4 mii lei pe un PS5 digital cu un GPU allegedly up to 45% faster?
Gotta be a joke, right?
Asta înseamnă că PS5 s-a vândut mult în pierdere de la început, dacă acum au venit cu prețurile astea pentru PS5 Pro.
Okay, deci ai optiune pt optical drive separat, asta inseamna 4500 lei lejer.
Wow, numai GTA6 mai poate sa vanda consola asta, altfel miroase a DOA rau de tot.
Tot nu-mi vine sa cred ca trebuie sa scoti 2000 lei in plus fata de un PS5 disc version, doar pt un SoC cu GPU 45% mai rapid, si 1TB in plus de stocare. That's mad.
Haha, ce glume proaste au in program Sony, 800 euro plus disc drive 600 ron, si de unde au scos pretul asta pt Europa, de ce e mai scump ca si în SUA cu atât de mult? Cu cat pot vinde un PS5 disc edition second, 1800 ron? Sa mai pun 2700 pe langa ce iau pe PS5 vanilla pt ce, oare cate exclusive au sa mai apară pana la PS6 care sa se foloseasca cu adevărat de hardware-ul mai bun din Pro? Eu zic ca nu merită, au mai si prezentat jocuri vechi ca boala ce vor avea suport pe Pro, nici măcar Wukong sa zicem, de ar fi prezentat si ei ceva titlu nou care sa vina la lansarea consolei, să rupă gura cu el dar nimic. Fara disc la 800 euro, de râs, eu unul pas, raman cu vanilla.
Sper ca lumea sa voteze cu portofelul, nu numai in Romania, nu de alta dar daca vinde in nestire, PS6-ul va fi 1k euro lejer
Sunt mare fan console dar pretul e nesimtit rau. Prima consola pe care nu ma grabesc sa ii dau preorder sau sa plang ca nu o am
Damn, sunt dezamagit. As fi curios sa inteleg si discriminarea de pret intre USA si Europa. Nici macar un amarat de stand nu ofera. nu o sa-l cumpar, e peste bugetul meu. Apoi in 26,27 sa dau iar bani pe ps6. No thx
Comparând cu pasul uriaș pe care l-a făcut Microsoft cu trecerea de la ONE la ONEX, asta se simte ca trecerea de la 3070 la 3070ti.
Eu voi lua o consola PRO pentru GTA 6, altceva nu mă interesează, probabil o voi vinde după. Între PS Pro și o variantă de la XSX Pro care sa facă un pas mai mare, aș alege varianta Xbox-ului.
Deci 900 de euro cu disk drive(e o suma! Si eu ca multi altii ma asteptam la mai putin).
Nasol ca n-au pus noul Astro in pachet si tot cel vechi, nu vor sa omoare vanzarile.... Nu stiu cat de mult se va simti diferenta ca si performanta, asta e temerea mea.
In momentul de fata acestea sunt jocurile ce vor avea un avantaj pe PS5 PRO:
Alan Wake 2, Assassin's Creed Shadows, Demon's Souls (greu de crezut ce poate fi mai bine??), Dragon's Dogma 2 (60 fps pls), Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel's Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant and The Last of Us Part II Remastered. Probabil ca le joci pe toate in 60 fps-uri in modul quality....
Deci PS6 va ajunge lejer la 1000 de eur nu?
As fi vrut doar sa rad asa de vreo 200 de ori, dar nu pot sa postez doar emoticoane asa ca trebuie sa si scriu ceva
Nu cred ca am mai vazut ceva atat de penibil vreodata, sau poate atunci cand cu Xbox One presentation.
Ar trebui ca internetu sa rada de ei si cu fundu si sa voteze cu portofelu. Dar nu se va intampla din cel putin 2 motive:
- 700$ = 800€
- Omuletu ala care vorbeste in timp ce doarme (cred)
- Jocuri de PS4
- Jocuri de PS5 deja aparute care nu aduc nimic nou efectiv
- Fara disk drive, deci cine are jocuri pe disk, trebuie sa mai bage 120€
- Fara stand, deci nu-l poti tine asa cum il prezinta ei
- Jocurile care ruleaza acum in 60fps vor rula la fel, dar fiind upscalled "mai bine"
- e Playstation, consola lor de suflet, pe care o apara si o mangaie daca o jigneste cineva
- nu au competitie - cel mai probabil d-aia e si pretul asa mare
Iar asta pentru ca nu este gandit ca ceva care sa inlocuiasca PS5 ci sa fie produs in plus in oferta, pt cine vrea mai mult.
Din partea mea, le zic multumesc din suflet - aveam ~3000 lei pusi departe pentru Pro. Dar ii voi zice pas linistit si o sa rad in continuare de cat de penibil a fost totul
Oricum costa efectiv cat 2 x PS5 digital si nu e de 2x mai bun.
Daca se adeveresc zvonurile cum ca se amana GTA VI pentru 2026 si daca se adeveresc celelalte zvonuri cum ca in 2026 vor scoate Xbox "next gen", ca sa nu mai astepte pana in 2028, poate ca cel mai bun loc de jucat va fi tot Xbox
+1 la tot ce ai zis.
Am vazut in clipul asta cam tot ce am prezis, mai putin pretul in EURO.
Referitor la GPU, un simplu Google search confirma calculele mele.
PS5 (aka RTX 2070 equivalent) vs PS5 PRO (aka RTX 3070 equivalent) = +45% GPU Power
GPU UserBenchmark confirma cifrele: RTX 2070 vs RTX 3060 = Average score +45% Faster
Am cautat repede cel mai ieftin sistem prebuilt cu RTX3070, 5200 lei.
Cu 6000 lei am gasit prebuilt cu RTX4070 !
Evident ca exista si olx, plus oferte in retail mai bune cu putin efort si research, asa ca brusc, o consola de 4600 lei cu un store UNIC, incepe sa fie o optiune cel putin la fel de costisitoare ca un PC la fel sau mai performant, si cu acces la jocuri gratis/aproape gratis (Epic, Humble, GOG)
Ori Sony au inclus taxa Concord in pret , ori sunt all-in pentru GTA6, care ar fi singurul joc ce ar putea sa vanda PS5 PRO indiferent de pret.
Edit: GTA6 aparent nu s-a amanat, si se zvoneste exclusivitate 1-2 ani PS5/PRO only, aici cred eu ca e focusul de fapt.
Deja e la pret de samsar. Abia am asteptat prezentarea din seara asta si am ramas dupa ea foarte dezamagit de pret. Nu ma asteptam la `4600 Ron.
Xbox one all over again.
E karma ptr ca i-am ridicat în slăvi pe Sony (myself included) pentru PS4 cand de fapt nu făcuseră nimic deosebit.
Treacă meargă acum, probabil nu-l voi cumpăra însă poate fi un precedent periculos pentru o posibilă viitoare generație all digital.
Si ce ma bucuram ca boul dupa e3 2013, parca Sony era firma lu’ mama.
Aia e, fanatismul duce la dictatura (comerciala in cazul asta).
O chestiune interesantă, GT7 rulând într-un mod 8k. Sigur era cu upscale. Probabil a fost doar un tech demo, nu este nimic oficial că ar fi disponibil și pentru public.
Nu ai de ce sa te consideri bou, perioada PS4 a exemplara, am avut console ieftine, o gramada de AAA-uri 1st party exclusive, boom economic, serviciile si jocurile costau si ele mai putin si erau foarte des la discount. Imi amintesc cu drag cum luam jocuri de la Altex la preturi derizorii, iar azi, pe langa oferta saraca, stocurile mici, preturile continua sa ramana batute in cuie, mai ales pentru 1st party-uri, chiar si la 2-3 ani de la lansare.
Sony omoara incet si sigur physical media. E foarte probabil ca asta sa fi fost ultima generatie physical.
M-a costat PS4 PRO 1580 lei cu God of War Bundle..
In prezent nu mai avem decat timed exclusives, si alea mult mai putine si preturi uriase la console/jocuri/subscription.
Practic, cele doua mari atuu-uri care ne-au facut pe multi sa ne indreptam spre console (exclusivitati si pret mic vs PC) au cam disparut.
Inteleg ca nimic nu mai e ca inainte de 2020, si as fi acceptat sa platesc si 5000 lei pe un PS6 (la fel cum lejer platim 5-6000 lei pe un 24 Ultra), dar stiam ca in aia 5000 lei aveam 100% un CPU X3D si un GPU cel putin la nivel de 4070ti.
In schimb, mi se cer 4600 lei pe acelasi lucru + un SoC cu un GPU 45% mai bun. Cum e posibil ca SoC-ul ala sa coste ~2000 in plus? Ok, mai scadem putin pt inca un chip de 1TB SSD sudat pe PCB. Still...
Btw, trailerul de prezentare de pe Youtube are 27K likes si 45K dislikes so far.
Multi zic ca $700 is crazy, how about €800 ?
Ce zice omu despre Ratchet and Clank - "it’s already such a fast game, but the Pro just makes it feel faster". Basically cei 60fps se simt mai rapizi pe PS5 Pro
Well...tipu asta e reporter despre jocuri si a fost ales sa vada si sa prezinta mai departe noua consola
Xander RO probabil asa sunt multi din aia care dau note mici la jocuri de strica mediile pe opencritic de te enerveaza pe tine
Eu cred ca au mizat pe faptul ca oricum actualii owneri de ps5 o sa le vanda cu sa zicem 300 de euro, atunci ar ajunge la pretul de lansare ps5 din 2020. Aproape acelasi pret anyway
1. Sony a atins apogeul nesimțirii și al bătăii de joc. Nici dacă o făcea apple nu cereau atât.
2. Presimt că o să stea pe rafturi mult și bine.
3. Vis-a-vis de prețul din SUA, oameni buni, este prețul fără TVA în SUA pentru că fiecare stat are cota sa de TVA impusă de către organismele proprii de guvernare și legiferare. Sunt câteva state care nu au TVA si doar in acelea va fi pretul afisat acolo.
4. Cum sa vii sa prezinți o consolă cu spec bump si sa nu arăți un joc nou care folosește extra performanța.
5. Hai cu switch 2
Bookmarks