Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 11 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 216

Thread: Recomandari si sfaturi pentru componente si calculatoare

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Thumbs up Recomandari si sfaturi pentru componente si calculatoare

    De-a lungul timpului au aparut zeci (daca nu chiar sute) de threaduri si posturi pe diverse arii legate de intrebari de genul "e buna aceasta configuratie?" sau "ce credeti despre sistemul acesta?" sau chiar "e placa aceasta buna pentru upgrade"? Well, cred ca e timpul sa facem un thread dedicat pentru astfel de intrebari si recomandari. Ar fi de preferat ca sistemele sau componentele la care veti face referire, sa fie cu linkuri de pe shop-urile din Romania... ca sa nu apara mari probleme cu garantia.

    De asemenea, daca ati reusit sa faceti o super configuratie la un super pret, postati aici. Unele shop-uri va permit sa salvati wishlist-urile, pe altele veti fi nevoiti sa faceti screenshot-uri si sa le postati aici. Recomand insa oricand textul cu link (pentru a fi mai usor de cautat).

    So, go for it!
    Attached Images Attached Images computer_manufacturer.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Trefla's Avatar

    Recomandari, sfaturi si preturi bune pentru componente si calculatoare

    As vrea sa imi fac un PC cat mai echilibrat posibil , vreo parere din ce a iesit pana acum ? E primul PC care il asamblez nu fiti rai (Mai am un SSD deja cumparat pe langa HDD)
    Attached Images Attached Images pc.png

  3. #3 SP
    Junior Member hiperhiv's Avatar
    Doresc sa-mi configurez un pc, in principiu pentru a experimente diverse lucruri solicitante din punct de vedere al resurselor utilizate ( programare, renderare ( experimental ), sa testez linux, macos etc.) Gaming-wise nu sunt genul gamer dar ma joc WoW oricand apuc, poate ocazional un action-adventure iar 30 - 60 fps nu ma deranjeaza.
    Foarte probabil sa hostez anumite servere pe pc, in principiu da vreau sa-l las deschis 24/7 si sa-l solicit cat mai putin atunci cand am sa rulez serverul.
    Aici am facut configurarea insa nu ma pot decide la o sursa potrivita cu un pret acceptabil.

    Buget: 6000-7000 ron.

    Wishlist



    Sursa la care m-am gandit ar fi Sirtec HPC-700-B12S, 700W, ATX 2.3.
    Insa este end of life.
    De asemena ma gandema la un mouse care sa se dovedeasca util in mmorpg-uri: Razer Naga 2014 ( 15 butoane ofera un avantaj in PVP )
    Ca monitor am sa cumpar DELL U2412M insa acesta intra separat de buget.

  4. #4 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Incearca si la cei de la mediadot, şi-a luat un amic de-al meu calculator de acolo, la pcgarage dadea 6200 lei iar pe mediadot l-a costat 5500, tin minte ca am facut configuraţii peste tot si la ei am iesit cel mai ok. S-au mişcat si repede. Comanda data miercuri, vineri aveam componentele

  5. #5 SP
    Junior Member hiperhiv's Avatar
    Sincer ma poate ajuta cineva?

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sincer? Un PC care sa fie pt. programare, linux, macos (?), "renderare" (presupun ca vroiai sa spui randare) dar care sa mearga si 24/7 si pe care sa "hostezi servere"?!? Cam multe pentru un PC... si cam mic bugetul pt. toate cele. Eu zic ca trebuie sa te decizi ce vrei sa faci mai exact. Ori faci cate un pic din ce ai listat mai sus, si prost... ori il faci pentru ceva dedicat: de exp. gaming. E cam aiurea sa zici "server cu GTX 760 inside"... la fel de aiurea cum e sa pui MacOS pe un PC.

    Anyway, daca vrei o configuratie sa stea 24/7, iti recomand sa te gandesti la o sursa serioasa... nu Sirtec (Enermax, Corsair & Co.). Daca vrei sa fie "server" poate te gandesti la o sursa redundanta sau la un UPS serios. Desi PC-ul asta nu are absolut nimic de server in el. Iti e suficient si un Enermax de 630W la ce configuratie aia acolo: Sursa Enermax Revolution Xt 630W - PC Garage.

    Referitor la Razer Naga, iti recomand sa-l testezi inainte de a-l cumpara. Chiar daca ai extra butoane, mie unul mi se pare la fel de incomod de folosit ca si un Logitech G600. Eu zic sa mergi pe un clasic si sa folosesti tastatura

  7. #7 SP
    Junior Member hiperhiv's Avatar
    Multumesc mult MonkY scuze pentru inflexiuni in scriere, m-am hotarit sa postez aici la sugestia unui amic in jur de 2 dimineata xD. As putea sa incrementez la buget in orice caz. De asemena ma gandeam ca la partea cu hosting as putea renunta total intrucat pot cumpara oricand hosting de calitate la un pret decent. Ramane de vazut o configuratie care il acel pret sa-mi ofere lejeritate in "lucur casual" nu fac nimic serios doar experimentez.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca tot vrei sa experimentezi, iti recomand sa mergi pe o solutie care sa mai contina un HDD sau SSHD pe langa acel SSD. Nu doar ca spatiul nu va fi suficient, dar vei zapaci saracul SSD. Si daca tot pui un asemenea procesor, plus SSD, e pacat sa mergi pe memorii la 1600Mhz (si doar CL10 la 1600Mhz). Iti recomand ceva de genul http://www.consolegames.ro/forum/f42...2-12-28-1-65v/.

  9. #9 SP
    Junior Member hiperhiv's Avatar

    Wink

    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    Incearca si la cei de la mediadot, şi-a luat un amic de-al meu calculator de acolo, la pcgarage dadea 6200 lei iar pe mediadot l-a costat 5500, tin minte ca am facut configuraţii peste tot si la ei am iesit cel mai ok. S-au mişcat si repede. Comanda data miercuri, vineri aveam componentele
    Multumesc pentru acel magazin, aveam de gand sa comand de pe cel.ro si bine am facut ca m-am oprit, te sperii daca apuci sa citesti reviewurile pe google.... Imediat ce-am plasat comanda am fost contactat de un agent vanzari de la mediadot, am confirmat tot si mi-au comunicat ce anume ar trebui sa cumpar la build. Am comandat vineri dar ei specifica ar trebui sa ma astept sa ajunga undeva miercuri dimineata, chiarn u conteaza pretul este fenomenal xD.
    Noctua NH-U12P SE2
    Cooltek Timaios
    Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 64MB
    Corsair DDR3 16384MB (2 x 8192) 2133MHz CL10 Vengeance Rev. A
    SAMSUNG Seria 840 Pro 2.5 SATA3 128GB MLC (Basic Kit)
    Intel Core i7-4770K, LGA1150, 4 nuclee, Frecventa 3.5 GHz, Turbo 3.9 GHz, Cache L3 8MB, Intel HD 4600, Box [Haswell]
    Sirtec EP-700 BR-II, 700 W, 4x PCI-E 6+2, 6x SATA, 3x Molex, [80 Plus Bronze]

    EVGA GeForce GTX 770 2GB GDDR5 [SuperClocked ACX Cooler]
    Scythe Twin Mounter 2.5 rev. C
    GA-Z87X-OC - placa de baza am cumparat'o de pe pcgarage, am comandat la 8 seara mi-a ajuns la 11 dupa amiaza azi...
    Insa sunt prea scumpi si .. meh.

  10. #10 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Nu stiu daca am nimerit unde trebuie, dar m-ar interesa un laptop/ultrabook pt. randare/editare video. Nu am preferinte hardware, vreau doar sa fie cat de cat slim si sa se incadreze in 2500 RON. Pareri?

    O sa-l folosesc pt. Adobe Premiere Pro/ Sony Vegas/ Photoshop/ Audition. Thanks!

  11. #11 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Nu exista ce vrei tu, cel putin nu la banii aia. Vrei ceva cu SSD, placa dedicata (preferabil Nvidia cu Cuda cores). Daca mai vrei si foarte portabil si pana in 2500RON nu gasesti nimic, pentru ca nu exista asa ceva.

    Ori faci un PC, ori iei un laptop obisnuit cu macar 8GB RAM si un minim de Intel HD4000 in care pui un SSD. Daca vrei viteza la randari, nu vei avea la banii astia, nici macar dintr-un PC. Si e preferabil sa ai si i7 si tot asa.

    Eu chiar nu cred ca exista ce vrei tu.

  12. #12 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Avand in vedere ca eu editez pe un desktop i5 si Radeon 7770 cu HDD.. si sunt multumit, eu cred ca exista.

    Vreau ceva decent la un pret ok, nu scoti bani din acest hobby... nu investesc o avere in asa ceva.

    Mi s-a recomandat MacBook Pro dar sare de 1000 lire.

    Vreau ceva de baza, cu procesor bun si placa video... SSD si RAM iau treptat.

    LE: Exista si lucruri decente pt sarantoci ca mine. Vreau doar putina ghidare sa iau ceva cat mai bun in banii aia. Nu am zis ca vreau in 25 mil ceva ce valoreaza 100.

  13. #13 SP
    Senior Member Trefla's Avatar

  14. #14 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Asus arata super, thanks!

    Air-ul e 50 mil. Oricat de mult imi doresc un MAC, nu tine si de foame.

    Dupa cum am spus, nu o sa scot nici 10 bani de pe urma achizitionarii laptop-ului.

    Il iau pt. un hobby... si nu merita atatia bani.

  15. #15 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    @naz, atunci poate am inteles eu gresit ce vrei tu de fapt. Daca portabilitatea e cea mai importanta pentru tine, ti-as recomanda ceva de la Lenovo, gama IdeaPad. Sunt foarte interesante si sunt cu putin peste bugetul tau, era oferta pe amazon.co.uk sau .de si iesea pe la 2700RON. Altfel, te mai poti uita la Acer Aspire S3. Mai e si HP cu seria Envy. Daca graba nu e mare, poti gasi o reducere fie pe amazon, fie pe la noi incat sa te incadrezi, sau poate sa depasesti bugetul cu maxim 100-200RON.

    Vei putea face editare video cam pe orice cu un minim de i5 la 1,8Ghz si 4GB RAM si un Intel HD4000. Eu am spus doar ce ti-ar trebui ca sa nu ai probleme. Gandeste-te daca vrei neaparat portabilitate extrema, adica un ultrabook. Daca asta vrei, m-as uita serios la Acer Aspire, am citit doar laude la adresa lui. Daca nu te derenjeaza marimea laptopului si greutatea, ai Asus-ul de mai sus si poti gasi si altele poate mai convenabile. Gandeste-te doar ce vrei in mod principal.

    Also, Macbook Air se descurca prost la editare video si la orice il face sa proceseze mai multe date. Se incalzeste si turuie in draci, nu recomand pentru chestii serioase.

  16. #16 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Am tot cautat Acer Aspire S3 si nu prea il gaesc in RO... Poti sa-mi dai niste link-uri cu acele modele? Banuiesc ca le-ai vazut undeva.

    Nu vreau portabilitate extrema si nici unibody sa nu-l mai pot upgrada.

    Ma gandesc ca un i7, 4/8GB ram si placa video dedicata ar trebui sa ajunga.

    Eventual il iau cu HDD si mai putin ram si fac un update la urmatorul salariu. Alea pot sa le mai schimb, procesorul si placa video canci.

    Mersi pt. recomandari!

    ---------- Post added 23-02-2014 at 21:32 ----------

    Dupa mai multe cautari am ajuns la: Laptop Lenovo IdeaPad G500 cu procesor Intel� CoreTM i7-3612QM 2.10GHz, Ivy Bridge, 4GB, 1TB + SSHD 8GB, AMD Radeon HD 8750 2 GB, FreeDOS, Black - eMAG.ro

    Cred ca il voi cumpara pe acesta, pare destul de ok. Daca mi-a scapat ceva... si laptop-ul nu este ok, va rog sa-mi spuneti.

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Configuratia acelui Lenovo e foarte decenta... insa are vreo 3 pacate. In primul rand, nu are rezolutie mare. Pentru editare video, as recomanda minim FullHD (nu neaparat pentru vizionare, cat pentru faptul ca ai nevoie de rezolutie serioasa pentru a putea avea previews, edit window si alte nebunii deschise). Al doilea pacat, este HDD-ul. Chiar daca are 8GB aceia pt. cache, are totusi in spate un 5400RPM. Asta inseamna ca editarile tale vor avea de suferit (daca nu te deranjeaza faptul ca vei sta de 2-3 ori mai mult, nu-i bai). Il poti rezolva inlocuind cu un HDD de 7200 RPM sau un SSD (dar iarasi o sa nenorocesti bugetul). Al treilea pacat, este RAM-ul. Pentru editare video recomanda MINIMUM 8GB RAM. Sa zicem ca si aici rezolvi usor prin upgrade de RAM. Deci cu solutia de mai sus, ai de unde porni... si in timp upgradezi.

    Vad ca unul mai apropiat ar fi Laptop Lenovo IdeaPad Y510P cu procesor Intel® CoreTM i7-4700MQ 2.40GHz, Haswell, 8GB, SSD 8GB + 1TB, nVidia GeForce GT 750M 2GB, FreeDOS, Black dar sare cu mult de bugetul alocat. Si tot asa, are SSHD de 1TB. Mai repede mergi pe prima varianta si iti iei tu extra RAM, inlocuiesti unitatea optica cu adaptor de HDD sipui acolo un SSD sau un HDD mai rapid. In felul acesta folosesti SSHD-ul pt. "storage", ai viteza de lucru OK si RAM suficient. Ce nu vei avea, este FullHD-ul.

    Uite un model care poti spune ca a fost "gandit" pentru asa ceva: Notebook / Laptop Asus 15.6'' N550JV-CN163D, FHD, Procesor Intel® Core™ i7-4700HQ 2.4GHz Haswell, 16GB, 750GB, GeForce GT 750M 4GB, Silver - PC Garage. 16GB RAM, FullHD, HDD de 7200 RPM. Ii pui un SSD in locul unitatii optice si ZBOARA. Dar din pacate, sare cu mult de bugetul alocat.

    Nu stiu, trebuie sa te gandesti la ce vrei sa renunti din start. Din pacate cele cu FullHD nu se incadreaza.

  18. #18 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Doua din trei bube le rezolv. Voi renunta la rezolutia mare... pt. ca n-am cum sa mai trag atat de pret.

    Ma gandeam sa il iau asa si la salariul urmator sa ii fac un upgrade mic.

    Mai intai un SSD si scot HDD si il folosesc extern. Dupa un modul extra de 4GB RAM.

    Cu compromisul de a avea rezolutie normala, ajung cam la ce vreau cu sistemul asta dupa upgrade?

    Thanks!

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La bugetul acesta, e maximul pe care-l poti avea (nou cu garantie). Si chiar si asa, ai noroc ca e la promotie (apropos, mai este doar azi pretul acesta!), altfel chiar si acel Lenovo cu i7 ar fi peste 3000 RON.

    Eu as incepe cu upgrade la RAM (e si mai ieftin) pentru a elimina cat mai mult swap-ul/trashing-ul... Plus ca doar cu 2 module va merge si acel i7 cum trebuie (Dual channel vs Single channel).

    Iar cu HDD-ul, nu l-as pune pe extern... desi suna frumos ratele de transfer via USB 3.0, o sa ai ceva CPU load aiurea. Eu as renunta la disk-ul optic (o chestie aproape useless these days - poti oricand sa-ti iei un DVDRW sau BluRay pe USB) si as lasa SSHD-ul acela in adaptor... Se misca altfel pe SATA, oricum ai lua-o.

    P.S. Un alt downside la modelul acesta este placa de retea. Inca odata ma repet... nu inteleg de ce mama naibii se mai "cacaie" cineva in ziua de azi sa puna chipset 10/100 cand un gigabit costa cu 50 de centi mai mult?!?

  20. #20 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    naz, poti sa arunci un ochi si la SH-uri. Eu mi-am luat anul trecut un Macbook Pro 13" model 2011 cu i7 si 8GB RAM cu 2650 ron de pe okazii. Bateria ma tine 5h in browsing + muzica/seriale si scade cam pe la 3 in editare. Eu tot pentru asta-l folosesc. Scriu mult pe el, stau pe net, ma uit la filme/seriale si editare foto/video. De jucat, doar la inceput am testat unele chestii.

    Si nu ma refer doar la Apple. Poti incerca sa-ti iei ceva puternic si SH, dar sa-l verifici bine inainte. Eu personal am fost la iStyle inainte sa-l cumpar, cu vanzatorul si laptopul a fost desfacut si verificat de ei (au si service pe la unirii).

    Si eu am zis initial ca-mi iau SSD in loc de HDD, sau ca-mi inlocuiesc unitatea optica cu un SSD (tot am unu care sta degeaba prin casa, de 80GB), dar sincer, la filmuletele de pana in 10 minute, cum fac eu, nu cred ca am stat vreodata mai mult de 10-15 minute la procesare/export, inclusiv upload pe youtube daca am avut nevoie.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 11 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1 Last Post: 09-12-2015, 23:52
  2. Suruburi pentru componente PS3! By starfire in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 07-08-2015, 16:25
  3. Recomandare PC pentru Gaming pe componente By Daghiu98 in forum Hardware
    Replies: 23 Last Post: 07-02-2015, 01:37
  4. Replies: 79 Last Post: 01-05-2014, 09:46
  5. Recomandari si sfaturi HTPC By Florin85 in forum Hardware
    Replies: 17 Last Post: 26-04-2014, 23:51

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts