Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 15 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 281

Thread: Windows 10

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  Windows 10

  Se pare ca peste o luna am putea avea un preview developer version pentru Windows 9 de la Microsoft, prin urmare e timpul pentru un thread dedicat. Postati aici va rog ce aflati referitor la urmatoarea iteratie de Windows. Din cate stim pana acum Microsoft a refacut meniul de Start, a renuntat complet la bara de Charms. Deasemenea, UI-ul a avut parte de ceva modificari, dar poate mai important este faptul ca a fost prezenta o varianta de test pentru Cortana (asistentul personal care este deja disponibil pe device-urile mobile cu Windows Phone 8).

  Update 30.09.2014 - Se pare ca Microsoft a decis sa sara un numar din numele urmatorului Windows, prin urmare nu mai avem Windows 9, ci sarim direct la Windows 10. Yaaaay!
  Attached Images Attached Images windows9_cortana.jpg

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Avem si 2 leak-uri din Windows 9, codename Treshold.

  Oare pentru device-urile care nu au touch-screen, vor renunta complet la "Metro"?
  Attached Images Attached Images windows9leak1.jpg windows9leak2.jpg

 3. #3 SP
  Junior Member Dranir's Avatar
  Este evident ca nu vor renunta, ei ce fac acum e sa repare partea de desktop. Start Screen-ul va fi acolo doar ca va fi pentru device-urile cu touch. Windows 9 default desktop va fi ca in prima imagine. Eu cel putin asa cred ca va fi.

 4. #4 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Eu de-abia astept sa o vad pe Cortana pe desktop. Sa vezi atunci comenzi gen "Cortana, find my the latest Call of Duty game, download it, unpack it, install it, crack it and then press play! In that order, please!"

 5. #5 SP
  Member ymess's Avatar
  Well, eu cred ca vom vedea mai mult decat UI putin modificat si Cortana. Ma astept sa se axeze pe mobile, la urma urmei, the future is mobile, Microsoft nu sta prea grozav la capitolul asta in fata Android-ului si a IOS-ului. Hardware-ul se imbunatateste pe zi ce trece, poate vom vedea ceva interesant la capitolul tablete.

 6. #6 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Au declarat ca Windows Phone si Windows RT vor fi lucrate separat... Thanks God for that! Nu de alta, dar cu primul Windows 8 Microsoft dadea impresia ca vrea sa faca un fel de ciorba... un Windows for All, si pe fiecare device sa ruleze doar bucati din el. Ceea ce s-a dovedit a fi dezastruos - de exemplu mie partea de Metro si functiile care merg cel mai bine cu touch mi se par incredibil de aiurea pe un desktop clasic, unde nu am touch si trebuie sa ma plimb cu mouse-ul prin diverse colturi si coltisoare... Ar trebui totul optimizat separat, nu "one for all".

 7. #7 SP
  Member cj_quest's Avatar
  Poate de data asta Metro va putea fi dezactivat, ascuns, dezinstalat, trimis in ma-sa si etc

 8. #8 SP
  Turbo Killer RonanN1's Avatar

 9. #9 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Si iata si noul meniu de Start din Windows 9 (remmember, e inca beta)! Nu puteau sa-l faca asa de la inceput? Sau la naiba, sa scoata un Windows 8.2? Well... asta e, inca o licenta...


 10. #10 SP
  Turbo Killer RonanN1's Avatar
  I like it

  Se pare ca acest...chart...e real
  Attached Images Attached Images windows-all-versions_o_94090.jpg

 11. #11 SP
  Member mittyredstar's Avatar
  Vreun zvon ceva despre DX12 suport in acest win new ?

 12. #12 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Nu e chiar zvon, se stie clar ca Windows 9 va veni cu DirectX 12 si drivere integrate cu suport pt. el.

 13. #13 SP
  Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar
  Quote Originally Posted by MonkY View Post
  Nu e chiar zvon, se stie clar ca Windows 9 va veni cu DirectX 12 si drivere integrate cu suport pt. el.
  Dar asta in versiunea finala. Versiunea preview din 30 Septembrie e posibil sa fie "ciopartita" de anumite chestii..DX12...Cortana

 14. #14 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Cine Dzeu mai pierde timpul cu previews?

 15. #15 SP
  Member legokid220's Avatar
  eu nu inteleg treaba cu directX'urile astea ... La Windows 7 iti zice ca ai DX11 chiar daca nu ai o placa care sa suporte DX11.
  La Windows 9 probabil ca multe din placile de pe piata nu are suport pt DX12 ... la ce este utila treaba asta si cum functioneaza?

 16. #16 SP
  Admin MonkY's Avatar
  legokid220 ideea este urmatoarea: fiecare Windows vine cu un DirectX bundled. Sa zicem ca tu ai DX11 pe Win7 si DX12 pe Win9, dar tu ai o placa video care nici macar DX11 nu stie. Ce se intampla atunci? Well, automat vei merge pe DX9... si nu vei avea suport pentru niciuna din functiile oferite de DX11 sau 12 (gen tessellation, shader model 5, texture compression, etc.). Cu alte cuvinte, jocurile vor arata mult mai urat, si in unele cazuri nici macar nu vor porni. Exemplul care imi vine acum in minte ar fi Crysis, care fara placa video ce stie de DX11 nici nu porneste.

 17. #17 SP
  Turbo Killer RonanN1's Avatar
  Microsoft is preparing its first official look at the future of Windows next week, during an invite-only event in San Francisco. While a number of leaks have unearthed features and changes in an upcoming release of Windows, currently codenamed Threshold, the naming of the release is still largely a mystery. Referred to by many as Windows 9, the next major release of Microsoft's operating system could simply be called "Windows." There's plenty of evidence to suggest that, and a new report from Reutersclaims Microsoft will unveil a new name for its Windows product on Tuesday, which could be Windows 9, Windows, or an entirely different brand.

 18. #18 SP
  Member solaru's Avatar

 19. #19 SP
  Member cj_quest's Avatar
  Astea da stiri. Flamanzii de ma Microsoft sa faca astfel de super-oferte. Ma intreb totusi cum va fi oferta pentru cei ce mai au inca xp, companii, etc. Dar totusi, traim vremuri interesante.

 20. #20 SP
  Turbo Killer RonanN1's Avatar

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 15 1 2 3 11 ... LastLast

Similar Threads

 1. Windows 8 - Windows 8.1 By MonkY in forum Software
  Replies: 88 Last Post: 22-07-2014, 18:01
 2. Windows 7 Review By MonkY in forum Software
  Replies: 16 Last Post: 09-01-2010, 01:11
 3. Windows 7 Preview By valentinc in forum Software
  Replies: 85 Last Post: 28-08-2009, 15:13
 4. Windows By PumaS in forum Software
  Replies: 2 Last Post: 02-05-2009, 20:05
 5. Windows By PumaS in forum Offtopic
  Replies: 1 Last Post: 02-05-2009, 17:02

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts