Gulftown e inca prea scump iar aplicatiile care iti fac vizibil sporul de performanta de la 4 core la 6 core sunt inca mult prea putine. Iar pentru jocuri nu cred ca stie vreunu sa lucreze cu mai mult de 4 nuclee fizice iar diferentele intre gulftown si un i930 care e inceput de gama sunt in 1080p aproape nule. Daca bugetu permite insa de ce nu
12 GB le vad sensul doar pe sistemele x64 care ruleaza aplicatii dedicate x64. Pentru jocuri e amagire curata, majoritatea covarsitoare a lor fiind scrise pe 32 de bits, rezultand ca nu pot accesa mai mult de 4 GB pe process. Iar cum dimensiunea varabilelor per proces poate atinge maxim 2 GB, as vrea sa vad [in Task Manager] jocul care foloseste mai mult de 2 GB memorie RAM. Fie el si Crysis-ul Crysis-urilor.
Jocurile sunt mai dependente de memoria de pe GPU decat de memoria sistemului. In functie de rezolutie si dimensiunea texturilor, necesarul de VRAM creste, fara a creste necesarul de memorie de sistem.
Pentru detectia anomaliilor in functionare la HDD-uri, recomand sa urmaresti urmatorii parametrii S.M.A.R.T.:
RAW_READ_ERROR_RATE - numarul de erori aparute
SPIN_UP_TIME - de cate milisecunde are nevoie motorul hdd-ului pentru a ajunge la viteza nominala [o valoare mica indica o defectiune a motorului]
REALOCATED_SECTOR_CT - cate sectoare de rezerva s-au folosit pana acum. Daca valoarea creste rapid in timp HDD-ul are BAD-uri
SEEK_ERROR_RATE - Cate erori de pozitionare a capului de citire s-au intalnit pana acum
SEEK_TIME_PERFORMANCE - Cate microsecunde au fost necesare capului de citire pentru a se pozitiona
END_TO_END_EROR - indica cate date s-au transferat cu erori intre RAM si HDD
UMDA_CRC_ERROR_COUNT - Indica cate transferuri s-au facut cu eroare de catre motherboard

):
- n-am mai primit erori (și nici sunetul acela oribil nu l-am mai auzit)

Bookmarks