Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 19 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast
Results 41 to 60 of 368

Thread: Returnal

  1. #41 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Pentru cei nefamiliarizati cu roguelite games, atentie la ce spune omul asta mai jos inainte sa va apucati, mai ales daca timpul vostru dedicat pentru gaming este limitat:


  2. #42 SP
    Member codpin's Avatar
    Lol. E prima oara cand joaca un rogue-lite? Asta e prin definitie un rogue-lite: cand mori o iei de la capat, de la zero, fara nici un upgrade.

    Faptul ca in jocul asta poti alege de unde sa incepi o data ce termini un act mi se pare deja de foarte mult ajutor.

  3. #43 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Eu stiu, dar am decis sa postez acest “warning” pentru cei care nu stiu ce inseamna, dupa ce am vorbit la telefon cu un prieten care avea impresia ca si-a comandat Tomb Raider cu arme de Alien .

  4. #44 SP
    Member codpin's Avatar
    Da, asta am inteles. Nu inteleg mirarea celor din spoiler.

    Abia astept sa-l joc diseara! Ma mananca degetele!

  5. #45 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Mama ce greu mi se pare, am aproape 4 ore și nu am ieșit din prima zona (dar nici nu sunt un jucător prea priceput)

  6. #46 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by codpin View Post
    Lol. E prima oara cand joaca un rogue-lite? Asta e prin definitie un rogue-lite: cand mori o iei de la capat, de la zero, fara nici un upgrade.
    Fix asta zice mai sus, ca este "rogue", nu este "like".
    Tot ce am jucat eu rogue like, DS3, Bloodborne, DS Remaster putin, The Surge 1 si 2 (singurele terminate din lista asta), poti farma ca sa-ti upgradezi personajul. Aici nu poti face acest lucru.

    Cu siguranta e challenging si nu e fun, dar partea buna e ca vor renunta multi la el si-l vor vinde la pret mai mic destul de repede

  7. #47 SP
    Member codpin's Avatar
    Vezi ca e diferenta intre rogue-LIKE si rogue-LITE, iar cele enumerate de tine eu nu le-as incadra in niciunul din aceste genuri.

    Hades, Enter the Gungeon, Binding of Isaac si altele sunt rogue-likes, nicidecum jocurile de la From Soft.

    Cat despre Returnal, astept sa ma joc un pic si revin cu impresii.

  8. #48 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    este "rogue", nu este "like".
    N-are sens, Rogue e un joc.
    What’s a Roguelike vs. Roguelite? Is the Difference Really That Important? - whatNerd

  9. #49 SP
    Junior Member Vulpine's Avatar
    edit: văd că s-a răspuns între timp, dar nevermind.



    DS, Bloodborne și The Surge nu sunt deloc roguelikes. Poate faci o confuzie cu soulslikes. Da, în unele roguelikes/roguelites poți avea un progres al personajului de la un run la altul, dar exemplele cu jocuri Souls nu sunt potrivite.

    Roguelikes (sau roguelites, dacă vreți să fiți pedanți) presupun reluarea jocului de la capăt în momentul morții, iar fiecare run are un anumit grad de randomness, fie la structura nivelurilor, fie la inamici. Sigur, pot exista variații pe aceste două caracteristici esențiale, și de aici vine termenul roguelite. De exemplu, majoritatea roguelite-urilor indie au un oarecare progres între runuri, nu pierzi chiar tot, faci unlock-uri, iar pool-ul de abilități și iteme posibile crește, făcând runurile ulterioare mai ușoare. Dar sunt și unele mai hardcore, unde n-ai posibilitatea asta.

    În altă ordine de idei, și-a comandat cineva jocul de pe JRC? V-a ajuns? La mine se pare că o să întârzie livrarea până marți - cred că o să anulez comanda și îl iau digital.

  10. #50 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Pare destul de fun, dar nu as da 300 de lei pe el, mai ales cand Hades costa 100. Cu siguranta e un pas in directia buna din partea Sony totusi, si pana ajung eu sa iau PS5 cu siguranta il voi gasi si pe asta la 80-100 de lei pe olx. Imi amintesc cum arata Resogun, exclusivul de la lansare PS4 facut de Housemarque, si nu pot decat sa ma bucur de progresul studioului, si bineinteles al consolei. Peste cativa ani ne asteapta jocuri care ne vor lasa cu gura cascata.


    In alta ordine de idei, mi-ati facut chef de Hades cu toata discutia despre rogue. Merg sa mai dau un run.

  11. #51 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Da. Aveti dreptate. Ma gandeam la Souls-like dar am scria Rogue like pentru ca asa scria mai sus.
    Nu cred ca am jucat vreun Rogue like pana acum dar cu siguranta nu le cumpar exclusivitatile (asta sau Ratchet and Clank) la pret de day 1. Astept pana la prima reducere serioasa.

  12. #52 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Sunt o grămadă de jocuri indie rogue-lite/like foarte cunoscute/premiate si de success: Dead Cells, Hades, Binding of Isaac, Enter the Gungeon, Spelunky, Rogue Legacy etc. Deci nu e un concept nemaiîntâlnit sau nou.
    Din ce am inteles, problema la Returnal nu ar fi neapărat ca "te da de la început" cand mori, ceea ce e si normal intr-un joc de genul. Ci ca nu exista save deloc si daca esti in mijlocul unei ture de joc pierzi progresul dacă inchizi jocul. Iar o tura poate sa țină doua-trei ore.
    Scopul unui roguelike/lite e sa-ti trezească acea dorință de "inca o tura si gata" si cu fiecare tura sa avansezi cat mai mult. Dar daca o tura e asa lunga nici nu-ti mai vine sa incepi alta.

  13. #53 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by GabiCutlac View Post
    nu exista save deloc si daca esti in mijlocul unei ture de joc pierzi progresul dacă inchizi jocul. Iar o tura poate sa țină doua-trei ore.
    Si iata major blocker-ul pentru mine...

    Sa imi fie rusine ca nu pot sa dorm 4 ore/noapte.
    Sau mai bine, sa ii fie rusine lu fi'miu ca nu doarme 4 ore legate ziua ca sa le pot juca si eu jocul acestor domni carora le dau 80 USD .

    Afara cu prostii astia ca mine care au maxim 2 ore legate de gaming!! Sa ne fie invatatura de minte!
    Iar ma apuca si imi amortesc tamplele si scriu prostii... ma opresc, ca nu vreau sa stric bucuria nimanui, sunt convins ca jocul este bun.

  14. #54 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    ^^
    In ghidul trimis de Sony catre publicatii/review-eri, cica le recomandau sa tina consola in suspend pt. ca sa nu piarda progresul din run. Lol. De aia ziceam ca jocurile rogue like trebuie sa ramana acolo unde sunt, stau bine pe nisa lor, nu trebuiesc deloc impinse in fata prin recenzii inselatoare sau la preturi exagerat de mari.

    Strategiile de genul asta fac mai mult rau decat bine, in opinia mea. Pentru ca vor fi multi cei care isi vor lua teapa day one cu jocul asta, oameni care ulterior nu vor fi deloc fericiti.

  15. #55 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Da pai, dupa ce au scos consolele cu probleme FIX in... ce sa vezi... rest mode, acum dau sfaturi (prostilor ca mine, ca suntem prosti, prosti care suntem) ca sa folosim FIX rest mode

    Sigur, mai ales acum ca se gasesc console PS5 pe toate drumurile, voi lasa consola 2 saptamani in rest mode cu known issues

  16. #56 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai e cineva care nu tine consolele pe suspend, pe generatia asta sau pe aia veche?
    Pornisem de curand un X360 si dupa ce am jucat 10 minute l-am inchis si cand m-am reintors la el, nu stiam de ce nu sunt inapoi in joc

    Si da, am jucat foarte mult Dead Cells si Neon Abbys care sunt pe acelasi principiu si mi-au super placut Dar alea mi s-au parut perfecte pentru Switch (pe care la fel, nu-l inchid niciodata, sta doar in suspend de 4 ani).

  17. #57 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    Sa presupunem ca ai o pana de curent sau vine prichindelul, se joaca, si-ti trage stecker-ul consolei din priza. Dupa care iti dai seama ca se putea ceva mai bine de-atat la pretul de 70 de euro.

  18. #58 SP
    Manager paul's Avatar
    Tech review:

    Ideile mari:
    - Unreal Engine 4
    - matter translocation effect, where your character dissolves into constituent pieces of matter, which are then shot as energy to the next location before reforming
    - particles don't need to particles - you can see fully formed 3D orbs. The game is packed with physicalised particle effects
    - physicalised dust clouds to beautifully realised rain, along with lit froxel-based volumetric lighting for intense beams of light from the moon overhead
    - ankle and knee-height fog effects, reminiscent of the egg hatchery in Alien.
    - We're clearly not seeing RT reflections here, it's standard screen-space effects. Ambient occlusion also sees what looks like a conventional screen-space implementation.
    - the PlayStation 5's RT hardware is used to accelerate global illumination queries, essentially speeding up a software-based system and not used for direct visual results.
    - 3D audio to the next level: audio environment queries are accelerated with hardware ray tracing support
    - 1080p - temporal reconstruction to 1440p - checkerboarding to 2160p
    - on certain textures with high specularity, such as wet ground and water surfaces, where you can sometimes see an obvious moire pattern. Image quality in general can sometimes look a little fuzzy or grainy in motion too, owing to the TAA upscaling and checkerboarding.
    - 50-60fps - slight stutters in general traversal
    Articolul: Returnal: how a tech powerhouse puts PS5 through its paces • Eurogamer.net.

  19. #59 SP
    Member Cristache07's Avatar
    E primul joc exclusiv forta pentru PS5 in afara de Demon Souls. Must Have!

  20. #60 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by KurtKnispel View Post
    Sa presupunem ca ai o pana de curent sau vine prichindelul, se joaca, si-ti trage stecker-ul consolei din priza. Dupa care iti dai seama ca se putea ceva mai bine de-atat la pretul de 70 de euro.
    Pai asta nu e valabil la absolut orice joc unde poate nu ai salvat sau nu poti salva intre misiuni?
    Eu chiar am patit asta recent cu Avengers, unde salveaza doar intre misiuni si unele misiuni tin si 40 min - 1h.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 19 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts