Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 221 of 232 FirstFirst ... 121 171 211 219 220 221 222 223 231 ... LastLast
Results 4,401 to 4,420 of 4621

Thread: Clubul PlayStation 5

1. #4401 SP
    Member alexxx02's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Nu inteleg de ce se tot vorbeste despre 4K 60fps. Nici macar adormitu ala nu a zis ca o sa fie modul 4K 30fps de pe PS5 (Quality mode), brusc in 60fps.

O sa fie la fel ca pana acum, o rezolutie dinamica, care probabil va ajunge la 4K in anumite momente (gen cand te uiti la cer), pentru a putea mentine acele 60fps - iar asta inseamna ca el calculeaza fiecare frame si daca nu iese in acele 16ms, atunci scade rezolutia pana la minimul impus de ei. Dar NU va fi on par cu Quality mode actual, care nici ala nu este 4K nativ in majoritatea cazurilor.

Ce au prezentat ei a fost acel AI upscalling, iar asta e foarte clar - jocul ruleaza la rezolutie inferioara (deci NU 4K nativ) iar acel PSSR va functiona la fel ca FSR si DLSS - tehnici bune de upscalling dar care se vad cand sunt folosite, pe orice ecran, la fel cum se vedea fff clar si fosta lor upscalling method de pe PS4 Pro, checkerboarding.

Oricum cel mai probabil acum Sony doar testeaza piata si cat e dispusa lumea sa dea pe o consola si cel mai probabil daca PS5 Pro va vinde foarte bine, PS6 va veni la cel putin 800 euro, dar cel mai probabil, la 1000 euro. Iar asta este o problema, pentru o consola scoasa la 4 ani.
    Asta e marea problema...sigur va vinde si sigur pe viitor se va merge pe aceeasi metoda. Daca ar primi acum o palma din partea majoritatii, fie ca iti permiti aceasta consola, fie ca nu (eu spre exemplu nu mi-o permit la pretul asta, dar si daca mi-as permite nu as cumpara) poate la PS6 s-ar schimba ceva. Dar asa...fara disk drive, fara stand...in felul asta la PS6 ne vom cumpara separat si disk drive, si stand, probabil si joystick, sa zicem mersi daca vine cu cablu HDMI. Dar asa cum am mai zis...multi o vor cumpara pentru ca isi permit, pentru ca SONY si pentru ca vor sa aiba tot ce e mai nou in materie de console
    PS: E strict parerea mea de gamer casual

2. #4402 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    M-am trezit de dimineata si m-a bufnit rasul in ce hal am ajuns, sa fac tocmai eu defend la un PlayStation, eu care mi-am dedicat viata si sanatatea celor de la Xbox si care acum niste ani era gata sa fiu omorat cu pietre cand spuneam 'chill ca nu exista doar PlayStation'

Acum ca I slept on it, mi-a venit in minte o comparatie superba.
    Va amintiti ultimul episod din serialul Cernobyl cand le explica Legasov alora la tabla cum s-au adunat toate prerequisites pentru dezastru?

Hai sa facem un exercitiu impreuna:
    • In 2013, datorita unor decizii imbecile ale Microsoft, PS4 a beneficiat de un cec in alb, nici macar nu mai conta ce exclusive au iesit in ziua lansarii (almost none), doar glumele cu submarinele erau importante.
    • In urmatorii ani, multumesc cerului ca nu am somatizat toate emotiile negative care ma mancau pe interior cand vedeam peste tot glume cu Xbox 720, pentru ca intr-adevar, pe PS4 ieseau jocuri in 1080p nativ (ca most of them rulau in 20-25 fps-uri nu mai interesa pe nimeni).
    • In 2016, s-a lansat PS4 Pro dar nici macar nu mai conta, ratio intre PS4 si Xbox One devenise deja 7/1 sau ceva de genul, era clar ca toata comunitatea de gaming internationala prefera consolele PlayStation in detrimentul celor de la Xbox, cu mici exceptii. Exclusive precum Ori, Ryse, Forza, Gears of War, Titanfall, Halo, Sunset Overdrive, nici macar nu mai contau, totul era doar despre 'Spidy' si despre Ellie si Joel.
    • Un an mai tarziu, in 2017, nici macar n-a mai contat ca s-a lansat Xbox One X, o consola mult mai puternica decat PS4 Pro. Crucea generatiei Xbox One era deja pusa. Hell yeah, in Romania erau la vremea aia jegosii aia de la IGN Romania, o parte din ei colcaind inca prin grupurile alea abjecte de pe facebook, care in mod intentionat nu scriau nici un articol despre Xbox, nici macar o mentiune in ziua lansarii Xbox One X. Sunt batran in sectorul asta, trust me, I had inside news, refuzau sa scrie 'Xbox'! I had my fights with them si n-au avut incotro si au scris ca titlul X sau Y se lanseaza pe 'PC, PS4 si Xbox. Nu stiu cati ati observat la momentul ala cum la 95% din reviews sau previews lipsea 'din greseala' acel 'si Xbox'!? What? Yeap!
    • Mai trec niste ani si se anunta Xbox Series si PlayStation 5. Toti la nivel mondial murdari pe dinti de albastru, glume si caterinca la adresa Xbox Series, publicatii mari incercand sa discrediteze Xbox Series X in comparatiile cu PlayStation 5 desi era demonstrat ca jocurile arata si se misca la fel pe ambele. Grupuri si hoarde intregi pregatite sa faca defend, s-au creeat pe social media zeci de grupuri de soldati gata oricand sa-ti corecteze un typo desi multi au terminat clasa a 8-a la fara frecventa, am ajuns sa avem 'Playstation Romania', 'Playstation Romania fans', 'Playstation Romania army', 'Playstation Romania 2', ''Playstation Romania 3', 'Playstation 5 Romania'... si insiruirea continua.
    • Nu aveai voie sa scrii nimic nasol de PlayStation ca sareau demagogii analfabeti autoproclamati admini sa-ti dea o lectie (ceea ce speram sa se intample si azi noapte, am incercat sa-i agit putin pe grupul lor de viermi dar vad ca stau low momentan ca n-au argumente, au toti 4090-uri pe care se joaca doar CS si Dota...daca te uiti la ei in liste n-au >10-15% completion in nici un joc, le booteaza si le abandoneaza, dar au toti rate la banca pentru 4090-uri).
    • Am cumparat orice si oricat, Playstation sa fie pe cutie doar, am acceptat orice si oricat, F**K me, am preaslavit si am ridicat la ceruri Remastere la Remake-uri si tot asa, a ajuns seria The Last of Us sa aiba 4 versiuni for fu*k sake, toate cu note de GOTY.
    • S-a discreditat in reviews cat s-a putut de mult orice a venit de la Microsoft, in timp ce orice blue fart de la SONY a fost imbratisata si incununata cu GOTY instant, nu conteaza ca in seria Spiderman se petrece mereu acelasi lucru in acelasi loc, e de la SONY.
    Acum vin si va intreb, daca iei o bagaboanta si ii sugi calcaiele, indiferent ce-ti face tu accepti, ii cumperi cadouri scumpe, ii faci defend chiar si atunci cand nu are dreptate, ea este mereu ca mai frumoasa si cea mai buna la pat chiar si atunci cand nu e, te miri pe urma ca ti se urca in cap si ca-ti ia toata mana?

Ce v-am spus eu acum cateva zile, l-am nimerit ca la pacanele?
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    eu daca as fi SONY si as vedea in ce hal se impusca in genunchi prostii aia de la Microsoft in timp ce as consulta in paralel cifrele, as pune lejer 750-800 de Euro pentru PS5 Pro...
    De ce nu, cand te uiti pe cifre si observi ca fara prea mult efort (sa nu scoti tu SONY un exclusiv mare de 1 an de zile) esti aproape de monopol in comparatie cu Xbox
    Traim intr-o lume abjecta si dementa, in care oamenii dau 15-20.000 de RON pe un PC si se joaca Dota si fac benchmarks pentru show-off si atat, despre ce vorbim? De ce nu ar incerca SONY sa stoarca atat cat pot ei de mult din piata asta care a devenit absolut dementa? Sunt bani, e Romania plina de placi video 4090 care costa cat o masina SH si de procesoare de 7500 de lei!

Toti 'designerii' in Paint si toate suflatoarele o ard cu MacBook Pro Max Elite SF slovoz... dar nu le folosesc la nimic in afara de social media si 3 mazgaleli care se pot face si pe telefon, le au doar pentru ca le pute un laptop decent de la Dell!! Trebuie sa fie marul acolo, daca se poate si cel mai mare ecran ca ei 'calatoresc' si merita 15 milioane in plus, au editare multa de facut! Tell me you don't know someone who does that!!?!?!?

Noi i-am adus aici, la gradul asta de nesimtire, noi am cerut asta cu fiecare flame, cu fiecare minciuna de review de nota 10 curat, cu fiecare admin retard de pe facebook care in loc sa fie obiectiv face reclama celor de la SONY, cu fiecare decizie unidirectionala luata in ultimii 10 ani!

Si asta nu e inca nimic, aveti rabdare sa vedeti ce va fi odata cu prabusirea concurentei pentru care Microsoft depun saptamanal eforturi, asteptati sa vedeti cat o sa coste un joc peste 5 ani!

Acum vine internetul si-mi spune sa nu cumpar ca nu merita? No thanks, e uite fix acum pentru mine merita, cand simt ca fac Parkinson jucand in 30fps. Nici macar nu mai conteaza detaliile FSR PPSR si SSSR, este un device 60fps care ma apropie putin de experienta de pe PC. In conditiile in care cel mai bun prieten al meu considera ok sa dea 1600 de euro pe un Iphone 16 Pro Max, el avand deja un iPhone 15, mi se pare absolut ok sa dau si eu 800 de Euro pe o cutie de gaming care imi va asigura toate necesitatile in materie de gaming in urmatorii 3-4 ani.

3. #4403 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Ce au prezentat ei a fost acel AI upscalling, iar asta e foarte clar - jocul ruleaza la rezolutie inferioara (deci NU 4K nativ) iar acel PSSR va functiona la fel ca FSR si DLSS - tehnici bune de upscalling dar care se vad cand sunt folosite, pe orice ecran, la fel cum se vedea fff clar si fosta lor upscalling method de pe PS4 Pro, checkerboarding.
    .
    Am tot făcut niste comparații intre DLSS Quality si DLAA, am făcut screenshot-uri in acelasi loc pe care apoi le-am comparat, daca DLSS este implementat bine nu vezi mai nici o diferență, de exemplu in Wukong nu am văzut diferență, in Alan Wake 2 se vede ceva doar in firele de păr si prin baloturile de paie/fân dar trebuie sa faci pixel pipping aproape de TV ca sa observi, in Cyberpunk insa se vede clar diferența.
    Am vazut pe net unii oameni zicand ca uneori DLSS se vede mai bine decat nativ ceea ce imi vine greu sa cred dar ideea este ca DLSS Quality face treabă destul de bună. Pt cine nu stie, pe PC la o rezolutie 4K setarea Quality face upscaling de la 1440p la acel 4K, Balanced ar fi de la 2227x1253p si Performance de la 1920x1080p.

4. #4404 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Xander be like: daca toata lumea a votat PSD de la revolutie desi le-am zis ca nu e bine, acum votez si eu tot PSD pentru ca vreau galeata cu morcovi, pomana electorala.

5. #4405 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by Espiritus View Post
    Xander be like: daca toata lumea a votat PSD de la revolutie desi le-am zis ca nu e bine, acum votez si eu tot PSD pentru ca vreau galeata cu morcovi, pomana electorala.
    Iti jur ca fix astfel de sentimente ma incearca! Adica eu ma lupt cu voi sa va spun ca prea vedeti doar albastru, 10 ani ma injurati ca pe Vadim (RIP), iar acum cand vreau sa joc si eu Wu Kong in > 25 de fps, ce facem?!

6. #4406 SP
    Admin MonkY's Avatar
    LOL. Sunteți de comă!

7. #4407 SP
    Manager paul's Avatar
    Alta referinta de pret: Series X 2TB e $600 / €650. Pro la $700 / €800 seems fine.

8. #4408 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by paul View Post
    Alta referinta de pret: Series X 2TB e $600 / €650. Pro la $700 / €800 seems fine.
    Asta am zis si eu: un SSD de 2TB care sa fie bun (ca nu prea risca Sony sa puna ceva sa pice in primul an) si rapid (sa respecte cei 7000MB/s), nu e chiar asa ieftin. Plus WiFi 7, plus una alta (de exp. eu sunt curios daca au un Bluetooth mai bun)... se aduna.

Pe de alta parte, comparatia e un pic fortata, pt. ca la Series X-ul acela ai totusi optical drive inclus, si nici nu-ti trebuie picior extra ca sa nu-ti cada consola. Asa ca mai repede comparatia ar fi €650 vs €950, right? Desigur, nu avem aceleasi specs, dar nah, tu ai vrut comparatie de pret intre cele doua.

9. #4409 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Iti jur ca fix astfel de sentimente ma incearca! Adica eu ma lupt cu voi sa va spun ca prea vedeti doar albastru, 10 ani ma injurati ca pe Vadim (RIP), iar acum cand vreau sa joc si eu Wu Kong in > 25 de fps, ce facem?!
    Nu iti garanteaza nimeni ca wukong o sa miste mai bine pe pro. Momentan nu au facut niciun anunt oficial. Pana nu fac update-uri , eu zic sa mai astepti ca sa nu o arunci pe geam dupa

10. #4410 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by lucicleric View Post
    Nu iti garanteaza nimeni ca wukong o sa miste mai bine pe pro. Momentan nu au facut niciun anunt oficial. Pana nu fac update-uri , eu zic sa mai astepti ca sa nu o arunci pe geam dupa
    Hmm... Dar nu au spus ei ca inclusiv pentru cele ne-optimizate pentru PS5 Pro, va fi un extra de performanta? Nu intra PSSR-ul lor in actiune, ceva? Sau nu se atinge nimic de frame-rate, ci doar de quality/resolution?

11. #4411 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Srachi View Post
    Am tot făcut niste comparații intre DLSS Quality si DLAA, am făcut screenshot-uri in acelasi loc pe care apoi le-am comparat, daca DLSS este implementat bine nu vezi mai nici o diferență, de exemplu in Wukong nu am văzut diferență, in Alan Wake 2 se vede ceva doar in firele de păr si prin baloturile de paie/fân dar trebuie sa faci pixel pipping aproape de TV ca sa observi, in Cyberpunk insa se vede clar diferența.
    Am vazut pe net unii oameni zicand ca uneori DLSS se vede mai bine decat nativ ceea ce imi vine greu sa cred dar ideea este ca DLSS Quality face treabă destul de bună. Pt cine nu stie, pe PC la o rezolutie 4K setarea Quality face upscaling de la 1440p la acel 4K, Balanced ar fi de la 2227x1253p si Performance de la 1920x1080p.
    Pai astea le vezi in miscare - niciodata in poze. Si se vad artefactele de upscalling peste tot, la orice este in miscare - iarba, personaje, copaci, par, masini - orice.

Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Hmm... Dar nu au spus ei ca inclusiv pentru cele ne-optimizate pentru PS5 Pro, va fi un extra de performanta? Nu intra PSSR-ul lor in actiune, ceva? Sau nu se atinge nimic de frame-rate, ci doar de quality/resolution?
    E complicata faza asta pentru ca PSSR-u se va ocupa strict de rezolutie, nu de framerate - adica daca nu sunt jocurile modificate in acele .ini files, unde au limita clara - 30fps - atunci nu va merge nimic in 60fps ci doar in rezolutie mai mare pentru ca va fi upscalled cu PSSR.

Asa ca daca avem asteptari sa jucam Bloodborne sau Driveclub in 4k 60fps, fara un update, nu se va intampla lucru asta "by default".

12. #4412 SP
    4_2
    Member 4_2's Avatar
    Eu is curios totusi, cum o sa faca PS5 Pro fata la jocurile care is capped 30fps si din cauza procesorului. Sa zicem Space Marine 2.

Cat despre Series X 2TB la 650E. Da, sa zicem, dar mai e un argument acolo, daca am deja un Series X tot ce imi trebuie e un card extern de 1TB care e cam 100Euro si am upgrade facut.

Sincer, pe mine mai ca ma bate gandul sa imi fac un stoc de external drives. Nu de alta, dar sigur Sony nu a facut suficiente ca sa satisfaca cererea avad in vedere ca veau sa mearga pe digital only

13. #4413 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Pe de alta parte, comparatia e un pic fortata, pt. ca la Series X-ul acela ai totusi optical drive inclus, si nici nu-ti trebuie picior extra ca sa nu-ti cada consola. Asa ca mai repede comparatia ar fi €650 vs €950, right? Desigur, nu avem aceleasi specs, dar nah, tu ai vrut comparatie de pret intre cele doua.
    Ideea e, indiferent de drive, un Series X Pro tot in price range-ul PS5 Pro ar fi. Nu-i cred de rea credinta, atat au putut in conditiile astea si cu ¥ depreciat.

14. #4414 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Pai o sa ignore jocurile alea si cam aia e. Nu spune nimeni ca toate or sa fie jucabile in 60 fps. Fiecare developer o sa faca ce poate. Bull****urile alea cu toate jocurile vor fi optimizate bla bla, e doar marketing ieftin

15. #4415 SP
    Member Bogdan47xD's Avatar
    Aveam niste bani pregatiti day1 pentru PS5 PRO in conditia in care am sperat ca va fi 3500 lei cu disc la noi maxim ( nici nu credeam ca va fi doar una digitala,dar vina mea ca nu am prins ca viitorul defapt a fost lansarea lui PS5 Slim ).Pentru mine daca puteam sa joc in 60fps in Quality Mode era consola perfecta pentru mine poate chiar si in fata unui PS6 day1 dupa ce-am primit cross-gen ( si inca ),dar refuz sa imi construiesc singur un PS5 si sa nu am in cutie ceea ce am primit in 2020.Eram convins ca day1 cel putin la jocuri nu va avea nimic ce sa merite fiindca nu vor lansa jocuri 1st party,singura lansare majora e AC Shadows,dar acum cu pretul all in sa mearga spre 5000 lei cu siguranta nu ii mai vad rostul acum,voi cumpara poate consola prin primavara/vara daca apar reduceri si evident si jocuri pe care sa le joci,daca nu... ne jucam pe PS6 day1 undeva prin 2027/2028.

16. #4416 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Pai astea le vezi in miscare - niciodata in poze. Si se vad artefactele de upscalling peste tot, la orice este in miscare - iarba, personaje, copaci, par, masini - orice.
    Sincer ce descri tu am observat mai mult la funcția Frame Generation si nu atât de mult la upscaling! La PS5 Pro nu se aude nimic de frame gen? Tare m-aș mira să nu se folosească si arhitectura lor de asa ceva unde nu pot altfel!

17. #4417 SP
    qdx
    Member qdx's Avatar
    Cu cat mai repede apar reviewuri cu atât mai bine pentru ca trebuie sa stiu ce poate in realitate. Nu stim ce gpu are,daca cpu are ceva boost si el,daca memoria este sau nu aceeași, ce răcire folosește? Cat de efectiv este pssr, daca e zgomotoasă?

18. #4418 SP
    Member flaviud's Avatar
    Eu sunt linistit ca dupa celebra prezentare nu mai am o decizie de luat, credeam ca prezinta si ceva jocuri si imi baga idei in cap, asa tocmai am facut rost de bani de o vacanta

19. #4419 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Srachi View Post
    Sincer ce descri tu am observat mai mult la funcția Frame Generation si nu atât de mult la upscaling! La PS5 Pro nu se aude nimic de frame gen? Tare m-aș mira să nu se folosească si arhitectura lor de asa ceva unde nu pot altfel!
    Au zis de pixel generation (frame gen si DLSS sunt pixel generation) doar ca frame gen are nevoie sa astepte un frame real pt ca apoi sa genereze un frame intermediar, chestie care dureaza si nu se poate face in 1/60 secunde ca sa nu simti.
    E un frame intarziat si totul se intarzie apoi, e un delay vizibil la acțiuni, zici ca joci cloud streaming - pt unele jocuri merge fara sa simti (masini, jocuri slow, story driven), dar pt orice action game, shooter, no chance - e prea vizibil delay-ul.

20. #4420 SP
    Member VictusG's Avatar
    Ce discutii frumoase, pentru o persoana ca mine care nu e mare gamer, imi place sa va citesc postarile, fara certuri, fara injurii, fiecare cu parerea si ideile lui, iar pe mine si pe altii probabil ne ajuta sa intelegem mai bine despre ce e vorba cu consola asta cam ce ar duce in materie de performanta si toate cele, altfel probabil am fi pe dinafara.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 221 of 232 FirstFirst ... 121 171 211 219 220 221 222 223 231 ... LastLast