Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 29 of 32 FirstFirst ... 19 27 28 29 30 31 ... LastLast
Results 561 to 580 of 632

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #561 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Pai la fifa este de la ei, dacă celalalt player are conexiune proasta îți bagă ție ping mai mare să echilibreze conexiune, asta după mintea lor.

    Sunt singuri care fac ***ul asta.

  2. #562 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Hdr influențează cu ceva latenta?

  3. #563 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca te referi la latenta retelei, in mod direct nu, nu influenteaza. Insa indirect, e posibil sa ai un timp de raspuns mai mare. Pentru ca se adauga un delay datorita extra procesarii (CPU/GPU), si inca un delay in functie de TV (la unele e chiar enervant cat de greu merg cu HDR activat). De obicei ar trebui sa fie ceva insesizabil.

  4. #564 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Ce părere aveți de netduma?
    Asta din poza e prea scump dar unul la 800-1000 lei as cumpara dacă e asa bun și știți pe undeva
    Attached Images Attached Images screenshot_20200706-180004_samsung-internet.jpg

  5. #565 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Care ar fi mai bun pentru gaming online pe consola dintre :
    ASUS ROG Rapture GT-AC2900 WiFi Gaming Router
    Router Wireless NetGear RAX40, Nighthawk Dual-Band AX4 4-Stream, Wi-Fi 6, AX3000 (3 Gbps), procesor dual-core, 1 x USB 3.0
    Router wireless ASUS ROG Rapture GT-AC5300 Tri-Band Gigabit AiMesh Dual-WAN USB 3.0 Game Boost gt-ac5300
    Sunt cam la același preț cca 1400

    ---------- Post added 07-07-2020 at 17:26 ----------

    Cred va asta e norocosul
    https://www.asus.com/ro/Networking/R...re-GT-AX11000/

    ---------- Post added 07-07-2020 at 20:08 ----------


  6. #566 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Ce face marketingul asta din oameni...
    Am ajuns sa cumparam si routere ROG.

    Tare curios sunt ce face asta in plus fata de un router serios de la producatori consacrati ca Mikrotik si Ubiquiti sau mai sus.

    Tare mi-e teama ca-i mai slab DAR, faptul ca scrie ROG pe el este garantia calitatii


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #567 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    Ce cablu de internet de 10m imi recomandati ca sa imi conectez PC-ul la modemul UPC?

    Am internet de 500Mbps dar am fost nevoit sa mut modemul in mijlocul apartamentului ca sa am semnal wireless peste tot.
    Am cumparat un cablu cat5E cica de 10m cu 18 lei darla test atat pe laptop cat si pc prinde maxim 70-80Mbps.

    Am incercat si cu un cablu de 1.5m tot cat5E patch cable CSA 24AWG iar cu asta prind 498Mbps pe laptop si in jur de ~450 pe PC.

    Am gasit varianta asta sau altceva putin mai scump:
    https://www.emag.ro/cablul-de-intern.../?ref=fam#10-m

    Se merita banii? Sau fiindca distanta este mare si pierderea este mare.

    Mersi frumos

  8. #568 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu cunosc modelul acela de cablu. Daca e SFTP, minim CAT 6A (poate fi si CAT7, CAT8), la 10m vei avea 0 pierderi. E vorba de shield-uri, de modul in care sunt firele shielduite (in perechi), plus shield extern. Mufa metalica e also binevenita. Pretul e OK.

    P.S. Incetati va rog cu "se merita"...

  9. #569 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    Mersi frumos @Monky.
    Pe cel din link scrie "cablu LAN SSTP" este la fel de bun sau sa caut unu din cele SFTP sau S/FTP?

    Si SFTP cu S/FTP e acelasi lucru ?

    Thanks again!

  10. #570 SP
    Admin MonkY's Avatar
    SFTP si S/FTP sunt fix acelasi lucru. SSTP e SFTP dar cu shield-uri in perechi (2x4).
    Attached Images Attached Images unshielded-shielded-network-cables.jpg

  11. #571 SP
    Member TravisPastrana's Avatar
    Multumesc de lamurire.

  12. #572 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Poate ma puteti ajuta cu o informatie, va rog.

    Cablul de internet pe care il am acasa este foarte vechi, imi amintesc ca a fost tras de la stalp prin 2005. Este destul de uzat, cel putin la mufa, arata cam urat. Cablul in sine nu pare foarte afectat.

    Internetul pe care il am este de 100Mpbs iar routerul este un Tp-Link wr740n.

    Zilele trecute cand ma jucam Warzone, pateam sa am pierderi semnal de vreo 3 secunde, atunci am crezut ca este din cauza internetului meu insa probabil era de la joc, urmatoarea zi a fost totul cum trebuie. Consolele le tin cu un cablu de 15m legat la router.

    Intrebarile sunt:

    1) Daca cumva cablul ar avea vreo problema, este posibil sa am pierderi pe partea de internet sau ceva sa mearga prost? Sau este unul din acele cazuri in care daca vreun fir nu este in regula, nu mai merge cu totul.

    2) Avand in vedere internetul pe care il am, daca as achiziona un alt router, ar fi vreo imbunatatire?
    Attached Images Attached Images dsc_0124.jpg dsc_0121.jpg router.jpg

  13. #573 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Teo: eu in primul rand as schimba acel router si abonamentul l-as trece de la 100Mbps la 1Gbps. In Romania pretul este foarte bun pentru gigabit, si diferenta cred ca este de 20 lei intre cele 2. La upgrade-ul abonamentului, providerul ar trebui sa verifice acel cablu si eventual sa-l schimbe daca nu duce gigabit sau daca are pierderi. Si in felul acesta ai rezolva ambele posibile probleme. Nu de alta, dar routerul acela este bun de pus la muzeu.

  14. #574 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    In locuinta unde am camera de gaming cu internetul de mai sus stau destul de putin, in principiu doar in weekend-uri.

    Viteza de download este arhisuficienta pentru mine, nu ma deranjeaza ca imi downloadeaza un joc in 6 ore in loc de o ora.

    Ma intereseaza doua lucruri:

    a) sa ma pot juca jocuri online, de cand sunt gamer doar doua jocuri m-au prins pe partea de online, Gears of War ( 2006 ) si Warzone ( 2020 ). In ultimii trei ani am avut abonamentul inchis la net, foloseam hotspot de la telefon. Warzone a fost motivul pentru care m-am reabonat la internet.

    b) Netflix 4k / YouTube 4k

    Gaming Online ar trebui sa consume foarte putina banda. Mie mi-au dat de gandit acele intreruperi de 2-3 secunde de care am vorbit in postul anterior.

    Crezi ar fi putit fi cauzate de router / cablu sau de serverele respective?

    In cazul cablului de internet, nu ar trebui sa fie un sistem prin care, sa presupunem, ca un fir din cablu este non-contact, sa nu mai functioneze cu totul?

  15. #575 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Atunci ramai la cei 100Mbps, ce sa zic? Routerul respectiv, indiferent de viteza, e o relicva... dar daca spui ca e suficient, atunci nu pot comenta. Insa e foarte posibil ca el sa aiba pierderi, nu neaparat cablul. Poti testa asta conectand direct calculatorul la provider, fara router. Daca fara router nu ai issues, atunci el era de vina. Daca ai in continuare, atunci e cablul. Or both.

    Cablul de internet, mai ales in cazul tau care esti pe 100Mbps, foloseste doar 4 fire din cele 8. Also, daca e de slaba calitate, daca nu e ecranat, daca e "mancat" de timp (ros de soareci, pasari, etc.), atunci va fi extrem de usor influentat (de campuri magnetice, campuri electrice, temperaturi prea mari, temperaturi prea mici, ploaie, inghet, uv, etc.). De aceea si ai probabil issues doar in anumite momente. E si motivul pentru care cablurile de exterior sunt ceva mai speciale (si costa mai mult)... si merita sa ti-l schimbe providerul, nu tu.

    Bafta!

    P.S. Ca sa-ti dai seama de cat de mult conteaza shield-ul la un astfel de cablu... eu am tras la un client un cablu (ieftin, ca asa a vrut) la o distanta maricica, intre 2 cladiri. Dupa o anumita ora, apareau pierderi extrem de mari iar viteza scadea la maxim 10%. Mi se parea S.F. dar mi-am dat seama ca la ora respectiva pornea un releu in zona, un electromotor sau ce Dzeu era. Poate ar merita sa vezi daca nu cumva a aparut si la tine ceva in zona care il poate influenta... si poate poti muta un pic cablul. It's a long shot, dar am zis sa mentionez si asta.

  16. #576 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Atunci ramai la cei 100Mbps, ce sa zic? Routerul respectiv, indiferent de viteza, e o relicva... dar daca spui ca e suficient, atunci nu pot comenta. Insa e foarte posibil ca el sa aiba pierderi, nu neaparat cablul. Poti testa asta conectand direct calculatorul la provider, fara router. Daca fara router nu ai issues, atunci el era de vina. Daca ai in continuare, atunci e cablul. Or both.

    Cablul de internet, mai ales in cazul tau care esti pe 100Mbps, foloseste doar 4 fire din cele 8. Also, daca e de slaba calitate, daca nu e ecranat, daca e "mancat" de timp (ros de soareci, pasari, etc.), atunci va fi extrem de usor influentat (de campuri magnetice, campuri electrice, temperaturi prea mari, temperaturi prea mici, ploaie, uv, etc.). De aceea si ai probabil issues doar in anumite momente. De aceea cablurile de exterior sunt ceva mai speciale (si costa mai mult)... si merita sa ti-l schimbe providerul, nu tu.

    Bafta!
    Multumesc!

    Cam asta voiam sa aflu, eu sunt multumit de viteza, de router nu am avut nicio parere insa il voi schimba de BF, mai ales ca ai spus ca este posibil ca el sa cauze. O sa fiu oricum cu ochii pe oferte si o sa imi iau unul mai bun. Cablul arata ok insa mufa este dezastru, trebuie sa gasesc vreun mester sa-mi schimbe mufa .

  17. #577 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca nu ai pe cineva sa te ajute, poti sa cumperi un cleste de sertizat (gasesti unele chiar foarte ieftine) sau imprumuti de la un prieten. Iti trebuie mufa (de preferat una metalica, SFTP)... in rest nu e cine stie ce inginerie. Tai firele, bagi mufa, sertizezi. In cateva minute esti gata.
    Vezi cand tai mufa veche, sa iti notezi codurile de culoare, si sa sertizezi fix pe aceleasi culori. Have fun!

  18. #578 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    As vrea sa imi cumpar acest router Flanco - TP-Link Archer C6U - 120lei . Credeti ca gasesc ceva mai bun in acesti bani?

    Am dat deja o comanda cu ridicare din magazin insa inainte as astepta sa vad si ce oferte baga eMag.

  19. #579 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La 119 lei, ma cam indoiesc. De banii astia de obicei gasesti low-end-uri de la Tenda, Repotec, Mercusy, TP-Link & Co... dar, macar ai Gigabit si WiFi AC. Daca e stabil, asta e tot ce conteaza. Din pacate, eu cu TP-Link si stabilitatea, suntem cam straini.

  20. #580 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Mai astept atunci pana de BF la eMag, daca cumva vedeti voi vreo oferta ok la unul mai stabil si in buget similar, lasati aici un link, va rog.

    LE: Eu pe partea de cablu tin consolele legate si acolo voi avea nevoie de stabilitate, partea de Wi-Fi va fi doar pt uz mediu cu telefonul.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 29 of 32 FirstFirst ... 19 27 28 29 30 31 ... LastLast

Similar Threads

  1. Xbox Series X|S - Probleme si Solutii By Teo in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 14 Last Post: 04-01-2022, 01:52
  2. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 71 Last Post: 15-08-2021, 15:57
  3. Replies: 146 Last Post: 29-07-2021, 21:43
  4. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 970 Last Post: 13-06-2021, 16:56
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts