Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 13 of 32 FirstFirst ... 3 11 12 13 14 15 23 ... LastLast
Results 241 to 260 of 635

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #241 SP
    Member wampirash's Avatar
    Da asa e, m-au anuntat pe care iesire am gigabit si acolo voi lega routerul. Problema e ca nu stiu care combinatie de echipamente/routere sa cumpar ca sa pot scoate cat mai mult din toata treaba asta. In momentul de fata am routere simple/slabe care trebuie sa le schimb daca vreau sa simt diferenta.

  2. #242 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai teoretic pe primul nu stiu de ce ar fi nevoie sa-l schimbi. Pe acela il setezi ca fiind bridge (nu router), si de toate cele se va ocupa un router bun. Pe la 600 RON (629 vad acum) cred ca mai bun decat un AC66U nu gasesti.

  3. #243 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by wampirash View Post
    Da asa e, m-au anuntat pe care iesire am gigabit si acolo voi lega routerul. Problema e ca nu stiu care combinatie de echipamente/routere sa cumpar ca sa pot scoate cat mai mult din toata treaba asta. In momentul de fata am routere simple/slabe care trebuie sa le schimb daca vreau sa simt diferenta.
    Postează te rog pe care iesire e portul gigabit, sunt convins ca asa ajuti mai multa lume.

  4. #244 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu cred ca e greu sa-l conectezi rand pe rand pe fiecare port si sa vezi care e gigabit
    Oricum e ciudat... n-am mai vazut pana acum routere care sa aiba un port gigabit si restul 10/100... grrr.

  5. #245 SP
    Member wampirash's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Pai teoretic pe primul nu stiu de ce ar fi nevoie sa-l schimbi. Pe acela il setezi ca fiind bridge (nu router), si de toate cele se va ocupa un router bun. Pe la 600 RON (629 vad acum) cred ca mai bun decat un AC66U nu gasesti.
    Ar fi super daca nu as mai fi nevoit sa schimb primul router, informatia aceasta aveam nevoie. Mersi mult Monky.
    Primul router cred ca asa e si setat, sper cel putin. Mi l-a setat un baiat care se ocupa de retelistica la romtelecom. Ar trebui sa ma uit in mod special la ceva setari anume ca sa fie ca si bridge? Nu is cel mai priceput in domeniu.

    Quote Originally Posted by djleo666 View Post
    Postează te rog pe care iesire e portul gigabit, sunt convins ca asa ajuti mai multa lume.
    In portul nr. 4.

  6. #246 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nu cred ca e greu sa-l conectezi rand pe rand pe fiecare port si sa vezi care e gigabit
    Oricum e ciudat... n-am mai vazut pana acum routere care sa aiba un port gigabit si restul 10/100... grrr.
    Bine "raule" pune-ma la munca si referitor la porturi si eu m-am mirat initial, dar deh...chinezii de lla ZTE asa stiu sa facă treaba calumea.

  7. #247 SP
    Admin MonkY's Avatar
    wampirash: o sa te rog sa scrii aici modelul exact al routerului ZTE... sa cautam prin manual exact ce setari are.

    djleo666: nu dadea nenea! Era fara intentie

  8. #248 SP
    Member wampirash's Avatar
    Modelul exact al routerului ZTE, deci cel de la RDS ?
    Monky de acesta ce zici? Router wireless ASUS RT-AC56U Dual-Band, 300 + 867Mbps, WAN, LAN, USB 2.0, USB 3.0, negru | ALTEX

    Ideea e ca am ceva tichete care le-as folosi pt achizitia asta si pot doar de la altex sau mediagalaxy. Cel recomandat de tine e cu aproape 100 lei mai scump la altex, fata de site-ul care mi l-ai indicat tu. Asa mai bine il iau cash direct de pe site-ul respectiv, dar ma gandeam si la AC56u, dar daca zici ca merita diferenta, il iau pe cel care mi-ai zis initial.
    Mentionez ca nu imi trebuie neaparat ultra perfomant, il folosesc doar pt navigare simpla, PS4 care probabil il voi conecta prin cablu, inca vreo 2-3 dispozitive conectate prin wifi. Nu fac streaming video sau mai stiu eu ce.

    ---------- Post added 04-02-2015 at 18:54 ----------

    Routerul de la Rds nu e ZTE, e un Huawei Echolife HG865.

  9. #249 SP
    Senior Member AndyZ's Avatar
    Compara produse

    Which one? As merge pe RT-AC56U, mi se pare cel mai dotat, desi e cel mai ieftin..
    Momentan sunt pe netul de 100 de la RDS, poate trec pe viitor la 1000, so care ar fi mai performant ca viteza?

    Alte sugestii la pret mai mic sunt binevenite..

  10. #250 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca vrei maxim standard N pe Wifi, mergi pe RT-N65U, pentru ca poti pune padavan pe el. Daca vrei neaparat AC, atunci RT-AC56U (dintre cele selectate de tine).

  11. #251 SP
    Senior Member AndyZ's Avatar
    Nu cred ca mi-ar folosi prea mult AC. Stau la garsoniera, n-am alte camere cu PC-uri sa zic ca WiFi e necesar...Toate consolele sunt wired. Laptop-ul il deschid rar, si chiar si atunci mi-ar ajunge cei 450Mbps de la N65U..

    In principiu vreau stabilitate si max de performanta cand oi pune netul de 1Gbit.

  12. #252 SP
    Senior Member AndyZ's Avatar
    Pana la urma am decis sa merg pe AC56U, pentru simplul motiv ca momentan e la 330 lei pe eMag. Din ce am citit pe "celalalt" forum, se ating viteze de 900+ pe abonamentul de 1Gbit wired.. In rest pare stabil. Vad ceva nemultumiri pe net legate de wifi, de putere sau de viteza, dar oricum la mine cam 95% din activitatea wireless se duce spre mobil => i just need to browse.

  13. #253 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am avut 5-6 threaduri cu discutii si recomandari despre routere. Am decis sa le dau un Merge la toate si sa ramana unul singur (cel de aici). Hope this helps!

  14. #254 SP
    Junior Member laur7seas's Avatar
    salut,MonkY un router D-Link DIR 655 second hand ar fi recomandat?momentan nu dispun de buget ptr unul nou ,ti-am spus mai devreme o sa-l folosesc ptr consola care o am in camera opusa a apartamentului si conectiune acolo e de tot rahatul...cu router-ul existent(canyon 300 N cnp -wf514n3 ,m-ar mai coafa si oferta lui Dante dar... nu stiu ce sa zic...astept sfaturi baieti ...multumesc!

    ---------- Post added 15-02-2015 at 18:23 ----------

    oricum astept o parere de la voi baiete,va salut!

    ---------- Post added 15-02-2015 at 18:24 ----------

    oricum astept o parere de la voi baieti,va salut!

    ---------- Post added 15-02-2015 at 18:43 ----------

    provizoriu as aprecia va rog sa-mi dati un indiciu de unde as putea sa-i fac un firmware upgrade la router este un canyon CNP-WF514N3

    ---------- Post added 15-02-2015 at 18:43 ----------

    nu gasesc nici in ruptul capului

  15. #255 SP
    Admin MonkY's Avatar
    DIR-655 a fost un router bunicel la viata lui. Acum depinde si ce versiune hardware gasesti (A, B sau C). Verifica inainte, pentru ca de exp. pt. A si B, daca nu ma insel... nu mai exista firmware updates de prin 2013. Cred ca routerul cel mai ieftin cu WAN/LAN Gigabit ar fi asta: Router Wireless N 300Mbps D-Link DIR-636L, 4 porturi 10/100/1000 - si vad ca are si reducere 25% azi. Din pacate nu e vreo minunatie de router si nici macar dual band. Dar, la buget mic... merge

  16. #256 SP
    Junior Member laur7seas's Avatar
    multumesc mult monky,revin cu noutati!

    ---------- Post added 16-02-2015 at 17:11 ----------

    Monky ,am rezolvat problema,multumesc oricum ptr tot ajutorul si sfaturile pe care le oferi user-rilor ,am bagat un cablu ftp in consola,am transfer blana acum dw:92 Mb, Up:49.7 ,cred ca era cea mai putin costisitoare varianta,si cea mai avantajoasa din punct de vedere al traficului,inca odata multumesc Monky si C.G.!

  17. #257 SP
    Senior Member AndyZ's Avatar
    Revin cu câteva păreri despre Asus RT-AC56U. Am pus software Merlin pe el și merge foarte ok so far.. Am viteze mai apropiate de maximul abonamentului (100mbps momentan), mai bine fata de vechiul router Linksys. Wi-Fi e ok-ish, pe mobil am cam 75-80mbps (telefon capabil AC).. Ma asteptam sa fie mai aproape de limita ab, dar voi testa mâine după ce trec la Fiberlink 500.

    Apropo de asta, fac un scurt off topic, as vrea si eu sa stiu ce presupune upgrade-ul dpdv al instalării. La telefon au zis ca trebuie sa instaleze fibra optica, dar din cate știam e nevoie doar de resertizare mufe.

    Eu am cablu cat 5e tras de la router la ușă, pe sub podea... Sper ca nu e nevoie sa tragă alt cablu prin casa, ma aștept doar sa refacă legătura de la ușă.. Pana unde vin cu fibra?

    Also, costa ceva noua instalare? E ceva prin actul adițional la contract, dar nu stiu daca se aplica aici..
    Attached Images Attached Images uploadfromtaptalk1424285324592.jpg

  18. #258 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In mod normal pt. fibra iti schimba cablul din casa si vei primi un mediaconvertor/bridge/router... e unul din motivele pt. care si eu am zis pass (mai ales ca merge perfect pe cablu).

  19. #259 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    Mie la 200mbps mi-a pus fibra pana intr-un modem Huawei. De acolo am tras cablu de retea (cat 5e) in router si din router inca un cablu pentru consola. O sa fac upgrade la 1000mbps, sper ca nu ma pune sa schimb cat5e cu 7e or...

  20. #260 SP
    Senior Member AndyZ's Avatar
    Intre timp au venit baietii sa traga fibra in casa..Le-am repetat, ca la telefon, ca nu vreau si nici nu prea mai am posibilitatea sa intru in casa cu alt cablu decat UTP 5e-ul pe care il am acum zidit si scos prin perete in afara locuintei. Au zis ca ma va suna cealalta echipa, de instalare (aparent unii iti baga fibra in casa, ceilalti iti fac instalararea...wtf?), urmand sa le spun lor ca vreau sa folosesc cablul actual => se poate si fara fibra in casa.

    Ideea e ca Fiberlink 500 si 1000 vin pe fibra, care intra intr-un ONT, apoi din asta iese cablu UTP 5e/6. Daca vrei, ai ONT-ul in casa. Daca nu, ti-l monteaza afara. Ei au zis ca vin cu fibra pana la usa, nu stiu daca monteaza o caseta cu ONT-ul sau cum au de gand sa faca. Alternativ probabil iti lasa ONT-ul in caseta lor de pe scara. O sa revin cu setup-ul exact dupa ce mi-l instaleaza.

    Daca ai ONT-ul in casa, e al tau sa-l folosesti ca bridge sau router (cu sau fara wifi). Daca ai ONT-ul afara, s-ar putea sa ai pana la 3 "vecini" in el.. Din cate am inteles suporta download de 2,4Gbps, deci la un Fiberlink 500 n-ar trebui sa te afecteze chiar daca toti trag in acelasi timp.. What are the odds anyway?..

    Eu am zis ca pt cei 6 lei in plus nu strica 500mbps.. Oricum as fi facut dublarea vitezei, ca am si stick 3G si nu puteam plati mai putin.

    @FishyBon3 - E de ajuns 5e pentru gigabit. Probabil il ai deja mufat corespunzator (pe toate cele 8 fire), altfel nu cred ca-ti mergea la 200.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 13 of 32 FirstFirst ... 3 11 12 13 14 15 23 ... LastLast

Similar Threads

  1. Xbox Series X|S - Probleme si Solutii By Teo in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 16 Last Post: 27-09-2022, 01:26
  2. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 972 Last Post: 22-04-2022, 20:00
  3. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 72 Last Post: 02-02-2022, 00:34
  4. Replies: 146 Last Post: 29-07-2021, 21:43
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts