Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 49 of 74 FirstFirst ... 39 47 48 49 50 51 59 ... LastLast
Results 961 to 980 of 1469

Thread: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #961 SP
    Member vladthegamer's Avatar
    Din punctul meu de vedere, odata cu aparitia noilor console, ar trebui sa ne orientam spre televizoare care suporta HDMI 2.1.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #962 SP
    Senior Member keanustar's Avatar
    Recomand 100% OLED, daca vrei sa scapi de clouding/bleeding etc.


    Eu am un LG 65B6 de vreo 3 ani. Ma joc cam 600-800 ore pe an. Ma uit la filme, cablu TV, stiri/sport, Netflix, YouTube etc. Nu am vazut nicio urma de Burn In pana acum pe el. Important este sa variezi continutul. Daca te uiti 12 ore zi la un canal TV (de stiri gen) exista posibilitatea sa faca burn in de la bezile respective.


    Legat de jocuri, am jucat destul cu HUD-uri foarte proeminente (spre ex: toata seria Kingdom Hearts) si nu am avut probleme.
    La filme si seriale, chiar si la unele jocuri, folosesc subtitrari. Momentan n-am vazut nicio diminuare a luminozitatii in zona respectiva.
    TV-ul are un sistem de refresh al pixelilor, care porneste odata ce l-ai stins, dupa ce a fost folosit cel putin 4 ore cumulat. Este foarte important sa nu scoti TV-ul din priza, ca acesta sa isi poata face in spate aceste cicluri.
    Pe OLED-urile mai noi, LG a introdus si alte sisteme care mai diminueaza riscul de BurnIn, cum ar fi diminuarea luminozitatii logo-urilor canalelor TV etc.


    Eu am de gand sa il schimb anul asta cu un LG 65CX, pentru PS5 si nu numai. La ce dimensiune iti doresti tu, cred ca ti s-ar potrivi la fix 48CX. Astept si eu cu nerabdare reviewurile noilor OLED-uri, care probabil vor veni in primavara. Ca o sugestie, incearca sa iei TV-ul de Black Friday sau la inceput de 2021, cand vor avea cam aceleasi preturi ca de BF.
    Spre exemplu, LG 65C9 era ~9500 de BF, iar de vreo luna a inceput sa aiba cam tot acelasi pret. Ma astept ca 48CX-ul sa fie undeva la 4000 de BF sau chiar mai jos.

  3. #963 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Am citit zeci de pagini de pareri despre OLED. Concluzia mea e televizoarele de la LG sunt perfecte, atat timp cat:
    • Nu te uiti prea mult la canale TV (care au sigla / bara orizontala de stiri), si sub nicio forma la acelasi canal TV pentru foarte mult timp.
    • Nu te joci acelasi joc extrem de mult (oameni care nu stiu altceva decat Fifa / Fortnite / whatever - sorry guys, dar sunt sute de jocuri bune care asteapta sa fie jucate )
    Cat despre 7 ani, e greu de spus, si oricum depinde de cat de mult il folosesti, nu de timpul care a trecut de cand l-ai cumparat. Au cam trecut vremurile in care tii un device atat de mult timp. Pana si consolele se schimba mai repede.

    Rtings nu au inregistrat burn in dupa 20 de ore de utilizare normala pe zi timp de 1 an (deci peste 7000 de ore). HDTVTest nu au inregistrat nici eu burn in si fac teste de 6 luni. Gasesti clipurile pe youtube.

  4. #964 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Am Oled de vreo doi ani jumate, nu am burn in dar nu nu am stat pe România TV/Antena 3. Daca îl luați pentru Ciutacu sau Gâdea, nu recomand!

  5. #965 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Mersi, am precizat eu ca nu ma uit la posturi TV de fel deci pica riscul siglelor! Stiu si de chestile alea anti burn in gen pixel refresher!

    @Espiritus am vazut mai de mult testul de 1 an al celor de la RTINGS si din cate tin minte unele televizoare au avut ceva burn in. Cele cu CNN ambele, cel cu FIFA a avut si el, cel cu ceva shooter avea da nu groaznic, nu mai stiu ce au mai testat in rest. Pacat ca nu au bagat un TV unde sa varieze continutul, sa zicem 4 ore ceva joc, 4 ore ceva film etc.
    Ar fi reflectat mai mult un uz normal caci nu sunt multi care se uita zilnic la CNN sau joaca acelasi joc tot anul.

    Ai dreptate cand zici ca conteaza cat il folosesti nu cat de vechi estez eu ma referam asa la un uz normal. M-am uitat acum in service menu la al meu vechi Samsungm din 2013 am adunat 9407 ore pe el, vine o medie de 3.6 ore pe zi. Este ca nu il aprind de loc dar este ca il tin peste 6 orem importanta e media.

    Nu stiu ce consola se schimba mai repede de 7 ani, pe cand apare PS5 predecesorul va avea 7 ani. Daca nu mi-ar trebui 4K HDR/Vision/Atmos nu m-as gandii sa-mi schimb TV-ul. Si acum are culori superbe si imagine buna, chiar m-am uitat nu de mult la Maleficient 2 care e un film tare colorat plin de CGI si ma tot minunam si imi laudam televizorul, l-am prins bine si il iubesc!

    Deci eu pe OLED doar m-as juca(nu prea is nici cu online, am jucat cam 4 jocuri online si nu nebuneste) si as rula filme Netflix si din alte surse. Si mai nou nici nu ma joc foarte des, este ca am 1-2 jocuri de interes pt mine, joc zilnic pe ele cateva ore(a fost ca am bagat si 8 ore) si apoi nu mai joc cu lunile. Poate daca va apare PS5 cu ceva grafici nebunesti si joace wow mi s-ar aprinde iar interesul si as juca mai mult, cine stie.

    Ma uitam zilele trecute la trofee si am vazut cat de mult m-am jucat pe PS3 fata de PS4 si ce titluri misto, parca generatia asta a fost putin mai saraca sau nu am sarit eu dupa toate joacele cum saream la PS3.

    Spny parca au picat in cap, flagship-ul lor XH95(nu bag in considerare master series) nu vine cu porturi HDMI 2.1 dar fratele XH90 va avea, ciudat! LG vine echipat bine, apt si future proof, probabil voi lua un CX de 48" daca ma-ti mai calmat cu HUD-urile si burn in!

  6. #966 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Am si eu OLED LG B7 de doi ani, funcționează cam 6-8 ore/zi (PlayStation, xbox, Netflix, Youtube). Zero urme de burn in. Eu zic ca merita toti banii, OLED-ul + conținut HDR te va lăsa cu gura căscată, o sa ți se pară foarte nașpa TV-ul de acum după aia. Cel mai mult am jucat cred 3 ore încontinuu acelasi joc, nici o urma. Plus e foarte fain telecomanda de la LG ca poti controla cursorul pe ecran doar mișcând-o si WebOS-ul se misca foarte rapid.

    Iti las un link cu un clip recent de le YouTube cu un test de burn(de la jumatea clipului e). Tipul e un calibrator profesionist de TV-uri si știe ce vorbește.


  7. #967 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Voi ce setări folositi la oled lg pentru console ?

  8. #968 SP
    Member vladthegamer's Avatar

    Un TV nou pentru consola mea!

    Dupa ce iti iei acel CX de la LG, sa cauti pe cineva care calibreaza TV-urile profesionist, spun asta, pentru ca nu trebuie sa te iei dupa setarile celor de la rtings, panel-urile TV-urilor difera de la unul la altul, cu toate ca vin precalibrate din fabrica cat de cat.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #969 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Nu-s așa pretențios sa am calibrare profesională sau ce calibrări se fac pe aici in Romania si sa mai plătesc ce stiu eu ce sume. Daca am să-mi iau un OLED precis am sa fiu mulțumit cu modurile pre setate pe care le mai pot schimb putin dupa gustul meu!

  10. #970 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Care aveti oled lg ?
    Sunt curios ce setări aveti pentru console

    ---------- Post added 08-04-2020 at 06:26 ----------

    Eu folosesc asa pe un c8
    Setări mod imagine game
    Economisire energie oprit
    Lumina oled 100 ,Contrast 100,Luminozitate 50,Claritate 0,Culoare 50,
    Nuanta 0,Temp.culori w40
    Apoi la comenzi avansate
    Contrast dinamic scazut ,cartografierea nuanțelor dinamice on,
    Culoare dinamică scazut,gama de culori auto
    Super rezoluție oprit ,gama mediu
    Si de la opțiuni imagine
    Reducere zgomot oprit
    Red.zgomot mpeg oprit
    Nivel negru scazut
    Protecție motion eye pornit
    Trumotion oprit
    Mod confort vizual off

  11. #971 SP
    Senior Member 077danyel's Avatar
    Am mai facut cateva ajustări
    Setări mod imagine game
    Economisire energie oprit
    Lumina oled 100(60 dacă nu e joc cu hdr) ,Contrast 85,Luminozitate 50,Claritate 20,Culoare 50,*
    Nuanta 0,Temp.culori w40
    Apoi la comenzi avansate*
    Contrast dinamic oprit ,cartografierea nuanțelor dinamice on,
    Culoare dinamică oprit,gama de culori wide
    Super rezoluție oprit ,gama mediu*
    Si de la opțiuni imagine*
    Reducere zgomot oprit
    Red.zgomot mpeg oprit*
    Nivel negru scazut*
    Protecție motion eye oprit
    Trumotion oprit*
    Mod confort vizual off

    Reply***Reply With Quote*********

  12. #972 SP
    Member Prototype93D's Avatar
    Salutare! Astazi TV-ul meu "a murit" pentru a doua oara si nu mai e in garantie (un Smart TV LG, cumparat in 2016).
    Vreau sa iau un TV nou si m-am gandit la acesta:
    https://mediagalaxy.ro/televizor-led...UHDKD43XG8096/
    Voi ce parere aveti?

  13. #973 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    La banii aia pare destul de ok, daca te poti impaca cu Android ca sistem de operare pe TV, lucrul nu tocmai placut, chiar si pe televizoarele mai scumpe. Daca ai totusi un buget ceva mai flexibil, ti-as sugera sa te uiti dupa unul care sa suporte refresh mai mare nativ, cel din anunt are 50Hz, cu mentiunea ca are Motionflow, care este un artificiu.

    How does it work?

    You might have read about ‘native panel frequency’. This means the number of images a panel can display in one second.


    Motionflow gives you a smoother, more natural picture by combining the native panel frequency (also known as the refresh rate) with other techniques:


    - Frame insertion (or ‘interpolation) creates and inserts new motion-compensated frames between the original TV frames.
    - LED Backlight Control controls the backlighting for smooth motion (also known as backlight blinking).
    - Image Blur Reduction cleans up blurred objects in an image to give a clearer picture

    Daca nu, cred ca poti sa mergi si pe asta, culorile de pe Sony sunt bune, mai ales cu putina calibrare.

  14. #974 SP
    Member Prototype93D's Avatar
    La televizor nu prea folosesc partea de Smart. Il folosesc doar pentru filme si PS4.
    M-am gandit si la varianta sa iau un TV mai bun, dar observ ca mai bun inseamna mai mare, iar pentru mine 108 cm e deja prea mult avand in vedere ca distanta dintre mine si TV nu e foarte mare.

  15. #975 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Asa este, de multe ori trebuie sa urci in dimensiune. La fel am patit si eu, am luat unul mai mare decat planuiam tocmai pentru ca voiam sa fie mai ok din mai multe puncte de vedere, ca perfect nu gasesti niciodata. Ce-i drept, acum nu as merge mai jos de atat, dar na, asta se numeste obisnuinta.

    Am mentionat refresh rate pentru ca sunt multi care trec usor de asta si vad doar 4K, HDR+ si altele in specificatii. Uita de acest aspect foarte important, mai ales pentru gaming.

    Daca il folosesti pentru filme (gen player-ul nativ si nu Netflix, HBO Go, etc) o sa simti Androidul din plin.

  16. #976 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mai bun nu inseamna neaparat ceva mai mare. Eu am un 49" Sony XE90, panel 10 bits, HDR, care este o bijuterie (printre LCD-uri, nu se compara cu OLED), dar are panel VA (viewing angle mic, dar negru e negru iar local dimming zones fac minuni) dar eu nu recomand un TV cu Android OS nimanui, mai ales daca vrea sa fie folosit ca TV. Eu il tin strict pt console si fffffff rar Netflix/youtube pentru o persoana, maxim 2 (unu langa altu).

    Daca ai buget, cauta ceva cu panel pe 10 bits, ca sa beneficiezi de HDR si de un color range mai bun.

  17. #977 SP
    Member clax_117's Avatar
    Salut.. am si eu o problema cu luminozitatea televizorului LED Smart LG, 123 cm, 49UM7100PLB, 4K Ultra HD .. In jocul Ghost of Tsushima, desi am setat brightness la 60, pe modul game si cu hdr activat, nu vad nimic in scenele intunecate, pur si simplu e negru totul . Am incercat sa dezactivez hdr-ul si nu observ nicio diferenta, iar daca maresc brightnessul , culorile devin foarte spalacite. Stiu ca este un tv low cost si nu am mari pretentii, dar totusi poate exista o solutie. Am aceasta problema si in alte jocuri, dar in GoT este chiar deranjant . As putea rezolva cumva aceasta problema ?

  18. #978 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Dezactiveaza HDR. TV-ul ala nu are panel pe 10 bits, deci nu are HDR - el face doar o emulare, dar este o prostie ce fac TV-urile care au panel pe 8 bits.

  19. #979 SP
    Member clax_117's Avatar
    Am incercat si asta, dar si fara HDR tot nu vad vreo imbunatatire . Noaptea, daca stau in crouch langa un perete intr-o zona neiluminata nu mai vad absolut nimic, totul este negru in jur si repet, cu brightness la 60. mi-am dat seama ca voi avea o problema cu luminozitatea in jocul asta chiar din setarile de la inceput. La 70% brightness nu vedeam acei ochi din masca ...

    LE : Am marit luminozitatea TV-ului si se vad putin mai bine scenele intunecate, dar pe parcursul zilei totul este foarte “spalacit”

  20. #980 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pai mareste acolo pana vezi acel ochi, chiar daca asta inseamna 100%. Chiar si cu HDR are unele zone foarte intunecate, daca vrei sa ai negrul perfect, astfel ca si eu am ridicat putin si nu mai am negru, dar macar vad ce se intampla.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 49 of 74 FirstFirst ... 39 47 48 49 50 51 59 ... LastLast

Similar Threads

  1. Jocuri bune pentru configuratia mea By verde in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 30-08-2010, 19:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts