Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 10 of 10

Thread: Problema ciudata la TV - random black screens!

 1. #1 SP
  Admin MonkY's Avatar

  Problema ciudata la TV - random black screens!

  Guys, deci m-a dat peste cap problema asta: pur si simplu, completelly random, am niste black screens, dar doar la TV-ul care e folosit ca monitor la PC. Dureaza 1-2s, si se poate intampla sa apara de 10x pe zi, sau de 100x. Initial am crezut ca este de vina cablul HDMI. L-am schimbat, desi cel initial era super tare (HDMI 2.1, Hama, 48Gbps, ecranat, aurit, blah-blah). Dupa care, am crezut ca e de la drivere sau placa video. Puse alte drivere, testata alta placa video (daca tot am facut upgrade de la RTX 3070 la RTX 4070 Ti), la fel. Sursa a fost si ea schimbata (de la un Corsair RM750i la un Corsair HX1200i). Deci nu a ramas decat TV-ul, ca fiind vinovatul. Well, zilele acestea am facut in sfarsit un upgrade si la TV. Era un Samsung 43RU7402 si am trecut la un Samsung 50QN90B. For a while, am crezut ca "That was it!". Nu a facut deloc acel black/blank screen... pana acum cateva ore. Timp in care deja am avut vreo 10. WTH?!?

  Deja ma depaseste... ati mai patit/intalnit asa ceva?
  Thanks in advance.

  P.S. Sunt pe Windows 10 ca default OS, cu totul la zi. Also, if it helps... am inca un monitor de 30" (un Dell U3023E care e folosit in mod Portrait) ca secondary, si culmea... acela nu are parte de black screens atunci cand se intampla pe TV.

 2. #2 SP
  Junior Member valuta's Avatar
  Am patit si eu asta odata si am pus doua filtre de zgomot pe cablu si a rezolvat problema. Acum nu garantez ca asta va merge si in situatia ta.

 3. #3 SP
  Admin MonkY's Avatar
  O sa radeti... dar dupa atata amar de vreme, si eu inca n-am gasit o solutie. Am incercat inclusiv cu un cablu care avea filtre pe el. As vrea sa zic ca m-am obisnuit cu ideea, dar cateodata e super annoying. De exp. acum va scriu dupa ce mi s-a intamplat de vreo 5 ori in 10 minute. N-am nimic in event logs, nu face freeze calculatorul sau ceva... TV-ul e setat in rezolutia nativa (3840 x 2160), RGB, 144Hz, VRR - On, HDR - Off.

 4. #4 SP
  Member omega's Avatar
  Salut, as zice ca problema este portul HDMI al placii video. Daca poti incearca sa folosesti alt port al placii video. Am avut o problema similara pe o placa ATI doar ca acolo DisplayPort-ul facea asa. Am folosit portul HDMI si am scapat de problema.

 5. #5 SP
  Manager paul's Avatar
  A schimbat placa video. Si cablul. Si sursa. Si drivers.

  Interesant e ca al doilea display nu are probleme. Eu suspectez ca e o combinatie de Windows 10 + drivers care dau gres cand sunt 2 displays si nu ai ce face pana Microsoft/Nvidia misca ceva. Ma indoiesc ca trecerea la 11 rezolva ceva.

  Incearca varianta fara Dell conectat, ca sa elimini ca ar fi ceva de la TV-urile Samsung.

 6. #6 SP
  Member justamodel's Avatar
  Eu am patit asa ceva era portul de la placa video.

 7. #7 SP
  Member mafiozzoxp's Avatar
  Samsung AU9000, Windows 11, Sistem AMD cu RX 6700 XT, drivere la zi, cablu HDMI bun, patesc la fel, de cand am schimbat placa video, adica din ianuarie. Pe RX580 era totul ok.

 8. #8 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Quote Originally Posted by justamodel View Post
  Eu am patit asa ceva era portul de la placa video.
  Iti dai seama ca am inversat porturile intre ele (pus TV-ul pe portul monitorului si invers). La fel, am folosit DP - HDMI in loc de HDMI - HDMI, si la fel. Deci nu e portul.
  Quote Originally Posted by mafiozzoxp View Post
  Samsung AU9000, Windows 11, Sistem AMD cu RX 6700 XT, drivere la zi, cablu HDMI bun, patesc la fel, de cand am schimbat placa video, adica din ianuarie. Pe RX580 era totul ok.
  Nu am mai avut AMD de mult, dar nu pot da vina pe placa video, pentru ca am testat cu alte 3 placi video de atunci.


  P.S. Eu incep sa suspectez ca e utilitarul de la monitorul Dell. Acel Dell Display Manager, care se ocupa de zona, de temperatura de culoare, etc. L-am dezactivat de ieri, si inca n-am mai avut niciun blank screen. Ramane de vazut... sper ca de acolo a fost, si ma descurc eu si fara el.

 9. #9 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Well, dupa luni de zile de incercari... am gasit problema! Si da, era fix ce am suspectat ultima oara: aplicatia de la monitorul secundar Dell. De cand am dezinstalat-o, nu am mai patit niciodata beleaua. Ar trebui batut cineva de la Dell pt. asta... sau macar tras un pic de urechi!

 10. #10 SP
  Member mafiozzoxp's Avatar
  La mine problema era de la driver, they fixed it. Classic

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Lost in Random By paul in forum Console Club
  Replies: 8 Last Post: 06-05-2022, 22:03
 2. Problema (ciudata) la conectarea la wifi By Espiritus in forum Offtopic
  Replies: 1 Last Post: 10-05-2020, 16:35
 3. Gratuit - 8 Coduri (Random) Steam By rolleer in forum Jocuri PC
  Replies: 24 Last Post: 30-09-2017, 11:00
 4. Problema ciudata la un PS3 fat By alex2_ar in forum Sony PlayStation 3
  Replies: 2 Last Post: 06-11-2014, 09:56
 5. O problema ciudata By Spike2k in forum GSM
  Replies: 6 Last Post: 13-07-2010, 20:26

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts