Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 14 FirstFirst ... 4 12 13 14
Results 261 to 272 of 272

Thread: Clubul Nintendo Switch 2

1. #261 SP
    CG
    CG Avatar CG's Avatar
    WTH?

2. #262 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Papillon_ View Post
    Switch 2 is the last straw... I'm done with Nintendo

Ce asteptari pozitive sa ai de la o companie atat de toxica?
    Un video excelent si bine documentat
    Mare dreptate si foarte bine zis despre ceva ce credem cu totii
    Sper sa inteleaga mai multa lume si sa nu mai sustina orbeste orice decizie a unei companii atat de mizerabile.

3. #263 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Cool, acum arata-mi cati angajati a dat Nintendo afara in ultimii 2 ani. Se pare ba chiar au angajat si mai multi oameni.
    Ubisoft, Microsoft si Sony pare ca sunt la intrecere, impreuna au concediat 7448 de oameni; de restul companiilor sa nici nu vorbim. Cand au avut dificultati financiare la lansarea Wii U-ului Iwata a renuntat la 50% din salariu pentru a nu concedia oameni. Spre deosebire, cati executives de la companiile din vest au anuntat ca-si vor reduce bonusurile in aceasta perioada? Phil Spencer chiar si acum castiga aproape de 5 ori mai mult ca CEO-ul Nintendo .
    Apoi cate francize si studio-uri au sacrificat in goana dupa live-services? Raspunul e 0, in timp ce Sony au pierdut aproape toata generatia asta cu doar o mana de exclusive lansate, in rest doar anulari si dezamagiri.
    Cati clienti au tradat Nintendo spunandu-le ca telefoanele si calculatoarele sunt tot device-uri Nintendo? Sau cate studio-uri laudate si-au inchis la scurt timp dupa ce au fost premiate la Game Awards?
    Nu spun ca sunt perfecti, au niste politici mai negative legate de emulare si piraterie, dar cred ca si Microsoft sau Sony ar fi foarte protectivi daca platformele lor ar fi la fel de piratate ca si Switch-ul. Un lucru interesant care nu-l mentioneaza in video-ul de mai sus e ca Team Xecuter vindeau licente pentru hack-urile lor si ca au fost acuzati si de spalare de bani, lucruri cu care justitia americana nu se joaca.
    Si nu cred ca ar fi mai toxici ca celelalte companii mentionate mai sus, dar in ultima vreme au devenit tinta snark-ului de pe internet pentru ca si-au permis sa scumpeasca un joc.

4. #264 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Amandoi aveti dreptate. Toate companiile de jocuri trebiue sa gaseasca un mod de a creste veniturile, pentru ca piata s-a suprasaturat si concurenta e prea acerba. Pana acum au crescut vanzarile pe orizontala ajungand la mai multi jucatori, dar cel putin la console e clar ca nu mai creste numarul, tot PS2 ramane cea mai bine vanduta consola. Jocurile raman in continuare nesimtit de ieftine in comparatie cu cat au costat acum 10-20 de ani, in timp ce vanzarile au ajuns la maxim. Din punctul meu de vedere sunt doar 2 variante realiste pentru viitor: live service games in care vin balenele sa cheltuiasca mii de euro pentru fetite (vezi profiturile anuale la Genshin, Fifa etc.), sau jocuri single player de calitate care costa dublu. 80 de euro e apa de ploaie, nici macar nu tine pasul cu cresterile salariale ale angajatilor, de crestere profit nici nu se pune problema.

Pe de alta parte, cum sa ceri 10 euro pentru tech demo. Come on Nintendo, nu iti rezolva aia 10 euro cifrele la final de an.

5. #265 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Ziua buna va spun si eu, cum spune video-ul postat de Razvanrazy si eu am crescut cu Nintendo, initial am avut o piraterie (Terminator) dupa NES, ulterior Gameboy si Snes iar la inceputul anilor 2000 Nintendo 64. Crescand cu acest brand totodata si asteptarile au crescut si vazand competitorii - Sony, Sega Dreamcast si ulterior Xbox avand jocuri mai serioase, mai variate si mai ieftine, am decis sa schimb tabara si sa trec pe Playstation. Din punctul meu de vedere Switch-ul si tactica pe care o foloseste Nintendo e pentru nostalgici cat si pentru parinti cu copii (aici eu imi explic vanzarile lor). Orice pusti incepand cu 8+ ani nu mai vrea Mario si Pokemon poate mai joaca insa in tren sau in autobuz. Nu nene, majoritatea vor GTA, NFS, shootere si jocuri de actiune. Spun asta ca am copil, am luat Switch Lite, am luat jocuri, am butonat si eu Zelda si Mario niste zeci de ore insa numai e pentru mine si cum spuneam nici copilul nu a fost foarte entuziasmat. Deci pentru mine Nintendo nu ma incalzeste cu nimic cu tactica lor " intai licenta, jocul si pe urma hardware-ul", daca n-ai titluri serioase, pentru mine e degeaba. Acelasi Mario, Zelda si Pokemon reciclat de peste 20 de ani. Daca erau si ceilalti din industrie la fel spuneam adio de mult acestui hobby.

Imi cer scuze daca am jignit pe cineva, cumva tineam in mine si simteam sa-mi vars oful aici despre acest brand.

6. #266 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar

7. #267 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Atata ura si agresivitate fata de persoane creative, fani care indrageau produsele Nintendo eu nu am vazut la nici o companie.
    Au incercat sa atraga pe Sony si Microsoft in procesele lor dar au spus nu.
    Cred ca au o armata de avocati care doar cu asta se ocupa sa caute si sa hartuiasca lumea.

Eu nu am nostalgia Nintendo cand eram copil am avut PC si consola "Terminator" pentru ca asta se gasea intr-un oras mic de provincie.
    Prima consola a fost PS4 Pro iar de la ei am Wii U.

Apreciez anumite jocuri dar Mario Kart World nu e de 80 de euro si apoi sa vii cu Zelda Breath of The Wild joc lansat pe Wii U acum 8 ani!
    Il am pe disc acasa si sa ceri acum pentru Switch 2 80 de euro - 400 de lei scuza-ma dar asa ceva e absurd si de o lacomie fantastica!

Mai se dau ca ei sunt "familly friendly". Ce sa zic foarte prietenosi cu copii si familiile 400 de lei jocul!
    Cand ei au vanzari si profit record, au vandut 150 de milioane de console Switch vin si scumpesc tot fara nici o urma de remuscare.

Eu cred ca pur si simplu li s-a urcat la cap dupa succesul din ultimii ani.
    Sa fim seriosi nu se asteapta nimeni sa se comporte ca un ONG dar au mers prea departe.

8. #268 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate noi nu putem influenta politicile lor. Si la urma urmei, sa fim cinstiti, nici Nintendo, nici Sony, nici Microsoft, Valve sau oricine altcineva, nu ne obliga in nicinu fel sa le cumparam jocurile sau consolele. Cred ca tot ce putem face este sa cantarim, sa ne exprimam (sincer) opiniile, sa citim ce zic si unii si altii, si sa tragem linie. Sa decidem singuri daca merita o consola, un anume joc, un anume ecosistem. E mai rau cand te simti pacalit (cum ma simt eu acum cu Switch 2-ul), dar, asta e viata.

9. #269 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Mie îmi place să cred că putem influența coloși ca Nintendo, Sony sau Microsoft, dar cât timp Switch 2 s-a vândut, nu le prea pasă de cei puțini care-s mai vocali. Dar cu cât sunt mai mulți cumpărători mai vocali, cu atât cresc șansele ca unii de la Nintendo/Sony/Microsoft să audă și să facă ceva.

Să vă spun situația mea pe scurt. Eu am început ca gamer de PC, deși am putut avea acces la console de pe vremea NES, SNES, N64, Sega și PS1 (pe atunci le puteam închiria). Am devenit console gamer din întâmplare atunci când mi-a fost împrumutat un PS3 pe o perioadă lungă. Am dat de jocurile excelente de PS3 pe care sunt sigur că le-a jucat mai toată lumea care a avut PS3, am jucat zeci de ore de GT5 cu prieteni pasionați. Am sărit peste PS4 pentru că mi s-a părut că nu merita atunci. Când a fost anunțat PS5 cu compatibilitatea pentru jocurile de PS4, atunci am revenit la PS. Am cumpărat o mare parte dintre jocurile pe PS4 pe care le-am ratat (erau foarte multe, Spider-Man, God of War, Horizon, Uncharted, Mortak Kombat și tot așa). Așa este, nu ne obligă nimeni, dar tentația este mare. Deciziile de cumpărare nu le mai ia nimeni de unul singur, citim în stânga și în dreapta și apoi cumpărăm. Am urmărit și eu cele două video-uri postate aici, cel cu setarea din modul docked și cel de la tipa mare fan Nintendo. Switch 2 pare să aibă unele părți din firmware într-un open beta avansat și destul de nefinisat. Și sunt de părere că Nintendo a mers pe "weaponized nostalgia" la greu cu Switch 2. Nu cred că le va merge așa următoarea dată sau în viitor.

PS: Nu prea sunt de acord cu actualizarea prețurilor în funcție de inflație din două motive: în trecut nu se cheltuia atât de mult pe dezvoltarea unui joc și puterea de cumpărare nu era mai bună în trecut (cel puți nu mereu). Era mult mai mare riscul ca un joc să nu prindă la public în trecut, nu se ajungea atât de ușor la potențialii clienți, jocurile nu primeau Day1 patch de câțiva GB spre zeci de GB. E ușor să spui că un joc de 80 EUR/USD ar merita suma asta acum (oricum jocurile noi XBOX/PS costă aproape 400 de lei deja la lansare). Unele jocuri sunt de fapt relansări ale unor jocuri vechi. Mie personal mi se pare că Nintendo a pierdut dorința de a inova sau de risca, acum merge doar la sigur.

10. #270 SP
    Eu m-am simtit realmente pacalit zilele urmatoare de la achizitia unui Nintendo 64 in 2001 de la bisnitarii din Magazinul Unirea.... Radeau toate cunostintele de mine, nu cred ca erau 10 persoane in tot cartierul Pantelimon care aveau N64 atunci Toata lumea era cu PS1. Dupa cativa ani mi-am luat un PS2 si de-atunci viata e frumoasa in acest univers. Atentie, aici ma refer la buget, ca daca banu' curge garla esti ca hippiotul din videoul lui SexboBomb91, sute poate chiar mii de jocuri pe toate platformele si tu iubesti Nintendo ca iti place tie brandul sau whatever. Tipul asta este exact ca Comic book Guy din The Simpsons and I quote: "I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books. And now when the end is near I must say: Life well spent!"
    Attached Images Attached Images comicguy.jpg

11. #271 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    Multi nu realizeaza ca avem o putere fantastica de a influenta lucrurile cu Switch 2, acesoriile sale si jocurile de 400 de lei se numste "portofel", daca nu cumparam consola si jocurile cat mai multi putem trimite un mesaj puternic ca nu e in regula ce fac.

Cer bani chiar si pentru un demo, cum sa sustii o companie de genul asta?

3DS price cut by almost a third as Nintendo reports loss https://www.theguardian.com/technolo...-nintendo-loss

3DS launched at $249 in NA, but Nintendo later reduced the price to $169
    Nintendo Switch https://gamefaqs.gamespot.com/boards...witch/80961680

Reminder that in 2011, Nintendo dropped the price of the original 3DS by 30% only six months after its launch. https://www.reddit.com/r/Switch/comm...ped_the_price/
    "I bought a refurbished 1tb steam deck oled the day the switch 2 was announced and I saw the game pricing."

12. #272 SP
    Nu, in Romania! Nu avem puterea de cumparare a USA sau altor tari de renume. Daca in USA se boicoteaza produsul, in cateva luni vei vedea Switch 2 bundled cu Mario Kart la 400 de $, poate chiar si mai jos. Dar cum exista intodeauna agitatia asta de inceput, de a avea produsul day one, cu 3-5 joace la lansare normal ca vanzarile bubuie. Ia sa nu fie interes si oamenii sa stea putin in expectativa, sa vezi atunci cum cade si pretul. Despre ce vorbim.... E si multa prostie in lume.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 14 of 14 FirstFirst ... 4 12 13 14