Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 50 of 50 FirstFirst ... 40 48 49 50
Results 981 to 984 of 984

Thread: Probleme si solutii PC

1. #981 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    La chestiunea cu browser-ul, al meu sta așa:

Dacă la placă video selectez sa fie doar cea integrată, rezistă 5 ore, poate chiar și mai mult daca las luminozitatea scăzută.

Dacă este selectată placa video dedicată rtx4080, chiar daca este într-un mod redus de baterie, tot vreo 2h mă ține ca și pe tine.

La mine selectez aceste chestiuni din softul oficial, MSI CENTER.

Am tot avut laptop-uri până acum și nu am întâlnit niciodată acea chestiune la difuzoare de care zici.

Singura chestiune care se poate întâmpla la laptop-uri, PS5, desktop, etc ar fi coil whine, însă acela este similar cu un sunet static. Nu se pupă cu cele spuse de tine.

Legat de ceea ce ai scris cu temperatura, eu nu mi-aș face griji, probabil al tău este într-un mod în care ventilatoarele intra in turație mai mare doar când atinge o anumită temperatură. La al meu daca selectez de exemplu 4000rpm, îmi stă mereu într-o temperaturi joasă, însă va fi mai zgomotos.

2. #982 SP
    Member Prototype93D's Avatar
    E aici un video cu aceeasi problema cu sunetul. Se aude la 1:17 si 1:22.

La mine se aude cel mai frecvent cand nu ascult nimic.
    Din ce am gasit pe net, sunt multe cazuri cu problema asta. Problema care de fapt ar fi de la Windows si nu de la laptop.

3. #983 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by The Verge
    On Monday, it initially seemed like the beginning of the end for Intel’s desktop CPU instability woes — the company confirmed a patch is coming in mid-August that should address the “root cause” of exposure to elevated voltage. But if your 13th or 14th Gen Intel Core processor is already crashing, that patch apparently won’t fix it.

Citing unnamed sources, Tom’s Hardware reports that any degradation of the processor is irreversible, and an Intel spokesperson did not deny that when we asked. Intel is “confident” the patch will keep it from happening in the first place. (As another preventative measure, you should update your motherboard BIOS ASAP.) But if your defective CPU has been damaged, your best option is to replace it instead of tweaking BIOS settings to try and alleviate the problems.

And, Intel confirms, too-high voltages aren’t the only reason some of these chips are failing. Intel spokesperson Thomas Hannaford confirms it’s a primary cause, but the company is still investigating. Intel community manager Lex Hoyos also revealed some instability reports can be traced back to an oxidization manufacturing issue that was fixed at an unspecified date last year.

This raises lots of questions. Will Intel recall these chips? Extend their warranty? Replace them no questions asked? Pause sales like AMD just did with its Ryzen 9000? Identify faulty batches with the manufacturing defect?
    There is no fix for Intel’s crashing 13th and 14th Gen CPUs — any damage is permanent - The Verge

4. #984 SP
    Admin MonkY's Avatar
    @paul: sa fiu sincer, am facut o gramada de PC-uri cu Intel-uri seria 13 si 14 (in special i7 si i9). Si am reparat o groaza (care au ajuns la mine, luate din alta parte, sau facute "pe picior"). Si pot sa spun ca pana sa aud de chestia asta online, eu nu am vazut niciun astfel de procesor busit. Da, mai toate placile de baza aveau prostul obicei de a face overvolting, de a pune PL1 si PL2 la infinit (desi Intel spune clar care sunt valorile limita). Insa eu le-am setat pe toate cu valorile Intel (unele placi chiar au optiunea de a impune "Intel default limits"), si poate de aceea nici nu am avut vreodata probleme.

Ca idee, al meu 13900K merge 24/7... cateodata sta la randat sau face nebunii care-l forjeaza 100%, cate 5-6 ore la rand. La fel, nici in jocuri n-am avut probleme (si eu il rup cu VR-ul, cu un 4070).

Acum, nu zic ca Intel n-a facut-o de oaie (s-au cam prostit lately, de exp. eu n-am avut niciun fel de motiv de a upgrada la un 14900K), dar cred ca se si super-exagereaza (daca nu cumva in spate o fi chiar concurenta). Da, este in principal vina lor ca nu au impus producatorilor de placi de baza sa foloseasca fix setarile lor default, dar pe de alta parte, nici nu cred ca-i pot obliga.

Pe de alta parte, legat de problemele "fizice", tin sa va reamintesc ca asa cum e la HDD-uri, la fel e si la wafferele din care ies CPU-urile. Exista un procent (mare) de unitati care ies cu defecte de fabricatie. Acelea fie sunt rebranduite (se dezactiveaza unele core-uri, cache, etc. si devin produse "inferioare"), fie discarded (la gunoi cu ele). Ma indoiesc ca Intel si-ar strica reputatia vanzand CPU-uri care stiu ca sunt defecte din start, si care au trecut de QC.

Ce vreau sa mentionez, e ca si mare parte din oamenii care cumpara asa ceva (13900K si 14900K), sunt de obicei "entuziasti", carora de multe ori le place overclock-ul, le place sa puna totul la maxim. Mie mi-au venit sisteme care in nici 3 secunde de Prime, sareau de 100 grade. PL1 si PL2 setate la 25556W (in loc de 125W cu 256W), voltaje date mai sus (ca sa-si ia procesorul cat are nevoie, dom'le), si de multe ori toate astea pentru a avea cateva sute de Mhz mai mult. Indeed, procesoarele astea au tot felul de protectii... isi scad singure voltajele, isi scad multiplier-ul, isi scad FSB-ul, and so on, insa tot exista un risc... Intrebarea mea e: ce rost are sa dai intr-un procesor la maxim, sa tina cateva secunde, dupa care sa faca throttle si sa o ia in jos si sa se comporte ca un procesor mult mai slab? Eu merg pe principiul ca un sistem 100% stabil este cel care isi mentine toate cele in limite rezonabile (nu poti avea maxim freq pe all cores, for example), si cu temperaturi cat mai OK (de exp. la mine 85 grade ar fi limita maxima pe care o accept). In cazul meu, CPU-ul folosit la maxim se duce pe la 75 grade in PL2, dupa care, trece la PL1 la 65-70 grade or so. Dar, repet... cu Intel limits. Daca las cu valorile default ale placii de baza, iese nebunie, pot sa prajesc bacon pe radiatorul de la CPU. Si din pacate, asa fac multi...

P.S. Exemplu de solutie (desi nu stiu daca va fi si cea finala): MSI addresses Intel Core 13th and 14th Gen CPU Instability – Confirms incoming fix.

---------- Post added 29-07-2024 at 00:15 ----------

Damn: Intel's CPU instability and crashing issues also impact mainstream 65W and higher 'non-K' models — damage is irreversible, no planned recall! Deci nu e valabil doar pentru high-end CPU's... Am un feeling ca si-o va fura rau de tot Intel la faza asta. Nu ca le-ar fi mers prea bine lately... Btw, am observat ca pana si AMD si-a amanat lansarea noilor procesoare, mentionand ceva de genul "vrem sa fim 100% siguri ca va oferim produse fara issues". Hmm...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 50 of 50 FirstFirst ... 40 48 49 50