Deşi lipseşte confirmarea oficială, este aproape sigură lansarea sistemului Windows Mobile 7 în primăvara anului viitor. Windows Mobile este sistemul de operare pentru telefoane mobile ale celor de la Microsoft, sistem care în ultima vreme a pierdut cotă de piaţă în faţa concurenţei.
Nu se cunosc deocamdată funcţiile noi pe care le va aduce Windows Mobile 7. Ceea ce se ştie sigur este că noua versiune va avea o interfaţă redesenată. 7 va fi prima versiune de Windows Mobile care va favoriza touchscreen-ul capacitiv şi utilizarea tactilă.
Până acum, utilizarea lui Windows Mobile depinde foarte mult de stylus. Elementele grafice erau suficient de mici pentru a nu putea fi apelate cu degetul, cum se poartă acum. Windows Mobile 7 va schimba acest lucru şi se va putea compara din acest punct de vedere cu iPhone OS sau Google Android.
Pe viitor se întrevede o concurenţă acerbă între Windows Mobile, Google Android şi Symbian OS ca sisteme de operare ce pot fi alese de orice producător. Acestora li se adaugă iPhone OS, dar sistemul celor de la Apple nu intră în categoria sus amintită.