Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 28 of 32 FirstFirst ... 18 26 27 28 29 30 ... LastLast
Results 541 to 560 of 632

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #541 SP
    Admin MonkY's Avatar
    cosminbd27: îți recomand să renunți la routerul de la Digi și să iei ceva mai serios. Pe lângă performanțe mai bune, vei avea și avantajul că ai full rights pe propriul router. Pe când așa, din câte știu drepturi de administrator au doar cei de la RDS.

    Dacă nu dispui de buget sau nu dorești să schimbi, atunci cel mai simplu e să suni direct la ei și să le spui ce dorești. Sau mai simplu, scrie-le pe [email protected].

  2. #542 SP
    Member gabridinu's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    cosminbd27: îți recomand să renunți la routerul de la Digi și să iei ceva mai serios. Pe lângă performanțe mai bune, vei avea și avantajul că ai full rights pe propriul router. Pe când așa, din câte știu drepturi de administrator au doar cei de la RDS.

    Dacă nu dispui de buget sau nu dorești să schimbi, atunci cel mai simplu e să suni direct la ei și să le spui ce dorești. Sau mai simplu, scrie-le pe [email protected].
    Exact asa am facut si eu acum 2 ani.. Cu echipamentul de la RDS aveam numai deconectari pe wireless. Probleme peste probleme. Le-am cerut sa-mi dea drepturi pe router si nu mi-au dat. Asa ca am luat un Asus AC68U si l-am configurat cum trebuie.

    Trebuie doar sa vorbesti la RDS sa-i forwardeze tot pe unul din cele 4 porturi. Apoi cu alt cablu, din portul specificat de ei, bagi direct in WAN la routerul tau.

    De atunci, n-am nicio problema: Viteza buna, stabilitate, full access pe router.

  3. #543 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Trebuie sa ceri RDS sa puna aparatul lor in mod bridge pentru a conecta propriul router.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #544 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    Revin la voi pentru ajutor cu o problema daca se poate:
    Unchiul meu sta la casa si are internet de la UPC/Vodafone cel de 300Mbps sau 500Mbps nu a stiut sa imi zica exact si de vreo 2 saptamani are probleme cu modemul/connect box in sensul ca semnalul, uneori se pierde chiar si in camera de langa cea in care este routerul iar afara in curte nu ii mai merge aproape deloc. A mers sa vorbeasca la Vodafone si au zis ca de partea lor totul este in regula si ca ce ar putea sa faca este sa vada de un router nou sau ceva wifi extender la priza de la ei.

    Ce router ati putea sa ii recomandati pana in suma de ~250 de lei, care sa mearga ok pe o raza de 20-25 de metri ?

    Mersi frumos!

  5. #545 SP
    Member dark18's Avatar
    Se pare ca si eu am nevoie sa schimb router-ul wireless.
    Ori este din cauza celor de la RDS ori de la router.
    Am abonamentul de 1 Gbps si un router single band - https://altex.ro/router-wireless-tp-...cpd/ROUWR940N/
    Observ ca se incarca destul de greu clipurile 4K pe YouTube, pe un Samsung 43NU7192. TV-ul este la 10 cm de router. In camera alăturată, pe un 43PUS7304 se incarca acelasi clip 4K fara probleme.
    Am incercat sa ii fac update la Samsung dar nu are versiune actualizata.
    Buget: 200 lei

    Oare o fi de la TV? Oricum este in plan si schimbarea lui, dar peste cateva luni bune...

  6. #546 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In primul rand, routerul acela e pocnitoare. In al doilea rand, TV-ul e cam aproape de router. 10cm e prea aproape, si cel mai probabil iti ecraneaza si semnalul WiFi. Nu in ultimul rand, la buget de 200 lei eu nu prea am ce sa-ti recomand. Cel mai apropiat de buget ar fi cam cel mai low-end Asus, Router ASUS RT-AC58U, AC1300, Gigabit. Dar, macar, fata de pocnitoarea de la TP-Link, o sa ai Gigabit, nu doar 10/100... ai standard AC, nu doar N, dual band in loc de single band si antene mai serioase.

  7. #547 SP
    Member dark18's Avatar
    Stiu ca nu e bun router-ul acela, dar inainte aveam vechiul abonament.
    Pot plusa chiar si la 300-350 lei daca este cazul.
    Router-ul este in camera. Singura varianta este sa il pun pe hol, unde este si router-ul de la RDS, doar ca nu am priza disponibila, ci doar o prelungire de ștecher din bucatarie unde intra router-ul si frigiderul.
    Am uitat sa precizez spatiul apartamentului, 53 mp.

  8. #548 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Vezi un RT-AC59U atunci (urmatorul ca specs). E tot in gama low a celor de la Asus (medium incepe de la 500 lei), dar pentru un apartament de 53mp, e parfum (cu conditia sa fie montat undeva in mijloc, si sa nu ai prea multi pereti fier-beton). Doar sa ai grija cu pozitionarea... incearca sa-l montezi mai sus (la majoritatea vad greseala aceasta, cu "ascunsul" routerului undeva pe jos, "sa nu se vada"). Si sa-i faci din start update de firmware.

  9. #549 SP
    Member dark18's Avatar
    Router-ul oricum il montez la jumătatea peretelui. Am un hol lung si nu am nicio priza. Ori il las in continuare in camera ori ma gandesc sa il las pe holul de la intrare si sa modific pe acolo puțin, sa ii fac loc la priza.

  10. #550 SP
    Junior Member cristi1910's Avatar
    Salut,


    Am un router ZTE H298A de le RCS. Am incercat astazi sa fac file sharing intre 2 calculatoare. Initial laptopul era pe wireless si desktopul pe LAN. Am trecut ambele calculatoare pe LAN. In nici unda din situatii nici macar nu raspund la ping.


    Am sunat la RCS si mi-au zis ca nu ofera suport in acest sens. Exista o setare in router? Multumesc.

  11. #551 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dacă ambele calculatoare sunt în aceeași rețea, pe cablu, aproape sigur nu are treabă routerul... practic acolo face doar funcția de switch. Problema e undeva la setările pe unul sau pe ambele calculatoare. Verifică firewall-ul, verifică să fie în același tip de rețea (Private, nu Public), și verifică să ai activat sharing-ul și network discovery (din Advanced Sharing Center pe Windows). Și da, nu e treaba celor de la RDS ce faci tu în rețea.

  12. #552 SP
    Junior Member cristi1910's Avatar
    Multumesc MonkY!


    Am rezolvat cu calculatoarele.


    Cu ocazia asta am vazut ca XBOX-ul 360 nu este vizibil in retea. De pe router vad xbox-ul, de pe xbox testez conexiunea si este OK (are si IP si restul) dar la ping de pe calculator nu raspunde si nici angy ip nu il vede. Se poate pune si la XBOX tipul de retea public / privat?


    Multumesc.

  13. #553 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu stiu cat de bun este Angry IP Scanner, eu folosesc Advanced IP Scanner - incearca si cu el. Oricum eu nici nu sunt sigur ca Xbox 360-ul are ICMP Echo (ping) suport, asa ca nici nu stiu daca ar trebui sa raspunda. Poate iti confirma vreun coleg care inca mai are Xbox 360-ul activ. Dar cu siguranta nu are moduri gen "Public/Privat".

    Intre timp insa, mai poti incerca asa:
    - sa verifici daca ai UPNP enabled pe router
    - se dezactivezi pe PC-uri IPv6 (in caz ca ai activat) si sa lasi doar IPv4
    - incearca si cu firewall-ul dezactivat de tot

  14. #554 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Un router bun pentru Gaming online imi recomandați si mie !
    Asta e bun de ceva ?
    https://emag.page.link/Upm5jCLoG7zA9zQEA

    ---------- Post added 08-06-2020 at 10:37 ----------

    Eu am un asus RT-AC56U se merita upgrade-ul
    Bine pot sa iau si altul mai scump daca e diferenta mare

  15. #555 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Nu exista “router de gaming” oricat ar marketa ei asta. Exista routere bune/medii/conserve.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. #556 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Atunci se merita sa imi schimb routerul cu unul mai scump tinand cont ca am cablul tras din router in consola ( o sa fie vreo îmbunătățire)?

  17. #557 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Ce te deranjeaza la actualul router? Lasand la o parte unele dintre problemele de stabilitate datorate firmware-ului, este un router peste medie care ar trebui sa acopere nevoile tale.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  18. #558 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Simt ca nu e constanta conexiunea ( nu stiu daca e de la router dar tinand cont ca am fiberlink 1000 ar trebui sa meargă mai bine )

  19. #559 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Cum adica nu este constanta conexiunea?
    Pentru gaming nu conteaza tipul de abonament ci calitatea conexiunii. Timpul de raspuns este cel mai important/latenta.

    Poti avea si Fiberlink100 si sa joci online fara probleme.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  20. #560 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Latenta mai puțin de 30+ms nu am niciodată si am impresia ca se modifica mereu
    De expl.incep un meci la fifa si imi arata 34 ms apoi in timpul meciului se misca de zici ca am 400 ms

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 28 of 32 FirstFirst ... 18 26 27 28 29 30 ... LastLast

Similar Threads

  1. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 71 Last Post: 15-08-2021, 15:57
  2. Replies: 146 Last Post: 29-07-2021, 21:43
  3. Xbox Series X|S - Probleme si Solutii By Teo in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 3 Last Post: 22-07-2021, 22:23
  4. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 970 Last Post: 13-06-2021, 16:56
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts