Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: Gaming pe Linux

  1. #1 SP
    Junior Member BigBibi's Avatar

    Gaming pe Linux

    Gaming-ul pe Linux a inceput sa ia amploare. Nimeni nu poate nega asta. Odata cu sistemul de operare al celor de la Valve (SteamOS) si lansarea Steam Machines anul viitor tot mai multe jocuri vor fi portate pe linux. Linux-ul, foloseste resursele sistemului in mod eficient, e stabil si capabil sa foloseasca mai multe medii grafice grefate pe acelasi distro. De altfel si sistemul de operare al consolei Ps4 se zvoneste ca ar fi dezvoltat pe baza BSD.

    Care este parerea voastra in ceea ce priveste dezvoltarea gaming-ului pe sisteme de operare linux si open source?


  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu tot sper sa vad ceva revolutionar de vreo 15 ani, dar degeaba. Poate se vor misca lucrurile altfel odata cu Steam Machines...

    Cat despre PS4, nu se zvoneste, ci este bazat pe FreeBSD. La fel ca si PS3-ul.

  3. #3 SP
    Junior Member BigBibi's Avatar
    Steam Machines si Linux ar fi numai o directie de dezvoltare . Intel precum si unii developeri independenti lucreraza la portarea Android pe platforme x86 (pc) acest OS constituind o alternativa viabila in ceea ce priveste gaming-ul .
    Android-x86 - Porting Android to x86
    http://vr-zone.com/articles/intel-fi...ces/69097.html

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In caz ca stai si te gandesti macar o secunda, e cam aiurea daca a ajuns Linuxul sa se bazeze pe faptul ca Android il va salva... sau ca va veni cineva de pe Windows cu toata colectia de jocuri (Steam). Cu alte cuvinte Linuxul n-a facut nimic pt. asta, au venit altii (Google & Valve) sa-i salveze

  5. #5 SP
    Junior Member BigBibi's Avatar
    Nu sta treaba chiar asa . Nu uita ca Linuxul a fost dezvoltat in principal de comunitati de utilizatori fiind folosit in principal pentru servere , doar unele distributii precum Red Hat si Suse Enterprise Linux fiind suportate si distribuite comercial . Pana acum lipsa de sustinere din partea unor companii importante ,precum Valve , si ideile preconcepute ale utilizatorilor cu privire la usurinta utilizarii Linux ca sistem desktop au facut ca acest sistem de operare sa fie considerat de nisa . Chiar daca e gratuit , putini useri folosesc Linux ca sistem desktop . Din aceasta cauza putine companii din industria gaming-ului s-au obosit sa porteze jocuri pe acest sistem de operare.
    De fapt ,totul se rezuma la legea cererii si ofertei. Piata s-a dezvoltat intr-o prima faza datorita muncii de pionierat a dezvoltatorilor indie . A doua faza va fi constituita de extinderea pietei prin diversificarea ofertei ,si ,sper din toata inima de concurenta acerba dintre firmele din industria gamingului. Daca Steam Machines si SteamOS vor constitui un adevarat succes de piata atunci cererea pentru jocuri pt Linux v-a creste si alte companii in afara de Valve vor urma "reteta" aceasta . Si mai e ceva : Linuxul e open source si gratis pe desktop , nimeni nu poate cere bani de la dezvoltatori pentru comercializarea jocurilor pe un sistem de operare gratuit ,dezvoltat de comunitate . De aceea chiar si distribuitori precum cei de la Gog care afirmau sus si tare ca nu vor distribui jocuri de linux au anuntat ca vor porta si vinde jocuri pentru acest sistem de operare in viitorul apropiat.
    Practic pretul detinerii unui calculator care in trecut trebuia sa tina seama de costul harware-ului de baza + licenta Windows +upgrade-uri pentru o noua versiune de Windows +software comercial scade considerabil prin eliminarea programelor platite. In plus distributiile moderne de Linux , devin tot mai prietenoase cu utilizatorii incepatori si unele arata , fara a fi modificate cumva, mult mai bine ca Windows .
    Toate cele enumerate mai sus ma fac sa cred ca Linux-ul a devenit o alternativa viabila capabila sa asigure un ecosistem rapid,sigur si eficient atat pentru useri cat si pentru companiile dezvoltatoare de jocuri . De asemenea sper ca producatorii de hardware ,atat cei de placi grafice ( " **** Nvidia"
    ) cat si cei de periferice sa ofere firmware la zi pentru produsele lor.

    ---------- Post added 10-07-2014 at 10:52 ----------

    Sper sa nu iau warn pentru double post .
    Jocuri native pentru Linux ce vor fi publicate de cei de la GOG : GOGmix - Games that work on Linux natively - GOG.com

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Linux By Mask in forum Software
    Replies: 11 Last Post: 02-09-2016, 18:38
  2. XBMC + Linux Media Center = GeeXBoX By MonkY in forum Tech News
    Replies: 0 Last Post: 23-09-2012, 09:36
  3. Hackerii dau inapoi ceea ce Sony a luat: Linux By AndRewqp in forum Console News
    Replies: 29 Last Post: 10-05-2011, 15:14
  4. Instalare linux ps3. By mihai1 in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 13 Last Post: 27-10-2009, 21:05
  5. GameCube Linux? By sonic in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 5 Last Post: 09-03-2009, 03:16

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts