Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: Horizontal banding?

 1. #1 SP
  Member Hazer's Avatar

  Horizontal banding?

  Am mai facut un thread aici pe la sfarsitul lui noiembrie cand mi-am schimbat TV-ul. Initial am luat un Sony X83 de 49" care avea niste banding vertical care ma cam zgaria pe creier. L-am schimbat la flanco cu un Sony X80 de 55" la care nu am observat niciun defect (n-are bleeding, n-are vertical banding) pana astazi.

  Am jucat niste TLoU si mi-a atras atentia un lucru. Eram intr-o zona intunecata, am miscat camera in sus si in jos si am observat cateva linii orizontale care apar pe tot ecranul. Se pot vedea doar cand se misca camera pe orizontala pe un fundal inchis. "Liniile" de fapt mi s-au parut ca sunt date de o diferenta de iluminare (sunt putin mai deschise la culoare) e greu de explicat, dar se poate defini ca un banding orizontal. Ideea e ca pe o imagine statica nu se observa nimic, dar in miscare orizontala, da.

  Intreb aici pentru ca n-am gasit nicaieri pe internet chestia asta. E o chestie normala la LED-uri? Mentionez ca este direct lit si nu edge lit LED.

  Am atasat cateva poze: in cea verzulie, asa e poza, nu are TV-ul bleeding, dar in aia se observa liniile subtile orizontale. Pozele au iesit absolut groaznice, dar se observa cat de cat.

  Ideea e ca daca descopeream asta in saptamana cand l-am luat ma duceam sa-l schimb, dar acum daca au trecut 2 luni..

  Per total nu e o chestie foarte deranjanta, dar stii ca e acolo Daca stiu ca e o chestie comuna pot sa stau linistit..
  Attached Images Attached Images 2.jpg img_7512.jpg

 2. #2 SP
  Member flightcrank's Avatar
  In colturile de jos are putin de bleeding,dar nu ai ce face ,este un defect acceptat al tehnologiei.Cat despre banding,eu unul nu l observ din pozele astea.Mai umbla la setarile imaginii,taie din luminiozitate,vezi daca se observa si pe alte surse,materiale ,eventual cheama pe cineva sa ti l calibreze.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Sony 49X8309C - vertical banding? By Hazer in forum HiFi
  Replies: 7 Last Post: 24-11-2015, 20:06

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts