Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 32 of 50 FirstFirst ... 22 30 31 32 33 34 42 ... LastLast
Results 621 to 640 of 993

Thread: Clubul PlayStation 2 - PS2

1. #621 SP
    Member haimi708's Avatar
    @cozmyn007

Te inseli foarte tare in privinta consolelor PS2 !

1. Consolele PFAT cu HDD montat pe ele (se poate monta HDD intern, pe IDE, pana la 1TB), pot rula pana la 95% din jocurile de PS2 aparute cu HDLoader 8.c si cu ultimele pach-uri aparute la jocurile de PS2. Ceea ce spui tu, respectiv compatibilitate redusa, se refera la jocurile rulate pe un HDD pe USB (HDD extern - compatibilitatea e de cca.40% si se poate extinde pana la cca.60% cu unele programe speciale de modificare a jocurilor), deci problema de compatibilitate a jocurilor pe HDD apare doar la consolele SLIM(la astea nu poti pune HDD intern pe IDE ca si la PHAT). Personal am montat peste 100 de asemenea HDD pe cosole (cel mai mare HDD montat de mine pe o consola a fost de 750CB) si am probat pe HDD peste 1000 de jocuri (din ele in jur de 60-70 nu au mers). In alta ordine de idei, consola PHAT e facuta sa mearga zile incontinu fara probleme de caldura sau ventilatie, spre deosebire de Slim, ce, ca si un notebook, e recomandabil ca la 7-8 ore de folosinta sa fie lasata 30 min. pt racire (datorita incalzirii, procesorul isi poate diminua foarte putin performantele).
    2. Pe de alta parte, ai dreptate cand spui ca lentilele laser de PHAT sunt mult mai scumpe decat cele de SLIM, respectin vb. de 75-80$ fata de 30-40% la Slim, dar o lentila de PHAT tine mult mai mult decat cele de Slim (cele de PHAT se gasesc foarte greu si de aceea sunt atat de scumpe). Nu stiu cat experienta ai tu cu consolele PHAT de vreme ce consideri ca o lentila de PHAT moare mai repede decat un de Slim ?! Nu pot decat sa trag concluzia ca ai folosit o consola PHAT la care laserur-ul nu era nou, consola posibil sa fi fost modata dar sa nu fi avut facut fixul necesar pt lentila si de aceea a cedat asa de repede! Repet: o consola PHAT este mult, mult mai fiabila si rezistenta decat un SLIM iar daca raportam o lentila de PHAT noua la una de SLim noua, cea de slim are viata mult mai mica (cca.1000 ore fata de cca.1500 de ore la PHAT). In plus deobicei, consolele ce au HDD intern montat pe ele, au dezactivata partea optica si buteaza direct de pe HDD ca si un PC (practic nu mai folosesc deloc lentila laser).
    3. Din pct de vedere al arhitecturii hardware nu este nici o diferenta intre cele 2 modele (atentie nu e acelasi lucru ca si la consolele PSP). In afara de faptul ca Slimul are alimentatorul inafara si este miniaturizat Slimul este exact la fel ca si PHAT-ul, de aceia si jocurile precum si grafica lor este identica (pana la modelele 90004 inclusiv software sunt identice).
    4. In alta oridine de idei, intre consolelePS2 si PS3 ai perfecta dreptate in ceea ce ai afirmat.

2. #622 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by cozmyn007 View Post
    Diferenta este foarte mare.Ps2 scoate un semnal video de 480i(SD) pentru majoritatea jocurilor(cateva merg in 480p cu un cablu component),iar semnalul video ptr. ps3 depinde de joc,dar e intre 720p(HD Ready) si 1080p(Full HD)
    Daca ar fi doar asta diferenta ...
    Diferentele sunt enorme, puterea de procesare a PS3-ului e mult peste cea a PS2-ului. Grafica este mult mai realista pe PS3, pentru ca poate procesa un numar mult mai mare de poligoane si sunt dispoibile tot felul de efecte speciale.

Eu am jucat Killzone 2 si apoi am incercat si Killzone original (pentru PS2). E o diferenta imensa, nu se poate descrie in cuvinte.

3. #623 SP
    Junior Member cozmyn007's Avatar
    @haimi708
    1.hdloader este un subiect ce tine de warez,dar ai dreptate cu acest program poti modifica ps2 sa ruleze jocuri backup de pe un hdd(but you're going to a special place in hell reserved for those who don't obey sony) din expansion bay,dar eu m-am referit la faptul ca ps2-ul(cum a iesit el din fabrica) ofera acces la hdd decat la un numar mic de jocuri
    2.in opinia mea e usor sa gasesti o consola ps2 slim la secondhand intr-o conditie foarte buna(lentila+aspect) si foarte noua
    si mai stiu ca multe console phat de noi aveau probleme cu rularea unor jocuri(am patit-o eu si multi prieteni prin 2002-2003),dar probabil tine si de noroc, iar eu nu m-am deranjat sa dau bani pe un fix ci pur si simplu am schimbat-o la garantie pana am dat de una ce functiona in parametrii normali pentru o consola noua nemodata
    3.unele revizii au cpu si gpu in acelasi cip,bios nou fata de cele phat,lentile diferite,circuit electric diferit ,modem integrat,o revizie inca avea pinurile pentru un expansion bay homemade s.a.m.d.
    asa ca nu au acelasi hardware 100% doar performantele sunt aceleasi
    @raverx
    normal ca nu e doar asta diferenta,ca altfel ma jucam crysis pe un 4.86,dar cand cineva te intreaba de diferenta dintre un ps2 si ps3 (2<3) e clar ca nu are cea mai vasta intelegere a termenilor tehnici din domeniu ,astfel am fost nevoit sa-i dau un exemplu banal dar important(si usor de vazut diferenta in performanta) pentru calitatea imaginii

4. #624 SP
    Member haimi708's Avatar
    1. HDLoader e un program ce se cumpara pe un DVD original (exista si alte solutii dar eu nu vb. de warez), iar backup la jocuri este perfect legal cu conditia sa ai jocul original. In plus pe un HDD intern poti rula si programe legale, nu numai backup-urile la jocuri.
    2. Faptul ca tu sau altii ati avut probleme cu unele console PS2 PHAT nu inseamna ca trebuie sa generalizezi (au fost probleme cu tensiunile de traking si focus la modelul 50004, de aceea trebuie facut fix-ul la lentila; costul acestei operatii este minor). De asemenea aceleasi probleme cu tensiunile de traking si focus au fost si la primele modele de Slim (seria 70000 pana la 70006 - la cele la care cu oarece imaginatie si componente se putea pune HDD pe IDE). De la modelul 75000 incolo, Sony a rezolvat problema cu tensiunile de pe laser.
    3. REPET: miniaturizare si modernizare dar aceiasi arhitectura hardware (aceiasi arhitectura nu inseamna aceleasi componente ...).
    4. Din ce spui tu, e clar ca nu ai avut okazii sa vezi cum ruleaza un joc de pe DVD comparativ cu aceleasi joc rulat de pe HDD intern (IDE). Timpii de incarcare sunt net diferiti. E ca si cum ai juca, pe PC, un joc cu grafica performanta rulat de pe DVD-Rom sau ai rula acelasi joc instalat pe HDD. Daca crezi ca se poate face comparatie ....

Diferenta intre un Slim si un PHAT e ca si o comparatie intre un Notebook si un Destop cu exact aceiasi configuratie! Aceleasi performante dar datorita miniaturizarii vb. de produse diferite; din pct. de vedere al unui utilizatorului ce se foloseste de performantele produsului, e acelasi lucru, diferenta fiind data de accesoriile fiecarui produs.

Cat despre diferenta dintre un PS2 si un PS3, e exact ca si cum ai compara un PS1 cu un PS2! Vorbim de console de generatie diferite!

5. #625 SP
    Junior Member cozmyn007's Avatar
    1.hdloader este warez deoarece: incurajeaza pirateria,nu este aprobat de sony(deci a fost facut cu un sdk ilegal) si sony a castigat in instanta trecerea hdloader in ilegalitate ,iar cei care au vandut hdloader si au fost dati in judecata de sony au fost nevoiti sa plateasca despagubiri pentru furt intelectual
    2.asta nici unul din noi nu o putem spune cu siguranta,nu avem un asa mare esantion de console de aceea am spus ca este opinia mea
    3.in cartea mea pentru ecdl avansat scrie asa ".... termenul de arhitectura hardware se va folosi pentru a face referire la alcatuirea interna a unui sistem (componentele acestuia, rolul fiecareia, conexiunile si interactiunile
    dintre componente)"+daca elimini hdd sau integrezi gpu si cpu in acelasi cip schimbi componentele,interactiunile si conexiunile;
    daca ai o alta definitie a arhitecturii hardware te rog sa mi-o impartasesti prin pm sa-i scot ochii doamnei profesoare cu ocazia inceperii anului scolar
    4.nu am spus ca hdloader nu ar avea avantaje

sper ca nu mi-ai luat posturile drept o insulta
    ps:Eu am un fat scph-30003(pe langa un slim) si cele schimbate tot din aceasta serie faceau parte.Exista un fix ptr astea 30000 ?ca as vrea sa-l donez unui var si as vrea sa-l tina cat mai mult

6. #626 SP
    Member haimi708's Avatar
    Hmm ... nu am considerat discutia noastra drept faptul ca cineva incerca sa insulte pe altcineva, deci nu e nimic cu suparare, doar ca daca faci o afirmatie fa-o cat mai documentata. Orice discutie in contradictoriu e binevenita.
    Acum, spre deosebire de alti, eu am avut pe mana destule console PS2 ptr. a putea emite o parere destul de avizata (ma ocup din 2002 de modat si reparat console PS2 deci sunt "satul" de ele - sunt unul din putinii ce mai modeaza primele modele de PS2, respectiv 10000 - 30006).
    In manualul tau scrie de fapt asa: "... in contextul acestei lucrari, termenul de arhitectura se va folosi pt a face referire la alcatuirea interna a unui sistem (componentele acestuia, rolul fiecareia, conexiunile si interactiunile dintre componente)." mai jos putin " ... la arhitectura hardware a unui sisten de calcul se prezinta o schema bloc a unui sistem de calcul (mai intai schematica si apoi detaliata) ". De 3 ani predau informatica la unul din colegiile din oras! deci cred ca cunosc destul de bine materialul citat de tine ... Oricum .... arhitectura hardware se refera la schema bloc a unui sistem si la rolul componentele in mare in tot intregul, nu la schema electronica a unui sistem (ce componente exact, cum anume sunt interconecate precum si rolul specific a fiecarei componente inseamna schema electrica sau electronica a unui sistem).

Pe de alta parte, deja am iesit din limitele normale (si ale subiectului discutat si poate si altele), si de aceea consider, din pct. meu de vedere, subiectul incheiat (respectivul cred ca si-a gasit raspunsul la intrebare), iar daca vrei sa continuam discutia pe privat ... cu cea mai mare placere.

P.S. Pt PS2 30003 (ai lentila KHS4000A sau in cel mai bun caz 400B), se foloseste Romeo Fix sau SummOne fix. Dar consola este foarte veche (una din primele modele si laserul mai mult ca sigur este mort pe partea de DVD-uri, respectiv cred ca mai merg doar jocurile pe CD-uri). Deci cea mai buna solutie ramane HDD-ul (pe IDE sau USB - pe IDE e destul de scump, pe USB e mai ieftin dar e mai multa bataie de cap).

7. #627 SP
    Member raptorscream's Avatar
    la un ps2 phat, daca da "reading disc" in continuu, cel ai probabil e stricata unitatea optica

se mai gasesc unitati optice/lentile pt ps2 phat?

8. #628 SP
    Member haimi708's Avatar
    Hmm, nu prea! Cel mai adesea la second-hand (undeva in jur de 200 ron), iar noi sunt la 350 ron (pe siturile de specialitate de afara, dar sunt chinezarii si vin fara garantie). Cel mai bine e sa te gandesti la montarea unui HDD (pe IDE, dar ai nevoie si de Network Adapter).

9. #629 SP
    Junior Member aslpls's Avatar
    salut, merge sa conectez un PS2 la un reciver dolce? televizorul este f vechi si are doar o "gaurica" unde intra un cablu de la dolce.Reciverul are mufa euroskart (si gaurele pt cele 3 cabluri , rosu , alb , galben ) , le am bagat insa merge doar sunetul(atunci cand scot cablul tv din reciver si il las doar pe cel care face legatura intre TV si reciver) , imaginea nu apare

10. #630 SP
    Junior Member Cortezzz's Avatar
    Salut , stiți cumva fifa 2011 o sa apara si pe , PS2 ?

11. #631 SP
    Member haimi708's Avatar
    Quote Originally Posted by Cortezzz View Post
    Salut , stiți cumva fifa 2011 o sa apara si pe , PS2 ?
    Da, asa se pare. Vezi aici: FIFA Soccer 11 : FIFA 2011 - EA Games | EA SPORTS Soccer

12. #632 SP
    Junior Member LuciLord's Avatar
    Am o problema cu Ps2 (blocul optic cred) nu se invarte cd.Cat costa sa il schimb mai mult de un milion (100lei) ???

---------- Post added 22-09-2010 at 07:15 PM ----------

Apropo e model slim SCPH-77004 CB

13. #633 SP
    Quote Originally Posted by aslpls View Post
    salut, merge sa conectez un PS2 la un reciver dolce? televizorul este f vechi si are doar o "gaurica" unde intra un cablu de la dolce.Reciverul are mufa euroskart (si gaurele pt cele 3 cabluri , rosu , alb , galben ) , le am bagat insa merge doar sunetul(atunci cand scot cablul tv din reciver si il las doar pe cel care face legatura intre TV si reciver) , imaginea nu apare
    nimeni? va rog mult

14. #634 SP
    Member haimi708's Avatar
    Nu merge asa cum vrei tu (cu receiver). Cauta pe net ca sunt adaptoare de care ai tu nevoie: adaptor RFU SCPH-10072 B S VIDEO (asta e denumirea oficiala de la Sony). Cu asta poti pune consola pe mufa de antena si gasesti semnalul de la PS2 pe canalul 36 (trebuie sa-l cauti pe cautare automata sau manuala la TV).

15. #635 SP
    multumesc mult de tot, am sa ma interesez

16. #636 SP
    Member Alexander S77's Avatar
    Nuuuuuuuu....!!!

Am fost prin Auchan (Titan) azi si ca de obicei ma duc direct la vitrina cu jocuri si console, apoi la mancare, apa si alte chestii deastea nevitale omului...; ma rog, am fost la vitrina de console si am avut o mare surpriza, dar ce zic eu, doua mari surprize:
    Prima este cea ca au bagat noul XBox Slim, nou nout si in toata splendoarea lui lucioasa, dar...
    A doua surpriza a fost ca a disparut PS2-ul din vitrina, pfff...
    Ok stiu ca Sony se gandeau sa se opreasca cu jocurile de PS2 (productie, si toate cele)(poate au si facut-o de mult) dar chiar asa, sa scoata consola din magazin sau poate ca se epuizeaza stocurile !?
    Poate ca Da... poate ca Nu...

Voi ce ziceti
    Incepe SFARSITUL?

17. #637 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    poate doar s-a vandut ultimul ps2 de la Auchan . Eu nu am auzit nici o stire cum ca nu vor mai face ps2-uri sau anumite jocuri pt ps2 (dupa cum vezi inca se fac jocuri de la EA sports , cateva singstar-uri , guitar hero-uri pt ps2 ) . Atata timp cat se mai cumpara consola eu zic ca nu are rost sa nu mai faca ...si parca saptamanal se vand in lume in jur de 20 de mii de exemplare ...sau si mai mult (nu mai tin minte pt ca m-am uitat maidemult la vgchartz.com )

18. #638 SP
    Junior Member Underground's Avatar
    salut as vrea sa stiu daca merita ps2 conectat la un tv lcd led prin cablu component a incerca cineva

19. #639 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Underground View Post
    salut as vrea sa stiu daca merita ps2 conectat la un tv lcd led prin cablu component a incerca cineva

Daca te uitai jumate de secunda pe sectiunea PS2 (unde ai si postat) iti sarea in ochi topicul asta : http://www.consolegames.ro/forum/f14...component-ps2/

20. #640 SP
    Junior Member marius86's Avatar
    Buna, sunt din Calarasi am si eu un ps2 si vreau sa-l modez..cum pot sa fac ?
    am inteles k donely se ocupa cu asa ceva..il trimit prin curierat ??..si cat
    m-ar costa?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 32 of 50 FirstFirst ... 22 30 31 32 33 34 42 ... LastLast