. Orice intrebare aveti si nu exista deja in body-ul de mai jos, postati-o si vom incerca sa updatam totul... astfel incat sa lamurim orice problema. Orice ajutor e binevenit. Daca observati anumite probleme, sau descoperiti ceva nou legat de PS4, va rog sa postati aici si vom updata. Vom numerota intrebarile astfel incat sa va fie mai usor ca punct de referinta, in caz ca aveti mai multe informatii sau intrebari legate de problema respectiva. Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba.

    1. Care sunt datele de lansare pentru PlayStation 4?
    PlayStation 4 se lanseaza pe 15 Noiembrie 2013 in US si Canada iar pe 29 Noiembrie se lanseaza in UE (doar in Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie).

    2. Cand se va lansa PlayStation 4 oficial in Romania?
    Conform celor de la Sony, PS4 se va lansa oficial in Romania pe 29 Ianuarie 2014.

    3. Pot comanda din Romania consola PS4 chiar daca nu a fost lansata oficial?
    In momentul de fata puteti face precomanda la PS4 de aici si aici. Data estimativa de livrare ar fi 29 Ianuarie 2014.

    4. Care este pretul oficial al consolei?
    Pretul pachetului standard (care contine consola cu HDD de 500GB si un controller DualShock 4) este de 399$ in US, 349.00£ in UK, 399€ in UE. Pretul anuntat oficial pentru Romania va fi de 1799 RON pentru pachetul standard si 1999 RON pentru pachetul cu Killzone Shadow Fall).

    5. Ce contine pachetul standard al consolei?
    In cutie veti gasi urmatoarele: Consola Sony PlayStation 4 cu HDD de 500GB, 1 x controller wireless DualShock 4, 1 x casca mono (cu microfon), cablu de Alimentare, cablu HDMI, cablu USB (pentru incarcarea controller-ului).

    6. Pot achizitiona un bundle extins?
    Pe Amazon.de puteti comanda bundle-ul extins la pretul de 499€. Acesta contine urmatoarele: Consola Sony PlayStation 4 cu HDD de 500GB, 2 x controller wireless DualShock 4, 1 x PlayStation Eye camera, 1 x joc Killzone: ShadowFall, 1 x casca mono (cu microfon), cablu de Alimentare, cablu HDMI, cablu USB.

    7. Ce dimensiuni are consola?
    PS4 are aproximativ 2.8Kg si urmatoarele dimensiuni: 275mm (latime) × 53 mm (inaltime) × 305 mm (adancime).

    8. Ce intrari si iesiri are PS4?
    Veti gasi urmatoarele conexiuni pe consola: HDMI Out, Digital Out (audio Optic), Gigabit Ethernet, 2 x USB 3.0, un conector extra rezervat pentru PlayStation Camera.

    9. PS4 vine cu suport pentru conexiune wireless/bluetooth sau trebuie cumparat adaptor?
    PS4 vine cu WiFi 802.11 b/g/n integrat precum si Bluetooth 2.1.

    10. Ce capacitate de storage este standard pe PS4?
    HDD-ul default cu care vine consola este de 500GB, din care aproximativ 410GB vor fi disponibili pentru utilizator.

    11. Se poate schimba HDD-ul intern? Daca da, trebuie apelat la suport specializat?
    HDD-ul intern poate fi schimbat si este extrem de usor de realizat acest lucru (se desface capacul "lucios" al consolei si aveti doar un surub ce tine HDD-ul in loc).

    12. Ce tip de HDD trebuie folosit si care sunt dimensiunile acceptate?
    HDD-ul intern default este de 500GB de 5400RPM SATA II. Puteti instala orice HDD de notebook de 2.5" care sa aiba capacitatea minima de 160GB, sa fie minim SATA II si sa nu fie mai gros de 9.5mm.

    13. Ce hard disk este recomandat pentru upgrade?
    In momentul de fata testele nu arata avantaje majore de viteza, insa pe langa un HDD standard de laptop de 5400 RPM, puteti folosi fie unul de 7200 RPM, fie un hibrid (SSHD), fie un SSD. Personal recomand un hibrid (SSHD) de 5400 RPM de 1TB. In felul acesta nici nu depasiti specificatiile termice (un HDD de 7200 RPM se poate incalzi mult prea tare) si aveti si avantajul spatiului extra.

    14. Ce rezolutii video suporta PS4 si care este modul recomandat?
    PS4 suporta 480p, 720p, 1080i si 1080p via HDMI. 1080p este modul video recomandat si optim este sa folositi un TV, monitor sau proiector cu rezolutia nativa de 1080p (1920 x 1080).

    15. Cei de la Sony au spus ca PS4 va suporta 4K (UHD). De ce nu este ca standard?
    Intr-adevar, Sony a promis suport pentru 4K, insa planurile actuale sunt pentru a suporta 4K doar pentru filme si vizualizare imagini, nu si pentru jocuri. Pe viitor, acest lucru ar putea fi posibil (insa pentru un numar limitat de jocuri).

