Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 17 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 329

Thread: Clubul PlayStation 5 Pro

1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

Lightbulb Clubul PlayStation 5 Pro

Well, cred ca ar fi timpul ca noua consola de la Sony (PS5 Pro) sa aiba parte de propriul sau thead dedicat, eliberand astfel Clubul PlayStation 5 de discutii care nu mai sunt relevante. Am vazut reactiile voastre initiale (cred ca pe toti ne-a deranjat pretul mai mare si faptul ca nu vine decat cu boost mai mare pe partea de grafica, WiFi 7 si SSD de 2TB), dar acum, ca s-au mai linistit apele, sunt curios ce parere aveti, si daca va comandati un PS5 Pro.

Lista cu jocurile (anuntate pana acum) ce vor fi PS5 Pro Enhanced:
    1. Alan Wake 2
    2. Apex Legends
    3. Assassin's Creed Shadows
    4. CyubeVR
    5. Dead Rising Deluxe Remaster
    6. Demon's Souls
    7. Diablo IV
    8. Diablo IV Vessel Of Hatred
    9. Dragon Age The Veilguard
    10. Dragon's Dogma 2
    11. Dynasty Warriors Origins
    12. College Football 25
    13. FC 25
    14. Madden 25
    15. Empire Of The Ants
    16. Enlisted
    17. F1 24
    18. Final Fantasy VII Rebirth
    19. Fortnite
    20. Gran Turismo 7
    21. Hogwarts Legacy
    22. Horizon Forbidden West
    23. Horizon Zero Dawn Remastered
    24. Kayak VR Mirage
    25. Lies Of P
    26. Like A Dragon Pirate Yakuza In Hawaii
    27. Marvel Rivals
    28. Spider-Man 2
    29. Spider-Man Miles Morales
    30. Spider-Man Remastered
    31. Wolverine
    32. Metal Gear Solid Delta Snake Eater
    33. Mortal Kombat 1
    34. My Little Universe
    35. Naraka Bladepoint
    36. No Man's Sky
    37. Outbreak Shades Of Horror Chromatic Split
    38. Professional Baseball Spirits 2024-2025
    39. Ratchet & Clank Rift Apart
    40. Redacted
    41. Resident Evil 4
    42. Resident Evil Village
    43. Retrieval
    44. Rise Of The Ronin
    45. Rogue Flight
    46. Spine This Is Gun Fu
    47. Star Wars Jedi Survivor
    48. Star Wars Outlaws
    49. Stellar Blade
    50. Test Drive Unlimited Solar Crown
    51. The Callisto Protocol
    52. The Crew Motorfest
    53. The First Descendant
    54. The Last Of Us Part I
    55. The Last Of Us Part II Remastered
    56. The Midnight Town Stories Adam's Diary
    57. Towers Of Aghasba
    58. Unreal Kingdoms
    59. Until Dawn
    60. War Thunder
    61. Warframe
    62. World Of Warships Legends

P.S. Live-ul cu lansarea oficiala il puteti urmari aici.
    Attached Images Attached Images ps5propricing.jpeg

2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru cei care cauta mai multe specificatii tehnice, aveti aici si o comparatie a modelelor actuale, cu noul PS5 Pro:

P.S. Observ ca in lista nu e specificata diferenta de conexiune via WiFi (desi personal recomand tuturor sa foloseasca o conexiune pe cablu). PS5-ul avea WiFi 6, pe cand PS5 Pro vine cu WiFi 7. Inca nu stim daca va fi folosita si banda de 320Mhz.
    Attached Images Attached Images compare.jpg

3. #3 SP
    Member tudort's Avatar
    https://youtu.be/ygJrCoO41m4?si=vVHvsBUR8OIGOvgo

Sent from my Pixel 8 Pro using Tapatalk

4. #4 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Cred ca PS5 pro ar fi fost tolerabil din punct de vedere al pretului daca venea cu stand si unitate optica integrate (nici atunci nu era ieftin, dar nici obscen de scump - daca e prea ieftin, vin scalperii, asta e adevarul. Poate vor face discount peste vreun an daca vad ca lumea nu se ingramadeste).

PS5 pro aduce un boost de performanta semnificativ - unul dintre motivele pentru care am renuntat la PS5 este pentru ca mi se parea deplorabil modul in care se vedea performance mode in jocurile mai solicitante. Poate ca am eu ochii sensibili, cine stie, dar la aproape toate videoclipurile comparative dintre PS5 si PS5 pro am putut sa imi dau seama lejer care-i, care (fara macar sa fie nevoie de zoom). Iar pentru mine, Quality mode era ca si inexistent, nu accept 30 fps, punct. Multi zic ca ,,e acelasi lucru,, - va asigur ca pentru unii nu e. Daca pe unii nu ii deranjeaza 30fps sau background blurry, ce pot zice, chiar va invidiez, as vrea sa nu ma deranjeze nici pe mine acelasi lucru si cu TV-ul, daca te poti uita la un tv de 2000 lei si sa spui ca e aproape acealsi lucru cu unul de 6000-7000 lei, lucky you.

De asemenea, lumea trebuie sa inteleaga ca in ceea ce priveste high techul, mai niciodata cresterea de performanta nu e d.p. cu pretul. Pt 50% extra performanta posibil sa trebuiasca sa platesti 100% mai mult pentru o componenta, asta e adevarul. Piata componentelor hardware nu o duce deloc bine nici pentru PC (nu mai exista uplift de 30-50% in performanta la aceiasi bani de la o generatie la alta de GPU).

In schimb PlayStation aplica constant tactici anticonsumator. Cum sa nu incluzi amaratul ala de stand, care nici macar frumos nu e? Cat ii costa in plus, 5 lei? O fi invatat schema de la Apple cu standul de monitor. Cat despre cititorul de discuri... sa ceri 600 lei pe asa ceva e jecmaneala pe fata. Par sa isi pregateasca incet dar sigur iesirea de pe piata jocurilor fizice - ceea ce inseamna ca toate CD-urile din prezent nu vor avea back-wards compatibility in viitor. Probabil ca acesta este singurul motiv pentru care vand atat de scump cititorul de discuri: sa te descurajeze sa-l cumperi si sa si obisnuiasca clientii sa cumpere de pe playstore. Ei iti lasa optiunea sa folosesti CD-uri, dar o fac din ce in ce mai neatractiva ca sa te descurajeze. Daca cumperi mai multe jocuri pe storeul lor dupa nici nu le poti revinde si devii mai dependent de Playstation, ca doar nu o sa renunti la libraria ta de 500 jocuri pe moca... Tot ce fac e ca sa te prinda si mai tare cu latul de-a lungul timpului.

Problema cu PS nu mi se pare in general pretul, ci cum se raporteaza la clientii lor.

5. #5 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by Antiohh View Post
    De asemenea, lumea trebuie sa inteleaga ca in ceea ce priveste high techul, mai niciodata cresterea de performanta nu e d.p. cu pretul. Pt 50% extra performanta posibil sa trebuiasca sa platesti 100% mai mult pentru o componenta, asta e adevarul. Piata componentelor hardware nu o duce deloc bine nici pentru PC (nu mai exista uplift de 30-50% in performanta la aceiasi bani de la o generatie la alta de GPU).
    E corect paragraful tau asa scos din context, insa nu cred ca tine cont de realitatea istorica a lansarii acesteia. Daca PS5 si PS5 Pro s-ar fi lansat in acelasi timp, intr-adevar avea sens sa existe o diferenta de pret de 100% pentru 50% improvement. Din pacate de atunci au trecut 4 ani in care tehnologiile au mai evoluat, de unde si asteptarea (de bun simt zic eu) a oamenilor ca un o imbunatatire de 50% nu doar ca nu ar trebui sa coste dublu, ci ar trebui sa coste chiar mai putin decat consola originala acum 4 ani. O anomalie cel putin la fel de mare e si ca PS5 s-a scumpit dupa 3 ani, desi vine cu aceleasi specificatii, eveniment care probabil este unic in toata istoria jocurilor video.

Nu stiu cum poate cineva sa spuna ca pretul nu e o problema. Doar pentru ca vorbim de Sony? Ti s-ar parea ca pretul nu ar fi o problema si daca Apple ar scoate acum un iPhone cu 50% mai puternic decat modelul din 2020 la pret dublu? Dar daca Nvidia 4060 ar fi costat dublu fata de 2060 (cand in realitate s-a lansat chiar mai ieftina, tot cu 50% improvement)?

6. #6 SP
    Member Antiohh's Avatar
    Nvidia 4070 super (echivalent PS5 pro) - lansat anul acesta - MSRP 600 dolari
    Nvidia 3070 - 500 dolari (echivalent PS5 - lansat in 2020 - MSRP 500 dolari
    Diferenta de performanta 35%, diferenta de pret 20%. Nu as spune ca PC-ul sta chiar grozav.

Tu compari ce iti convine. 2060 a fost o generatie foarte proasta si a prins upliftul de la 3060 care a fost enorm. Ia asteapta noua generatie de placi video, sa vezi ce surprize se preconizeaza oh, dar stai, compara si 3080 cu 4080 (800 dolari vs 1200 dolari - 50% scumpire pentru 50% bonus de performanta. CE DEAL! )

7. #7 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Antiohh View Post
    Nvidia 4070 super (echivalent PS5 pro) - lansat anul acesta - MSRP 600 dolari
    Nvidia 3070 - 500 dolari (echivalent PS5 - lansat in 2020 - MSRP 500 dolari
    Wait...what? De unde scoti astea?

Parca era vorba ca PS5 era echivalentul unui 2070 (dar putin mai slab, pentru ca este de la AMD nu de la nVidia), iar PS5 Pro ar fi echivalentul unui 3070 (again, putin mai slab de fapt).

Uite si comparatia.

Ei de fapt, de ambele dati, au scos ceva asemanator cu ce a iesit de cel putin 2 ani.

Si da, problema este categoric pretul, mai ales in EU. Un 700 euro, care sa ofere si stand si unitate optica era cu 200 euro mai mult decat PS5 base, adica cu ~40% din pret, pentru ~40% extra de performanta - super fair in my opinion.

Desi corect ar fi fost - daca nu se focusau ca asta sa fie un produs de nisa si sa accepte sa vanda 10-15% comparat cu PS5 - sa scada pretul la PS5 + Slim si sa vina cu un pret de 5 sau 600 euro pentru Pro.

Sau si mai bine, renuntau complet la PS5, lasau doar Slim la vanzare pe la 400 euro (si da, tot spun euro si nu dolari), iar Pro la 600 euro era perfect. Desigur, cu tot cu unitate optica si stand - lucruri care pe ei poate ii costa 20euro cu totu. Dar cel mai probabil impreuna, fac undeva la 5-10 euro, la cate milioane de unitati cumpara.

8. #8 SP
    Member Antiohh's Avatar
    https://wccftech.com/ps5-pro-like-pc...e-closest-gpu/

Am exagerat putin cu 4070super si 3070, asa e. Am dat copy paste la prima chestie pe care mi o aratat o. Dar nici 2070 nu e echivalentul PS5 sau 3070 echivalentul PS5 pro. Discutiile sunt foarte complexe, ca tre sa iei in calcul si memoria RAM si tehnologiile de upscaling si faptul ca o consola randeaza mai bine pe putere 1:1. Dar ideea e aceeasi. Ca nici GPU-urile nu stau grozav cand vine vorba de preturi si sunt vremuri demult apuse cele in care o data la 2-4 ani tehnologia ajungea la 50% din pretul initial.

9. #9 SP
    Pai da, fix asta am zis - echivalentul dar mai slab.

Faza cu comparatia de la DF este urmatoarea - practic 4060 nu e prea mult mai puternic la rasterizare (randare poligoane) fata de 2070 - dar diferenta vine fix din ce zic DF ca au exclus - raytracing si machine learning. Asa ca pe principiu asta, PS5 Pro e mai degraba 3070 decat 4070, tocmai pentru ca fix asta face sa fie un 4070 - extra RT si ML vs 3070.

10. #10 SP
    Member Ramon's Avatar
    Wow. 36 teraflops fata de 10. Impressive.

11. #11 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar

12. #12 SP
    Manager paul's Avatar
    Ratchet & Clank: Rift Apart:
    00:00 Overview
    00:59 Performance RT mode comparison
    07:57 Fidelity mode comparison
    10:48 Performance mode comparison
    11:43 Frame-rate and conclusion

13. #13 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Trecând peste faptul ca PS5 Fidelity arata mult mai clar decât PS5 Pro, eu nu prea vad nicio diferență nici măcar între PS5 Performance și PS5 Pro. I-am arătat soției mele imaginile side by side cu numele consolelor ascunse și nu a nimerit care e Pro.

Nu toată premisa consolei era sa jucăm in 60 FPS ceea ce in trecut jucam cu 30? Dacă reușește Sony sa vanda aberația asta, înseamnă ca lumea le va cumpăra orice, oricând, fara excepție.

14. #14 SP
    Cand a prezentat adormitu ala, a zis ca asta ar fi ideal, dar nu se va intampla asta - din ce am vazut, ei cumva spera ca acel PSSR sa poata face upscalling cat mai bun, pentru a pacali ochiul ca joci in rezolutie nativa, la 60fps, dar el de fapt tot scade rezolutia de baza pentru a putea rula in 60fps.

Din ce am tot vazut in teste, daca pe PS5 avem 4k locked cu 30fps, pe PS5 Pro nu vom avea 4K locked in 60fps - cel putin la jocurile mai demanding.

15. #15 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Diferentele nu sunt mari, pentru ca jocul asta arata deja foarte bine si in Performance RT. Si la urma urmei cel mai mult conteaza si cat de mult investec developerii in optimizarile pentru versiunea "PRO"; in cazul asta nu pare ca au investit prea mult pentru ca nici macar nu au scos un mod "Fidelity Pro" inca. Probabil au ales sa se concentreze mai mult pe urmatorul joc, ceea ce ar fi mai smart decat sa optimizeze jocuri pe care toti le-am jucat deja.
    Un exemplu mai bun cu ce poate face PS5 Pro ar fi F1 25:

Sau FF7 Rebirth, despre care John spune ca hands-on arata chiar mai bine decat in video-urile lansate pana acum (minutul 36:18): https://youtu.be/FenN5sOE1WM?t=2178&si=5OKJuYexCvSNE5-G .

16. #16 SP
    Manager paul's Avatar
    PSSR vs PC DLSS/FSR 3.1 in Ratchet and Clank Rift Apart:
    00:00:00 Introduction
    00:00:53 Testing Limitations
    00:03:21 PSSR vs FSR 3.1
    00:09:11 PSSR vs DLSS
    00:15:41 Conclusion

17. #17 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    PSSR se descurca destul de bine, tinand cont ca e prima versiune si probabil il vor mai imbunatati cu timpul .
    Disc Drive-ul e inapoi in stoc la Flanco: https://www.flanco.ro/disc-drive-pen...l-edition.html .

18. #18 SP
    Member IsNotMe's Avatar
    Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
    PSSR se descurca destul de bine, tinand cont ca e prima versiune si probabil il vor mai imbunatati cu timpul .
    Disc Drive-ul e inapoi in stoc la Flanco: https://www.flanco.ro/disc-drive-pen...l-edition.html .
    Tot la Flanco vad ca este disponibil pt precomanda si Controller-ul aniversar de 30ani. https://www.flanco.ro/controller-wir...u-ps5-gri.html
    Daca asta este strategia Sony, viitoarele consolele vor fi doar digital cu optiune pt disc drive iar unitatile optice tot mai greu de gasit, nu?

19. #19 SP
    Member tudort's Avatar
    https://www.emag.ro/disc-drive-pentr...8aApcWEALw_wcB

Aveți vreo informație daca este compatibil și cu pro ? Pe cutie scrie doar ps5 digital - model group slim . Ceea ce ar sugera că vor lansa un nou disk drive pentru pro ...

Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk

20. #20 SP
    Manager paul's Avatar
    Da, este compatibil cu Pro. Descrierile sunt de dinainte de anuntul Pro, de-asta apare doar Slim.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 17 1 2 3 11 ... LastLast