Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 51

Thread: Sistem sunet 5.1 pentru console si PC in acelasi timp (average user)

  1. #1 SP
    VIP Member RvsS's Avatar

    Sistem sunet 5.1 pentru console si PC in acelasi timp (average user)

    Buna ziua,

    am citit thread-uri asematoare despre sistem 5.1 (http://www.consolegames.ro/forum/f32...io-pentru-ps3/) dar au luat-o in alta directie.

    Eu as dori un sistem de boxe 5.1 - mai exact in zona Home Theater (dar fara player DVD/Blu Ray) care sa se poata conecta la PS3 si PC.

    Iata ce doresc de la sistem:
    1. Sa se poata conecta la PS3 si PC (sa aiba 2 intrari de sunet).
    2. Sa fie 5.1.
    3. Sa aiba cabluri lungi pentru boxele din spate (peste 6-7 m daca se poate) ca sa ajunga de la subwooferul plasat sub TV/PS3 pana in spatele fotoliilor.
    4. Cele 2 boxe din spate sa fie inalte (gen - Sistem boxe 5.1, pasiv - Magnat Needle Alu 9000 Set, Sistem boxe 5.1 pasiv Magnat, specificatii Magnat Needle Alu 9000 Set, Sistem boxe 5.1 pasiv Magnat, pret Magnat Needle Alu 9000 Set, Sistem boxe 5.1 pasiv Magnat - Sono.ro) sau sa aiba un postament de metal (gen - Canton Movie 60 CX).
    5. O telecomanda fara fir ar fi apreciata.

    Ce NU doresc de la sistem:
    1. Bass foarte puternic. Nu ma intereseaza acest aspect. (De aceea nu prea ma intereseaza boxe gen Z5500 - sunt sigur ca sunt foarte bune, dar nu am nevoie de atata putere)
    2. Sa nu distorsioneze la volum mare. Nu ma intereseaza acest aspect, nu dau niciodata foarte tare.
    3. Sa fie cele mai bune boxe de pe piata. Nu ma intereseaza o calitate extraordinara pentru ca nu am nici placa de sunet buna in PC si nici nu sunt un audiofil. Nu pot sa remarc diferente fine intre sunete.

    Practic, tot ce vreau este sa aud jocurile si filmele surround, fie ca sunt din PS3, fie ca sunt din PC.

    Pentru ca trebuie si un buget - sa zicem maxim 1500 lei. Repet - nu vreau ceva extraordinar pentru ca nu voi putea sesiza diferenta si nu dau niciodata foarte tare. Imi trebuie doar ceva care sa "zumzaie" surround.

    De exemplu:
    1. Asa ceva Boxe Canton Movie 65 CX ar fi ok ca si aspect dar nu stiu nimic nici despre firma, nici nu ma pricep la a interpreta datele tehnice.
    2. La polul opus ar fi ceva de genul Boxe Microlab 5.1 X23, 99W RMS X-23. Doar ca pentru boxel din spate trebuie sa am eu un postament (nu dau gauri in pereti).

    Accept orice sugestii Multumesc.

  2. #2 SP
    Member kane86's Avatar
    Eu te sfatuiesc sa iti iei Logitech sau Altec Lansing, nu fa rabat de la calitate si fiabilitate mai ales daca dispui de bugetul mentionat. Am si cunosc oameni care au marcile astea si sunt foarte bune si fiabile (si nici pretul nu e cine stie ce). Daca nu te intereseaza volumul si ai o camera de apartament ai putea sa iti iei 2.1 (eu am niste Altec Lansing 2.1 de apr 5 ani, sunt bagate in TV ca headset si se aude ca la cinema la filme si la jocuri ).

  3. #3 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Iau, nu ma zgarcesc, dar ce boxe Logitech sunt de forma 5.1 cu boxe inalte (sau suspendate) pe spate ?

    Pot sa iau si 2.1, dar imi doresc surround, sa vina sunetul de avion din spate, sa aud ca ma survoleaza ceva in jocuri

  4. #4 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    La 1500 de lei iti zic sa iei in considerare foarte serios Logitech z5500. Lasa la o parte prejudecatile cu basul puternic, acesta se poate regla. E ca si cum ai spune ca daca ai un Ferrari trebuie sa mergi mereu cu el la maxim.

    Ofera cam tot ceea ce ceri tu:

    1. Se poate conecta la PS3 (optic) si PC (rca).
    2. Este 5.1
    3. Are cabluri foarte lungi pentru boxele din spate. Subwooferul se poate plasa oriunde iti este tie comod, urechea umana nu localizeaza sunetele produse de el.
    4. Din pacate boxele din spate nu sunt inalte, insa se pot prinde foarte usor de perete cu ajutorul suportului incorporat.
    5. Are o telecomanda fara fir.

    Sincer, diferenta dintre subwooferul de genul celui pe care-l au boxele Canton din exemplul tau si cel de la z5500 este foarte mare. Daca ai ocazia, pleaca urechea si la Logitech, s-ar putea sa ramai surprins.

  5. #5 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    GreyhounD - da, este o varianta demna de luat in considerare. Multumesc.

    Am discutat cu Monky (multumesc!) si mi-a explicat ca imi trebuie un receiver neaparat. Am ajuns pana la urma la un sistem de boxe si receiver ceva mai special.

    Adica dintre cele 2 variante - boxe 5.1 si sistem home theater am ajuns la a treia varianta, ceea ce vad ca se numeste Sistem Surround:

    ONKYO - HT-S3305 - Receiver A/V 5.1 + Set Boxe Surround 5.1

    Il comand si va informez in cel mai scurt timp ce a iesit.

  6. #6 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Pai vad ca deja ai depasit bugetul cu vreo 200 de lei, asa te trimiteam direct la Marantz
    Amplituner ai si pe Z5500, DTS chiar. Nu puteai sa bagi mai multe surse de sunet altfel.

  7. #7 SP
    Sunt Eco Dj Mo's Avatar
    Pentru ce aveai nevoie de receiver la Z5500? Vine cu amplituner DTS. Are intr-adevar doar o intrare "optic", dar o rezolvai cu un spliter manual care costa 20 lei. Ma rog, fiecare cu "receiver-ul" lui.

  8. #8 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
    Pai vad ca deja ai depasit bugetul cu vreo 200 de lei, asa te trimiteam direct la Marantz
    Amplituner ai si pe Z5500, DTS chiar. Nu puteai sa bagi mai multe surse de sunet altfel.
    Pai trimite-ma, da-mi un link sa ma documentez

    Bugetul este ceva estimat, dar sunt sigur ca daca ziceam 3000 lei primeam sfaturi pentru 3500-4000 lei + nu stiu ce cabluri si tot asa. Nu sunt audiofil, nu am nevoie de ceva extraordinar, de aceea am zis sa raman in jur de 1500 lei.

    ---------- Post added 14-12-2010 at 10:53 AM ----------

    Quote Originally Posted by angelcrying View Post
    Pentru ce aveai nevoie de receiver la Z5500? Vine cu amplituner DTS. Are intr-adevar doar o intrare "optic", dar o rezolvai cu un spliter manual care costa 20 lei. Ma rog, fiecare cu "receiver-ul" lui.
    Nu aveam nevoie separat de un receiver daca luam Z5500 daca la asta te refereai.

    Aveam nevoie de unul in general. Pe mine ma interesa sa iau un home theater fara acel DVD player pe care ti-l dau ei si practic fara acesta nu puteam sa folosesc boxele (nu prea bine cel putin). De aceeea a intervenit ideea de receiver.

    Pe Z5000 pot conecta PS3, Xbox 360 si PC? Din cate am vazut nu are HDMI (nu dati cu pietre daca gresesc, de aceea am pornit threadul, sa mai invat )

  9. #9 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Sunetul de la PS3 si Xbox 360 il conectezi prin cablu optic, doar asa poti avea surround.
    De la PC conectezi prin cablu jack dedicat (cel cu 3 mufe) sau prin optic, depinde de placa de sunet.

    Depinde foarte mult de buget, d-asta iti ziceam in gluma de Marantz (www.marantz.com). Ce ti-a dat MonkY e foarte bun, dar e un pic peste bugetul zis de tine.

  10. #10 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
    Sunetul de la PS3 si Xbox 360 il conectezi prin cablu optic, doar asa poti
    HDMI nu asigura surround sound? Sau nu am inteles corect si te refereai la conectare la Z5500?

  11. #11 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Quote Originally Posted by RvsS View Post
    HDMI nu asigura surround sound? Sau nu am inteles corect si te refereai la conectare la Z5500?
    Da, de z5500 era vorba. PS3 si 360 scot si pe HDMI surround am impresia.

  12. #12 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Lasati mai omul sa-si cumpere ce i-a recomandat Monky. Este cea mai buna varianta si terminati cu Logitech si Altec Lansing, care se aud ca la cinema (poate cand stai pe afara). lol

  13. #13 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Pai asta i-am zis si eu mai profesor de depasiri. Ce i-a dat MonkY e foarte bun, doar ca ii depaseste un pic bugetul. Daca are banii sa-i dea, pai sa-i dea atunci

  14. #14 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Ok, am luat ONKYO - HT-S3305 - Receiver A/V 5.1 + Set Boxe Surround 5.1.

