Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 44

Thread: Discutii generale GSM

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Discutii generale GSM

    Well, pentru cei care nu vor sa deschida un thread separat pentru intrebari legate de telefoane mobile, smartphones & Co, cred ca e bine sa avem un thread dedicat (asa cum exista si pe alte arii). Prin urmare, here it is: Discutii generale GSM.

    Si pentru inaugurare, va recomand un articol prezentat azi de gizmodo, unde sunt comparate calitatile camerelor foto de pe Samsung Galaxy S3, iPhone 5, Lumia 920, Nexus 4 si Blacberry Z10: The Best Smartphone Camera

    Dupa cum se poate observa foarte usor, castigatorul este Nokia Lumia 920, urmat de smartphone-ul celor de la Apple, iPhone 5. Locul 3 ocupat de Blackberry Z10 (ciudat, intrucat in low light e dezastru), iar locul 4 de Samsung Galaxy S3. Ultimul loc, Google Nexus 4. Grrr.

  2. #2 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar
    Pentru entuziasti, urmeaza prezentarea HTC One:

    HTC

  3. #3 SP
    Senior Member Cristian2191's Avatar
    Ce service bun si serios imi puteti recomanda si mie in Bucuresti pt decodarea unui Samsung Galaxy S3 ?

    P.S telefonul este codat la Vodafone .

  4. #4 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar

  5. #5 SP
    Member sollo's Avatar
    am si eu o problema cu volumul la huawei g510

    dau volumul la maxim la ringtone si dupa un anumit timp, volumul revine aproape de minim...

    si mai am o problema, imi dispar iconitele de pe telefon( gen google maps, etc.) am android 4.1

    telefonul il am de 10 zile...

  6. #6 SP
    Senior Member silvian92's Avatar
    Am si eu o problema cu tel. Am un samsung s3 si nush ce are. Are mereu ramul incarcat , daca ii dau sa le inchida imi zice ca mi.a inchis decat 5 si imi scade foarte putin. Mentionez ca nu am multe aplicatii instalate ... si se misca foartw greu ...

  7. #7 SP
    Senior Member Cristian2191's Avatar
    Aceeași problemă o aveam și eu cu samsung s2 si i-am făcut o resetare generală iar acum merge ok si mă ține si bateria mai mult .

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca aveti Android 4.x nu va mai chinuiti sa goliti RAM-ul, pentru ca o faceti degeaba. Google merge de la o vreme pe principiul "unused RAM is bad RAM" si face pre-cache la aplicatii, jocuri, drivers, etc... Tweaker-ele de genul Automatic Task Killer sunt degeaba (ba din contra, fac mai mult rau). Ele scot apps din RAM si Androidul baga la loc.

    Mai departe, faptul ca incepe sa se miste greu in timp... iarasi e ceva natural la Android. Fie faceti o resetare generala, fie verificati daca aveti ultimul firmware (la unele din ele Google/Samsung mai uita sa adauge functia TRIM pentru NAND Flash). Puteti incerca chiar si un custom kernel + custom ROM (dar va trebuie nervi de otel).

    Pentru Samsung deasemenea gasiti si liste pe XDA (developers) cu aplicatiile de tip bloatware pe care le puteti dezactiva complet (cu ajutorul unor aplicatii precum Titanium Backup).

    Ca regula generala, la Android e bine sa dezinstalati orice joc sau aplicatie pe care nu o folositi. In felul acesta nu mai sunt sanse ca Androidul sa faca un cache pentru aplicatia respectiva. Puteti verifica cu aplicatii gen Autorun sau Startup Manager si vedeti acolo ce porneste automat. Eu m-am trezit cu jocuri care porneau la startup - culmea, jocuri pe care nici nu le pornisem decat o data sau de doua ori (ceea ce e de-a dreptul o tampenie).

    La fel, regula de bun simt: opriti orice widget nefolositor. Multi au impresia ca widget-urile nu consuma mare lucru. Nimic mai gresit.

    Dupa care, verificati ce se intampla in background. Multora le place multitasking-ul din Android... dar acesta din pacate de multe ori nu face altceva decat sa consume resurse aiurea. De exp. ce rost are sa functioneze Facebook in background daca eu nu ma uit pe el?

    O alta regula de bun simt: verificati spatiul liber pe flash si pe card. Nu lasati niciodata prea putin spatiu (de exp. sa mergeti cu 200MB free din 32GB). Pe langa faptul ca va puteti trezi cu erori, veti "omora" flash-ul respectiv foarte repede (oricine ar trebui sa stie ca orice memorie de tip flash rezista la un anumit numar de scrieri pe aceeasi celula - ori daca voi veti scrie tot timpul in aceeasi zona, e grav).

    Si tot tipic Android... restartati smartphone-ul mai des (odata pe zi).

    Bafta!

  9. #9 SP
    Senior Member silvian92's Avatar
    Daca fac root la telefon , pierd toate aplicatiile intalate si setarile ?

  10. #10 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    da, dar daca le ai sincronizate cu contul de gmail, se instaleaza inapoi singure(aplicatiile) la prima configurare a telefonului dupa root.

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by silvian92 View Post
    Daca fac root la telefon , pierd toate aplicatiile intalate si setarile ?
    Depinde de modalitatea de root. Sunt anumite telefoane, anumite versiuni unde root-ul se face fara a pierde absolut nimic.

  12. #12 SP
    Senior Member silvian92's Avatar
    Am inteles , vreau sa fac la un s3 cu soft 4.3

  13. #13 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Care ma lamureste si pe mine cum sta treaba cu µm pixel ? Tot vad pe la HTC-uri 8MP cu 1.4µm pixel size. Din ce am cautat, am gasit asa ceva: Ce este UltraPixelul HTC One? | Hit.ro

    Ultra pixel? Nu micro pixel ?

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by silvian92 View Post
    Am inteles , vreau sa fac la un s3 cu soft 4.3
    Galaxy S3 in UK Receives Android 4.3 (I9300XXUGMJ9) Update [How to Install] - IBTimes UK
    E root cu wipe (deci vei pierde tot ce e pe telefon - fa-ti un backup inainte).

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Danny View Post
    Care ma lamureste si pe mine cum sta treaba cu µm pixel ? Tot vad pe la HTC-uri 8MP cu 1.4µm pixel size. Din ce am cautat, am gasit asa ceva: Ce este UltraPixelul HTC One? | Hit.ro

    Ultra pixel? Nu micro pixel ?
    Nu stiu unde ai vazut chestia cu "µ pixel", dar HTC nu are asa ceva... ci Ultra Pixel (nu micro). Marea diferenta pentru un senzor de genul acesta este aceea ca are capacitatea de a captura mai multa lumina. Imaginea atasata te va lamuri cel mai bine.

    Optim pentru o camera ar fi asa: un senzor cat mai mare (full frame), cu pixeli cat mai mari si cat mai multi (peste 20Mpx daca e posibil). Problema e ca un sensor full frame, cu pixelii de dimensiunea celor de la HTC, la 24Mpx... ar fi probabil mai mare decat palma, facandu-l inutilizabil nu doar intrun smartphone, ci chiar si in cel mai al naibii DSLR.
    Attached Images Attached Images ultrapixel_vs_normal_pixel_sensor.jpg

  16. #16 SP
    Senior Member Danny's Avatar
    Pe GSM Arena.
    1/3.2'' sensor size, 1.4µm pixel size

    HTC Desire 500 - Full phone specifications

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ah, pai acela este un "micrometru" (sau cum il mai numesc unii: micron). Asta nu inseamna ca HTC are Micro Pixel Technology, ci Ultra Pixel Technology (in sensul ca pixelul lor e mai mare - are o dimensiune de mai multi microni decat ceilalti). Daca arunci o privire pe Image Sensors - Aptina Imaging vei vedea ca exista senzori unde pixelul are 1.1µm asa cum exista senzori unde sare la 6µm (acolo vorbim deja de chestii pentru astronomie sau de uz industrial - de exp. roboti care scaneaza defecte la viteze foarte mari).

  18. #18 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Dupa principiul "cu gatul uns si cu sufletul in rai" vroiam un smartphone cu dualsim, ecran de 4", ieftin dar si fiabil. Asa ca m-am aventurat in tabara celor de la Allview si mi-am achizotionat un A5.
    Il butonez intens de 4 zile se misca fluid si atat timp cat nu tin activata optiunea power saving(optiune care printre altele ii limiteaza procesorul)
    Desigur ii lipsesc cateva optiuni cu care ma obisnuisem pe mini S2 insa per total as putea spune ca A5-ul este un upgrade considerabil.

  19. #19 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Guys, am o vechitura de LG Optimus 500 care e blocat pe vodafone Romania. Vreau sa il decodez complet incat sa mearga folosit si in strainatate (Franta), dar si pe retelele din Romania. Am gasit o chestie cu 10EUR cu un cod si alte nebunii, exista solutii prin root sa fac treaba asta? Sau ma arunc la site-ul cu codul de deblocare permanenta prin IMEI?

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    tudy: eu iti recomand deblocarea oficiala... ai sanse sa faci update, pierzi root-ul si te trezesti ca nu mai poti folosi telefonul.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. WoW - World of Warcraft - Discutii generale By Sandman in forum Jocuri PC
    Replies: 921 Last Post: 04-11-2023, 01:45
  2. Discutii generale By RonanN1 in forum Console Club
    Replies: 24 Last Post: 13-09-2021, 19:56
  3. Discutii generale despre scoala By AndRewqp in forum Offtopic
    Replies: 1401 Last Post: 07-07-2015, 18:26
  4. Discutii generale despre fete By Malach HaMavet in forum Offtopic
    Replies: 26 Last Post: 01-06-2011, 11:52
  5. Lineage 2 - Discutii Generale By OlBlueEyes in forum Jocuri PC
    Replies: 10 Last Post: 16-10-2010, 12:22

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts