Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 41 to 60 of 165

Thread: Clubul Xbox Series S

  1. #41 SP
    Manager paul's Avatar
    Series S reaction - the low-cost next generation console we need?

  2. #42 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Bai ce penibil
    Ei l-au vazut din martie...

  3. #43 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    De ce penibil?

  4. #44 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pentru ca au asteptat 6 luni ca sa-l prezinte si pe asta care era gata de atunci.

    Sincer, abea astept sa vad ceva comparatii DF pentru jocuri care ruleaza pe S si pe X in care in loc sa spuna de diferentele masive pe mai multe planuri, nu doar rezolutie, vor zice ca "e normal" sa faca 'tweaks' pt aceste mici diferente de hardware dar nu va avea mare impact asupra jocului.
    Logic, pentru ca jocurile care merg si pe Switch, chiar daca vor arata mult mai nasol, nu vor fi impactate dpdv joc/gameplay/lume, samd.

  5. #45 SP
    Manager paul's Avatar
    Lockhart, Texas:

  6. #46 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Partea funny/proasta e ca Series S chiar o sa prinda, mai ales in SUA, prin rate cu Game Pass
    Daca PS5 Digital va fi 399, nu vad de ce ai lua Series S, dar nimic nu mai are sens in generatia asta de console...


    screenshot_20200914-155709_facebook.jpg

  7. #47 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Stirea aia deja se discuta pe forum de cateva zile. Si se refera strict la jocurile de Xbox sau Xbox 360 jucate prin Backward Compatibility.
    Si chiar si asa, e ceva de Sony nu are/nu va avea.

    Si referitor la ce zici - pentru ca vei avea mai mult content pentru banii dati - d-aia ai luat Series S.
    Ai o consola de 300$, luata la abonament de 25/30$ pe luna, in care ai inclus si Game Pass Ultimate (deci Gold, Game Pass cu peste 100 de jocuri incluse, EA Access si xCloud).

    In schimb daca iei un PS5, chiar si all digital, iei doar consola cu acel Astro Bot inclus si...atat. Ori iti cumperi tu separat jocuri de PS4, ori mergi direct pe ce va iesi pe PS5.

    Si tine cont de faptul ca nu toata lumea vrea cea mai buna calitate grafica sau 120fps.
    Iar multi nici nu stiu ce diferenta este intre ele si nici nu-i intereseaza. Cumpara doar ce e mai ieftin iar apoi...se plang pe facebook si pe unde mai apuca, de faptul ca merge jocul x sau y mai greu, sau intreaba unde pot baga discul cumparat la reducere de la x magazin

    Am inteles ca in anumite tari, poti merge la anumite magaine si sa cumperi jocuri la pret full sau oferta si la casa sa le spui daca vrei jocul fizic sau cod.
    Ar fi interesant daca s-ar ajunge asa si pe la noi.

  8. #48 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Asta incercam sa zic, generatia asta vine cu o gramada de optiuni si "anomalii" incat a devenit o ciorba cu de toate, in care toti vin si arata niste avantaje discutabile pentru ei sau un anumit target, niste servicii valabile doar in anumite tari, sau faptul ca exista publicul ala needucat, care vrea cat mai ieftin, si uite ca de fapt are sens ce fac Sony si MS acum.


    Mi-e dor de salturile precedente intre console.
    Mi-e peste putinta sa laud ce face MS in momentul asta.

    Am putea sa discutam o gramada despre directia asta in care se indreapta industria, games as a service, abonamente peste abonamente, care par wow la prima vedere, si incet incet ajungi sa depinzi de 7-8 etc subscriptions si odata ce nu mai platesti nimic, nu mai ai acces la nimic.


    25$/luna ore more pe un Onex wannabe plus jocurile aferente pare mega deal (Romania not included), pentru ca long term Microsoft iese pe plus, tu platesti practic 600$ (25x12) pe consola aia care numai next gen nu e, si ei mizeaza pe faptul ca din, sa zicem 1 milion de subscriberi, carora li se vor trage automat si lunar aia 25$, poate ca vor fi 200k useri activi, si asta e valabil pentru orice subscription service la ora actuala, nu doar Microsoft. Un fel de all-inclusive pe care de fapt nu il folosesti, dar banii ii dai luna de luna, iar companiile tocmai pe asta se bazeaza.

  9. #49 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
    Mi-e dor de salturile precedente intre console.
    Cred ca saltul este mai mare acum intre Xbox Series X/PS5 si Xbox One/PS4 decat a fost intre Xbox One/PS4 si Xbox 360/PS3.
    Xbox One si PS4 vanilla au fost efectiv underpowered day one, cand au iesit din fabrica. De aici si necesitatea pentru Xbox One X si PS4 Pro, pentru ca efectiv HW wise acele console lansate in 2013 au fost niste mizerii care nu puteau sa duca nici 1080p la un fps decent.

    La ce contin cutiile astea noi in ele sincer, viitorul apropiat mi se pare mult mai promitator si chiar cred ca generatia asta vom fi uimiti dpdv grafic/performanta.
    Nu acum... acum toata lumea da vina pe COVID, de unde si lineup-ul day one aproape inexistent.
    Eu inca sper la un 2021/2022 de exceptie, sunt optimist.

  10. #50 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    PS4 si XONE au avut un salt URIAS fata de PS3 si X360.
    Ma rog, e un calcul f. rough dar overall am putea spune ca leap-ul de la PS3 la PS4 a fost aproape dublu fata cel de la PS4 la PS5.


    RAM 512MB vs 8GB (salt x16 la memorie!)
    CPU Single Core vs 8-Core
    FLOPS 230.4 gigaFLOPS vs 1.84 teraFLOPS

    De acord cu tine referitor la saltul mid-generation cu ONEX si PS4PRO, a avut sens, fiindca gap-ul fata de PC s-ar fi lungit prea mult in cei 7 ani intre generatii. I can work with that.

    Dar sa vii direct de la inceputul noii generatii cu XSS...doar incetinesti si mai mult separarea de current/cross gen, pui si mai multa presiune pe dev care trebuie sa creeze jocuri cu "the lowest performing console" in gand, si creezi confuzie si mai si prostesti cumparatorul.

    Cat despre XSX, nu am decat cuvinte de lauda.
    XSS doar fragmenteaza piata si profita de un public needucat.

  11. #51 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Cand au iesit Xbox One si PS4 in 2013 pe piata, erau deja mult sub un PC high end la momentul ala, erau chiar la nivelul unui PC Mainstream grav.

    Ai dreptate, pe hartie cifrele spun altceva, dar la lansare Xbox One si PS4 au fost efectiv handicapate, scuza-mi expresia. Erau jocuri care aveau frame drops pe Xbox One si in 720p...
    Daca ma uit la Specs la XSX si la PS5 acum si ma raportez la pragul tehnologic de acum si la rezolutia standard de acum (4K), mie mi se pare ca aceste console sunt chiar bine de tot echipate pentru lansare fata de ce au fost Xbox One si PS4.

    LE: Referitor la XSS, iti inteleg argumentul si sunt de acord.
    Dar hei, they don't care, pentru MS este un ban in plus si pot sa jur ca se va vinde in draci XSS.

  12. #52 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    PS3 a avut echivalentul unui 7800GTX, lansat cu un an inainte de PS3, la pretul de 600$.
    Tot pe atunci abia deveneau mainstream CPU-urile dual core, in timp ce PS3 cu Cell Engine era revolutionar. Nu degeaba cumparase armata SUA o gramada de PS3-uri pt un supercomputer.
    Tot in perioada aia majoritatea ne jucam in 1024x768, deci 720p nu era deloc outdated.

    Buba la X360 si PS3 a fost RAM-ul mult prea putin, asta le-a tras in jos in anii ce au urmat.



    Daca ar fi sa comparam situatia actuala, PS5 ar fi undeva putin peste RTX2080, iar RTX3080 e aproape lansat.
    Dpdv grafic, e cam aceeasi situatie din 2006, PS3 era putin peste 7800GTX, cand deja aveam 8800GTX lansat.


    Imi cer scuze pentru off-topic.

  13. #53 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Eu mai sus vorbeam de PS4 si Xbox One.
    Tot ce ai spus despre PS3 si Xbox 360 stiam si asa este.

  14. #54 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Ai dreptate, ca putere grafica, PS4 si XONE se situau in jurul unui GPU midrage din 2013.
    Dar au plusat prin CPU, RAM etc.
    Acum SSD-ul e vedeta. In sfarsit nu vor mai exista restrictii I/O pentru devs, si as zice ca PC-ul va ramane in urma la capitolul asta, daca ne uitam cat de multi dintre noi inca avem SSD-uri SATA.

  15. #55 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
    Am putea sa discutam o gramada despre directia asta in care se indreapta industria, games as a service, abonamente peste abonamente, care par wow la prima vedere, si incet incet ajungi sa depinzi de 7-8 etc subscriptions si odata ce nu mai platesti nimic, nu mai ai acces la nimic..
    Fix asta zic eu de cativa ani si 100% spre asta ne indreptam, fie ca ne place, fie ca nu.

    Si la urma urmei stii care-i faza cea mai "tare"? E chair de bine pentru end user.
    Gandeste-te ca cine avea abonament la Stadia (intr-o tara normala, unde este suportat), acum nici nu-l intereseaza generatia noua de console in care sa bagi iar bani in hardware.
    Lui oricum ii ruleaza, spre ex, AC Valhalla in 4k cu 60fps. Ok, o sa zici ca ai artefacte si lag, dar nu e nimic atat de deranjant incat sa merite investitia a sute de $, doar ca sa ai pe ce sa cumperi jocul si sa-l rulezi.

    Iar in 2-3-5 ani, deja nu va mai fi vorba de artefacte sau lag, iar noi, cu super internetul nostru, deja n-o sa mai simtim nevoia de upgrade hardware, cat timp toate jocurile vor iesi pe streaming.
    O sa fie problema doar - la cate systeme ma abonez si care este pretul pe care-l dau pe luna, ca sa am acces la cat mai multe jocuri.

  16. #56 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Si cei care nu au super internet sau prefera sa aiba 0 lag cum fac? Eu nu sunt de acord cu ideea asta "streaming is the future". Poate sunt eu mai old-school si prefer sa dau bani pe hardware si sa posed control deplin asupra a ceea ce cumpar.

  17. #57 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Cu riscul de a ma repeta, trebuie sa spun ca oamenii care chiar vor sa economiseasca bani au o varianta mai buna decat serviciile de streaming.

    Varianta 1, cu next gen console:
    • $500 consola care, istoric vorbind, va fi relevanta 7 ani -> $71 pe an cost pasiv
    • $40 pentru un joc de pe bazar la o saptamana dupa ce apare, vandut cu aceeasi suma dupa ce a fost terminat -> $0, dar putem pune un numar modic precum $5 care sa acopere eventuale devalorizari neasteptate sau costul deplasarii pana unde te intalnesti cu cel caruia ii vinzi jocul
    Varianta 2, Stadia:
    • Serviciul e gratuit -> 0 cost pasiv pe an
    • $60 pentru on joc la o saptamana dupa ce apare sau day 1, fara posibilitatea de a mai scapa de el
    Cumperi 1 joc pe luna (12 pe an):
    • $131 (71 + 5 * 12) pe an varianta consola
    • $720 (60 * 12) pe an varianta Stadia
    Cumperi 1 joc la 2 luni (6 pe an):
    • $101 consola
    • $360 Stadia
    Cumperi 1 joc la 4 luni (3 pe an):
    • $86 consola
    • $180 Stadia
    Cumperi 1 joc la 6 luni (2 pe an):
    • $81 consola
    • $120 Stadia

  18. #58 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai da, vor fi mereu oameni impotriva unui lucru firesc. Dar asa cum tot zic de atatia ani, voi zice in continuare.
    Sa ne auzim cu bine in 3-4 ani

    Si eu prefer consola fizica momentan, dar nu din aceleasi motive, ci din faptul ca sunt colectionar si asa cum tot cumpar editii de colectie, eu vreau sa am si discul pe care sa-l expun in camera.

    Sunt curios unde credeti voi ca se indreapta Microsoft cu xCloud, nVidia si restu

    Also, pe Stadia dau/au tot dat jocuri bune gratuite celor care aveau abonament activ. Asa ca pentru un user normal, este ceea ce trebuie - desigur, intr-o tara unde este suportat.

  19. #59 SP
    Member cosmin1088's Avatar
    Eu am testat toate serviciile streaming (in afara de Xcloud) inca de pe vremea Onlive si Gaikai si pana acum.

    Am ajuns la momentul in care avem o calitate super decenta pentru telefon/tableta (gaming casual, scurt), o calitate acceptabila pe un monitor de 32" maxim si cam atat.
    Daca vorbim de TV-uri OLED/FALD, diagonale mari, poti sa ai tu 0 lag, ca tot o sa vezi compresie care face praf contrastul, black level, nu mai vorbesc de HDR, de scenele f rapide unde se vede si mai rau compresia, si poti sa-ti iei adio de la locked 60fps, pt ca la streaming se foloseste UDP si se pierd cadre, putin sesizabil pentru un nepretentios, dar se simt.


    GeForce Now iti cere sa ai si jocurile cumparate pe langa abonamentul platit la ei. Am avut o experienta relativ OK dar in orele de varf stateai ceva timp sa prinzi loc pe server, am avut si freeze-uri dese, si indiferent de abonament, dupa o anumita perioada iti deconecta sesiunea.

    Iar Stadia cu al lor 4K60fps am vazut de cate ori de fapt foloseau setari de consola si faceau upscaling la 4K pe serverele lor si iti livrau tie un stream 4K..


    Deasemenea, serviciile astea pot sa dispara asa cum apar, si ramai cu nimic.
    Unde mai e satisfatia aia de a scoate o consola veche din dulap, de a sufla pe cartridge/disc si a porni jocul ala, fara sa depinzi de niciun serviciu online? Astea sunt nemuritoare si le pasezi nepotilor, pe cand contul tau de Stadia e apa de ploaie.


    Eu nu vad utilitatea gamestreaming-ului decat daca calatoresti foarte mult/esti departe de casa si iti lipsesc jocurile in momentul ala.
    Dar exista Switch, laptouri de gaming Max-Q foarte portabile.

    Sau: PS4 Remote Play (gratis), Moonlight pe PC (gratis), Steam Link (gratis). Le-am folosit doar ca sa arat prietenilor ca se poate.

  20. #60 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Deci tocmai pentru ca ai testat, stii foarte bine cat de mult a evoluat partea de game streaming si ce avem acum, nici nu puteai visa in urma cu 2-3 ani. Imagineaza-ti ce va fi peste alti 2-3 ani, ca sa nu zic 5-7, cam cand ar trebui sa iasa urmatoarea generatie de consola.

    Referitor la satisfactia de a scoate o consola veche din dulap, e ceva ce probabil sub 1% din gameri o fac/ar face-o.
    Sau daca o faci, o faci odata de dragul cuiva sau la vreo adunare de prieteni. In niciun caz ca sa te joci tu asa.
    Desigur ca sunt oameni care vor prefera mereu lucru asta - heck am prieteni care au PS4 Pro si Xbox One X si inca se joaca pe base Xbox sau PS1 90% din timp.
    Dar e clar ca nu lor le este destinat acest game streaming, ba nici macar noua generatie de consola.

    Ma uit la mine - am un X360 perfect functional in raft, pe care nu l-am mai pornit de cand am luat One-ul. Ba mai mult, am jocuri de X360 sigilate, asteptand BC-u pentru One. BC care nu a venit pentru ce-mi doream eu.

    Daca vreau sa ma joc ceva mai vechi, as vrea sa o fac pe o platforma noua, unde totul se incarca perfect si nu-mi face nimic probleme (gen nu merge incarcatorul, imi face probleme o maneta, nu merge disketa, samd).

    La faza cu ce apare poate sa si dispara - daca pui problema asta, nu te mai uiti la filme pe Netflix/HBO and co si nu mai asculti muzica prin Spotify/Apple Music and co.

    E doar o chestiune de gusturi si o sa vezi ca usor usor, ne vor baga pe gat servicii gen xCloud si echivalentul care va veni de la PS si o sa ni se para totul atat de natural, sa incepem ceva pe consola de acasa si sa continuam prin alte parti, chiar si la prieteni sau prin concediu pe undeva, unde mergem doar cu un Chromecast sau nici macar, incat atunci cand vor anunta ca pentru urmatoarea generatie nu va trebui sa cumparam decat o cutiuta de 50/100$ pentru streaming, un fel de Apple TV, nu ni se va mai parea ceva atat de SF.

    Just my 2 cents

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast

Similar Threads

  1. Clubul Xbox Series X By Dant3 in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 1301 Last Post: 15-04-2024, 11:15
  2. Clubul Xbox One S By MonkY in forum Microsoft Xbox One
    Replies: 199 Last Post: 25-11-2023, 06:13
  3. Clubul Xbox One By MonkY in forum Microsoft Xbox One
    Replies: 7883 Last Post: 15-06-2023, 20:45
  4. Clubul Xbox By MonkY in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 128 Last Post: 12-06-2023, 22:57
  5. Clubul Xbox 360 By Mika in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 15756 Last Post: 18-09-2021, 00:56

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts