Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: Problema Router DIGI - XBOX series X

1. #1 SP
    Member angloma's Avatar

Problema Router DIGI - XBOX series X

Salut prieteni! Mi am facut abonament de 1000mb/s si am primit routerul wi-fi de la ei FiberHome legat de cel ONT , tot de la ei si am eroarea asta pe xbox, mentionez ca viteza download pe xbox e undeva la 250 mb/s, deci ceva nu functioneaza bine. Ma poate indruma cineva pt solutionarea problemei sau cum sa deschid porturi de pe router pt xbox sa scap de NAT type moderate?
    Attached Images Attached Images untitled.jpg

2. #2 SP
    Member tudort's Avatar
    La mine e Open Nat și tot 250 mbps. Deci ori bagi cablul direct in consola ori atâta probabil poate chipul wifi din Xbox. Routerul la mine e la 2 m de consola și fără pereți deci ar trebui să prindă mai mare dar nu. Cel mai safe e cablul direct în ea. Pentru a configura routerul trebuie sa te loghezi prin ip ( 192.168.1.1 ) sau ce scrie pe model, după care trebuie sa configurezi din setările routerului să ai porturile deschise.

3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Routerele pe care le dau ei de obicei sunt petarde... iar la unele modele (in special cele care sunt si mediaconvertoare) nici macar nu ai acces la toate functiile (doar ei pot). Prin urmare, daca este al lor, suni frumos la ei si le spui exact ce vrei sa-ti deschida, si sa rezolve.

Otherwise, faci asa cum facem noi ceilalti. Renuntam la mirobolantul suport Digi/RDS, si punem propriul router, iar jucaria lor cerem sa fie trecuta in mod bridge. In felul acesta poti face absolut orice vrei, fara sa te rogi de cineva de la Digi.

4. #4 SP
    Member ymess's Avatar
    Eu am avut o problema cu deconectari constate in joc (desi in restul casei nu aveam nicio problema), tot asa cu router de la digi.
    Ce a functionat la mine: schimbarea canalului din router. Nu imi explic de ce dar a mers.

5. #5 SP
    Manager paul's Avatar
    In setarile routerului pune consola in DMZ.

6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by paul View Post
    In setarile routerului pune consola in DMZ.
    Din pacate unele nu au asa ceva (sau nu-ti da acces RDS la ele). Trebuie sa faci port forwarding spre consola.

---------- Post added 15-07-2024 at 11:35 ----------

Quote Originally Posted by ymess View Post
    Eu am avut o problema cu deconectari constate in joc (desi in restul casei nu aveam nicio problema), tot asa cu router de la digi.
    Ce a functionat la mine: schimbarea canalului din router. Nu imi explic de ce dar a mers.
    Daca esti pe WiFi (si mai ai si vecini), intotdeauna e bine sa verifici cat de aglomerate sunt canalele. Cel mai simplu, cu un smartphone, pui o aplicatie gen WiFi Analyzer, si vezi cat de aglomerate sunt. Ah, si desigur, nu pe banda de 2.4Ghz, ci pe 5Ghz... ca altfel e jale.

P.S. Sfatul meu: faceti orice e posibil ca sa va conectati pe cablu, nu WiFi. You'll thank me later!

7. #7 SP
    Member angloma's Avatar
    Multumesc pt sugestii. Am incercat cu DMZ si nu s a schimbat nimic, tot NAT type moderate. As merge pe cablu dar momentan nu prea am cum, ar trebui sa dau gauri prin pereti si nu vreau sa fac asta. Ma gandeam ca se deschid porturi cumva, m am tot uitat pe internet dar nu i am dat de cap. Sa cumpar un router wireless mai bun decat ce mi ofera ei ? dar oricum o sa vina conectat la cel ONT deci nu stiu daca fac mare lucru.

8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Gaura aceea in perete te poate salva de multe batai de cap (si-ti lasa si libera banda WiFi).

Ai mai putea incerca "internet prin prizele de curent" dar eu am avut o tona de fails cu asa ceva si nu pot recomanda.

Daca ai scos in DMZ, port forwarding si alte alea sunt irelevante. DMZ bate tot (pur si simplu scoate IP-ul direct in internet). Vezi totusi, sa dai si un restart la consola dupa ce faci tipul asta de conexiune - pe direct.

Daca iti iei routerul tau, le spui ca pe al lor sa il treaca in mod bridge, moment in care jucaria lor nu mai face nimic altceva in afara de conversie din fibra in rj45. Totul o sa faca routerul tau.

Eu as zice sa suni si la Digi (eventual intra si in contul tau - exista o sectiune acolo de porturi blocate, vezi nu care cumva sa nu fie vreun port necesar pt. Xbox) si sa le spui clar ce vrei. De multe ori se rezolva. De fapt, nici macar nu suna, scrie-le direct pe [email protected] - sper sa n-o fi schimbat acum de cand au trecut pe Digi.

9. #9 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Daca ai cumva cablu coaxial tras langa consola ai putea folosi Multimedia over Coax Alliance (MoCA) .

10. #10 SP
    Member angloma's Avatar
    Imi poate explica cineva cum pun consola in DMZ pas cu pas ?

11. #11 SP
    Manager paul's Avatar
    Cum ai facut pana acum? Gasesti setarea DMZ in meniul routerului si adaugi adresa IP locala sau adresa MAC a consolei. Ca sa fortezi redeschiderea consolei, apesi pe butonul Xbox de pe controller si alegi Restart console.

12. #12 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Routerele pe care le dau ei de obicei sunt petarde... iar la unele modele (in special cele care sunt si mediaconvertoare) nici macar nu ai acces la toate functiile (doar ei pot). Prin urmare, daca este al lor, suni frumos la ei si le spui exact ce vrei sa-ti deschida, si sa rezolve.

Otherwise, faci asa cum facem noi ceilalti. Renuntam la mirobolantul suport Digi/RDS, si punem propriul router, iar jucaria lor cerem sa fie trecuta in mod bridge. In felul acesta poti face absolut orice vrei, fara sa te rogi de cineva de la Digi.
    Fix asta este rezolvarea, altceva nu ai ce face. Am avut fix aceeași problema. Suni la ei, spui că vrei sa îl treci in modul bridge si îți pui tu alt router.

13. #13 SP
    Member angloma's Avatar
    Asa am facut, am setat ip static pe consola si l am introdus in dmz la router. Nat type open, dupa 2 zile , double nat si nat type moderate , poate eroare ceva de la rds sau de la consola. Nu ma mai strofoc ca vad ca nu merge, merge cateva zile si revine la eroare.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.