Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 216 of 234 FirstFirst ... 116 166 206 214 215 216 217 218 226 ... LastLast
Results 4,301 to 4,320 of 4662

Thread: Clubul PlayStation 5

1. #4301 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Sincer, fara nici o urma de hate si in toata deplinatatea facultatilor mintale, eu daca as fi SONY si as vedea in ce hal se impusca in genunchi prostii aia de la Microsoft in timp ce as consulta in paralel cifrele, as pune lejer 750-800 de Euro pentru PS5 Pro...

De ce nu, cand te uiti pe cifre si observi ca fara prea mult efort (sa nu scoti tu SONY un exclusiv mare de 1 an de zile) esti aproape de monopol in comparatie cu Xbox, apoi vezi ca aia au luat-o grav pe ciuperci si nu mai dau 2 bani pe consolele lor and they don't even try anymore sa-ti raspunda la PS5 Pro... trebuie sa fii imbecil sa nu incerci sa profiti! Mai ales acum, cand se va pune problema de performanta si lumea va avea de ales sa joace pe PC5 Pro sau ... pe nimic (everywhere, anywhere, but nowhere) ... nu inteleg de ce n-ar face asta.

I mean, se pare ca lumea implicata in acest fenomen de gaming are bani, nu stiu cum, vad inclusiv in piata din Romania (si printre prieteni) o tendinta de trivializare a sumei de 15.000 RON pentru un *** de PC de gaming, in conditiile in care s-a facut 12 lei o caramida de unt si 3.75 lei o apa de copii cu tzatzica din aia. Vorbim de Romania, care nu este inca nici macar Polonia la putere de cumparare, daramite vreo tara din vest.

Te uiti pe grupurile alea de 'Gaming Setups' si te inchini, eu si cu a mea' castigam destul de bine impreuna... as spune... si nu mi-as permite niciodata sa dau atatia bani pe o unealta de gaming ca unele setupuri pe care le vad, inclusiv in Romania...
    Observ ca in Romania este deja banal sa dai 5000 RON pe o placa video care te tine cat te tine, de ce ar fi neaparat gresit sa coste PS5 Pro un 3700 RON asa, pentru cunoascatorii fini, mai ales ca nu va avea nici un fel de concurenta din partea Sisisoft...??
    Pentru oricine doreste mai mult de 30fps pe o rezolutie upscaled, urmatorii ani vor fi PS5 Pro sau PC, nu vad de ce s-ar limita SONY...

Inca o data, no hate, eu mi-as dori sa coste putin ca nu sunt masochist, dar daca fiecare dintre voi ati fi CEOs la SONY si ati vedea tendinta asta de totala dementa in piata de gaming si n-ati avea nici un fel de concurenta, ati lansa PS5 Pro la 550-600 Eur/Usd?

2. #4302 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Inteleg argumentul tau dar aici nu este vorba despre Romania , ci despre toata planeta. Daca o sa fie un pret astronomic , pur si simplu lumea nu va cumpara right away.....imi aduc aminte la ps3 ca nimeni nu se inghesuia pt ca era mult prea scump comparativ cu tabara adversa. In situatia data, tabara adversa nu prea face mare lucru dar mai exista nintendo iar cei ce au doar ps momentan or sa migreze catre nintendo chiar daca o sa se lanseze alta consola in viitorul apropiat. Oricum ar fi, pierzi oameni din ecosistem si nu cred ca le convine. Avand in vedere ca print-ul consolei va fi pe un ps5 slim, faptul ca adauga una alta prin ea, nu o sa fie un cost mult mai mare de fabricatie.
    Om trai si om vedea
    Mi-a trecut prin minte inca o chestie...daca consola asta o sa fie un fail dpdv al vanzarilor, developerii or sa comenteze ca de ce ne-ati fortat sa optimizam pentru ceva ce nu se vinde....e posibil sa fie un backlash pe partea asta

3. #4303 SP
    Ai dreptate, exista riscul sa pierzi oameni din ecosistem si oricum o fac prin lansarile jocurilor lor pe PC, dar cred ca banii aia ii poti recupera tocmai din aceasta crestere de pret.
    Lumea o sa cumpere tocmai pentru ca n-au de ales...stati sa vedeti cat o sa coste un joc peste 2 ani cand Sisisoft va fi ingropat deja industria de gaming prin metodele lor unice de autodistrugere si de distrugere in masa...
    M-am bucurat initial de achizitiile alea demonice dpdv financiar, dar acum inteleg ca pentru noi iubitorii de jocuri de calitate a fost de fapt inceputul sfarsitului!

O chestie pe care vreau sa insist totusi, este ca Romania se afla in partea de jos a ierarhiei tarilor cu suport PlayStation ca si putere de cumparare, sub noi fiind doar Bulgaria, Ucraina, Liban, Oman si cel mai probabil alea din LATAM unde te taie pe strada ziua (El Salvador, Honduras, Nicaragua... pe bune ca SONY n-a lansat PSN/PS Store oficial in tari potente financiar precum Kazakhstan sau Azerbaijan dar au lansat in Honduras ).

Pe cale de consecinta logica, daca in Romania se arunca cu 4090-uri ca la balamuc si cu procesoare de 57.000 lei (WOW, si scrie 'ultimul produs in stoc' ), de ce nu si-ar asuma SONY sa piarda un numar de platitori dar sa recupereze acea paguba crescand putin pretul lui PS5 Pro. Eu tocmai pe aia as miza, pe lipsa de alternativa... e clar ca daca vrei gaming AAA in 2025 fie iti cumperi PS5 Pro fie un PC care costa cat masina mea SH, ca oricum cu variante de PC mai decente ca si pret scazi sub ceea ce-ti va putea oferi PS5 Pro ca si confort/performanta/value deci...

I can see some business opportunity here, daca as fi SONY as simti miros de sange si as incerca, pot oricand sa scada preturile, mai ales daca cei care pana ieri imi erau concurenta directa sufera de retard absolut in stadiul IV...

4. #4304 SP
    Eu zic ca si sony se bazeaza de multa vreme pe digital doar ca nu e atat de obvious ca la xbox si nu si-au permis arogantele xbox....nu ma deranjeaza ca apar si pe pc jocurile atata vreme cat optimizarile sunt in primul rand pe console.
    Sunt curios ca si toti ceilalti influenceri de epste ocean, cum o sa marketeze consola asta...un reveal , update-uri la wukong etc ( nu bag gta-ul in reveal-ul asta pt ca e la mare distanta)
    E clar ca o sa fie FOMO pt multa lume dar nu mai este hype-ul 4k din era ps4pro, ca sa ii faci sa cumpere in masa

5. #4305 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Indiferent de pret sau de hardware, eu sunt curios de o alta chestie - cum il vor marketa? Ar trebui sa vina cu cateva jocuri noi, "strong titles", care sa arata diferentele, sa te faca sa vrei sa cumperi consola.
    Si cand zic asta, ma refer la exclusivele lor, nu la 3rd party.

Iar iarna asta nu se anunta nimic din partea lor - doar sa anunte acum ceva super surpriza cu lansare in 2 luni. Ceea ce m-ar mira...

Ok, o sa vedem jocuri 3rd party care vor avea suport si pentru PS5 Pro (gen AC Shadows), dar ar fi stupid sa nu vina cu nimic ei, oficial.

Iar faza cu GTA VI o sa fie stupida rau de tot - daca Xbox nu vine cu new si better hardware pana la lansarea jocului, o sa fie ca si cum GTA VI o sa fie exclusiv PS, pentru ca mainstream e putin spus, audienta jocului o sa fie uriasa pe toate planurile, awarenessu despre diferente (in comparatii video) vor fi foarte bine cunoscute de toata lumea.

6. #4306 SP
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    ma refer la exclusivele lor, nu la 3rd party.
    Exact asta ma scoate si pe mine din minti, iti dai seama ce liniste au avut astia de la SONY, in ce hal isi permit sa fie de neglijenti incat sa nu scoata nimic exclusiv un an de zile, ei stiind ca vor lansa PS5 Pro. As fi fost tentat sa numesc asta suficienta dar nu, nu este suficienta, cred ca a fost pur si simplu o lipsa de reactie la ceva ce nici ei n-au putut concepe...

Cred ca si cei din consiliul lor administrativ sunt socati de halul in care a ales Microsoft sa-si bata joc de consolele lor si de brandul Xbox in general, incat au zis ceva de genul 'aaa ok, no action needed', ca in Baldur's Gate 3 cand ai optiunea aia de 'Say nothing' si iesi mai bine decat daca ai fi ales sa faci/spui ceva...

Pentru toti oamenii aia care totusi n-au 3K de cocos pentru un PC high end, a fost ca in Gangsteri cu Stil cand pescuia ala cu dinamita, iti dai seama ca astia de la SONY au avut de facut doar... 'aaa, noi o sa avem consola pentru Stalker 2 si GTA 6, aia nu, buy it'!?!?!?

7. #4307 SP
    Indiferent de pret sau de hardware, eu sunt curios de o alta chestie - cum il vor marketa? Ar trebui sa vina cu cateva jocuri noi, "strong titles", care sa arata diferentele, sa te faca sa vrei sa cumperi consola.
    Si cand zic asta, ma refer la exclusivele lor, nu la 3rd party.

Iar iarna asta nu se anunta nimic din partea lor - doar sa anunte acum ceva super surpriza cu lansare in 2 luni. Ceea ce m-ar mira...

Ok, o sa vedem jocuri 3rd party care vor avea suport si pentru PS5 Pro (gen AC Shadows), dar ar fi stupid sa nu vina cu nimic ei, oficial.

Iar faza cu GTA VI o sa fie stupida rau de tot - daca Xbox nu vine cu new si better hardware pana la lansarea jocului, o sa fie ca si cum GTA VI o sa fie exclusiv PS, pentru ca mainstream e putin spus, audienta jocului o sa fie uriasa pe toate planurile, awarenessu despre diferente (in comparatii video) vor fi foarte bine cunoscute de toata lumea.
    Ghost of tsushima 2 pt inceputul anului viitor? Sau astia de la bluepoint cu vreun alt remake sau ceva joc original

8. #4308 SP
    Vedem ce anunta pentru Q1 2025 sau pentru 2025 cu totul.

Dar eu ma refeream sa fie ceva chiar la lansare, ceva care sa te convinga ca merita investit intr-un PS5 Pro, ceva care, la lansare, sa mearga in 4K cu 60fps in loc de 4k cu 30fps sau ceva de genu - nu ma refeream la ceva pentru la anu - asta nu ar vinde consola acum.

9. #4309 SP
    Member Bogdan47xD's Avatar
    Nu are sens sa discutati despre Ghost of Tsushima II sau vre-o franciza pe care Sony o considera "majora" in anul acesta fiscal care inseamna 1 aprilie 2024 - 31 martie 2025,PS5 PRO nu va avea cu siguranta nimic de genul asta la lansare,vor optimiza jocurile lor cum ar fi Spider-Man 2, God of War 2018 si Ragnarok, Horizon Forbidden West,viitoarele lansari ca Until Dawn,LEGO Horizon, poate chiar si Astro Bot,in rest vor fi doar patch-uri pentru 3rd party,chiar Tom Henderson daca retin corect spusese ca Sony le spune dezvoltatorilor ca toate jocurile incepand cu iulie sau august ( nu mai gasesc articolul ) trebuie sa ruleze si pe PS5 PRO,si cel mai probabil nu va fi o mare lansare propriu zisa,dar o va face Sony sa para prin probabil ceva show luna asta ce mai demonstreaza ce poate si cat de folositoare poate fi prin comparatie cu PS5 standard. Nici PS4 PRO nu cred ca a vandut prea mult,dar pentru cineva care voia mai mult de la consola lor,a fost singura varianta,chiar si eu o sa imi iau PS5 PRO daca chiar se vad imbunatatiri serioase.

ps-first-party_02-14-24_outlook.jpg

10. #4310 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Am un prieten care are și el PS5 și am vorbit de multe ori de lipsa de jocuri exclusive PS. N-au avut nici pentru PSVR2. Legat de prețul lui PS5 Pro, lumea pariază pe 650 EUR/USD. Eu unul vreau PS5 Pro acum mai mult pentru a avea RayTracing la nivel ridicat și posibil 60 FPS. La 550-600 EUR nu voi regreta nici un ban. La 650 cred că mai aștept, iar dacă va fi 700 EUR dau skip la PS5 Pro.

Developerii ar trebui să nu se plângă pentru că experiența îi va ajuta pentru următoarele jocuri. Sunt prea multe jocuri prost optimizate pentru că Unreal Engine 5 sau mai știu eu ce scuză. Nu contează dacă e vorba de joc pe PC sau console. E clar că Microsoft și-a dat seama că nu pot ajunge Sony și de-asta mă tem pentru viitorul jocurilor pe console dacă singurii jucători ar rămâne Sony și Nintendo. Ei pot co-exista fără nici o problemă, nu sunt adversari direcți deloc. Cred că vom mai vedea totuși o nouă consolă Xbox care va fi doar digitală, având în vedere situația.

Legat de marketing, vor spune că au deja pregătite patch-uri next-next-gen pentru jocurile lor existente. Nici nu-i văd să facă vreun efort să convingă lumea că trebuie să treacă la PS5 Pro. Însă situația este diferită față de era PS3 sau PS4 pentru că încă sunt mulți care n-au trecut la PS5 și mă gândesc că vor fi destui care vor trece la PS5 Pro.

Am deja flashback-uri din perioada când aveam PS3 și urma să apără PS4 pe o arhitectură total diferită (eu n-am avut PS4 sau PS4 Pro). Atunci lumea a fost forțată să treacă la PS4/PS4 Pro. Mă mir că Sony nu i-a plătit pe unii developeri să nu mai scoată varianta de PS4 a unor jocuri. Chiar și cei de la Digital Foundry se întrebau cum ar fi arătat jocurile de PS5 dacă developerii n-ar mai fi făcut jocuri care să ruleze și pe PS4. E istoric mai bine să ai ultima versiune a unei console (PS4 Pro, PS5 Pro) decât să stai cu prima variantă. Tot cei de la Digital Foundry au mai spus că s-ar fi putut sări peste PS5 Pro în generația asta și sunt de acord cu asta.

E nasol pentru noi ca utilizatori de PS că Microsoft pare să fi renunțat să se mai dueleze cu Sony și nu văd să vină altcineva în locul Microsoft. N-aș vrea ca Amazon să aibă idei din astea, sunt mai răi și mai lipsiți de scrupule decât cei de la Microsoft sau Sony. Cred că GamePass-ul le-a cam pus probleme pentru că n-au avut atât de mulți clienți cât să susțină GamePass. Fără competiție, giganți ca Sony sau Nintendo nu se simt obligați să inoveze atât de mult sau să vină cu prețuri competitive. Iar despre PC-urile de gaming nici nu vorbesc. Vânez un 4070 Ti Super pe la 3000 de lei doar pentru că placa mea 3060 Ti are doar 8 GB de VRAM și eu vreau 1440p la PC.

11. #4311 SP
    Avand in vedere timpii foarte lungi de development nu aveau cum sa sara la ps6. Cu acest mid refresh gen, lungesc generatia ca sa poata fructifica tot ce au reusit sa faca pana acum companiile. Ma gandesc si la faptul ca pana apare ps6, ue5 nu va mai fi asa o chestie noua. Nu cred ca vor disparea vreodata acesti timpi....e ca la orice film/serial...iti trebuie timp sa filmezi, sa creezi etc.
    Cat despre xbox, cred ca o sa fie monopol pe multiplayere in vreo 5-10 ani asa. Sper sa nu renunte la single player, dar mna, asta e bussiness-ul lor

12. #4312 SP
    Manager paul's Avatar
    Serviciul cu subscriptie (anuala sau pe viata) de streaming de jocuri retro Antstream Arcade se lanseaza pe PS4 si PS5 in 6 septembrie:
    Quote Originally Posted by Antstream
    Antstream Arcade brings over 1300 games to PS4 & PS5.

Turn your PlayStation into an entire retro gaming arcade! Antstream is bringing the largest collection of retro games, challenges & tournaments to PS4 & PS5. We have a library of over 1300 retro and retro indie games plus challenges, weekly global tournaments and more. Challenge your friends, play couch co-op & rise to the top of our leaderboards across our games. From arcade classics to hidden gems & modern indie retro games Antstream has it all!

OUT 6th SEPT on PS4 / PS5: www.antstre.am/playstation
    www.Antstream.com for more details.

From classic arcade, to Mega Drive, C64, Amiga, up to PS1, we have it all & everything in between. With global leaderboards & unique challenges, there are even more ways for you to play your favourite retro games!

Welcome to Antstream Arcade, the world's biggest retro gaming streaming platform with over 1300 games ready to play.

13. #4313 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    ...
    I mean, se pare ca lumea implicata in acest fenomen de gaming are bani, nu stiu cum, vad inclusiv in piata din Romania (si printre prieteni) o tendinta de trivializare a sumei de 15.000 RON pentru un *** de PC de gaming, in conditiile in care s-a facut 12 lei o caramida de unt si 3.75 lei o apa de copii cu tzatzica din aia. Vorbim de Romania, care nu este inca nici macar Polonia la putere de cumparare, daramite vreo tara din vest.

Te uiti pe grupurile alea de 'Gaming Setups' si te inchini, eu si cu a mea' castigam destul de bine impreuna... as spune... si nu mi-as permite niciodata sa dau atatia bani pe o unealta de gaming ca unele setupuri pe care le vad, inclusiv in Romania...
    Observ ca in Romania este deja banal sa dai 5000 RON pe o placa video care te tine cat te tine, de ce ar fi neaparat gresit sa coste PS5 Pro un 3700 RON asa, pentru cunoascatorii fini, mai ales ca nu va avea nici un fel de concurenta din partea Sisisoft...??
    Pentru oricine doreste mai mult de 30fps pe o rezolutie upscaled, urmatorii ani vor fi PS5 Pro sau PC, nu vad de ce s-ar limita SONY...

Inca o data, no hate, eu mi-as dori sa coste putin ca nu sunt masochist, dar daca fiecare dintre voi ati fi CEOs la SONY si ati vedea tendinta asta de totala dementa in piata de gaming si n-ati avea nici un fel de concurenta, ati lansa PS5 Pro la 550-600 Eur/Usd?
    Eu in ultimul an am folosit XSX-ul doar pentru câteva joculețe mici pe care deja le aveam cumpărate (Miami Hotline, Stanley Parable, etc) si PS-ul l-am aprins doar de câteva ori pentru PSVR2, RE8 și DLC-ul de la GoW:R.

În rest am preferat să mă joc de pe PC cu gamepad, conectat la OLED. De când sunt gamer, în PC consider că au fost cei mai bine investiți bani din acest domeniu al jocurilor, sunt console-gamer only de prin 2006 de pe vremea 360-ului.

15.000 lei este o sumă considerabilă, însă pentru mine nu mai era în calcul sa mă joc într-o rezoluție inferioară, fără RT sau cu el limitat și cu detalii care nu sunt la maximum.

Poate suna exagerat, însă unele experiențe pur și simplu sunt diferite, de exemplu AW2 cu RT max și toate detaliile max, Hellblade 2 cu 60+, etc.

Parca in vremea PS2, 360 și poate chiar și în generația trecută, nu erau diferențe atât de mari între console și PC.

Cu toate că am aprins PS5-ul in total de când îl am de maximum 20 ori, sunt sigur că voi trece la PS5 Pro când apare GTA 6, însă nu îl mai vad ca pe o unealtă generală de gaming.

Având în vedere că Sony lansează jocurile lor la 1-2 ani și pe PC, prefer sa le aștept pentru a avea o experiența superioară.

Legat de prețul variantei PRO, aș prefera să fie mai scump de 650-700e, însă să fie o diferență clară de putere. Cred că o diferență de 200-300 euro față de prețul actual al consolei ar fi bine meritată pentru un produs pe care îl folosești ~4ani.

Făcând un scenariu pur ipotetic in care PS6 s-ar lansa la 999euro, eu tot nu vad o problemă atât de mare, chiar daca ai un salariu de 1k pe lună, asta ar însemna că ar trebui sa plătești pentru el doar cu o luna de muncă și rămâi cu un produs care iti aduce plăcere pentru următorii ~7 ani. Chiar și așa pentru ceea ce oferă gaming-ul in general, este un deal al naibii de bun.

14. #4314 SP
    Teo in mare parte sunt de acord cu ce zici, cu o singura mentiune:

Quote Originally Posted by Teo View Post
    Având în vedere că Sony lansează jocurile lor la 1-2 ani și pe PC, prefer sa le aștept pentru a avea o experiența superioară.
    Sigur, pentru fiecare dintre noi este diferit, dar eu dupa 1-2 ani nu mai consider ca este o experienta superioara, factorul wow a fost atunci la lansare. Deja dupa 2 ani, degeaba arata mai bine Ghost of Tsushima pe PC decat arata in 2020 la lansare pe PS4 la vremea lui, deja arata la fel de bine si pe PS5.

Legat de partea financiara, chiar daca mi-as mai permite vreodata sa dau astfel de sume pe un PC, consider ca daca pun in balanta castigul imediat vs confortul pe long term as ramane tot la console. Mi se pare inadmisibil sa dau 15.000 RON pe un PC care la anul va fi din nou depasit, ca apare 5090, pe urma 6090 si tot asa.

Nu contest calitatea superioara pe moment, dar in PC trebuie sa investesti constant ca sa ramai sus. Ok imi afiseaza pe ecran un PS5 cam ce poate un 3080? Maybe, dar pe PS5 am platit 1700 RON in 2020 si a ramas acolo ever since. Un PC echipat cu 3080 deja gafaie tare si ca sa-l construiesti la vremea lui a costat tot cam cat costa si astazi, chit ca atunci intr-adevar stergea pe jos cu PS4 Pro sau whatever.

Ca sa dau un exemplu, am decis sa astept PS5 Pro ca sa joc Black Myth Wu Kong in loc sa cheltui acum 100 de milioane pe un PC. Cred ca experienta va fi aceeasi pe PS5 Pro, on par cu un PC actual high end. Cu siguranta vor face DF comparatii la momentul respectiv.
    Nu fac console vs PC, cam 90% din prietenii mei au migrat deja la PC (dar daca le zici sa punem cate 500-1K RON sa inchiriem nu stiu ce cabana sa mergem cu copii se racaie intre dinti), incerc doar sa argumentez si versiunea opusa.

15. #4315 SP
    Member tmihai20's Avatar
    @Teo: dacă tu consideri că suma de 15.000 de lei pe un PC sau 700 de euro pentru PS5 Pro este ok, pierzi din vedere utilitatea consolelor (în condițiile în care PS5 a costat 500 de euro la lansare). Variantele Pro sunt doar un fel de refresh, nu pot fi atât de diferite de varianta non-Pro pentru că s-ar pierde compatibilitatea cu consola precedentă. E inaceptabil ca PS6 să ajungă la 1000 de euro sau vreo altă consolă. De când am PS5 de-abia mai deschid PC-ul care nu e chiar rău (am și cablu HDMI bun de conectat la TV). Experiența superioară pe PC a jocurilor Sony e discutabilă (sau a altor jocuri de PC). Știu că sunt jocuri Sony care au rulat bine de la lansare și nu toată lumea vrea să dea banii pe ultima placă RTX 4090 sau echivalenta. Prefer să mă joc pe consolă la lansare decât să aștept 2 ani că poate e bine optimizat jocul și am rezoluție mai mare. Dacă spui că te joci pe TV, nu prea mai contează atât de mult rezoluția dacă stai la distanță de ecran.

16. #4316 SP
    Member Bogdan47xD's Avatar
    De acord si eu in legatura cu comoditatea si posibilitatea de a juca day1 jocurile lor ( asta in cazul in care cineva nu isi permite si un PC high end si o consola ),dar eu personal prefer sa imi vand consola actuala cumparata la lansare si sa imi iau PS5 PRO jucand jocurile cu ceva imbunatatiri macar 1st party unde sigur va fi diferenta comparativ cu ceva 3rd party unde dezvoltatorii fac sau nu posibila day1 asta.Eu vad PRO-ul si o miscare pentru cum va arata un PS6 in viitor,spre exemplu acel PSSR va fi integrat acum pe PS5 PRO pentru a lucra deja dezvoltatorii cu el si avand deja idei cum il pot face mult mai bun si mai usor pentru ca PS6 sa fie cat mai "perfect",pe langa ca ai o posibilitate sa poti juca ceva mai de calitate acum si sa nu astepti pana atunci,la final de zi o consola mi se pare cel mai bun echilibru intre un pret decent ( chiar si day1 ) si o calitate buna.In schimb,sper sa se rezolve problema jocurilor de a fi lansate foarte tarziu, in jur poate de 5-6 ani pana sa iasa un joc AAA cu un buget mare fiindca eu consider ca asta e mult mai problematic acum cand Wolverine e afisat in 2021 si probabil sa iasa in 2026,5 ani astepti de la reveal sa il poti juca si probabil alte proiecte inca neanuntate,Astro Bot e exemplul perfect de un joc ce poate sa prinda si sa iasa o data la 2 ani pana vin cele AAA.

17. #4317 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Niciodata nu o sa inteleg cum oamenilor li se pare okay sa dea 5000 de lei pe un telefon pe care il schimba la 3 ani, dar un PS6 pe care il tii 7 ani la aceeasi suma e considerat exagerat. Are 200g de aluminiu si putere de procesare de 50 de ori mai mica.

Ne-au invatat prost producatorii de jocuri in ultimele decenii, asa pe sărmăneală. In 2006 jocurile se lansau tot la $60 la fel ca in zi de azi, insa ajustat la inflatie aceiasi bani ar fi $95 azi. Majoritatea ar considera exagerat sa dea 100 de euro pe un joc astazi, desi fix aceeasi putere de cumparare ar fi dat acum 20 de ani pe un joc cu buget mult mai mic.

18. #4318 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Eu schimb telefonul la 5 ani minim. Am acum un S24 Ultra pe care vreau să-l țin chiar mai mult de 5 ani. Nici PS-ul nu-l ții 7 ani, la 4 ani apare Pro-ul. Mi se pare greșit este să vorbim de sume de 1000 de euro pentru console, în condițiile în care pe ultima am dat 550. Orice peste 650 de euro e mult. La fel este și suma de 15.000 de lei pe un PC de gaming. Este enorm de mult și s-a ajuns aici pentru că noi, cumpărătorii, am permis asta. Pandemia și nebunia cu crypto au ajutat și ele la creșterea prețurilor pentru plăcile video, pentru că aici e grosul acum.

Problema cu prețurile de acum nu este că se cere 70 EUR pe un joc nou, ci faptul că firmele mari gen Rockstar bagă extrem de mulți bani în promovare/dezvoltare. Noi convertim prețurile de atunci cu inflația, dar atunci marile fime nu investeau atât de mulți bani în dezvoltarea unui joc. Să raportăm prețurile de atunci ale jocurilor la bugetele pe care le aveau atunci jocurile și cred că vom avea o surpriză. Se spune că dezvoltarea GTA 6 ar costa vreo 2 miliarde de dolari. Este o sumă imensă, defalcată pe ani buni și cred că de-asta a și ajuns aici. GTA 5 a fost muls timp de peste 10 ani și pe parcursul a 3 console.

19. #4319 SP
    Exact ce ziceam aici...
    Rumor: Sony May Have Secured GTA 6 Marketing Rights

GTA 6's PS5 Pro and 60 FPS Debacle Explained

20. #4320 SP
    PS5 Pro leak - vedem in cateva zile daca e adevarat sau nu.
    Attached Images Attached Images ps5-pro-leak.jpeg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 216 of 234 FirstFirst ... 116 166 206 214 215 216 217 218 226 ... LastLast