I-am intrebat pe emag daca e voie ca un magazin ce vinde pe emag, sa cumpere produse de la emag si sa le vanda mai scump, si dupa ce am vorbit vreo jumate de ora de mesaje criptice din partea lor, ca defapt nu au avut console, si ca defapt au avut si doar stoc limitat, am ajuns la concluzia ca defapt magazinele partenere nu ai voie sa revanda un produs mai scump la emag pe site!
Nu cred ca-i verifica sau opreste nimeni.
LE: guys, va rog sa nu mai promovati anunturi de pe olx, mai ales ce pot fi teapa.
Ca fapt divers, tot ce nu are telefon este, cel mai probabil, o teapa.
Te trimite pe un grup de Facebook... apoi plata prin coduri paysafecard...
Au mai postat acum 2 saptamani parca..la pretul de 2600 lei
Da , gunoiul ala cu paysafe si-a sters vechea pagina de FB pe care incearca sa dea teapa , ma intreb de ce paysafe , de ce doar asta specific , ce om lesinat deci aveti grija , desi respect inteligenta oamenilor care se afla aici si realizez ca nu ar pica in o teapa atat de evidenta
Sa ii dati si report pe FB sa ii dea pagina jos cat mai repede daca puteti
Prin transfer bancar rămâne titular cont.
La coduri nu rămâne nimic teoretic.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Sony is selling the PS5 at a loss, investors told
Sony shipped more than 4.5 million PlayStation 5s from the console’s Nov. 12 launch to the end of the year, but it took a loss on those sales because the PS5’s “strategic price point” is lower than what it cost to manufacture it.
The disclosure was part of Sony’s quarterly report to investors, delivered in Japan earlier today. The losses on PS5 sales were not specifically broken out — and they were part of an overall Game & Network Services Segment that saw a 26.7 billion yen ($2.5 billion) increase in operating income over the same quarter in 2019.
https://www.polygon.com/2021/2/3/222...osts-msrp-sony
Nu cred că vând în pierdere la discounturile pe volum care au. Plus că e AMD, ăștia is ieftini gen.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Consola in sine se vinde pe pierdere - costul de productie si RND / Marketing nu este acoperit si evident nici profit
Dar recupereaza grosul din subscribers si din software / games vandute in ecosistemul lor
Asa a fost dintotdeauna
O data intrat in platforma lor, toate tranzactiile / jocurile cumparate sun comisionate de SONY, plus ca au si studio-urile lor cu jocurile proprii.
Cine zice diferit ori e ignorant ori e prost informat
Nu are nicio treaba - e doar speculatie si acolo in articol. Stim doar ca a avut pierderi, dar nu spune exact pe ce si cat. Zice doar overall.
Ei acolo pot fi semnat inclusiv un deal de 10 mil platit in avans ca sa rezerve x milioane de bucati la fabrica pt 2021 si cum s-au produs doar jumatate, restul este considerat pierdere in quarterul respectiv.
Deci nu se da nicio info oficiala si totusi site-urile arata ca ia uite ce bine e situatia.
Cum sa nu fie info oficial cand au spus in conferinta cu investitorii ca PS5 e vandut in pierdere ca hardware.
Speculatie e ce spui tu.
Pai nu e nicio info oficiala acolo, daca te uiti la slides.
Foarte bine daca voi credeti ca ei vand pe pierdere. Poate va simtiti prost cand cumparati consola cu doar 2500 lei si le oferiti 3000 lei ca sa nu piarda bani, dragii de ei.The losses on PS5 sales were not specifically broken out — and they were part of an overall Game & Network Services Segment that saw a 26.7 billion yen ($2.5 billion) increase in operating income over the same quarter in 2019.
Fiecare crede ce vrea. Parerea mea e ca nu ai cum sa vinzi un produs hardware pe pierdere. Nu te apuci de productie daca nu poti vinde produsul la raft cu un pret care sa includa si o marja de profit. Si nu accepta board of directors asa ceva.
Tot ce fac toti aia de la Bloomberg, inclusiv Pachter este o speculatie asupra pretului componentelor asa cum cred ei ca-i costa, dar costurile lor interne, negociate la atatea milioane sau zeci de milioane de unitati este infinit mai mic. Dupa cate vezi, Sony refuza sa comenteze si cu siguranta vor refuza mereu sa faca asta.
Ba chiar cred ca si Apple daca vor, pot spune ca vand iPhones in pierdere sau fix pe fix, desi noi stim sigur ca e mai mult de 50% profit per bucata.
Again, totul se negociaza la sange per componenta si numar de unitati contractate pe x ani si niciun board of directors intreg la minte nu ar da ok sa se produca si vanda un produs pe pierdere - adica sa piarda bani pentru x timp.
La costul componentelor se adauga si manufacturing, costul cu R&D-ul (care nu e deloc mic) costul cu personalul auxilar - vanzari, support, service, marketing, online, developers - pt adaugare de feature-uri on-going, etc. De asemenea, ar fi interesant de stiut si pretul cu care-l dau astia catre magazine (ca doar magazinele nu sunt ONG, isi iau si ele o parte din profit).
Ei isi fac destui bani din PS+, jocuri, vanzarea de accesorii (fara doar si poate, pretul controller-ului e cam nesimtit de mare).
Eu sunt de parere ca sunt in prima perioada sunt pe minus la console, si nu doar Sony, ci si MS.
Bookmarks