Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 33 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 18 ... LastLast
Results 141 to 160 of 645

Thread: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!

  1. #141 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Man, daca tu chiar crezi ca TP-Link poate fi mai bun pt. ca a pus un procesor cu 60Mhz mai rapid... atunci eu zic sa incheiem discutia aici. Orice chinez poate sa puna ultimul model de procesor si sa mearga mai prost decat ceva optimizat dar care e de 2 ori mai lent. Cea mai importanta dovada ar fi Apple care reuseste cu procesoare la 1.4Ghz Dual Core sa dea clasa altora care au Quad Core la 2.5Ghz.

    Anyway, tot legat de hardware, degeaba pun ei un chip mai rapid, daca termic are un radiator de 2 lei, pus acolo cat sa reziste routerul maxim un an-doi. Mai conteaza si cum sunt antenele, ce sursa foloseste, cat de bine e folosit cache-ul in cei 128MB, and so on. Iar de partea software nu mai vorbim... unde la urma urmei, un router depinde de software extrem de mult (dovada a fost si problema cu care s-a intalnit ASUS cu HA pe PPoE si Gigabit - nici dracu' nu s-a gandit la ei ca va face cineva asa ceva - uite ca RDS a reusit si le-a dat peste cap socotelile - practic cel mai rapid router al lor nu putea duce mai mult de 2-300Mbps pentru ca nu avea HA activat pe PPoE. Au rezolvat din firmware si au sarit la peste 800Mbps, inclusiv pentru routere gigabit de acum 2-3 ani. Asta se numeste tech support bun, ceea ce la TP-Link si altii n-o sa vezi - dar la cat costa, la ei probabil iti iei alt model).

    Imi pare rau sa o spun... degeaba incearca cineva sa-mi explice cat de bune sunt routerele TP-Link... eu la toti clientii cu probleme am dat de TP-Link, Serioux sau alte chinezarii ieftine. La naiba, nu zic ca n-am intalnit probleme si la nume mari (D-Link, Asus, Linksys, Netgear), dar de obicei acolo am reusit sa rezolv din software... In final, pentru mine TP-Link, Serioux & Co. la routere nu exista! De fapt, nu exista nici pe la altii (exemplu: Router Ranker - Ranking - SmallNetBuilder) sau CNET (vezi poza atasata din teste).
    Quote Originally Posted by mark View Post
    LE. Si dacă un traf da 12.5V in loc de 12V nu cred ca e vreo diferență in performanta. Așa a fost proiectata placa de baza si așa rulează.
    Aici nu e problema de performanta, ci faptul ca in timp ceva pica. Si problema pe care am intalnit-o la cateva modele a fost ca picau de cateva ori pe zi... Cand testai, totul era pefect, atata doar ca in rest, mai se blocau. Cu greu am ajuns sa ne dam seama ca de vina era sursa.
    Quote Originally Posted by mark View Post
    Nu vreau sa intru in polemica cu tine si nu pretind ca stiu mai multe decât tine dar din ce vad TP-link e o varianta mai buna decât Asus si doar prin prisma prețului.
    Ca pret nu am ce sa comentez. Eu insa merg pe principiul "sunt prea sarac sa-mi iau ceva prost"... Ca dovada avem routere D-Link, Linksys, Asus, care au costat ceva banuti la vremea lor, insa merg de mai bine de 5-6 ani (la unii clienti chiar ma rog sa facem un upgrade si mi se spune "daca merge, de ce sa schimbam?"). Acum, daca nu conteaza decat sa fie la cel mai mic pret, da... castiga clar TP-Link, Edimax, Serioux... La naiba, cred ca daca te duci pe alibaba & co gasesti alte sute de firme chinezesti care vand routere si mai ieftine.

    Intr-adevar, m-am lovit si eu de clienti care au spus "As vrea si eu un router, dar care sa coste maxim 100 RON. Am vazut in magazin si la 50-60 RON, deci la 100 e sigur ceva bun". Acestora nu am ce sa le fac... si TP-Link & Co. rulez!
    Attached Images Attached Images asus_rt-ac87u_cnet_benchmark_1.png asus_rt-ac87u_cnet_benchmark_2.png

  2. #142 SP
    Senior Member mark's Avatar
    O sa postez feedback după ce o sa trec la FL1000. Deocamdată sunt pe 100 si asta evident nu stresează router-ul.
    Ciudat e insa ca RDS a facut ft multe instalari cu routere in custodie de la TP-LINK chiar modelul care-l am eu. Acuma te gândești si așa, ei își dau singuri cu tifla in oo montând router-ele astea care sunt "praf" ca sa aibe după aceea de lucru si mai mult in a primi reclamații de la clienți ca nu merge netu si sa se plimbe iar pe la toți? Nu stiu ce sa zic.
    Știam doar ca astea nu sunt bune pe partea de WiFi, adică mai slabe, pt apartament cu 2 camere e insa arhisuficient montat in mijlocul sau. Rețeaua de 2.4GHz e pt smartphone-ul sotiei si PS3, iar 5GHz pt Nexus 5 al meu. Merge ft ok si de câteva luni de cat il am nu a picat.
    Acum repet, o sa vad după ce trec la FL1000.

  3. #143 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate, la toti providerii totul tine de preturi. Indiferent ca vorbim de RDS, Romtelecom, UPC... crezi ca vreunul din ei va folosi vreodata echipamente de la D-Link, Linksys, Asus, Netgear & Co? Din pacate, traim in Romania si trebuie sa se descurce cu chestii cheap, altfel nu merita incluse in abonament. Faptul ca RDS instaleaza TP-Link, ZTE sau alte minunatii, nu inseamna ca sunt bune... La fel au fost si telefoanele lor pe care te obligau sa le iei la abonamentele Digi. Cele mai proaste telefoane EVER (ale mele cred ca am ajuns sa le tin non-stop in priza - asta dupa ce le-am schimbat de vreo 4-5 ori)! Si uite ca si-au dat seama ca decat sa faca toata ziua service-uri la porcariile alea, mai bine lasa clientul sa-si ia ce telefon vrea.

    De exp. in Germania, ISP-istii cu care am avut eu treaba aveau in oferta doar 3 producatori: Fritz (producator propriu), Netgear si Cisco (atentie, Cisco nu Linksys). Vrei ieftin, mergi pe Fritz... vrei ceva mediu spre bun, iei Netgear. Iti permiti si vrei ceva serios, Cisco. N-am vazut nicio chinezarie pe-acolo prin oferte. In magazine mai gaseai D-Link si Asus... si mai au propriile produse (la Conrad). In rest, TP-Link sau alte d-astea, pur si simplu nu exista (repet, in magazine - online gasesti orice vrei). Prin UK era cam la fel, doar ca acolo nu gasesti Fritz (inlocuite cu D-Link)...

    P.S. Eu ma uit la ce routere am avut de la Romtelecom... cred ca cele de la TP-Link sunt prea bune comparative cu astea (nici macar nu stiu de ce firma sunt produse, atat de no-name par - cred ca sunt facute de chinezi special pt. Romtelecom).

  4. #144 SP
    Senior Member mark's Avatar
    ma faci curios si ma faci sa trec azi pe 1Gbps numai sa vad cum merge routeru' asta. Da ma mai abțin un pic ca, chiar nu e momentul prielnic pt mine.

  5. #145 SP
    Member cr0c0's Avatar
    Quote Originally Posted by enemigo View Post
    ... Nu voi pune firmwareul padavan la inceput. Sper sa mearga totul bine si sa fie cat mai basic cu putinta.
    Asa am zis si eu ... dar ma enervau ledurile alea albastre ca se vedeau noaptea si ghici ce ? padavan iti permite sa le opresti sau sa le configurezi cum vrei tu , chiar si ledurile de la porturi merg configurate !!!! Alt mare plus e ca elimina WPS-ul care e o mare gaura de securitate la orice router.
    alt + (sunt doar plusuri): Permite reconfigurarea butonului de wps pentru alte functii (2 functii la apasare scurta/lunga) gen activare retea guest, safe remove usb, activare/dezactivare leduri, reboot si altele
    + interfata e mai bine gandita la padavan - nu stiu cum sa zic, decat ca e mai basic si mai complicata in acelasi timp.
    + routerul nu mai are nevoie de reboot dupa modificarea setarilor (nu mai stiu daca era pe orginal) - e genial, ai modificat ceva dai apply si atat ! fara reboot

    E fantastic de stabil - daca nu exploda un bec prin casa acu cateva zile avea uptime de ... cand am pus padavanul (multe luni) si e folosit bine pentru ca in afara de retea gigabit si trafic internet, am pe el un server ftp in care tot scrie o camera ip.

    Si routerul vechi, tot un asus, mergea perfect cand l-am schimbat dupa 6 ani !

  6. #146 SP
    Member enemigo's Avatar
    Na, sunt cu routerul montat de vreo 2 zile, m-am tot jucat cu softul de la Asus si astazi intr-un final am pus Padavanul, mai exact versiunea DLNA. Nu stiu care e diferenta intre versiuni, dar asta avea cele mai multe downloads. Am observat ca rezultate sunt mai bune atunci cand firewallul e oprit (din 192.168.1.1 // router settings). E ok treaba asta?

  7. #147 SP
    Admin MonkY's Avatar
    enemigo: uite aici diferentele dintre build-uri: https://code.google.com/p/rt-n56u/wiki/FirmwareBuilds. Ideea este ca totusi routerul are o cantitate de RAM limitata, si nu poti rula toate nebuniile in acelasi timp. De aceea, un build are server minidlna (media server), un altul are transmission (client de torrent) sau aria2 (un downloader)... Daca le-ai rula pe toate odata, aproape sigur ar da out of ram. De aceea faci flash la firmware-ul care are functiile pe care ti le doresti - daca le doresti pe toate, inseamna ca vrei un router cu mai mult RAM.

    Cat despre firewall on/off, normal ca orice router va merge mai bine cu firewall-ul oprit. Insa din acel moment ai oprit orice fel de protectie a retelei tale. Ai toate porturile deschise... deci poate intra oricine la tine, scana, ataca cu ddos si alte nebunii. Nu recomand asa ceva (de fapt, asta este marele avantaj al unui router, ca nu mai depinzi de un firewall software).

  8. #148 SP
    Member enemigo's Avatar
    Ms mult de raspuns, mi-ai clarificat treaba cu firewallul. Il voi reporni cand ma intorc acasa. Legat de diferente, m-am uitat si eu peste lista aia, si-am dat si un google search, dar nu stiu exact pe ce sa merg. Tu ce mi-ai sugera? Routerul e pentru home use, nagivare web, torrent download si online gaming (pe PS4). Ma gandesc ca optiunea minidlna (media server) e cea mai ok, dar poate gresesc.

  9. #149 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Am luat si eu Asus Rt-n53 la un pret bun de la Altex cu 116 ron in noaptea reducerilor.
    Se merita de pun custom firmware pe el ? Daca da, mai pot pune firmware-ul original inapoi ?

  10. #150 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Din pacate N53 nu suporta padavan... dar poti incerca DD-WRT sau Tomato. Desigur, te poti intoarce oricand la firmware-ul original.
    Daca merita... depinde doar ce functii iti doresti, sau daca nu esti multumit de viteza sau stabilitatea cu ultimul firmware Asus.

  11. #151 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Merci. Am sa il testez o perioada cu firmware Asus sa vad cum se comporta.

  12. #152 SP
    Admin MonkY's Avatar
    enemigo: scuze, n-am vazut postul tau. Da, tot minidlna am pus si eu la ultimul test si a fost super OK.

    dannyy1923: referitor la problema ta de pe Chatbox, din cunostintele mele despre D-Link, iti recomand sa faci urmatorii pasi:

    1. Update de firmware (Tools - Firmware - Check Now). In caz ca nu gaseste nimic, verifica si pe pagina oficiala D-Link. Mare grija exact la ce revizie hardware ai (scrie pe spatele routerului si chiar si pe cutie).
    2. Mergi in Setup - Network Settings - si verifica daca ai DHCP enabled. Daca da, atunci mergi in partea de jos si rezerva un IP pentru consola. Daca nu, activeaza DHCP si da-i un range de la 192.168.1.1 la 192.168.1.255. Restul de setari de la DHCP lasa-le default, dupa care rezervi un IP pentru consola.
    3. Mergi la Advanced - Firewall Settings - si da-i Enable DMZ. La IP address selecteaza IP-ul dedicat mai sus pentru PS4.
    4. Restart router.
    5. Restart la consola.
    6. Enjoy no more restrictions!

    Acum doar daca mai blocheaza providerul ar putea fi ceva issues... in rest PS4 este ca si cand ar fi direct conectat la internet, fara a mai fi blocat ceva de firewall, routat, etc.

  13. #153 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    Voi schimba serviciile RTC cu RDS si am inteles ca trebuie sa-ti achizitionezi singur router-ul. Abonamentul o s fie 29 sau 39 lei...fiberlink-ul de 100/200 Mbps
    Asadar, am si eu nevoie de o recomandare de router! pt apartament, sa aiba transmisie buna pe wireless pentru ca majoritatea conexiunilor sunt Wireless (doar PS4 sta LAN); sa se incadreze intr-un buget de 250 RON. (nu este necesar sa aiba Gigabit, nu cred ca voi merge pe acel abonament vreodata)

    Multumesc

  14. #154 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Poti sa-ti iei router de la ei (de la RDS), caz in care se ocupa ei de instalare si toate cele... dar de obicei merg pe niste modele mai cheap. Sau poti sa-ti iei singur un router mai bunicel. Ideea ca "nu vreau router Gigabit" e un picut gresita, intrucat ele sunt fie la 10, fie la 100, fie la 1000. Ori tu daca iti vei lua abonamentul de 200, sigur ai nevoie de Gigabit. Altfel vei avea maxim 100.

    Din pacate intr-un buget de maxim 250 RON nu am ce router gigabit sa-ti recomand... decat poate sa prinzi vreo super oferta, sau astepti Black Friday. Altfel ori renunti la gigabit, ori mergi pe un TP-Link/Edimax & Co. Sorry.

  15. #155 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Sau iei un TP-LINK 3600 care e super decent in banii aia si e gigabit.

  16. #156 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    hai man ca poti mai mult

    1) Routerele de la RDS pica, am inteles de la cineva de la ei, ca sunt slabute pe WiFi..ceea ce ma si intereseaza, asa ca pas.
    2) Cel putin am inteles o treaba daca vreau 200 Mb am nevoie de GBigaBit. okay...
    3) Nu stiu daca trebuia sa specific, o sa am nevoie de PPPoE
    4) nu am nevoie de ADSL


    Pentru varianta Gigabit am gasit cateva variante
    a) Router wireless TP-Link TL-WR1043ND - PC Garage
    b) Router wireless TP-Link Archer C2 - PC Garage
    c) Router wireless ASUS RT-N15U - PC Garage
    d) Router wireless TP-Link TL-WDR3600 N600 Dual Band Gigabit - PC Garage - merci pt sugestie mark

    Pentru varianta 10/100 Mb ar fi:
    a) Router wireless TP-Link TL-WDR3500 - PC Garage
    b) Router wireless ASUS RT-N53 - PC Garage
    c) Router wireless D-Link DIR-810L - PC Garage

    Merci inca o data

  17. #157 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
    Cred ca varianta c) pe Gigabit acel Asus e best-buy. Dar raspunsul final il va da MonkY ;D

  18. #158 SP
    Admin MonkY's Avatar
    In primul rand, vezi ca e o contradictie mica in cele de mai sus. Mai exact punctul 1) (cel cu routerele de la RDS pica) se bate cap in cap cu punctul a), b) si d) - avand in vedere ca mare parte din instalari s-a facut cu routere TP-Link. Oricum, nu mai discut despre TP-Link, eu nu pot sa recomand asa ceva.

    In al doilea rand, grija mare la ce model de router alegi (mai ales ca vrei wireless bun). De exp. primul il excluzi din start, odata ce nici macar nu e dual band (ii lipseste banda de 5Ghz).

    In al treilea rand, nu ai cum sa "ai nevoie de ADSL". ADSL-ul e o tehnologie complet diferita de ceea ce iti ofera RDS-ul. ADSL-ul merge pe vechea linie telefonica (cupru), pe cand RDS merge pe cablu UTP si fibra. Deci in niciun caz sa iei router ADSL.

    Pe scurt insa, cel mai ieftin model gigabit de care m-as atinge ar fi ASUS RT-N15U Black Diamond Wireless-N 300 Multi-Media Home Router, Gigabit Ethernet, USB Printer sharing, 3-In-1 (Router/Range Extender/Access Point), 4 Guest SSID (dar atentie, nu are nici el banda de 5Ghz) - la 191 RON (macar e cu vreo 70 RON mai ieftin decat la PCGarage). Sau as sta sa mai prind oferta la ASUS RT-N56U Black Diamond Dual-Band Wireless-N600 Gigabit Router, support USB Storage, Print and Media Server, IEEE 802.11a/b/g/n care in ultima vreme "la oferta" a fost si sub 250 RON.

    Bafta!

  19. #159 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    Sa vedem ce apare in noaptea asta pe Altex...o sa incerc sa ma orientez catre ASUS. TPlink nu iau...daca n-o sa mearga bine o sa ma oftic ca nu am ascultat
    merci!

  20. #160 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Uite man, la promotie Altex: Kit router wireless ASUS RT-AC52U AC 7550 Dual-Band, 300 + 433Mbps, WAN, LAN, USB 2.0 + adaptor wireless AC450 287 RON. Reducere 40%. E si standard 802.11ac... dar din pacate, nu e Gigabit. Singurul router cu Gigabit pe care-l vad este un Router wireless LINKSYS EA6400 AC1600, Dual-Band 300 + 1300Mbps, WAN, LAN, USB 3.0, negru - 359 RON (reducere 40%).

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 8 of 33 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 18 ... LastLast

Similar Threads

  1. Probleme si solutii PC By AndRewqp in forum Hardware
    Replies: 976 Last Post: 09-10-2023, 12:18
  2. Xbox Series X|S - Probleme si Solutii By Teo in forum Microsoft Xbox Series
    Replies: 22 Last Post: 22-03-2023, 20:35
  3. DualShock 4 - DS4 - Probleme si solutii By MonkY in forum Sony PlayStation 4
    Replies: 74 Last Post: 08-03-2023, 22:53
  4. Replies: 146 Last Post: 29-07-2021, 21:43
  5. Hauppauge HD PVR (Probleme si solutii) By eXist in forum Console Club
    Replies: 1 Last Post: 28-03-2011, 15:05

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts