Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 51

Thread: Subtitrari pentru fisiere video pe PS3

1. #1 SP
    Member drati71's Avatar

Subtitrari pentru fisiere video pe PS3

Nu prea imi place sa deschid topicuri noi, dar ma simt nevoit sa o fac acum, deoarece m-am impiedicat de o problema cu unele filme de inalta rezolutie in format MP4 si anume, nu pot adauga subtitrari sa fie vizibile si pe consola PS3.
    V-as ruga sa postati aici daca aveti ceva solutii, indiferent ce fel de format este filmul: avi, mkv, mp4
    Precizez ca subtitrarile le am in format .srt, iar pe calculator se potrivesc si merg excelent. Am incercat cu AVIAddXSubs 7.4, dar nu am reusit deoarece nu recunoaste extensia MP4.
    Multumesc!

2. #2 SP
    Junior Member Mahoutsukai's Avatar
    Incearca cu Xvid4PSP (here).
    Stiu ca din nume te gandesti la PSP dar e excelent pentru encodat .mp4 din orice pentru PSP iPod si HD pentru PS3. Subitrarile le baga singur sau poti sa ii dai tu un fisier.
    Dar cel mai bine il incerci pe pielea ta .

Sporrr!

3. #3 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Iti trebuie

sub2divx

sau

aviaddxsubs

4. #4 SP
    Member drati71's Avatar
    rodarkone - ai reusit sa adaugi subtitrare la mp4 cu aviaddxsubs?
    Daca da, ne explici si noua care sunt pasi de urmat, ca nu as vrea sa modific structura fisierului MP4.

5. #5 SP
    Junior Member w1sT's Avatar
    Cu asta ( aviaddxsubs ) e foarte simplu.

La "file name" pui filmul ( format Avi )
    Acolo la "output folder" pui directorul folderului unde ai subtitrarea.
    Apoi dai "Create subtitle divx file"
    Procesul dureaza 5-30 minute depinde de CPU.
    Vezi poza
    Attached Images Attached Images looooooki.jpg

6. #6 SP
    Member drati71's Avatar
    Mersi w1sT, am incercat dar nu merge in cazul meu, eu am fisierele video in format MP4 care se vad superb pe PS3+Tv FullHD. Ca sa fac PS3 sa citeasca si subtitrarea la un film cu extensia MP4 de vreo 2,5 GB dureaza vreo 10 ore cu Xvid4PSP ceea ce este foarte mult.

7. #7 SP
    Da, Sorry tine si de calculatorul cu care encodezi. Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau e sa faci encodare cu un singur Pass ca sa dureze mai putin.

8. #8 SP
    Member drati71's Avatar
    Quote Originally Posted by Mahoutsukai View Post
    Da, Sorry tine si de calculatorul cu care encodezi. Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau e sa faci encodare cu un singur Pass ca sa dureze mai putin.
    Eu incerc sa le fac cu un laptop cu procesor core2duo T7400 (2,16 Ghz) si 2 giga memorie la 667Mhz.
    Te rog detaliaza un pic cu"Pass-ul".

9. #9 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Nu prea ai cum sa pui sub pe mp4 fara sa faci "recompresie" la film - stiu ca se putea cumva cu virtualdubmod -

Cu alte cuvinte o sa dureze toata treaba foarte mult datorita prelucrarii frame cu frame pentru adaugarea sub ului pe imagine.

Eu inca mai caut cum poti pune sub pe mp4 - daca gasesc ceva te anunt imediat .

10. #10 SP
    Mda compul tau ar trebui sa se descurce bine .
    Eu am facut niste probe dar nu imi aduc aminte exact setarile folosite. Oricum nu ar trebui sa dureze 10 ore...
    In primul rand selecteaza la format MP4 PS3. Apoi Video Encoding: X264 1P 4000K Turbo.

Rezolutia ar trebui sa ramana aceeasi ca cea a sursei (poti sa verifici la Video - Resolution/Aspect).

Cred ca astea sunt cele mai rapide setari pentru ce vrei sa faci, dar cel mai bine, mai incerci si alte setari si vezi cum se descurca. Oricum setarile de video encoding care au 2P fac encodarea de 2 ori si din cauza asta dureaza foarte mult (dar cred ca mai castigi in calitate).

Sporrr!

P.S.: Subtitrarea o encodeaza in frameuri dupa cum zice si rodarkone. MP4 nu stie subtitrare altfel din pacate...

11. #11 SP
    Member drati71's Avatar
    Multumesc mult si poate cu timpul va aparea ceva si pentru MP4 ca prea e buna calitatea si ar fi pacat sa nu o pot folosii la PS3.

12. #12 SP
    Nu ma intelege gresit. Xvid4PSP baga subtitrari in MP4, numai ca nu mai ai control asupra lor (activare dezactivare, marime, font and such) ca la subtitrarile stand alone sau ca la cele de DVD.

13. #13 SP
    Member drati71's Avatar
    Am priceput man, ca de prima data cum mi-ai scris de program am si facut testul cu un sample, si a iesit superb, si cu titrarea care s-a integrat perfect as zice, dar singura chestie este de timp si un pic mie mila si de laptop sa-l forjez 10 ore cu procesorul la 100%.

14. #14 SP
    Ok i-am dat drumul acum la o encodare din MKV 720P on MP4 cu setarea x264 HQ Ultra si imi apare ca ar termina cam intr-o ora.
    Am un Core2Duo de 2G cu 2G RAM.
    Te anunt cand se termina cum a iesit.

Mentionez: film de 101 min

15. #15 SP
    Member drati71's Avatar
    O ora, doua mai merge. Sunt curios ce calitate o sa iasa. Dar nu gasesc setarea x264 HQ Ultra, la mine apare doar Xvid HQ Ultra!

16. #16 SP
    My bad I-am dat drumu la x264 Turbo ><
    Oricum exista si X264 Ultra, sunt ambele putin mai sus de xviduri (pe Format MP4 PS3)

Edit:
    A iesit bine dar am facut o greseala si nu a fost adugata subtitrarea ><.

Oricum, daca ai MKV-uri HD incearca MKV2VOB care e excelent pt PS3 (stie si subtitrari).
    Cu codec fast (mpeg2) dureaza cam 1 ora 30 min encodarea dar calitate mai slaba.
    Cu codec slow (x264) dureaza cam 3 ore la configuratia ta dar calitate sporita.
    Daca vrei sa encodezi cu asta sa nu uiti sa limitezi fisierele la 4G sau mai mici.

Sporrrr la encodat si vizionat!!!

17. #17 SP
    Member drati71's Avatar
    Multumesc mult, o sa incerc sa vad ce iese si o sa scriu.

18. #18 SP
    Junior Member w1sT's Avatar
    Multumesc mult si poate cu timpul va aparea ceva si pentru MP4 ca prea e buna calitatea si ar fi pacat sa nu o pot folosii la PS3.
    Calitate ?

Man, se vad super varza MP4-urile.

19. #19 SP
    Member drati71's Avatar
    Quote Originally Posted by w1sT View Post
    Calitate ?

Man, se vad super varza MP4-urile.
    Imi pare rau sa te anunt, fara sa te superi, dar e clar ca nu sti despre ce vorbesti.
    Nu stiu de ce ai tras aceasta concluzie, dar uite aici un sample, (24 MB - 1080p) descarca-l, baga-l pe un stick, baga stick-ul in PS3, da-i drumul sa mearga pe un LCD Full HD cu diagonala de 120 de cm si sa-mi spui unde si de ce se vede prost, ca la mine se vede excelent.
    No offence man!

RapidShare: Easy Filehosting

20. #20 SP
    Senior Member Spike's Avatar
    Am un procesor Intel Core2 Duo E6400 2.13GHz si memorie de ram Kingmax KLDD4-DDR2-1G800 2GB. Pt conversia din mkv in avi, cu ajutorul programului mkv2vob imi ia cam 1h/gb, cu codec slow (x264). E bun sau rau acest raport? Dc maresc ram-ul de la 2 gb la 4 gb, voi mari simtitor viteza de convertire?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast