Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: Problema boot laptop

  1. #1 SP
    Member poolonik's Avatar

    Problema boot laptop

    Personajul principal un laptop asus cu sistem de operare windows 7.A fost o data ca niciodata ...si au inceput sa apara diverse mesaje de eroare si cica o posibila infectare cu virusi ,chiar daca nu era nici un antivirus instalat.In incercarea de a rezolva poblema se downloadeaza un trial kaspersky 2011 se incearca instalarea acestuia, la un moment dat apare un mesaj ca nu ar vrea sa se instaleze in C:\ si mai bine ar fi pentru el sa aleaga D:\ .
    OK, se da next, cere un reboot iar la pornire dupa informatiile despre placa baza...apare mesajul "to resume pres F2''. Cu F2 se intra in bios...se iese din bios bineinteles ca windows-u nu mai porneste. Dupa mai multe incercari esuate de ''repair" se ajunge cum era inevitabil la o instalare fresh de windows.Toate bune si frumoase dar dupa orice restart nu porneste neam singur.Trebuie sa intri cu F2 in bios sa iesi de acolo, la iesire te intreaba de pe ce vrei sa bootezi alegi hdd si porneste.Am pus la ''boot device priority'' -''hard drive'' , am dat ''load manufacture default'' toate degeaba.Faza este ca si daca alegea in bios la boot to CD/DVD tot nu o lua ,aparea acelasi mesaj cu F2.Asa m-am chinuit si cu instalarea windows-ului ,normal la pornirea laptopului cu tasta ESC ai acces la meniul rapid in care sa alegi de pe ce vrei sa booteze fara a intra in meniul biosului cu toate setarile.Ei asta nu mai vrea.Intai intri in bios, iesi cu ESC din bios fara a salva nimic si apoi apare acel meniu rapid de care vorbeam.Practic degeaba alegi tu in bios la 1ST Boot Device -CD-DVD/HDD...dupa salvare si restart ramane la ..F2.
    Deci cum credeti ca ar putea avea aceasta poveste un final fericit ??

    P.s laptopul nu este fizic in fata mea,toate cele descrise mai sus au fost aflate-efectuate prin telefon iar la celalat capat al firului se afla o persoana de sex feminin care nu prea le are cu instalare-depanare software-hardware.

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Intai de toate, incearca un update de BIOS. Chiar daca nu exista versiune mai noua decat cea actuala. Si un reset la setarile initiale.
    In al doilea rand, suspectez un virus de boot/mbr/bios... prin urmare reinstalarea de Windows ti-o recomand cu o refacere completa a partitiilor (nu doar instalare cu format - eventual un low level format).
    Bafta!

    P.S. Sincer, dupa ce am citit PS-ul tau, m-am gandit mai bine... si e mai mult decat posibil sa fie si problema de user

  3. #3 SP
    Member poolonik's Avatar
    Sa mai vin cu cateva detalii . HDD are 2 partitii:1pentru sistem si cealalta pentru kituri,poze...Cand am vrut sa instalez Windows-ul chiar daca am formatat partitia alocata pt acest lucru nu vroia sa se instaleze in aceasta partitie refuzul venind si cu un mesaj (in italiana) oricum am inteles ca recomanda rularea "utilitarului Fdisk''.Am sters partiile care apareau, mai putin cea in care se afla informatiile personale(poze,filme..).Am creat din nou partia-format si a mers instalat.Deci asa am reusit instalarea sistemului. O sa incerc cu o rescriere de bios sa vad daca se schimba ceva.
    Initial de la ''problema cu userul '' am pornit si eu dar dupa zeci de restarturi cu salvari-iesiri-luad default ,discutii de genul poate nu apesi Ok si dai Cancel.Totusi exista si acea iesire din bios direct cu F10 care nu te mai intreaba DA sau NU, tind sa cred ca a procedat cum trebuie.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu sunt curios cum Dzeu ai reusit sa lucrezi cu fdisk si toate cele prin telefon... la fel si instalarea de Windows, drivere, checkdisk, reset de bios. Recunosc ca sunt destul de bun la tech support, dar cand vine vorba de asa ceva... prin telefon nici nu se pune problema. Mai ales ca vorbim de o domnisoara la capatul celalalt al firului, si mai ales ca ne referim la italiana

  5. #5 SP
    Member poolonik's Avatar
    Ok, nu am reusit sa fac un update de bios deoarece iar nu gaseste calea catre Windows dupa restart.Am instalat de vreo 3 ori Windows-ul ,si unul din primele mesaje care apare este ''please create backup" .Daca incerci sa pui ceva drivere si se restarteaza, dupa restrat nu mai incarca Windowsul.Dar ca sa mergem in genul a la "Dr. House" am mai aflat un simptom. Cand porneste pc-ul apare mesajul ''pri master hard disk s.m.a.r.t. status bad backup and replace'' .Este cumva de la Hdd ?

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Normal... Check in here: S.M.A.R.T. - Wikipedia, the free encyclopedia.
    Verifica HDD-ul pe un alt sistem... daca face la fel, e clar ca el e de vina. Daca pe alt sistem e ok, atunci ai probleme cu controllerul SATA/PATA... Soutbridge-ul...

  7. #7 SP
    Member poolonik's Avatar
    Multumesc pentru informatii ,acum ce sa zic daca prin telefon pot instala un windows,bios.......sa mut un hdd de la un laptop la altul cred ca este peste puterile mele.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Problema placa video Laptop By AndyTiME in forum Software
    Replies: 0 Last Post: 22-08-2014, 19:00
  2. Problema Laptop By Bugghy in forum Hardware
    Replies: 5 Last Post: 08-08-2010, 02:13
  3. Problema laptop By oBL1O in forum Software
    Replies: 7 Last Post: 17-03-2010, 22:26
  4. Problema pornire laptop By pooaul in forum Hardware
    Replies: 12 Last Post: 08-01-2010, 14:57

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts