Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 96 of 214 FirstFirst ... 46 86 94 95 96 97 98 106 146 196 ... LastLast
Results 1,901 to 1,920 of 4276

Thread: Clubul PlayStation 5

  1. #1901 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai nu e vorba de samsar, e pur si simplu "how things work". Daca pot cere mai multi bani si sa profite cumva de chestia asta, o vor face pentru ca pot si pentru ca vor bani.
    Acum se pot folosi de covid si sa spuna ca anul asta, costurile de productie sunt mai mari pt ca se lucreaza la x% din capacitate si ca de la anul se va ieftini cu 50$. Orice e posibil si minciuni gogonate pot face eu zeci, dar pai ei care platesc oameni in marketing pentru asta.

    Ca o paranteza, vezi exemplu Samsung cu Note 20 si Note 20 ultra. Note 20 nu e telefon de 1000$, ala ar trebui sa se vanda cu maxim 750/800$, dar au decis sa-l vanda cu 1000 (adica pret de flagship) doar pentru ca au putut si probabil nu au vrut sa fie gap prea mare intre Ultra (1300) si normal, desi diferentele fizice sunt imense. Este doar o strategie de marketing facuta sa le aduca bani. Si o vor face cu totii in orice domeniu daca se poate.

    Iar asta cu 100% primesti produsul daca dai avansul, chiar nu e asa, trust me - se fac alocari per magazin, care nu sunt 100% din timp respectate in totalitate sau poate intervin alte lucruri sau pur si simplu au tinut ei produsul la precomanda mai mult timp decat trebuia. Au fost multe cazuri inclusiv la noi cu editii de colectie care initial au avut o alocare si dupa aia s-a taiat alocarea cu 20% si efectiv nu aveai ce face decat sa accepti.

  2. #1902 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Cred ca avem și pe forum un coleg cu avans plătit, poate ne spune el direct dacă va avea probleme sau nu. Eu bag mana în foc pentru Media Markt!

    LE: Eu am trecut prin asta într-un magazin Media Markt in Germania și tu îmi spui sa te cred pe tine.

    Răzvan, eu vorbesc despre magazine serioase nu Altex Cățeaua Leșinata SRL sau emag aka Dante International

  3. #1903 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Sunt mai multi, stiu si eu pe cineva in Finlanda, cineva in Danemarca si in Franta si in momentul in care au dat avansul, pe chitanta aveau (parca) un pret placeholder de 999 euro.
    Si exact ce ziceam, puteau face la fel si la noi la eMag, Media Galaxy si restu, dar ai incredere sa le dai 300 lei in avans si sa nu ai certitudinea ca-ti vine la timp, sau ca in caz ca nu vine, iti primesti banii inapoi?

    Daca as avea certitudinea ca vine si chiar day 1, eu as fi dispus sa achit in avans, asa cum e si normal.
    Dar mi-au demonstrat de prea multe ori ca nu poti avea nicio certitudine cu ei, mai ales in ceea ce priveste precomenzile.
    Desigur, au fost si experiente pozitive

    LE: defilam cu ce avem in tara noastra de mana a 15a. Si nu trebuie sa ma crezi pe mine cu nimic. Sunt doar fapte reale.

    Dar asta nu schimba cu nimic faptele - o alocare chiar si la cel mai mare nivel se poate schimba oricand din diferite motive - se rastoarna un tir si se pierd cateva mii de console, se fura, se strica ceva la fabrica, explodeaza ceva - orice poate influenta orice si nimic nu garanteaza acel 100%, nici cand dai avans, nici cand achiti integral.
    Intr-o lume ideala da, dar nu e cazul mereu.

  4. #1904 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Încerc un rezumat din trecut. Nu știu cum e acum, ma gândesc ca e la fel.

    Perioada când urma sa se lanseze PS3. Eram într-un oraș din Germania, în care se găsește un magazin Media Markt. Au pus reclama ca urmează sa pornească precomenzile pentru consola într-o perioadă anume, nu mai știu exact, parca era februarie din ce îmi aduc aminte.

    În acea perioada de apărea pe afiș rezervai prin avans un PS3. Plăteai, primeai bon.

    Cred ca după ce se încheia acea perioada dădeau un număr către Sony. Garantat acopereau acele rezervări plătite. Dacă renunța cineva o luai din magazin, dacă aveai noroc.

    Eu am cumpărat așa, m-am dus fără stres, am dat diferența și m-am întors fericit acasă.

  5. #1905 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu inteleg ce discutam aici si ce relevanta are discutia asta, mai ales achizitia unei console PS3 acum mai bine de 15 ani.

    Tine cont si de situatia actuala si de faptul ca initial parca au zis ca vor face 3 milioane, dupa aia 6 si 8 iar acum tu zici ca vor face 10 (nu am vazut stirea nicaieri) - ce te face sa crezi ca ei chiar vor putea face toate cele 10 milioane de unitati data fiind situatia actuala dar si faptul ca asamblarea se va face probabil in aceleasi 2-3 fabrici unde se pot face si unde va asambla si Microsoft sau Nintendo consolele?

    De curiozitate, tu ca si roman din romania, daca ai vrea consola day 1 (stiu ca nu o vrei, dar daca ai vrea), ai plasa precomanda la Sony? Sau la Altex/eMag unde sa ai si garantie 2 ani?

  6. #1906 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Dant3 are dreptate despre cum functioneaza precomanda in Europa. In Italia cel putin la GameStop etc. cand te duci sa dai precomanda functioneaza asa:

    Mergi la casa si spui ca vrei sa dai precomanda la produsul X. Omul iti ia drept depozit minim 5 euro (la jocuri cel putin, la console nu am dat precomanda niciodata) sau poti achita total daca preferi dupa care iti imprima un bon pe care te pune sa il si semnezi. Cand vine ziua lansarii te duci in magazin, prezinti bonul, achiti restul sumei si iti ridici jocul. Daca nu ridici jocul in 7 zile sau nu mai stiu cat atunci iti sare randul (e mai complicat), insa day 1 ai produsul garantat. La console cred ca functioneaza identic, probabil avansul minim care trebuie depozitat va fi ceva mai mare.

  7. #1907 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Razvan nu citește tot sau e Gică Contra Răzvan, ți-am dat un exemplu despre cum se fac lucrurile într-o țară civilizată.

    Am încercat sa iti demonstrez cum poți sa ai un lucru 100% dacă ești serios ca magazin. Nu vorbesc din cărți sau idealism ci de normalitate. România și normalitatea nu au loc în aceeași frază.

    Eu nu dau precomenzi la noi pentru ca nu am de ce. Singurul magazin care îmi oferea acel ceva în plus pentru precomanda, s-a închis.

  8. #1908 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    @Cristy - asa este. Ai dreptate. Asa se intampla in multe magazine din multe tari civilizate. Dar eu nu ma refeream la un magazin sau o tara anume si in general si imi mentin parerea. E fizic imposibil sa garanteze cineva 100% respectarea precomenzilor ever.
    Si ca sa ne lamurim - precomanda = produsul venit day 1 sau in primele 2-3 hai 5 zile, nu la 3 luni distanta.

    @Dant3 - Pai stai ca nu inteleg. Nu e vorba ca sunt gica contra sau ca nu citesc tot.

    Tu ai zis aici foarte clar:
    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    ...În momentul când achiți avansul șansele sa primești consola sunt de 100%.
    Deci tu garantezi ca la orice magazin din orice tara din toata lumea asta, se va respecta orice precomanda Da-mi voie sa nu te cred pe cuvantul tau de cercetas.
    Faptul ca magazinul cere sau nu avans este alegerea lui si depinde de tara si again, in rromania nu a prins faza cu avans sau plata integral la plasarea comenzii (pentru ca aici nu se respecta nici comenzile platite nici alea cu plata la destinatie), dar asta este ceva normal intr-o societate civilizata.

    Si nu mi-ai raspuns la intrebare - stiam ca nu vei precomanda, dar eram curios - tu ca roman in romania, daca ai da precomanda la un PS5 ai precomanda de la Sony ca sa-ti vina din surse oficiale din nu stiu ce tara, achitata in avans? Sau ai precomanda la eMag/Altex sau alt retailer din Ro unde exista sanse fff mari sa nu onoreze din diverse motive?
    E o intrebare foarte simpla.

  9. #1909 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Vin cu un zvon de la noi. Deci luați cu un pic de sare cum se spune, PS5 se lansează pe 13 noiembrie anul curent

  10. #1910 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Chill guys, ca nu vine Messiah, ci doar o consola la care fac oamenii preorder fara sa stie macar cat va costa... E mai rau decat la Apple. E ca si cand te-ai aseza la cozile alea vestite, dar fara sa stii ce draci o sa cumperi sau daca o sa ai bani suficienti in buzunar.
    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    Vin cu un zvon de la noi. Deci luați cu un pic de sare cum se spune, PS5 se lansează pe 13 noiembrie anul curent
    Tu mie sa-mi vii cu un singur zvon/stire/senzational/incredibil/exclusivitate/100% real: nu va iesi doar varianta alba din start. Daca nu, nu te mai fac pionier!

    Nu mai vorbiti asa frumos despre "tarile civilizate", pentru ca eu am prins lansarea PS4 in Germania. Stiti cum se dadeau la MediaMarkt? La tombola, FFS. Adica trageai bilet, si daca aveai noroc iti castigai dreptul de a cumpara (am mai patit asa si la lansarea unui iPhone). Asta pt. ca aveau stocuri mai mici decat s-au asteptat. Also, tot din tara civilizata Germanica, am avut preorder la PS4 Pro de nu stiu cate luni (m-a mancat pe mine in fund sa fac preorder pe Amazon Germania in loc de Amazon.co.uk), si mi-a venit mesaj sec ca nu mi se poate onora comanda. A fost singura mea precomanda neonorata de Amazon. So, i guess... sh#t happens si la case mai mari.

    P.S. Si nu, eu nu m-as inscrie niciodata la preorder pentru un produs al carui pret nu-l stiu. Chiar daca n-as avea in final nimic de pierdut... Pana mea, ce-i aici, indiegogo pentru nababi?

  11. #1911 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Mi se pare si mie deplasat ca au trimis e-mailuri sa aplici pt preorder dar nu au spus nici un pret, mai da-i si pe Sony inspre mama lor!!

  12. #1912 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Nici macar nu stii daca vei fi selectat Adica tu te inregistrezi acolo, dar daca ai noroc sa castigi la loterie poti da pre-order, asa fara sa sti cat costa.

  13. #1913 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu cred ca ei stiu foarte clar ca nu pot produce pe masura cererii (mai ales in perioada asta de pandemie). Si atunci, vor sa faca totul mai interesant... sa simta gamerii ca "se bat" pe un loc pentru consola, chiar si daca o fac stand acasa, in izolare. Bine totusi ca n-au facut ca la Tesla, sa dau 100$ pe cupon si sa stiu ca iau consola peste 3-4 ani. Desi, la Tesla macar stii pretul

  14. #1914 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mai da voi despre ce vorbiti? Sau am ratat eu stirea initiala? Nu era doar lista pe care sa te inscrii pentru a fi notificat in momentul in care vor da drumul la precomenzi? Sau faceti bascalie?

  15. #1915 SP
    Manager paul's Avatar
    Scrie clar:
    Quote Originally Posted by Sony
    There will be a limited quantity of PS5 consoles available for pre-order, so we will be inviting some of our existing consumers to be one of the first to pre-order one from PlayStation.

    Pre-order reservations will be taken on a first-come-first-serve basis, so once you get an invite via email, we encourage you to follow instructions and act fast.
    PlayStation 5 | Direct Pre-Orders - PlayStation
    Invitatiile sunt trimise la intamplare, dar pre-comenzile sunt pe bune. Primul venit, primul servit!

  16. #1916 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Jur ca nu inteleg isteria asta cu precomanda la PS5.
    Oameni buni, e un produs de larg consum, o sa fie productie kakalau, sa ajunga la toata lumea. Stati chill, ca Sony vor sa ne ia banii.

    Cred ca 8 din 10 living-uri au un PS4 acum.

    Eu prefer sa fie early adopters guinea pigs, si peste un an maxim sa iau consola revised, si cu ceva catalog de jocuri..

  17. #1917 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Mai da voi despre ce vorbiti? Sau am ratat eu stirea initiala? Nu era doar lista pe care sa te inscrii pentru a fi notificat in momentul in care vor da drumul la precomenzi? Sau faceti bascalie?
    Eu am primit de la ei email sa ma inregistrez pentru marea OPORTUNITATE de a putea precomanda consola!! Tupeiști!
    Attached Images Attached Images screenshot_20200828-161049.png

  18. #1918 SP
    Junior Member CosmiNL's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Pai ideea e simpla - repet, studiu de piata - se inscriu oamenii care in principiu ar lua-o day 1 (un procent foarte mare) indiferent de pret.
    Adica, nu o vad pe mama sa se inscrie acolo sau pe vreun bunic. Se vor inscrie doar gamerii care stiu despre asta. Nu e vorba de dat bani in avans sau chiar de precomanda in sine.

    Si nu am zis ca Sony va ajusta - ci ar putea, asa cum ar putea sa faca multe alte lucruri. Exista posibilitatea sa faca si asta.

    Nu va ganditi ca toata situatia asta e venita in ajutorul nostru, ca sa fim noi informati degeaba sau ca cine o face va avea o reducere mica la precomanda. Este strict un studiu de piata din partea lor, un experiment si atat.
    Ceva ce-i va ajuta sa ajunga la cat mai multi oameni si sa vanda cat mai multe unitati.

    @Dant3, la ce anume te referi? La ce se intampla in momentul asta referitor la consolele PS5? Daca da este un caz aparte si asta ar putea face orice magazin, dar nu-si bat capul si nu ar avea nici romanul incredere ca magazinul respectiv i-ar restitui banii fara certuri si ANPC.
    Pentru ca in mod normal in tarile civilizate, precomanda = achitarea produsului in avans (desigur, asta inseamna ca se stie pretul).

    Also, ce te face sa crezi ca daca faci precomanda si dai acei 50 euro in avans garanteaza livrarea consolei (si nu ma refer la day 1)? Daca ei fac asta pentru 1000 de oameni si li se aloca doar 700 de unitati? E ok pentru ei, pt ca dau banii inapoi oamenilor care nu au primit, dar nu ti se garanteaza nimic.
    Am facut eu chestia asta cu platitul celor 50 de euro, practic o precomanda la precomanda ca sa ma exprim asa. Si da intradevar nu e garantat ca vei primi consola, chiar daca faci aceasta precomanda. Tot spilul consta in faptul ca se face o lista si se ia in ordine cronologica, eu fiind al 18-lea pe lista din magazinul respectiv.

    Acum ramane de vazut cat de bine va merge sistemul asta.

  19. #1919 SP
    Senior Member cosminbad's Avatar
    Pe mine nu ma deranjeaza sa fac o precomanda fara sa stiu pretul, atata timp cat nu mi se percepe o suma avans. Pentru ca nu ma obliga la nimic, doar imi asigur produsul, iar pretul sunt obligati sa ti-l comunice inainte sa iti livreze produsul. Daca pretul se va dovedi prea mare, atunci pot refuza precomanda. Nu platesti nimic avans.
    E mai mult, un fel de sondaj daca vreti. Si reclama gratis pentru ca peste tot se vorbeste de asta.

  20. #1920 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by CosmiNL View Post
    Am facut eu chestia asta cu platitul celor 50 de euro, practic o precomanda la precomanda ca sa ma exprim asa. Si da intradevar nu e garantat ca vei primi consola, chiar daca faci aceasta precomanda. Tot spilul consta in faptul ca se face o lista si se ia in ordine cronologica, eu fiind al 18-lea pe lista din magazinul respectiv.

    Acum ramane de vazut cat de bine va merge sistemul asta.
    Dacă tu rămâi fără ps5 din cauza magazinului eu ii cumpăr lui Răzvan o bucată.

    LE: https://www.videogameschronicle.com/...mpression=true

    According to VGC’s development and retail sources, mid-November is exactly when PlayStation 5 is most likely to land. In the UK, we understand that PlayStation has already booked significant marketing spend for the seven days commencing on Friday, November 13. Multiple retail sources have also told us that a launch during this window would fit within their expectations.
    Development and retail sources also agree that Xbox will launch first. Microsoft has told developers to plan towards a launch in the very first week of the November, we understand, which would also give it wiggle room to potentially slip into the second week and still launch ahead of Sony. Xbox sources indicated that the platform holder is also expecting PS5 to arrive within the week commencing November 13.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 96 of 214 FirstFirst ... 46 86 94 95 96 97 98 106 146 196 ... LastLast

Similar Threads

  1. Clubul PlayStation 1 - PSX By steauacroitoru in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 148 Last Post: 09-04-2024, 10:45
  2. Clubul PlayStation 3 By MonkY in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 23485 Last Post: 09-04-2024, 10:42
  3. Clubul PlayStation 4 By krOOm in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 18052 Last Post: 20-03-2024, 12:27
  4. Clubul PlayStation 2 - PS2 By EvilG in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 994 Last Post: 17-09-2022, 09:32
  5. Clubul PlayStation TV - PS TV By MonkY in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 51 Last Post: 15-04-2019, 15:57

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts