Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 19 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast
Results 61 to 80 of 368

Thread: Returnal

  1. #61 SP
    Member morphine's Avatar
    Referitor la stand-by, nu-l folosesc decat atunci cand trebuie sa ma opresc fortat din jucat si stiu ca revin. Sunt sensibil la zgomote si ma streseaza cand e liniste sa stiu ca aud ventilator, ca tot se aude pentru ca e in camera in care si dorm. Plus de asta, nu e eco-friendly

  2. #62 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Deci jocul de fapt ruleaza in 1080p cu 2x upscalling ca sa ajunga la 4K. Ireal…next gen…

  3. #63 SP
    Member ExocrathX5's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Deci jocul de fapt ruleaza in 1080p cu 2x upscalling ca sa ajunga la 4K. Ireal…next gen…
    Din păcate aparent va trebui să alegem de acum încolo intre 60 FPS/Rezoluție/RT... bine că pe cutie scriu ce vor ei.

  4. #64 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Din fericire sper ca de acum încolo opțiunile astea sa fie in toate jocurile. Mie sa-mi dea 60fps. Nu ma interesează ca pe Gigel il păcălești mai usor sa-ti cumpere jocu cu bling bling, 4k (ca Gigel face inventar la pixeli sa vadă dacă sunt toți) si reflexii mega exagerate. Chiar dacă il doare capu/dor ochii de la framerate-ul de ***** cand is activate toate alea...

    Da da, știu, voi visati sa meargă jocurile pe o sculă de 2500 de lei ca pe un PC de 10000...

  5. #65 SP
    Senior Member dronology's Avatar

  6. #66 SP
    Member luciteck's Avatar
    Jocul e superb din toate punctele de vedere (visuals, gameplay, audio, implementare dualsense etc etc). Housemarque isi pastreaza oarecum traditia si chiar daca e o noua perspectiva in ceea ce priveste camera fata de jocuri ca Nex Machina sau Resogun, ideea de baza e aceeasi. Insa de data aceasta atmosfera creata e cu totul speciala (avem de data aceasta un background story), mai ales pt cine apreciaza elemente sci-fi de genul intalnite in filme precum seria Alien, Prometheus, Solaris, se simt influentele bine de tot.

    Si desi inteleg conceptul jocului, totusi parca mi-as dori macar un singur tip de save point cel in care sa te lase sa iesi din joc si sa continui dupa (fara a fi nevoie sa pui consola in rest mode). Ar fi fost mult mai prietenos cu... timpul nostru

  7. #67 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by dronology View Post
    O da cel de sus sa le vina mintea la cap ca nu moare nimeni daca pun un Save&Quit pentru a permite tuturor oamenilor sa il joace.

  8. #68 SP
    Member enemigo's Avatar
    Asta-i game designul. Iti place il iei, sau nu. Nu ai timp, nervi, etc sa o tot iei de la capat, nu cumperi jocul. Chestia asta cu 'a permite tuturor oamenilor sa il joace' e la fel ca a da un premiu tuturor participantilor la un concurs ca vezi doamne sa nu se simta cineva prost. Dar na, in ziua de azi toti au platforma unde sa se planga. Si nu, eu nu l-am luat, nu am fost fan pana acum roguelike games. Returnal in schimb arata fain rau, s-ar putea sa fie primul de genu pentru mine.

  9. #69 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Gresit. Nu știu când o să ne dezvățăm de porcăria asta de mentalitate cu "dacă nu-ți place, nu te uiți". Critica este impulsul pentru progres. Asta-i game designul, prost, și devii merita sa afle că e prost ca sa nu mai repete greșeala. După tine ar trebui sa nu le zică nimeni nimic și să rămână prosti?

  10. #70 SP
    Member enemigo's Avatar
    Game designul asta nu a fost facut asa 'din greseala'. Asta a fost directia jocului, da? E un gen respectiv de jocuri, nici primul nici ultimul. Daca nu iti place genul asta de jocuri nu il cumperi. Si e prost de ce - ca nu-mi place mie, tie sau altor 1000? Le place altora.

    Si da, daca nu-ti place nu te uiti.

  11. #71 SP
    Member ExocrathX5's Avatar
    Corect ce spui, dar după aceea revenim la discuțiile de mai sus, în care nu se vând destule bucăți și nu mai primim sequel sau alte jocuri de genul.

    Ca să te deschizi unui grup țintă mai mare nu cred că a fost în detrimentul nici unui joc... like ever.

  12. #72 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu sunt curios de o chestie - si intreb asta mentionand faptul ca am vazut toate videos de prezentare oficiale + carteva previews - au zis vreodata ca este genul asta de joc, ca nu are saves si ca este atat de greu overall? Pentru ca eu nu tin minte sa-l fi prezentat ca pe asa ceva pana acum la lansare.

    Si cel mai probabil, asa si-au luat foarte multi teapa cu precomenzile si asta a fost motivul pentru care au vandut mai mult decat normal. Asa ca ma astept sa-l vad pe olx in cateva zile.

    Also, pentru cine joaca, jocul are cumva mai multe dificultati? Chiar ieri vorbeam cu un prieten care zicea ca asteapta sa-si ia PS5 ca sa ia jocul asta si sa-l joace pe Easy.

    Referitor la lasat consola in stand by - eu nu-mi pot imagina sa stau fara asa ceva. Si nu, consolele - cel putin ale mele - nu fac galagie in stand by. Dorm in camera cu PS4 base, PS5 si Xbox One X, toate in stand by si nu fac deloc galagie. Intr-adevar, odata la cateva ore, mai porneste un sunet ffffff mic, probabil cand verifica de updates, dar in rest nu se aude absolut nimic. Iar eu sunt foarte deranjat de astfel de lucruri de fel.

    Iar referitor la discutia de mai sus, da, este in regula sa ne plangem (inclusiv aici) de astfel de practici, pentru ca sunt facute doar ca sa te faca sa le joci jocul cat mai mult, la fel ca Souls games. Sunt jocuri facute foarte prost special si e pacat, pentru ca sunt jocuri bune.

    Dar asa cum la Souls games s-au gasit metode prin care sa se schimbe putin reteta ca sa acomodeze o plaja mai mare de jucatori, la fel se poate face si aici daca se vrea. Cine vrea sa-si manance nervii, sa joace pe Hard Mode care sa fie chiar Hard. Iar pentru restul, sa existe un Easy Mode care sa permita si save points si gata. Asa cu siguranta ar vinde mai multe unitati si ar fi toata lumea fericita.

  13. #73 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by enemigo View Post
    Asta-i game designul. Iti place il iei, sau nu. Nu ai timp, nervi, etc sa o tot iei de la capat, nu cumperi jocul. Chestia asta cu 'a permite tuturor oamenilor sa il joace' e la fel ca a da un premiu tuturor participantilor la un concurs ca vezi doamne sa nu se simta cineva prost. Dar na, in ziua de azi toti au platforma unde sa se planga. Si nu, eu nu l-am luat, nu am fost fan pana acum roguelike games. Returnal in schimb arata fain rau, s-ar putea sa fie primul de genu pentru mine.
    Tu nu intelegi o chestie:
    In nici o prezentare anterioara nu au specificat ca “daca nu ai 3-4 ore legate esti pa”.
    Sunt oameni care le-au dat bani si acum s-au trezit cu un mare blocker. Ti se pare ok asta?

    A, dar faptul ca au pus embargo ca niste nenoriciti si nu a stiut nimeni pana in ziua lansarii ca nu exista save e ok nu?
    Inca o data, nu cere nimeni un sistem de save clasic, dar lasa-ma bai nene sa pot da quit cand pot eu daca nu mor, nu ma obliga sa tin consola in rest mode. Este stupid!

    Fa-l greu, pune un save system inteligent care face overwrite cand mori, dar lasa-ma sa pot da save&quit cand mi se scoala copilul din somn!!

    Intotdeauna ma amuz cand vad asa zisele comunitati de hardcore care fac defend la astfel de practici nenorocite.

  14. #74 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by enemigo View Post
    Si e prost de ce - ca nu-mi place mie, tie sau altor 1000? Le place altora.
    Pentru ca nu iti da optiunea de a salva, de asta e prost. Daca ai optiunea de a salva, poti alege sa o folosesti sau nu (i.e. poti alege sa joci asa cum e "directia" jocului, sau poti sa joci cum vrei). Posibilitatea de a salva nu anuleaza posibilitatea de a juca fara sa salvezi. Nu stiu cum sa iti explic mai simplu de atat.

    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Intotdeauna ma amuz cand vad asa zisele comunitati de hardcore care fac defend la astfel de practici nenorocite.
    Sunt tocilari care traiesc in garajul parintilor si considera ca au un "accomplishment" cand termina un joc mai greu. Isi proiecteaza frustrarile unei vieti esuate asupra altora cu fiecare ocazie de genul, pentru ca situatia le da o trista iluzie de superioritate. Eu pot termina jocul asta si fraierii aia cu familie si job nu pot, deci sunt mai bun decat ei.

    Imagineaza-ti ca jocul nu avea permadeath. Evident ca tocilarii puteau sa isi impuna singuri asta, stergandu-si salvarea ei insisi atunci cand mor, in timp ce noi fraierii ne jucam cu checkpoints, dar se mai puteau ei lauda pe reddit cu o poza cu creditele de la final? Nu se mai puteau.

  15. #75 SP
    Member codpin's Avatar
    Hai ca am apucat si eu sa bag vreo 2 ore de joc aseara si revin cu impresii.

    Prima impresie: e genial. Punct. De la grafica care arata fain (nu ma intereseaza daca e 4k, 16k, RTX, BMX etc eu nu ma uit la astea) environmentul e demential, implementarea dualsense e de nota 10 (simti cum cad picaturile de ploaie pe tine, simti arma, simt texturi etc), sunet 3D super bine facut (te orientezi in spatiu foarte bine, stii de unde vine ceva spre tine).

    Are un vibe puternic de Alien/Prometheus, dar asta se vedea deja din trailere. Are story care pana acum cat am jucat eu (f putin) pare destul de intrigant. Are influente din alte jocuri, nu zic mai mult sa nu dau spoilere.

    In primele 2 ore am reusit sa ajung la primul boss si i-am dat jos cam 3/4 din viata. Acum ca stiu la ce sa ma astept cred ca data viitoare il dovedesc. Am murit o singura data in 2 ore, la boss. Am explorat tot, am citit tutoriale, am experimentat cam tot ce mi-a fost pus in fata si totusi am reusit in 2 ore sa ajung la primul boss. A doua oara cred ca o sa-mi ia mult sub 1 ora.

    E greu? Depinde pe cine intrebi. Mie nu mi se pare atat de greu, daca stii in ce te bagi. Auto-aim e super fain, mie nu-mi plac shooterele iar faptul ca nu trebuie sa ma chinui sa nimeresc inamicii si ma concentrez mai mult sa evit ce arunca ei asupra mea e un mare plus pt mine. Gasesti viata destul de usor, arme pana acum am vazut vreo 3, nimic spectaculos dar sper sa apara mai multe pe parcurs. Overall, e genul de joc pe care multi il pot juca, dar putini il vor 'stapani'.

    Explorarea e recompensata pe masura. Nu te duci degeaba prin toate colturile, mereu gasesti cate ceva. Sunt si fake walls, sunt si hidden spots sa le zic asa unde gasesti iar multe iteme. E genul de joc in care merita sa iti asumi riscuri pentru ca de multe ori esti recompensat.

    Cu cat omori mai mult si nu esti lovit, devii din ce in ce mai puternic. Ai chiar si auto-aim bullets la un punct. In schimb la prima lovitura te reseteaza si trebuie sa o iei de la capat. Eu nestiind ca ajung la boss, am mers acolo proaspat resetat si s-a simtit. Probabil daca ma duceam full power il dovedeam.

    Ca si explorare si traversare a hartii, ai multe optiuni. Ai un fel de teleporters, mai incolo cred ca deblochezi un fel de carlig sau ceva de care sa te agati (am tot vazut puncte de agatat pe harta cu chestii de descoperit pe acolo) dar inca nu am deblocat skill-ul asta. Cert e ca dupa ce deblochezi anumite chestii (care raman permanent pe tine) iti e mult mai usor sa parcurgi o harta decat iti este la primul run.

    Ca veni vorba de deblocat chestii, unele raman permanente, altele le 'deblochezi' in sensul ca in viitoarele run-uri acele iteme ajung in item pool (ai sansa sa iti pice). Deci e mai mult spre rogue-like decat spre rogue-lite pana acum.

    E nasol ca nu poti iesi din joc si sa revii de unde ai lasat. Si eu am timpul limitat si chestia asta ma incurca un pic, dar imi place atat de mult jocul incat nu consider un asa mare minus. Am stiut la ce ma bag si atunci ii dau mai departe asa. Oricum devii au lasat-o in pom momentan, nu au zis ca NU vor baga si acest feature, deci cine stie.

    Ca si incheiere, ca e deja un post lung, mie imi place mult. Asa cum am zis si la primele impresii legate de PS5, adevaratul next gen pentru mine e controllerul. Jocul asta mi-a dovedit iar. Iar feelingul pe care il am cand imi pun castile si intru in lumea asta, fiind fan Alien, pfffff... Abia astept sa intru iar.

  16. #76 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Cum spuneam acum cateva zile, mi-am luat teapa nu am apucat sa il joc ca sunt plecat de sarbatori, dar colegul cu care impart jocurile mi-a spus ca e cancer...sper sa il pot juca...anyway mizeria cu embargo-ul a fost fishy de la inceput, cineva spunea ca asa e trend-ul acum...sincer nu imi aduc aminte sa vad preview-uri la un joc cu 1-2 zile inainte de lansare si sa vad review in ziua lansarii. Este o practica de *****, nicidecum o practica pentru hardcore gamers.

  17. #77 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Eu zic sa va liniștiți. Pun pariu ca in vreo două săptămâni va fi un update care va permite un sistem de save-uri.
    Într-adevăr, e nasol ca nu exista de la început, dar poate va învățați minte să nu mai dati precomenzi la jocuri. Chiar nu-si au rostu.

  18. #78 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Quote Originally Posted by GabiCutlac View Post
    Eu zic sa va liniștiți. Pun pariu ca in vreo două săptămâni va fi un update care va permite un sistem de save-uri.
    Într-adevăr, e nasol ca nu exista de la început, dar poate va învățați minte să nu mai dati precomenzi la jocuri. Chiar nu-si au rostu.
    Pentru cei ca mine care cumpara doar digital, are sens ce spui...dar cei care cumpara fizic, e foarte posibil sa astepti mult pana pui mana pe joc...depinde de joc binenteles

    ---------- Post added 01-05-2021 at 12:42 ----------

    Sau mai exista si persoane care nu au acelasi venit lunar...si daca au mai mult intr-o luna probabil opteaza pentru pre-order atunci.

  19. #79 SP
    Senior Member dronology's Avatar
    Din descrierile de mai sus, fără să mă uit la clipuri, jocul pare un fel de joc arcade: bagi fisa și joci până când mori, îl termini sau se ia curentul. Scuze de offtopic.

  20. #80 SP
    Member codpin's Avatar
    Am mai jucat un pic azi, n-am reusit inca sa dau jos primul boss, am murit de inca 2 ori la el. Tough bastard!

    In schimb acum un run imi ia intre 15 si 25 de minute. Not bad.

    Am intalnit si un bug: de doua ori nu a vrut sa interactioneze cu un item si din cauza asta nu puteam continua. A trebuit sa dau reset cycle de fiecare data, ceea ce e un pic enervant tinand cont de tipul jocului. Dar cu ocazia asta am realizat ca daca dai reset cycle harta nu se schimba sau se schimba extrem de putin. Doar itemele difera ele fiind random drop. Spre deosebire de asta, atunci cand mori tot layoutul hartii e complet diferit.

    In continuare imi place si abia astept sa mai prind ceva timp sa ma joc.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 19 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 14 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts