Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: Problema tv iluminare neuniforma

  1. #1 SP
    jzv
    Junior Member jzv's Avatar

    Question Problema tv iluminare neuniforma

    Am luat recent un tv sony w905 si am observat o mica problema la el; pe intuneric deplin si la o luminozitate default (backlight 5/6; brightness 50 setari standard) apar uneori niste urme de ceata cand am o imagine mai intunecata, pozele vorbesc de la sine:
    https://www.dropbox.com/s/6yupa479kx0i0rx/DSC_4783.JPG ; https://www.dropbox.com/s/f7zf29rqpov9etd/DSC_4788.JPG.

    Acum nu stiu daca e intradevar o problema comuna la seria asta w9 sau mintea imi joaca feste:-?
    Maine vreau sa-l returnez si nu stiu ce sa fac, in rest sunt mega multumit de el...:)

    PS: Am rulat testele puse de Monky pentru calibrare tv si acolo nu am observat nici o problema, chiar si la maxim backlight, chiar m-a impresionat placut pe modul game cu toate brizbriz-urile lui dezactivate.

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Asa cum am spus... eu am returnat un Sony 55W905A pe motivul acelei probleme de clouding in toate cele 4 zone ale ecranului (printre altele, cum ar fi unghiul de vizualizare incredibil de mic).

    Din pacate, asa au fost toate modelele testate, prin urmare e un produs defect/prost gandit. Culmea este ca seria mai veche (55HX955) nu avea sub nicio forma astfel de probleme. In plus, avea fi iluminare din spate, ceea ce seria noua se pare ca a uitat sa foloseasca cu desavarsire.

    Sorry jzv: problema cu clouding-ul nu se poate repara... poti sa o ascunzi un pic (pierzand foarte mult din detalii), dar cam atat. Eu in locul tau l-as trimite inapoi la garantie.

    P.S. Eu dupa ce m-am plictisit sa le testez produsele, am ajuns la un Samsung 55F8000. Are si el micile sale belele, dar in niciun caz in halul acela.

  3. #3 SP
    jzv
    Junior Member jzv's Avatar
    Mi s-a dus tot entuziasmul dinainte sa-l primesc, am o saptamana de cand studiez problema si m-am obosit.

    Tv-ul e genial, nu la fel de frumos ca seria hx de care nu stiam/vazut; tot ce ii dau scoate ce-i mai bun fata de tv-ul meu samsung vechi.

    Chiar am avut o intamplare super ciudata, miercuri sunasem sa vina sa mi-l ia si seara am vrut sa il impachetez, il sterg minutios de praf la pixel si eram suparat gandindu-ma ca am avut a treia oara ghinion cu un tv (prima un monitor samsung, a doua cu un tv tot samsung - ambele cat se poate de dubioase problemele) si urasc sa nu am o rezolvare sau impacare cu situatia si l-am deschis sa ii resetez ce mai aveam conturi/setari pe el si cand il pornesc nu mai vedeam urmele alea si m-am panicat, am inceput sa umblu prin setari de nebun, mergeam in extreme cu backlight/brightness/contrast si nimica; incepusem sa cred ca avea vreun strat de mazga .. ceva de la ambalaj, dupa care iau testele alea, le rulez pentru prima data de pe stick si iarasi nimica, parca imi facea in ciuda. Am bagat si joc ca sa ma conving si parca nu vedeam, m-am culcat super linistit. Dupa care a doua zi, il deschid si ma pun sa termin bioshock-ul asta nou si mi se dezvaluie din nou porcariile alea, muream nu alta, cred ca eu testasem cu local diming-ul ala activat sau ceva, caci altfel nu-mi explic, oricum ma gandesc destul de serios daca se merita sa mai incerc unul.

    Am studiat si modelul vt60 de la panasonic si e cam tot ce ti-ai putea dori, facand abstractie la consum energetic.
    Nu stiu cum s-o comporta in jocuri ca timp de raspuns si ce uzura trebuie sa ii faci ca sa stai linistit sa nu il arzi.
    Initial vroiam sa merg pe panasonic, dar nu am vazut unul exact pe viu si eram sceptic, dupa impresia lasata de modelul mai slab vazut.

    Ma gandesc si la modelul care ai si tu sa il schimb ca e fix acolo la pret, dar am avut 2 intamplari foarte neplacute cu samsung si m-au lasat cu un gust foarte amar. Nu ma intelege gresit, am schimbat produsele si le folosesc si in momentul de fata cu success dar nu le mai privesc la fel ca inainte sa le detin, ceea ce la sony nu as putea spune, chiar daca m-a dezamagit teribil pe partea asta cu ghosting-ul; diferenta fata de primul meu tv care era destul de ok a fost prea mare si m-a impresionat placut, nu mai spun ca are balans de alb reglat corect direct din fabrica, ceea ce e super pentru prelucrare poze etc si m-a cucerit instant.

    M-am mai intepat odata cu un monitor tot cu premiu eisa, se pare ca istoria se repeta.

    Chiar nu pot sa ii inteleg la faza asta, nici samsung-ul meu care e tot led nu are asa pronuntat ceata aia si asta care e de 4 ori mai scump .. in fine, chiar tineam cu dintii de el sa il pastrez, asta fiind singura problema evidenta, in rest e impecabil dupa standardele mele.

  4. #4 SP
    Member OxygeN's Avatar
    EDGE LED = Clouding sau backlight bleeding
    Acum nu se mai pune accent pe calitate ci doar pe aspectul exterior sa-ti ia ochii si sa te faca sa cumperi.
    Direct LED = Are acesta backlight bleeding insa mai putin fata de EDGE LED iar cloudingul aproape inexistent datorita iluminarii mai bune insa nu e la fel de subtire ca cel EDGE
    FULL LED = Top of the tree, nu am apucat sa testez unul insa e foarte scump, are leduri pe toata suprafata nu stiu daca acesta are probleme de bleeding
    Deci daca e foarte rau cred ca ai putea sa-l duci la garantie, insa ma indoiesc ca o sa rezolve problema complet.

  5. #5 SP
    jzv
    Junior Member jzv's Avatar
    Probabil unul full led e mai ok la chestia asta, desi nu inteleg de ce au pus sony la ultima lor serie cu edge, si-au dat cu tesla. Singura chestie care mi-o explic, e din cauza triluminous-ului vietii care nu face nimic cu lampile lui, probabil ultra scumpe, cu quantum dots care is implicate in asta. Daca s-a dovedit la seria trecuta ca era ok, nu inteleg ce i-a mancat in cur sa schimbe

    Sunt mega curios daca la alea 4k au tot asa, caci observ ca arata aproape identic cu seria hx.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. PS+ - Problema By heLLboy :x in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 8 Last Post: 20-01-2013, 02:13
  2. Problema PC By Mariusik in forum Hardware
    Replies: 11 Last Post: 12-07-2010, 15:10
  3. Problema By adiandrei1 in forum Travel & Fashion
    Replies: 0 Last Post: 17-05-2010, 07:11
  4. Problema la GH By Vami in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 12-04-2009, 01:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts