Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Problema instalare Windows Vista

  1. #1 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar

    Problema instalare Windows Vista

    Sunt intr-o mare problema, nu reusesc sa instalez un nenorocit de Windows Vista Ultimate x64 pe urmatoarea configuratie:
    Cpu Intel E7300 Core 2 Duo 2,66
    Mainboard Asus P5B Premium
    Video Gigabyte Ati HD4850 1GB
    Memorie A-Data Vitesata Extreme Dual 4GB (2x2GB)
    HDD Seagate 640 GB

    Momentan am instalat un win xp simplu, dar vreau sa trec la ceva pe 64 de biti ca sa nu irosesc acel giga de ram, iar xp x64 am inteles ca e slab rau de tot. Eroarea care o primesc la instalare este urmatoarea: "setup.exe is not a valid win32 application" cand incerc sa pornesc setup-ul din windows xp, iar a doua o primesc cand incerc sa bootez de pe DVD-ul cu Vista, ceva cu "Checksum different than bla bla fail". Vre-o idee care ar fi problema? Am incercat si cu un x86, dar aceeasi problema. Sa incerc sa instalez Vista pe 32 inainte ?

  2. #2 SP
    Member alalalt's Avatar
    Checksum failed.. se refera cel mai probabil la faptul ca unul dintre fisierele de instalare este corupt. Asta poate fi datorata faptului ca dvd-ul este zgariat sau ca imaginea (backupul sa-i spunem) cu care ai scris dvdul (din nou, presupunem ca e backup ) este proasta. Incearca sa descarci (sau sa faci) alta imagine.

    Cu toate astea, nu-ti recomand Vista pe 64 de biti.. in locul tau as ramane pe 32. But that's just me..

  3. #3 SP
    Banned Chifteluta's Avatar
    Checksum bla bla bla... ala conteaza mult ce bla bla bla spune. De obicei e eroare din BIOS. Verifica setarile, eventual fa un update. Poate e si o problema hardware, dar nu cred ca e cazul la tine. Setupul nu porneste din OS x86 (Vista32 sau XP). Daca te-ai hotarat sa treci la Vista, pune-l pe ala de 64 biti. Foloseste mai bine procesorul.

  4. #4 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar
    Eroare cu checksum e asta: "The File is possibly corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum."

  5. #5 SP
    Member alalalt's Avatar
    Este de la ce am scris mai sus. Sunt sigur
    In cazul nostru:
    Checksum-ul reprezinta calcularea unui sir de caractere pe baza unui algoritm si a unui fisier. Sirul de caractere este apoi introdus in header-ul fisierului. Algoritmul este pastrat in installer. La instalare, algoritmul se aplica pe fisier, incepand de dupa header. Daca codul rezultat este identic cu cel stocat in header, atunci fisierul este ok. In caz contrat este deteriorat (corupt).
    Cum se corupe un fisier? Simplu.. presare/scriere proasta a dvdului sau deteriorarea discului. Exista si posibilitatea ca fisierul respectiv sa fi fost corupt din imagine.
    Nu este eroare din BIOS. BIOSul face doar legatura intre componente. Singura problema din BIOS pe care o poti avea la instalarea unui sistem de operare este nerecunoasterea hard diskurilor SATA, dar problema asta nu apare in Vista.

    Am spus-o si ma repet.. Vista pe 64 de biti nu isi are rostul. Te complici degeaba..

  6. #6 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar
    Era DVD-romul stricat, am incercat pe notebook si a bootat de pe CD, azi am fost sa imi iau un DVD-RW nou si am reusit sa instalez un Vista pe 64 biti , nicio problema pana acum.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Problema instalare Win 8.1 By naz in forum Hardware
    Replies: 4 Last Post: 03-05-2015, 00:14
  2. Replies: 3 Last Post: 13-02-2015, 15:27
  3. Problema Windows By sorinel94 in forum Hardware
    Replies: 1 Last Post: 25-09-2011, 00:46
  4. Problema instalare PS EYE By paulone in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 5 Last Post: 14-09-2010, 22:51
  5. Problema instalare joc pe HDD !!! By Stanlyk in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 32 Last Post: 09-11-2009, 00:37

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts