Singurul lucru care este remarcabil la Nintendo, este software-ul. Consola in sine (din punct de vedere al performantei) este o petarda (in zilele noastre cel putin). Putem eventual lauda un pic Nvidia, care a scos acel custom GPU pentru Switch prin 2017, am putea felicita Nintendo ca a trecut pe ARM (speram sa vad jocurile lor si pe alte platforme cu aceeasi arhitectura), dar cam atat. Nintendo cred ca a investit in R&D chiar mai putin decat Sony... si pentru ce ofera, au preturile incredibil de mari.
Revenind, daca isi vor pastra filozofia, aceasta va fi cel mai probabil "performanta nu prea conteaza, ci titurile exclusive". Adica foarte apropiat de Sony, cu diferenta ca la Sony a devenit foamea de bani atat de mare incat isi scoate titlurile si pe PC...
Asa, ca fun fact... au reusit sa ruleze Antutu pe Nintendo Switch. Stiti ce scor da? Undeva pe la 200.000 de puncte. Ca idee, deja iFoanele scot vreo 2.000.000 (deci de 10x mai rapide - desi teoretic vorbim de mult mai mult, avand rezolutie mult mai mare) si am vazut cum pe chipuri gen Snapdragon 8 Elite ne apropiem de 3.000.000. Deci 15x faster. Eu unul, la cum ii stiu pe cei de la Nintendo, si la cum vad ca a procedat si Sony cu PS5 Pro, pot sa bag mana in foc ca nu vor veni nici pe departe cu ceva 10-15x faster, ci poate pe la un 3-5x. Gen 3x faster in portable mode, 5x faster docked. Si da, tot va vinde in draci, because of... titles!

/s
sa vina jocurile ca e nitel slabut pe final de an.
.

Bookmarks