    16. Cand a inceput lucrul la PlayStation 4?
    Discutiile despre concept si cum ar trebui sa fie urmatoarea consola Sony au inceput in 2008.

    17. Vor fi jocurile sau consola region-locked? Trebuie sa cumpar titlurile si consola din tara?
    Sony nu are blocare pe regiune pe consola sau jocuri. Puteti achizitiona jocurile din orice tara, acestea vor rula pe orice consola. Singura problema poate apare la contentul jocului care va fi disponibil doar pentru regiunea de unde l-ati achizitionat. De exemplu daca veti cumpara un joc din UK, contentul aditional de pe PSN il veti gasi doar pe PlayStation Store-ul din UK.

    18. Daca PS4 nu este oficial in Romania, ma voi putea juca online?
    Da, veti putea juca in multiplayer fara probleme.

    19. Avem PlayStation Store pe Romania? Daca nu, cum procedez?
    Inca nu avem PlayStation Store pe Romania, prin urmare va trebui sa va faceti cont de US sau UK. Cel mai simplu este sa dati un search pe Google dupa un hotel din tara unde doriti sa va faceti contul. Notati-va adresa completa si creati-va contul folosindu-va de ea.

    20. Vreau sa achizitionez PS+ in Romania, cum procedez?
    Din Romania oficial nu se poate. Va trebui sa creati cont de PS pe US sau UK (atentie, continutul difera de la zona la zona). Pentru a achizitiona PS+ va recomand sa cumparati carduri prepaid. O sursa buna pentru astfel de carduri gasiti la AllRomedia.com. Totodata mai puteti achizitiona rapid de pe Offgamers.com, GamePointsNow.com, Cheapxboxlivecodes.com si cdkeys.com.

    21. Pentru multiplayer, trebuie sa platesc?
    In general da, trebuie cont platit de PS+. Sony a anuntat insa ca vor fi titluri de tip Freemium care nu vor cere cont de PS+ obligatoriu.

    22. Care sunt costurile pentru PS+?
    Preturile difera de la regiune la regiune si de obicei gasiti variante promotionale (gen la 12 luni primiti 1 luna gratuit). Pentru US preturile sunt urmatoarele: 1 luna - 9.99$, 3 luni - 17.99$, 12 luni - 49.99$. Pentru UK avem urmatoarele preturi: 1 luna - 5.49£, 3 luni - 11.99£, 12 luni - 39.99£.

    23. Ce avantaje am daca achizitionez PS+?
    In primul rand, avantajul de a putea juca in multiplayer (online). In al doilea rand, ca membru PS+ veti avea acces la o colectie de jocuri in mod gratuit, denumita "Instant Game Collection". Practic veti avea cateva jocuri de PS3, de PS4, de PSP si de PSVita gratuite. Lista aceasta se modifica lunar (sunt scoase unele jocuri si introduse altele). Totodata, ca membru PS+ veti avea jocuri cu discount, acces la continut exclusiv (gen extra harti sau beta acces la anumite jocuri) precum si acces la online storage.

    24. Daca a expirat subscriptia de PS+ mai imi pot accesa ce am cumparat sau pierd tot?
    Nu pierdeti nimic, dar nici nu puteti accesa continutul achizitionat via PS+ decat daca va refaceti subscriptia.

    25. Ce fel de formate audio/video pot rula pe PlayStation 4?
    In momentul de fata, din cutie PS4 suporta BluRay playback (care necesita insa activare online). Pentru a suporta DVD-uri Video si Audio va trebui sa faceti update la un firmware minim versiunea 1.50. Momentan PS4 nu suporta playback pentru CD-uri audio si mp3.

    26. Cat de zgomotoasa este consola?
    Ca si termen de comparatie, PS4 este un pic mai putin zgomotoasa decat PS3, in special dupa ce jocurile retail termina instalarea pe HDD (toate jocurile necesita instalare). In teste realizate la 1m distanta de consola, nivelul sonor a fost dupa cum urmeaza: idle - 40dB, gaming - 43dB. In testele la 10cm de consola, avem: idle - 42dB, gaming - 51dB.

    27. Cati Watts consuma consola? Se supraincalzeste dupa sesiuni de gaming mai lungi?
    In idle PS4 consuma aproximativ 80W, iar in full load 140W. Temperatura in mediu ambiant de 25 grade Celsius variaza intre 40 grade (in idle) si 46 grade (full load).

    28. Voi putea juca titlurile mele de PS3 pe noua consola PS4?
    Nu. Din pacate PS4 nu este backward compatible. Sony a promis ca va porni un serviciu de streaming pentru a putea rula anumite titluri de PS3, insa nu se cunosc detalii. Va recomand sa nu renuntati la consola PS3!

    29. Trebuie sa conectez neaparat PS4 la internet? Daca vreau sa ma joc doar offline?
    PS4 "out of the box" are foarte multe minusuri. Este necesar cel putin update-ul de aproximativ 300MB pentru a ajunge la versiunea 1.50. Nu este necesar sa va conectati la internet pentru acest lucru. Se poate face update-ul chiar si de pe un USB stick. Puteti gasi firmware-ul 1.50 aici.

    30. Cati prieteni pot avea in lista de PSN?
    Lista de prieteni a fost marita de la 100 pe PS3 la 2000 pe PS4.

    31. Pot sa fac mai multe conturi (pe diferite regiuni) ca pe PS3?
    Da, conturile vor functiona pe PS4 exact ca si pana acum pe PS3.

    32. Unde a disparut Cross Media Bar-ul? De ce nu pot seta teme diferite?
    Cross Media Bar-ul a fost inlocuit de noua interfata denumita PlayStation Dynamic Menu. Din pacate, momentan PS4 nu are suport pentru teme.

    33. Pot face streaming de pe un media server, PC sau via DLNA?
    In momentul de fata PS4 nu suporta astfel de functii.

    34. Am cumparat un titlu de PS3 care a aparut si pe PS4. Pot face upgrade?
    Da, exista multe titluri care ofera optiunea de "upgrade", pentru o perioada limitata. De obicei pretul este de 9.99$ si prin aceasta achizitie primiti varianta digitala. Mai multe detalii gasiti aici.

    35. Ma pot juca pe PS4 titluri Second Hand?
    Ca si pe PS3, veti putea rula jocuri SH pe PS4.

    36. Pot imprumuta sau face schimb de jocuri PS4? Impune Sony vreo restrictie in aceasta privinta?
    Nu, Sony a declarat ca nu este impusa nicio restrictie referitoare la imprumuturi, trade-uri, vanzari de jocuri PS4.

    37. Cum se procedeaza cu update-urile online?
    Update-urile atat pentru sistemul de operare cat si pentru jocuri se realizeaza in mod automat. Aviz "amatorilor" de modding.

    38. Exista browser de internet pe PlayStation 4?
    Da, PS4 are browser de internet si este chiar mai bun decat cel de pe PS3.

    39. Nu mai porneste consola! Am "Blinking Red Power Light" (pulseaza led-ul in culoarea rosie). Ce pot face?
    Acesta este modul prin care consola afiseaza ca este in modul "overheat". S-a incalzit prea mult, si va recomand sa schimbati conditiile termice (mutati consola intrun loc mai aerisit, porniti aerul conditionat, curatati de praf). Dupa toate acestea, nu mai puteti face altceva decat sa asteptati sa treaca in modul "normal".

    40. Nu am semnal pe TV dupa ce pornesc consola. Cum trebuie procedat?
    In primul rand verificati daca TV-ul sau monitorul dvs. suporta modul HDCP. In caz ca nu suporta, va trebui sa schimbati TV-ul sau monitorul. In al doilea rand, tineti apasat butonul de Power pentru 7 secunde pana se opreste consola (si nu e in stand-by), verificati iesirea HDMI (au fost raportate cazuri in care mufa HDMI are probleme de conexiune) si conexiunea cu TV-ul (eventual incercati un alt cablu HDMI). Daca este totul OK cand porniti consola ar trebui sa aveti led-ul de culoare alba (confirmarea ca PS4 are conexiuna buna via HDMI).

    41. Daca imi cumpar PS4 din America si ii dau update la software in Romania, merge? Stiu ca este region free dar nu stiu daca asta include si update-ul de soft.
    Da, poti face update linistit, indiferent de regiunea de unde ai cumparat consola.

    42. Cum pot face update la ultima versiune de firmware?
    Exista 3 modalitati de a face upgrade la ultimul firmware pentru PS4:
    1. Cea mai simpla metoda este aceea de a face update direct de pe consola, conectata la internet. Mergeti in Settings > System Software Update si puteti face automat ultimul update.
    2. O a doua metoda se poate realiza cu ajutorul jocurilor pe disk (retail). Unele vor avea incluse update-urile necesare pentru a rula corect (nu va recomand aceasta metoda dar este cruciala atunci cand nu aveti acces deloc la internet).
    3. A treia metoda se poate realiza prin intermediul unui calculator si a unui USB stick. Pasii sunt urmatorii:
    - folositi un USB stick care are minim 400MB liberi (de preferat mai mult)
    - formatati stick-ul in sistem FAT32
    - creati un folder denumit PS4 pe stick-ul USB
    - creati un folder denumit UPDATE in interiorul acelui folder USB
    - descarcati ultimul firmware de aici si copiati fisierul in folderul UPDATE (ar trebui sa aveti fisierul PS4UPDATE.PUP)
    - opriti consola PS4 (complet, sa nu fie in standby - tineti apasat 7 secunde pt. shutdown complet)
    - introduceti stick-ul USB in consola
    - tineti apasat cel putin 7 secunde pe butonul de power
    - PS4 va porni in "Safe Mode"
    - selectati "Update System Software"
    - urmati instructiunile (de obicei Next - Next - Accept) and that's it

    43. Cum as putea sa conectez un sistem audio la PS4 daca ea nu are conectorii necesari? Observ ca are un singur port de iesire DIGITAL OUT (OPTICAL) port, adica pe romaneste iesirea optica, ca sa nu mai scriu de faptul ca nu are nici mufa jack sau "anticele" mufe RCA de care am nevoie. E de ajuns ca sistemul audio sa fie direct conectat la televizor?
    Intr-adevar, PS4 nu mai suporta conexiuni de tip analog audio. Singurele iesiri pentru audio din consola sunt via HDMI si Optical Out. Au mers pe principiul ca orice TV va reda audio in acest fel (toate TV-urile in ziua de azi au cel putin un input HDMI), iar cei care vor audio de calitate, vor conecta consola la un receiver sau amplificator (ce vor fi conectate la randul lor la TV in cazul folosirii iesirii HDMI, sau stand alone in cazul conexiunii optice). Mai exista posibilitatea la unele TV-uri de a face passthrough, conexiunea fiind de tipul PS4 -> TV -> receiver/boxe externe (unde depinde daca TV-ul vostru stie sa faca asa ceva via RCA-uri sau output digital).

    Cei care vor sa conecteze PS4 la un sistem de boxe de tip "multimedia", fie se vor asigura ca sistemul respectiv are intrare optica, fie vor opta pentru convertoare din optic in analog de tipul acesta (pt. stereo) sau acesta (pentru surround).

    44. Am primit codul de eroare CE-XXXXX-X. Ce inseamna acest lucru si cum pot rezolva?
    Aveti aici lista cu toate erorile cunoscute pana in acest moment si modul in care ar trebui sa actionati.

    45. Care sunt jocurile disponibile la lansare?
    Jocurile retail disponibile in ziua lansarii sunt: Angry Birds: Star Wars, Assassin’s Creed IV Black Flag, Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, FIFA 14, Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, Just Dance 2014, Killzone Shadow Fall, Knack, LEGO Marvel Super Heroes, Madden NFL 25, NBA 2K14, Need for Speed Rivals si Skylanders SWAP Force.

    Iar jocurile disponibile in varianta digitala sunt: Angry Birds: Star Wars, Assassin’s Creed IV Black Flag, Battlefield 4, Blacklight Retribution, Call of Duty: Ghosts, Contrast, DC Universe Online, FIFA 14, Flower, Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, Just Dance 2014, Killzone Shadow Fall, Knack, LEGO Marvel Super Heroes, Madden NFL 25, NBA 2K14, Need for Speed Rivals, Resogun, Sound Shapes, Super Motherload, Trine 2: Complete Story si Warframe.

    46. Care sunt jocurile F2P (Free To Play) disponibile la lansare?
    Jocurile Free to Play sunt urmatoarele: Blacklight Retribution, DC Universe Online si Warframe.

    47. PS4 poate fi pozitionat si pe verticala? Daca da, cum?
    PS4 poate functiona atat in pozitie orizontala cat si verticala. Din pacate in pachetul retail insa nu veti primi si "stand-ul" pentru asezarea pe verticala. Va trebui sa achizitionati suportul oficial separat.

    48. Pot sa ma joc de pe contul meu pe mai multe console PS4? Se poate face "sharing"?
    In momentul de fata, Sony permite ca acelasi cont sa poata fi folosit pe 2 console in acelasi timp. Una trebuie setata ca primary, iar cealalta ca guest (unde trebuie sa va logati pe PSN). Puteti face acest lucru cu guest pe un numar nelimitat de console, dar nu vor merge decat maxim 2 in acelasi timp.
    De asemenea contul de pe care a fost cumparat continutul trebuie sa fie setat ca primary pe consola ca sa puteti juca continutul cumparat. In traducere: nu se va mai putea face share la conturi cu alti useri.

    Cam atat pentru moment. To be continued...
    Attached Images Attached Images playstation_4.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    49. Cum imi pot face cont pe US sau UK astfel incat sa pot beneficia de PS+?
    E foarte simplu si voi incerca sa descriu in cativa pasi:
    1. Setati tara de origine ca fiind in US sau UK (in setup-ul initial). Daca nu ati facut acest lucru, nu-i bai. Pur si simplu creati un nou cont/user.
    2. Mergeti pe google.com si cautati in tara respectiva (US sau UK) adresa unui hotel. De exemplu cautati "hotel hilton los angeles".
    3. Notati adresa hotelului respectiv, cu tot cu cod postal (zip code) si numar de telefon. Notatile si puneti-le bine pentru ca veti avea nevoie de ele mai devreme sau mai tarziu.
    4. Folositi adresa hotelului respectiv la crearea contului, insa introduceti numele vostru si daca este acceptat, chiar si propriul numar de telefon (cel de Romania cu 40 72x xxx xxx). Nu se stie niciodata cand veti fi nevoit sa faceti o verificare via SMS.
    5. Folositi o adresa reala de email, nu puneti in niciun caz o adresa de email fictiva. Cei care detin PayPal le recomand sa foloseasca aceiasi adresa cu cea setata via PayPal.
    6. Mergeti pe AllRomedia.com, Offgamers.com, GamePointsNow.com, Cheapxboxlivecodes.com si cdkeys.com sau orice alta sursa serioasa pentru achizitie de PlayStation Network Cards sau puncte si cumparati ce aveti nevoie.
    7. Veti primi un redeem code. Folositi codul in contul creat mai sus (in sectiunea de Redeem Code) si asta este tot. Bafta!

    50. Ce reprezinta fiecare culoare afisata pe LED-ul consolei PS4?
    Desi nu avem un raspuns oficial, pana in momentul de fata am descoperit ca ele semnifica urmatoarele:
    - Blue LED: cand se porneste consola, LED-ul albastru va pulsa. Asta inseamna ca PS4 porneste sistemul de operare. Daca led-ul albastru sta aprins mai mult de 30 de secunde, ceva este in neregula.
    - White LED: semnifica faptul ca totul este OK (si conexiunea HDMI e efectuata corect).
    - Orange LED: consola este in stand-by.
    - Red LED: atunci cand pulseaza LED-ul in culoarea rosie, inseamna ca PS4 a depasit temperatura de lucru. Consola se va inchide automat si trebuie sa asteptati pana va reveni la temperatura normala. Va recomand sa verificati pozitionarea consolei si daca este aerisirea blocata. Eventual porniti aerul conditionat sau repozitionati consola.

    51. Vreau sa cumpar PS4 din US. Voi avea nevoie de transformator de la 110V la 220V?
    Nu, din cate stim in momentul actual toate consolele vandute in US au transformator intern care accepta 100 - 240V. Va trebuie doar un adaptor de priza (din US in UE) sau schimbati complet cablul de alimentare.

    52. De unde pot downloada firmware update-ul pentru PS4? Am consola cumparata din US!
    Puteti descarca firmware-ul necesar de aici: Download & Install PlayStation®4 System Software Update from PlayStation®.

    53. De unde pot downloada firmware update-ul pentru PS4? Am consola cumparata din UE!
    Puteti descarca firmware-ul necesar de aici: Update your PS4 system software�-�PlayStation Official news.

    54. De unde pot downloada firmware de restore/initializare pentru PS4? Am consola cumparata din US!
    Puteti descarca firmware-ul necesar de aici: PlayStation®4 New Install System Software Update Method - PlayStation®. Atentie, acesta este firmware-ul de initializare si va sterge absolut tot de pe consola! Folositi-l doar daca aveti probleme si nu ati reusit sa rezolvati via update!

    55. De unde pot downloada firmware de restore/initializare pentru PS4? Am consola cumparata din UE!
    Puteti descarca firmware-ul necesar de aici: Initialise your PS4 system�-�PlayStation Official news. Atentie, acesta este firmware-ul de initializare si va sterge absolut tot de pe consola! Folositi-l doar daca aveti probleme si nu ati reusit sa rezolvati via update!

    56. Am activat PS+ sau PS+ Trial si as vrea sa stiu cand expira. Cum pot afla asta?
    De pe consola sunt 2 modalitati:
    - prima si cea mai simpla este sa selectati un joc downloadat de pe PS+, apasati butonul de Options (apare un meniu in dreapta), selectati Informations, si va spune cand expira (Remaining time).
    - a doua modalitate: intrati in Settings > PSN > Account Information > Services List > PlayStation Plus si selectati abonamentul vostru. Va spune exact cat a costat, cand a inceput si cand expira.

    57. Am probleme cu dashboard-ul sau anumite jocuri. Am inteles ca trebuie sa intru in Safe Mode si sa dau Repair. Cum se face asta?
    1. Inainte de toate, inchide consola (Power Off, nu Suspend sau Standby). Cel mai safe este sa o inchizi direct de la buton.
    2. Apesi si tii apasat butonul de Power, pana ce consola intr in Safe Mode.
    3. Conecteaza controllerul DualShock 4 si selecteaza optiunea "Rebuild Database"
    4. Alege functia "Restart PS4".

    In caz ca aveti probleme mari, puteti apela la celelalte optiuni "Change Resolution" (cu care schimbati setarile pentru TV/monitor si "Restore Default Settings" (prin care resetati totul la Default). Aveti grija cu Initialize PS4, pentru ca aceasta va sterge TOT.

    58. Am probleme legat de NAT si nu pot realiza party-uri sau am probleme din aceasta cauza. Cum rezolv problema?
    In mod normal NAT-ul depinde foarte mult de reteaua din care face parte consola si chiar si de ISP (de providerul de internet). Pentru a rezolva problema, exista 2 solutii: una simpla (dar care in unele cazuri imposibil de realizat) si a doua mai complicata (care necesita cunostinte si un router in ale caror setari sa aveti full access). Le prezint mai jos pe amandoua:

    1. Solutia cea mai simpla: conectati consola direct la internet (pe cablu). In felul acesta nu mai exista niciun firewall, router sau orice altceva care sa influenteze NAT-ul. Nu uitati sa configurati si setarile de la ISP in Settings - Network.
    2. Solutia mai complexa: intrati in setarile routerului, si la DHCP Server, asigurati-va ca ati asignat un IP Fix (dedicat) consolei. Dupa ce i-ati setat un IP Fix (nu uitati sa dati Apply/Save), cautati in setarile routerului functia de DMZ (demilitarized zone) si acolo introduceti IP-ul Fix pe care l-ati asignat consolei. Apply/Save si eventual Reboot la router. Prin scoaterea consolei in DMZ, practic o scoateti in afara retelei... si orice functie de routare/firewall nu se mai aplica pe acel IP. Bafta!

    59. Cum pot folosi Spotify pe PS4 din Romania?
    UPDATE: Spotify s-a lansat oficial in Romania, nu mai este nevoie de VPN.
    ReNeGaDe124 a gasit o solutie pentru voi:
    1. Downloadati si instalati TunnelBear VPN pe PC: https://www.tunnelbear.com/
    2. Deschideti programul, alegeti o tara in care este disponibil Spotify (eu am ales United States) si activati VPN-ul.
    3. Intrati pe site-ul Spotify si creati-va cont: https://www.spotify.com
    4. Downloadati Spotify de pe site si instalati-l. (inainte dezactivati VPN-ul, are trafic limitat si in felul asta nu-l consumati fara rost).
    5. Activati VPN-ul si logati-va de pe PC folosind datele de logare ale contului creat mai sus. Imediat dupa logare dezactivati VPN-ul. (IMPORTANT: Pasul acesta trebuie repetat o data la 14 zile. Asta este numarul maxim de zile in care poate fi folosit Spotify in afara tarii asociate contului. In momentul in care va logati din nou folosind VPN-ul aceste zile se reseteaza si puteti folosi iar Spotify.)
    6. Logati-va la PSN cu un cont de US/UK si downloadati de pe PlayStation Store aplicatia Spotify.
    7. Rulati aplicatia si logati-va cu datele contului de Spotify.
    8. Permiteti legarea contului de PSN cu cel de Spotify.

    Daca jucati de pe un cont de Romania de PSN trebuie sa parcurgeti un pas suplimentar, deoarece un cont de Spotify nu se poate lega cu un cont de PSN de Romania:
    9. Lasati contul PSN de US/UK logat si aplicatia Spotify deschisa. Tineti apasat pe PlayStation button si dati Switch User pentru a va loga pe contul de Romania. (aplicatia continua sa ruleze in background desi ati schimbat contul.)


    Pentru comenzi rapide tineti apasat pe PlayStation button si in acest meniu veti avea o sectiune noua in partea de sus a ecranului. De aici puteti micsora/mari volumul folosind D-pad-ul sau sa schimbati melodiile folosind L1/R1. Playlisturi cu melodiile preferate puteti crea in programul de pe PC, iar aceastea vor aparea si in aplicatia de pe PS4. Serviciul este nelimitat chiar si folosind cont free.

    60. Am probleme cu controllerul DualShock 4 - se deconecteaza. Ce pot face?
    Incercati o resetare a controllerului. Pentru aceasta trebuiesc facuti urmatorii pasi:
    1. Opriti consola.
    2. Cautati butonul de reset pe DS4 (se afla in spatele controllerului, in apropierea butonului L2 - vezi imagine).
    3. Folositi o agrafa sau ceva ascutit si tineti apasat butonul de reset cateva secunde.
    4. Conectati controllerul la PS4 cu ajutorul cablului USB.
    5. Reporniti consola.
    Click image for larger version

Name:	reset_ds4.jpg
Views:	26543
Size:	70.8 KB
ID:	249272


    61. Cum pot schimba intensitatea luminii la controllerul DualShock 4?
    1. Apasa si tine apasat butonul PS de pe gamepad.
    2. Selecteaza [Adjust Devices] si apasa X.
    3. Selecteaza [Brightness of DualShock 4 Light Bar].
    4. Alege nivelul Dim (dintre Dim, Medium si Bright).

    62. Cum pot vizualiza imagini si cum pot asculta muzica de pe un USB stick conectat la PS4?
    1. Pentru a putea accesa un USB stick pe PS4 trebuie ca acesta sa fie neaparat formatat FAT sau exFAT. Daca e NTFS nu il va putea accesa (cel putin nu inca).
    2. Trebuie sa downloadati aplicatia Media Player.
    3. Imaginile, muzica si filmele trebuie sa fie in subfolderele aferente de forma aceasta:
    -
    - Photo
    - Music
    - Video

    Atentie, PS4 Media Player nu vede orice fel de format, sau orice fel de codec. Bafta!

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mai jos aveti si lista de erori ce pot fi afisate de PS4, semnificatia fiecareia si actiunea pe care trebuie sa o incercati pentru a remedia problema:

    #ErrorCode Description Action
    CE-33179-3 Application is not found. Retry after the installation is completed. Installation of Add-Ons fails until the installation of application installation is complete.
    CE-33991-5 Get the status of the non HTTP_GET_200 in Internet connection. Retry Internet Connection test.
    CE-34788-0 This update file cannot be used. Connect a USB storage device that contains an update file for reinstallation for version 1.50 or later. Delete the Update file from the USB storage device, and replace it with the update for reinstallation found from*this page.
    CE-34878-0 Application has crashed. Restart the application in the content area.
    NW-31484-0 DNS server not specified. Restart the PS4 system.
    NW-31367-0 Could not open wireless device. Restart the PS4 system.
    NW-31453-6 Delayed server response. Try Internet connection test at [Settings] > [Network] > [Test Internet Connection]. Check that the internet status is valid.
    NW-31194-8 Connection was reset. Restart the PS4 system.
    E-8200002E The credit card information is not valid. Remove credit card from account, and then re-enter the credit card information. Refer to*Add / Remove Billing Information.
    E-82000102 Server returned "Unknown Error" Try again. If the error happens on PS Store, close the store and retry. If the error persists, exit store and Sign-out and Sign-in to PSN at [Settings] > [PSN].

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mai multe detalii puteti gasi pe http://www.consolegames.ro/forum/f11...aystation-4-a/ si http://www.consolegames.ro/forum/f11...aystation-4-a/. Cei care vor sa-si adauge prietenii ce detin (sau vor detine) PS4, se pot lista aici: http://www.consolegames.ro/forum/f11...78660-psn-ids/. Mai jos aveti si doua teardown-uri pentru PlayStation 4, care sa va ajute in caz ca vreodata aveti nevoie sa desfaceti consola:




  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Intrucat toti vor sa vada interiorul si toate componentele noii console, cei de la iFixit va fac placerea si detaliaza fiecare surub si fiecare chip din interiorul lui PS4. Mai multe detalii gasiti aici: PlayStation 4 Teardown - iFixit.

    PS4 Teardown - Inside look - part 1
    Attached Images Attached Images ps4_teardown_03.jpg ps4_teardown_01.jpg ps4_teardown_02.jpg ps4_teardown_04.jpg ps4_teardown_05.jpg ps4_teardown_06.jpg ps4_teardown_07.jpg ps4_teardown_08.jpg ps4_teardown_09.jpg ps4_teardown_10.jpg ps4_teardown_11.jpg ps4_teardown_12.jpg ps4_teardown_13.jpg ps4_teardown_14.jpg ps4_teardown_15.jpg ps4_teardown_16.jpg ps4_teardown_17.jpg ps4_teardown_18.jpg ps4_teardown_19.jpg ps4_teardown_20.jpg

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    PS4 Teardown - Inside look - part 2
    Attached Images Attached Images ps4_teardown_24.jpg ps4_teardown_23.jpg ps4_teardown_22.jpg ps4_teardown_21.jpg ps4_teardown_25.jpg ps4_teardown_26.jpg ps4_teardown_27.jpg ps4_teardown_28.jpg ps4_teardown_29.jpg ps4_teardown_30.jpg ps4_teardown_31.jpg ps4_teardown_32.jpg ps4_teardown_33.jpg ps4_teardown_34.jpg ps4_teardown_35.jpg ps4_teardown_36.jpg ps4_teardown_37.jpg ps4_teardown_38.jpg ps4_teardown_39.jpg ps4_teardown_40.jpg

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    PS4 Teardown - Inside look - part 3
    Attached Images Attached Images ps4_teardown_44.jpg ps4_teardown_45.jpg ps4_teardown_43.jpg ps4_teardown_42.jpg ps4_teardown_41.jpg ps4_teardown_46.jpg ps4_teardown_47.jpg ps4_teardown_48.jpg ps4_teardown_49.jpg ps4_teardown_50.jpg ps4_teardown_51.jpg ps4_teardown_52.jpg

  9. #9 SP
    Junior Member cromad007's Avatar
    Salutare,
    Am si eu o intrebare,doua...
    Saptamina asta am un amic care pleaca pina in 30.11.2013 in training la Bruxelles, si I-am zis ca ii pun banii pe card sa mi-o aduca de acolo, tinand cont ca prinde exact ziua lansarii si jumate din 30. Din cate am auzit garantia la sony PS4, e in primul an universala, in al 2-lea locala. Daca v-oi avea probleme cu ea, se v-or putea rezolva in Bucuresti, sau trebuie sa o trimit in alta parte?....
    2. Tinand cont ca inca mai am contul vechi facut pe uk, de la PS3(consola pe care am vandut-o deja),si am avut ceva jocuri cumparate pe acel cont, le v-oi putea folosi pe PS4 sau trebuie sa cumpar NUMAI de PS4..in cazul asta imi ramane doar variant digitala ca si cumparare....banuind ca la noi in magazine jocurile poate dupa 1Ianuarie 2014 sa fie disponibile. Mentionez ca detin un televizor led, EBODA,full hd...sper sa imi faca fata la noua consola. Pe ps3, a mers fara probleme.
    MS,anticipat.

  10. #10 SP
    Junior Member Gandomyr's Avatar
    @MonkY: Updateaza ghidul, intrebarea 3; nu se mai pot face precomenzi nici pe emag si nici pe altex.
    Apoi poti sterge acest post.

  11. #11 SP
    Junior Member cromad007's Avatar
    Azi am fost la Altex, Plaza Militari, aveam pe cineva in interior.Mi-a spus clar, PS4>in februarie-martie.

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    comad007: nu exista garantie "universala". Internationala sau europeana cred ca ai vrut sa spui...

    Referitor la prima intrebare: Daca vei avea probleme cu consola, nu vei avea unde sa o trimiti in Bucuresti, pentru ca produsul nu exista oficial la noi. In cel mai fericit caz cei de la service-ul Sony te vor indruma sau o vor trimite ei in afara. Lucru pe care poti sa-l faci si tu dealtfel (sa trimiti in Germania sau UK).

    Pentru a doua intrebare: Presupun ca esti constient ca jocurile achizitionate de pe PS3 nu sunt compatibile cu PS4. Caz in care nu conteaza ce ai cumparat tu pana acum... daca nu sunt jocuri pentru PS4, nu le vei putea rula oricum. Contul il vei putea folosi in continuare, jocurile nu le vei pierde, dar in afara de Trophies & Friends, nu prea ai ce folosi. Daca ai PS+ deja poti achizitiona chiar si de pe PS3 2 jocuri de PS4 (daca ai cont de US - pe UK pe 29.11.2013).

    Referitor la "jocuri la noi in magazine poate dupa 1Ianuarie 2014 sa fie disponibile" este iarasi o afirmatie gresita. Sunt deja magazine care promit livrari chiar si in Noiembrie (plus Decembrie) 2013. Exemplu: Listare platforma.

    Cat despre Eboda, nu comentez. Daca e compatibil HDCP ar trebui sa-ti mearga.

  13. #13 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    MonkY fa te rog si un tabel cu erorile
    https://support.us.playstation.com/a...tail/a_id/5111

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am facut si tabelul cu erorile, adaugat si review links, pus si imaginile de la iFixit... reparat una-alta... sper ca in timp cu ajutorul acestui ghid sa nu mai fie nevoie sa raspundem de 10.000 de ori la aceleasi intrebari.

  15. #15 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Am si eu o intrebare, nu am gasit lamurire in ghid. Daca imi fac subscriptie la PS+ pe contul de USA voi putea juca in multiplayer doar de pe acel cont sau voi avea acces la MP chiar si fiind logat cu userul de UK? Mai pe scurt, PS+ deblocheaza accesul la MP pentru toata consola sau doar pentru contul respectiv?

  16. #16 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Deblochează accesul MP pt toata consola

    LE uite si un video

  17. #17 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Multumesc mult.

  18. #18 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    How to use voice controls

  19. #19 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    How to create a cross game party chat

  20. #20 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    How to use facial recognition


    Record and upload
    Attached Images Attached Images uploadfromtaptalk1385602707270.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 47 1 2 3 11 ... LastLast

Similar Threads

  1. Vand PlayStation Network Card Romania si PlayStation Plus By Dant3 in forum Bazar Sony: Jocuri Console
    Replies: 6 Last Post: 25-04-2020, 17:20
  2. Ghid PlayStation Vita By OEE in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 8 Last Post: 06-08-2015, 21:59
  3. Acesta sa fie noul Playstation Move pentru Playstation 4 ? By andreiaka in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 0 Last Post: 14-12-2013, 19:26
  4. Replies: 0 Last Post: 21-02-2013, 09:03
  5. Ghid: GTA IV By I Zuben I in forum Console Club
    Replies: 2 Last Post: 10-09-2008, 09:21

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts