Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Problema trimitere semnal Xonar - Receiver - Subwoofer

 1. #1 SP
  Senior Member Spike's Avatar

  Problema trimitere semnal Xonar - Receiver - Subwoofer

  Scopul meu este sa ascult muzica in format 2.1 (2 boxe front si un subwoofer).

  Am o placa de sunet xonar D2x si un receiver AVR 1306. Pot conecta placa de sunet la receiver cu ajutorul a 2 cabluri jack-2rca (1 cablu pt front si un cablu pt center&subwoofer) datorita intrarii exterior in (in coltul din stanga jos http://www.avforums.com/forums/attac...e-p1010641.jpg ), iar subwoofer-ul la receiver cu un cablu coaxial. Pana aici totul e ok.

  Vreau sa imi iau insa un receiver care sa stie decodare dts si dolby HD si uitandu-ma pe net la pozele care arata spatele receiver-elor, am vazut ca acea doatare "ext in lipseste" cam la toate modelele noi. Eu nu am gasit decat 2 solutii:
  1. conectez subwoofer-ul la receiver cu cablu coaxial, iar legatura intre placa de sunet si receiver o fac cu un cablu digital optic sau coaxial, caz care nu ma incanta deloc pt ca sunt sigur ca receiver-ul va face in acest caz o decodare mai proasta decat placa mea de sunet.
  2. conectez front output din placa de sunet la una din intrarile stereo ale receiver-ului cu un cablu jack-2rca, iar subwooferul nu il mai conectez la receiver (oricum nu ar primi semnal) ci il conectez tot cu un cablu jack-rca la placa de sunet. aceasta solutie ridica 2 probleme din punctul meu de vedere: a) e cam complicata si b) va avea de suferit calitatea unui cablu interconect rca-rca care va fi folosit impreuna cu un adaptor jack-rca pt a face legatura intre placa de sunet si subwoofer?

  Stiu ca sunt ca multe intrebati, dar sper sa obtin niste raspunsuri si sfaturi de la voi...

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Parerea mea la problemele tale:
  1. Incorect. Presupunand ca nu vrei sa-ti cumperi cel mai slab/prost receiver de pe piata... trebuie spus ca nu exista un receiver care sa decodeze mai prost decat o placa de sunet. Fiea ea si mama Xonar-ului...
  2. Pierzi din calitate conectant pe analog. Iesi frumos cu un optical sau coaxial si lasa receiverul sa-si faca treaba.

  Nu ai specificat ce fel de boxe ai, si ce receiver vrei sa iei. Presupunand ca ai boxe si subwoofer pasive, orice receiver ar trebui sa stie sa le "primeasca"... mai ales ca ai doar 2.1. Da si tu detalii, la cati ohm sunt boxele... ce buget ai...

 3. #3 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Stii cand o sa pot spune ca o placa de sunet e capabila sa decodeze la fel de bine ca un receiver? Cand pe placa de mai jos vor reusi sa puna toate piesele din "cutiuta" de mai jos
  Attached Images Attached Images inside_xonar.jpg inside_receiver.jpg

 4. #4 SP
  Senior Member Spike's Avatar
  Uite ca la mine pe digital decodarea facuta de receiver-ul actual (denon 1306) e mai praf decat cea facuta de placa de sunet (xonar d2x). bass-ul acopera orice setari fac mult prea mult din melodie, inaltele sunt tipatoare. pe xonar bass-ul e puternic dar nu distorsioneaza deloc, inaltele si mediile se aud ok

  Am boxe 2X magnat monitor 200 si 3 X Magnat motion 990 set (un fel de magnat monitor 250 si 2X magnat monitor 100 editie un pic mai veche luate in stare impecabila de pe okazii la un pret impecabil ). Vreau sa iau un receiver http://www.avstore.ro/receivere/onky...-308-tx-sr308/ sau Denon 1306 http://www.avstore.ro/receivere/denon-avr-1311/ . Mai mult nu imi permit din pacate.

 5. #5 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Bizar... esti sigur ca nu ai o problema la Denon-ul tau? Nu de alta, dar daca spui asta pe un forum de HiFi o sa ti se raspunda cu: "Blasfemie! N-are cum!"
  E posibil sa "simti" diferente mari si datorita amplificarii receiver-ului (care pe o placa de sunet e o jucarie)... dar e adevarat, n-ar trebui sa ai sunetul acoperit de bass sau inalte prea tipatoare.
  Vad ca ambele receivere spre care optezi sunt HDMI 1.4, lucru bun pt. viitor (3D). Incearca sa arunci o privire si pe la Yamaha, unde ai sanse sa obtii cel mai natural sunet... din pacate de obicei trebuie buget mai mare.
  Orice ai alege insa, iti recomand sa mergi sa faci auditie intai... nu te lua dupa parerea unuia si altuia (ca mine). Si cand mergi sa faci auditie, faci un efort si mergi si cu boxele... Multi sunt de acord si stii ca alegi fix ce merge cel mai bine cu Magnat-urile tale. Bafta!

 6. #6 SP
  Senior Member Spike's Avatar
  Denon-ul nu are probleme, am verificat si nu a fost umblat in el. Am exagerat si eu cand am zis ca bass-ul si inaltele acopera melodia, asta e parerea mea si a catorva tovarasi mai nebuni care avem o fixatie pe xonar, majoritatea celor care au fost la mine si au facut un blind test nu prea au sesizat mari diferente calitative, ci doar ca suna altfel in functie de sursa. unora le-a placut decodarea facuta de xonar, altora cea facuta de receiver.

  ms de sfaturi. poate imi dai o sugestie si in celalt thread

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Pc to tv fara semnal By ovidiu22 in forum Offtopic
  Replies: 3 Last Post: 05-06-2015, 22:39
 2. PS4 nu transmite semnal video By the_fool2k in forum Sony PlayStation 4
  Replies: 84 Last Post: 23-03-2014, 01:29
 3. Lipsa semnal HDMI By KodiaK in forum Microsoft Xbox 360
  Replies: 9 Last Post: 09-08-2010, 19:16
 4. Amplificator semnal TV By PumaS in forum HiFi
  Replies: 4 Last Post: 28-06-2010, 21:27
 5. Problema semnal modem wireless By SublimingSun in forum HiFi
  Replies: 12 Last Post: 27-04-2010, 13:01

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts