Oare va fi posibila modarea unei console PSP cu firmware 6.20?
Sa-mi explice si mie cineva la ce se refera prin "Hello world".
Oare va fi posibila modarea unei console PSP cu firmware 6.20?
Sa-mi explice si mie cineva la ce se refera prin "Hello world".
Of , de cand ii astept cu vestea asta . Jocuri am , nu-i problema dar Appz Homebrew sunt foarte multe si folositoare .![]()
Astept sa apara un tutorial cat de curand, sa stiu daca fac update la 6.20.
Deocamdata am 5.50 si e ciudat ca au gasit hack pentru 6.20 si nu s-au ocupat de versiunile teoretic mai vulnerabile cum ar fi 5.50.
![]()
Rularea de cod nesemnat pe un anumit device. Primul cod folosit, dupa ce s-a gasit o vulnerabilitate, ca un fel de test este sa afiseze "Hello World". Daca afiseaza, acel device a fost exploatat astfel incat sa poata rula cod nesemnat deci indirect se poate ajunge la un custom firmware sau se poate exploata acea veriga pentru a ajunge la un tel dorit (homebrew, custom firmware, etc).
Francezii din echipa HEN parca au zis ca nu gasesc nici o justificare pentru a sparge inca un firmware din seria 5.xx , nu ofera nici o satisfactie in plus fata de ultima aparitie 5.03 GEN - D parca . In opinia lor nu merita efortul . Intre timp sunt prinsi la mijloc utilizatorii cu PSP seria 3000 si firmware mai mare de 5.03 . O proporie mica care trebuie sa astepte pana la un nou release . Asa functioneaza "scena" PSP .
Spuneau pe undeva ca noua provocare ar fi firmware-ul din seria 6.xx si ca se lucreaza la el insa Sony a cam umblat la structura si la criptare asa ca au intalnit doua "mici" probleme :
1. Este mult mai greu de decriptat si de adaugat cod nou la firmware-ul tip 6.xx
2. Datorita schimbarii de structura a noii serii de firmware foarte multe apllicatii homebrew trebuiesc sa fie rescrise pentru a putea rula pe un firmware crack-uit de tip HEN sau M33 sa zicem .
Cred ca mai avem cateva luni de asteptat dar asa cum s-au spart altele se va sparge orice firmware . ce este facut de om poate fi spart de altul . Nimic nu-i imposibil . Este si necesar intr-un fel daca ne uitam la zeciel de aplicatii care dau noi functionalitati unui UMPC de buzunar cum este de fapt PSP-ul . Daca ii puneau si functia de telefon atunci era un supergadget foarte greu de egalat .
Eu sunt tare curios daca si cum vor sparge PSP Go-ul . Adica de facut o vor face dar .. cum si cand ?
In sfarsit . Oare depre ce joc o fi vorba ?Ma intreb daca il am si daca nu vor putea gasi si alta cale de a sparge 6.20 .
Din cate am citit pe un forum un user intitulat pspjoke lucreaza chiar acum la exploatarea exploitului gasit.
S-ar putea sa avem un ChickHEN R1 pentru 6.20 asa cum aveam si pentru 5.03 !
Pai ar fi si timpul . Nu de alta dar este mare pacat de un gadget caruia producatorul ii limiteaza cu bunastiinta foarte mult functionalitatea . Daca as fi eu Sony ( si asta poate parea absurd ) , as lua ideile din aplicatiile homebrew cele mai apreciate de comunitate , le-as imbunatati si tweak-ui in asa fel incat sa foloseasca la maxim consola si le-as pune pe PS Store la vanzare cu nume schimbat.
Parerea mea este ca producatorul pierde prea multi bani iar asta se pare ca o fac in mod voit .![]()
sincer,niciodata nu am suportat ca un program de orice natura sa inceapa cu "Hello World".
Nu puteau si ei sa inolcuiasca cu:"What's popping,home boy?" sau cu "I Feel Good"/end offtopic
cat despre modare nu stiu ce sa zic... eu inca folosesc 5.00 m33 si pentru ce am eu nevoie(ma joc rar pe psp) inca isi face treaba
salam luat de curand un psp 3004 cu 5,50 ,,,l-am conectat la internet si am luat ultima versiune de software 6.20(nu l-am instalat inca).Nu stiu ce sa fac,sa-l upgradez sau sa il lasa asa??cine se pricepe la versiuni si stie bine diferentele intre ele sa imi spuna si mie
(ps: nu ma intereseaza sa-l modez) ,daca il instalez mie sa nu faca figuri la jocuri mai vechi sau cine stie ,sunt incepator .....
altii" mi-au recomandat sa il las asa la 5,50
Parerea mea este sa mergi pe 6.20( in caz ca chiar nu te intereseaza modarea ). Pe 6.20 ai o noua aplicatie la Music si poti intra pe Ps Store. Si stai linistit, nu-ti va face figuri la jocuri. Never. Totusi, ca sa fii sigur ca il instalezi cum trebuie , uitate la un tutorial pe youtube - in caz ca l-ai descarcat pe calculator. Daca l-ai descarcat de pe psp , n-ar trebui sa-ti faci probleme, doar sa-l tii la incarcat cand il updatezi.
S-a lansat. E-loaderul "Hello Word" s-a lansat in versiunea beta, In cateva zile vom avea varianta full. Nu pot sa va dau mai multe amanunte, intrucat nu este testat de mine - este testat de o ruda de-a mea, cu OFW 6.20. Revin cand se lanseaza versiunea Full.
Bookmarks