    Parti bune:
    1. Baietii de la DVDplanet sunt foarte seriosi si au in stoc produsele. Am comandat dimineata si a venit la ora solicitata de mine, in cateva ore. Foarte multumit de ei.
    2. Produsul vine cu toate cablurile necesare si tot ce ai nevoie. Are cabluri foarte lungi pentru boxele spate, astfel ca pentru o sufragerie normala nu sunt probleme. Nu are cablu HDMI, asa ca probabil trebuie sa mai cumparati unul daca pana acum legati doar PS3 de TV si atat. Acum trebuie HDMI intre PS3 si Receiver si apoi HDMI intre Receiver si TV.
    4. Instalarea este destul de usoara, totul este pe culori, manual detaliat si scris ok in engleza (nu tradus prost cum am vazut la alte echipamente).
    5. TV-ul meu Panasonic este pe lista de echipamente sustinute astfel ca meniul Receiver-ului apare direct pe ecran-ul TV-ului, nu doar pe display-ul mic. De asemenea, pentru ca suporta Panasonic Link, se poate controla din telecomanda TV-ul functionalitatea Receiver-ului, ceea ce mi se pare foarte fain.

    Si acum partile proaste:
    1. Nu am reusit sau nu m-am dumirit cum sa fac sa mearga sunetul de la TV (cablu TV) prin Receiver si boxe decat daca, pe langa cablul HDMI care leaga Receiver de consola mai pun si un cablu Digital optical. Din ce am vazut ar merge si asta daca TV-ul ar suporta ARC (Return Channel). Inca nu am determinat cum sa fac asta.
    2. Evident, sunetul de la cablu TV merge doar pe 2 boxe.
    3. Cand te uiti la un film pe PS3 si dai fast forward, receiver-ul scoate un sunet. Acest sunet este acelasi ca si sunetul pe care il face cand modifici intre 2 tipuri de set-up la boxe (A -5.1 sau B - 2.0). Nu stiu cum sa scap de sunetul asta, trebuie cercetat.

    Despre calitatea sunetului nu va pot spune multe, nu am experienta ca sa imi dau cu parerea, dar cel putin nu distorsioneaza pana unde am dat eu de tare (adica aprox. jumatate din volum).

    O intrebare: exista vreo posibilitate de a urmari programe TV (sa zicem meciuri) cu sunet 5.1 ? Nu ma intereseaza sa se auda spatial, stiu ca asta ar insemna sa fie transmisia TV de acest tip, dar macar sa se auda toate boxele? (intrebarea mea imi aminteste de inceputurile sistemelor 5.1 cand toata lumea le conecta la calculator si se indurera ca nu se auzeau mp3-urile surround ).

  15. #15 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Pentru a simula 5.1, foloseste modurile Cinema, Movie, etc. sau cum se cheama la receiverul respectiv. Sigur gasesti in manual instructiuni despre transformarea semnalului stereo in surround. Se vor auzi toate boxele, dar nu te astepta la minuni.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Grey si angelcrying... Sorry, stiu ca eu sunt de vina cand i-am zis de Onkyo ca merita (mai ales la banii astia si cu doar 200 RON peste buget). Recunosc ca pe sistemul acesta nu am facut auditie... insa pana acum n-am auzit un Onkyo slab. Nu mai zic ca dupa ce am observat ca are HDMI 1.4 (3D is already here !), stie de toate codarile posibile (la care Logitech poate doar sa viseze), stie OSD via HDMI, are DAC-uri Burr-Brown... Mai pui si un super FM radio, basca 3 x HDMI in si 1 x HDMI out, plus 2 x optice, 3 component, un spdif si alte alea... well, poate omul sa-si conecteze toate jucariile prin receiver. Serios acum, gasiti-mi va rog un alt sistem 5.1 cu o asemenea conectica (repet, HDMI 1.4 pentru care eu trebuie sa dau 6-7000 RON pe un nou receiver - sper sa gasesc sa fac un upgrade) care sa se incadreze in 1700 RON. Cat despre Logitech Z5500, vorbim de un cu totul alt nivel... Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar sunt niste jucarii. Eu le tin pe PC doar asa... ca mi-au murit Klipsch-urile si pentru "zgomote" la PC e mai mult decat ok. Nu mai zic ca una doua intra in "protectie" si trebuiesc repornite de la subwoofer... sau ca deja "ecranul" palpaie cand il apuca.

    Anyway, macar asa are avantajul ca oricand doreste isi poate schimba incintele... ceea ce cu un sistem multimedia e mai greu. E acoperit si pentru viitor (ma indoiesc ca o sa vedem ceva mai sus de HDMI 1.4 prea curand)... iar la banii astia, e crima curata sa alegi boxe multimedia in locul unui astfel de sistem.

    Sunt curios de cum se comporta pe un SACD, un BluRay... insa pentru asta RvsS, iti recomand sa citesti manualul din scoarta in scoarta... sa asezi cum trebuie boxele... Btw, daca tot ai HDMI 1.4, iti recomand sa cauti si cablu cu versiunea asta... altfel e pacat.

    Referitor la Stereo pe toate canalele, vezi in manual la pagina 27, ca ai acolo trecute Onkyo-Original DSP Listening Modes. Tie iti trebuie asta: All Ch Stereo - Ideal for background music, this mode fills the entire listening area with stereo sound from the front, surround, and surround back speakers.

    Cat despre sunetul TV, probabil ca ai stereo (pe analog), si cel mai bine e sa scoti direct din TV stereo cu 2 RCA-uri pe care le introduci in receiver (ai ghicit) fix in inputul de TV. Daca ai decodor (digital), atunci e simplu... via HDMI, optic, component din decodor in receiver si din receiver in TV. Daca ai abonament de televiziune HD esti si mai castigat, pe anumite posturi vei avea si surround
    Attached Images Attached Images 21918912_018a86a783.jpg 21918914_902e9c160d.jpg 21918922_903c89043b.jpg

  17. #17 SP
    VIP Member RvsS's Avatar
    Revin cu info:
    1. Mersi Monky Am pus asa cum ai zis All Ch Stereo - si este foarte bine, se aude TV-ul pe toate boxele. Sigur ca nu e surround pentru ca nu vine semnalul asa, dar se aude cu totul altfel.
    2. Am conectat PS3 la receiver prin HDMI, apoi receiver la TV prin HDMI. Am pus si un cablu optic intre TV si receiver si acum avem video si audio de pe toate device-urile prin boxe. Mai ramane PC-ul, ma interesez.

    Am incercat sa vad cat de tare merg. Efectiv nu am putut sa fac testul, peste volum 60 (cred ca din 100) nu mai pot sta in camera, este incredibil de tare. Inca nu distorsiona la nivelul ala. Ca sa va faceti o idee, in mod normal volumul sta la 20.

    Bass-ul intr-adevar nu este foarte foarte profund, dar inca nu m-am jucat cu setarile.

    Ca o concluzie - aduca inca o dimensiune jocurilor si filmelor. Pana acum parca era doar video, acum sunt inconjurat de entertainment

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ma bucur ca-ti place. Bass-ul nu stiu de ce-l vrei "mai profund", pentru ca eu intelesesem ca vrei sa scoti subwooferul de tot (ceea ce poti face si setezi receiverul pe 5.0). Oricum, dupa parerea mea un subwoofer mediu pleaca de la 3-400 EUR, ori tu atat ai dat pe tot sistemul... ceea ce e mai mult decat ok Un subwoofer bun sub 1000 EUR, mai rar... Dar nu e cazul, deja vorbim de S.F.-uri.

    P.S. Joaca-te cu setarile de crossover (40/50/60/80/100/120/150/200 Hz) si incearca EX.Bass-ul din receiver pentru un bass mai profund.

  19. #19 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Poti incerca si modul de ascultare "compresat". Ar trebuie sa se cheme ceva de genul Night Mode, Dinamic Range, etc. Este foarte util mai ales la volum redus (filme noaptea), pentru a beneficia de aproximativ toata gama de frecvente.

  20. #20 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    nu mai vreau sa deshid un alt thread, asa ca il folosesc pe acesta.

    am urmatorul sistem: Samsung HT Q20 - Home Cinema System with reviews and price comparison at dooyoo.co.uk

    exista o posibilitatea sa-l conectez la TV si sa se auda toate cele 5 boxe?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3 Last Post: 13-12-2013, 13:15
  2. Replies: 2 Last Post: 29-09-2013, 16:15
  3. Problema sunet sistem 2.1 By angloma in forum HiFi
    Replies: 4 Last Post: 16-09-2013, 11:39
  4. De cat timp te joci pe console ? By MonkY in forum Polls
    Replies: 57 Last Post: 23-05-2010, 00:45

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts