Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5 6 7 8 LastLast
Results 121 to 140 of 146

Thread: Brexit

1. #121 SP
    Senior Member raducucosmin's Avatar
    Tratatele ma indoiesc ca obliga un stat sa permita acte ilegale de tipul muncii la negru, furtului, cersetoriei sau a ultrajului impotriva fortelor de ordine prin obligarea acestora sa ceara permis de patrulare de la diversi self established community leaders. Daca ai exemple reale a unor astfel de legi la care sa fie obligate sa adere toate statele UE chiar sunt curios sa le vad. In ceea ce priveste celalalt punct e adevarat ca orice chestie poate fi interpretata intr-un fel sau altul, dar legislatia la care ma refeream eu nu ar face discriminare pe baza de rasa, etnicitate, religie, sex etc. E vorba de legislatie care sa reglementeze criteriile pentru acordarea cetateniei si a drepturilor aferente cat si a permiselor de munca. Asta nu e ceva ce UE influenteaza in mod negativ, considerand ca alte state UE precum Belgia in general forteaza companiile sa dovedeasca faptul ca nu au putut gasi un om calificat in pe plan national inainte sa le permita sa aduca oameni de afara.

Iar cand vine vb de refugiati, pentru ca cineva sa aiba acest statut si/sau sa primeasca azil politic, trebuie sa poata demonstra ca provine dintr-o zona in care este razboi sau ceva de genul asta, sau ca este persecutat politic in tara de origine. Nu e cazul sutilor de la noi.

Mie mi se pare normal ca orice tara este suverana chiar si in cadrul UE, si in afara anumitor legi care obliga la respectarea drepturilor omului si la acceptarea diversitatii si impotriva discriminarii, UE nu poate sa impuna tot dreptul civil sau penal intern.

Si cu atat mai mult nu imi poate impune ce criterii am pentru a acorda cetatenia sau permisul de munca.

UE reglementeaza din ce stiu eu ca se acorda automat statutul de resident EU oricarei persoane din afara EU care a locuit timp de 5 ani consecutivi intr-o tara membra eu dar... IN MOD LEGAL.

Uite mai jos cateva din conditii (sunt exclusi azilantii, dar aia i-am adresat mai sus):

"In order to obtain long-term resident status, non-EU nationals must prove that they have, for themselves and their family (if dependent):
    stable resources sufficient to live without recourse to the social assistance system of the EU country concerned;
    sickness insurance.
    EU countries may require non-EU nationals to comply with further integration conditions (such as sufficient knowledge of a national language of the EU country concerned).
    EU countries may refuse to grant long-term resident status on grounds of public policy or public security."

"In certain cases, EU countries may restrict equal treatment with nationals with respect to access to employment and to education (e.g. by requiring proof of appropriate language proficiency). In the field of social assistance and protection, EU countries may limit equal treatment to core benefits. They are nevertheless free to add to the list of benefits in which they grant equal treatment with nationals as well as to provide equal treatment in additional areas."

Este exact ce spuneam mai sus. Fa legislatie puternica fara sa discriminezi, aplica legislatia, nu vei elimina toate problemele, dar vei rezolva destule.

Dar (tot cum spuneam mai sus) interesul politicienilor (cel putin a majoritatii lor sau macar al celor populist-extremisti) nu e sa rezolve probleme. Ci sa creeze mediul propice pentru castigul propriu.

PS: exemplul cu Belgia il stiu first hand de la un prieten care s-a angajat la o multinationala de acolo dupa ce in prealabil a lucrat in aceeasi multinationala cu mine. Eu intre timp am ramas in aceeasi companie si am asistat la multe discutii legate de transferuri inter-tari. Si am prieteni apropiati sau rude atat in UK cat si in Italia, Belgia, Olanda si Franta. Legislatia exista in cel putin cateva locuri fara sa fie discriminatorie

2. #122 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    Eu vorbeam la modul general si prezentam mai mult o ipoteza. UE clar nu interzice niciunui stat sa-si exercite suveranitatea iar in materie penala in teritoriul national se aplica doar legea penala interna. Si UE nici nu te obliga obliga sa ratifici absolut toate conventiile existente. Nu stiu tratatele la care e Anglia parte, dar in materie civila sunt anumite tratate care instituie norme imperative, care se vor aplica cu prioritate in fata normelor interne.

Ideea de baza era ca tu ca stat trebuie sa fii foarte atent cum te porti cu imigrantii, caci poti suporta consecinte pe care nu le-ai fi suportat daca nu ai fost membru UE.

3. #123 SP
    Total de acord cu o singura mentiune: imigrantii LEGALI si sau/refugiati si azilanti politic cu statut recunoscut. Acu nah, daca ai un imigrant ilegal nu inseamna ca il impusti in cap. Il expulzezi si poti face demersuri sa il pui pe "lista neagra" daca prin prezenta lui sau prin actiunile lui pe teritoriul tarii tale a incalcat legea.

PS: Crezi sincer ca Uk chiar daca se ratifica iesirea in UE o sa se poarte mult mai urat cu orice imigrant? Mai ales acum cand atatia votanti apar si spun ca regreta ce au votat?

4. #124 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    Statul prin legislativ, nu. Sau cel putin ar fi normal sa nu, pentru ca pe langa gunoieri, zidari, si alte profesii care implica munca manuala si de care englezii se feresc, mai sunt si imigranti cu afaceri profitabile care contribuie serios la economia lor nationala.
    Nu stiu ce sa zic in schimb de reprezentatii statului sau angajatorii privati, avand in vedere cum s-au retardat si-au dat mai toti arama pe fata la 3 zile dupa vot. Vazusem un consilier local din ceva orasel care spunea ca are o problema cu negrii dar nu stie de ce. Nu m-ar mira nici sa-l cheme seful pe Ionel care si-a rupt oasele pe santier in ultimii 5 ani sa-si aduca familia la o viata mai buna sa-i spuna "stii, nu mai avem nevoie de serviciile tale". Dupa care Ionel sa se duca la urmatoarea firma de constructii si sa ii se spuna ca nu au nevoie de serviciile lui si tot asa pana Ionel se va intoarce acasa.

5. #125 SP
    Asta da. De fapt asta e marea problema din perspectiva mea. Si faptul ca modul asta de a folosi votul asta poate genera niste precedente care sa favorizeze o degenerare treptata

6. #126 SP
    Member Melo's Avatar
    Quote Originally Posted by nops66 View Post
    Ideea de baza era ca tu ca stat trebuie sa fii foarte atent cum te porti cu imigrantii, caci poti suporta consecinte pe care nu le-ai fi suportat daca nu ai fost membru UE.
    Corect, UE a facut nenumarate campanii idioate de a proslavi imigrantii si refugiatii, n-ai voie sa le spui nici "pas" ca ti-o iei. Tot englezii trebuie sa se adapteze, nu ei. Pe langa votul anti-imigranti, o mare parte a votat pentru a-si redobandi suveranitatea absoluta, nemaidorind sa primeasca ordine de la Merkel si compania, cam astea doua au fost principalele motive.

In alta ordine de idei, iar a fost atentat la Istanbul, e "war on terror" de ani de zile, nu se intampla nimic, tot se detoneaza nestingheriti sceleratii astia, culmea, din ce in ce mai des.
    Attached Images Attached Images cailypzw0aaps3y.jpg

7. #127 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Quote Originally Posted by Melo View Post

In alta ordine de idei, iar a fost atentat la Istanbul, e "war on terror" de ani de zile, nu se intampla nimic, tot se detoneaza nestingheriti sceleratii astia, culmea, din ce in ce mai des.
    Daca tot vorbim de imigranti, recomand acest videoclip care prezinta foarte bine problema actuala din Siria. In cazul in care te intereseaza numai de ce nu se face nimic in privinta ISIS, poti derula pana la 4:15.

8. #128 SP
    Member Melo's Avatar
    Nu stiam unde mai vazusem video-ul asta. Creativi astia de la "Creative Monkeyz".

Sunt constient ca nimeni n-are niciun interes sa se termine razboiul, dupa cum spunea si George Orwell: "The war is not meant to be won, it is meant to be continuous." Dar vazand ca tot se amplifica atentatele, am zis ca o sa se intesifice si ofensiva occidentalilor in Siria, m-am inselat. Dupa atentatele din Paris, Hollande s-a infuriat teribil, a zis ca-i distruge, nu mai ramane nimic din ei, praf ii face. A trimis cateva avioane sa omoare niste capre prin desert si dupa nu s-a mai intamplat nimic. Atunci, bine... sa asteptam urmatorul atentat ca sa ne punem avatar cu drapel si sa scriem "Je Suis Paris", ne rugam si plangem cateva zile si pe urma fiecare isi vede de treburile lui pana la urmatoarea nenorocire si tot asa.

9. #129 SP
    Nu au de ce sa o faca. Au nevoie de 2-3 atentate pe an ca sa poata justifica investitiile in armata si "securitate" si in incercarile lor de a scadea din anumite libertati.

Iar aici sunt sigur ca UK chiar si iesita din UE nu se va distanta de politicile statelor importante in acest sens, mai ales SUA careia UK ii este cel mai important aliat.

In alta ordine de idei din ce am observat eu legat de acest tip de terorism, faptul ca NATO ar rade de pe fata pamantului Siria cu tot cu ISIS ul de acolo, nu ar elimina amenintarea terorista. Multi dintre atentatorii ultimilor ani locuiau in statele tinta si multi nici nu fusesera vreodata in Siria. De fapt asta e marea problema. Oamenii asta nu pot fi speriati cu bombardamente in Siria. Ei sunt dispusi sa se arunce singuri in aer. Deja nivelul de indoctrinare este maxim.

Altminteri discutia deviaza, thread-ul asta e despre Brexit, banuiesc ca se va deschide/s-a deschis topic separat legat de atentatele de Istanbul.

10. #130 SP

11. #131 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    In Olanda au aparut afise inainte de Brexit despre Romania, mai bine sa iasa Romania decat Anglia scria pe afisele alea. Nu prea le-a bagat presa locala in seama din cate vad.

A venit un raspuns de la ambasada Olandei la Bucuresti:

Dear followers,
    It has come to our knowledge that posters have appeared in the Netherlands (more specifically in and around the city of Eindhoven) that take a negative approach to Romanian membership of the EU. Over the past few days, pictures of these posters have been circulated in the social media and have meanwhile started receiving attention in the classic media as well, raising questions about the Dutch position on this issue.
    The Embassy would like to point out that the aforementioned posters can be attributed to the organization language-rights.eu. This is a private organization that has no relations whatsoever with the Government of the Netherlands. Therefore, the position expressed on the posters in no way reflect the Dutch Government’s position.
    The Embassy uses this opportunity to repeat the Dutch Government’s firm commitment to the EU and to European integration and underlines the importance of its partnership with the other member states, both within the EU and within the framework of its bilateral relations.
    Ce mi se pare putin anormal, este ca nu exista nicio scuza si nicio afirmatie directa cum ca ar fi total impotriva acestei opinii. Bun, ei zic acolo ca nu sunt o organizatie de stat si etc, dar totusi... Astea sunt lucruri pe care de regula le mai vedem in comunicatele astea oficiale. Olandezii sunt mai directi si pot parea mai nu stiu cum, dar aici clar e o lipsa de respect dupa parerea mea.

Apoi, persoana care cica s-ar fi ocupat de afisele respective a dat un interviu:

(tradusa cu Google Translate din maghiara, articolul original aici: „Románia nagyon távol áll az európai mentalitástól”)

Attached Images Attached Images lucru-191832.jpg

12. #132 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar

13. #133 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Asta era problema, UE si imigrantii romani/bulgari/polonezi/etc..

14. #134 SP
    Senior Member Razvan's Avatar
    https://cabalinkabul.wordpress.com/2...sa-democratie/

Tot așteptând eu marți seara, în sala de presă a Consiliului European din Bruxelles, în bunkerul de granit Just Lips (Justus Lipsius), momentul în care Merkel și toți ceilalți i-au spus unui Cameron distrus și tremurând, că nu se mai poate da înapoi, am trecut în revistă bucuria dreptei neocon vest- și est-europene de după Brexit.

Jubilează ei că poporul britanic și-a “exprimat suveran” dorința de a se rupe de mașinăria birocratică UE. (UE fiind în realitate cea mai pașnică și reușită construcție transnațională din istorie și care finanța în bună parte regiunile sărace din Anglia.)

52% din votanți (din care o bună parte regretă acum, pricepând vag catastrofa) au bifat LEAVE.

Realitatea este foarte nuanțată: deceniile de presă controlată de Murdoch (echivalentul lui Berlusconi sau Voiculescu sau Vântu) au îndobitocit o populație cu un nivel scăzut de instrucție și care nu se hrănește intelectual decât din tabloide și TV.

Campania în favoarea Leave s-a făcut pe baza unor minciuni crase, deformări ale realității și mituri urbane. Poporul tâmpit și mințit de presa manipulatoare nu e doar în România, ci și în Anglia, Italia, Ungaria etc.

Dar, dincolo de asta, inițiativa lui Cameron de a propune un referendum cu vot majoritar absolut (adică tot ce e peste 50% e decisiv) era idioată. In condițiile în care nici mulți oameni instruiți nu înțeleg funcționarea instituțiilor și construcției europene, a pune la mezat soarta Angliei și a continentului, lăsând-o pe mâna gloatei cu majoritate de două procente manipulate de presa populară agresivă a fost un act de sinucidere politică și inconștiență criminală.

O chestiune atât de complexă trebuia votată în mai multe etape, punând un prag al participării și votului foarte ridicat. Sau nu trebuia pusă la vot.

Ce s-a întâmplat nu e democrație, ci inconștiență. Nu e nimic elitist sau disprețuitor pentru bunii oameni muncitori in a spune asta. La urma urmei, dacă după același principiu i-ai pune să voteze în chestiunea reintroducerii pedepsei cu moartea, rezultatul ar fi cunoscut dinainte: DA. La fel dacă șomerii ar trebui puși cu forța la munci publice: DA, etc.

E o falsă idee a democrației să dai pe mâna mulțimii, cu două căsuțe DA sau NU, chestiuni atât de complexe, pe care după aceea mulți din votanți recunosc că nu le-au înțeles.

Asta nu e democrație, ci dictatura mediocrității și a instinctelor manipulate.

15. #135 SP
    Member cj_quest's Avatar
    Pe mine ma amuza faptul ca romanul se pricepe cel mai bine la comentarii, fara a privi si din speta celui aflat in situatia de fapt. Cea in care UK nu mai vor nici un fel de imigranti, reguli despre cote de pescuit, despre ce poti sa cultivi si la ce pret sa vinzi si mai ales despre faptul ca Marea Britanie, (ce cu siguranta va fi mica in curand, dupa ce Scotia si Irlanda de Nord se vor separa) isi poate sustine economia pe termen mediu si lung fara ajutor extern.

16. #136 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Pai atunci Tally Ho! daca e asa, dar acum de ce regreta si oarecum incearca sa revina in situatia anterioara?

17. #137 SP
    Banned Templier's Avatar
    Quote Originally Posted by cj_quest View Post
    Pe mine ma amuza faptul ca romanul se pricepe cel mai bine la comentarii, fara a privi si din speta celui aflat in situatia de fapt. Cea in care UK nu mai vor nici un fel de imigranti, reguli despre cote de pescuit, despre ce poti sa cultivi si la ce pret sa vinzi si mai ales despre faptul ca Marea Britanie, (ce cu siguranta va fi mica in curand, dupa ce Scotia si Irlanda de Nord se vor separa) isi poate sustine economia pe termen mediu si lung fara ajutor extern.
    o sa o duca numai pe roze cand o sa plateasca vama la tot ce importa si cand o sa trebuiasca sa respecte normele EU pt produsele pe care o sa le exporte in tarile membre! nu stiu cum iti imaginezi ca o sa o duca mai bine din moment ce trebuie sa respecte aceleasi reguli? dpmdv sunt niste idioti

18. #138 SP
    Member cj_quest's Avatar
    Mayhem, cei ce regreta reprezinta un procentaj mult prea mic. Sunt tineri care considera ca mai pot face un referendum, cu banii din taxe. Si sunt parlamentarii care credeau ca il vor impinge pe Cameron sa isi distruga de tot cariera politica prin negocierea iesirii din UE, iar apoi Boris sa iasa victorios prim-ministru. Insa, totul e o mare harababura acum. Ca iesim, dar nu iesim, ca nu avem tupeul sau raspunderea de a actiona articolul 50, ca poate mai la toamna, poate la iarna. In schimb UE a luat foarte in serios situatia si le-a servit-o bine de tot englezilor pe principiul: Stiti, voi ati castigat Brexit-ul pe baza faptului ca ati spus populatiei ca o sa controlati imigrantii, granitele, legile si ca va luati tara inapoi(parca am mai auzit asta undeva). Dar, daca vreti sa faceti afaceri cu UE, va trebui sa garantati libera circulatie a cetatenilor europeni. Ceea ce e chiar foarte amuzant. Asta a fost picatura care a inclinat balanta spre Brexit, de au iesit toti martalogii la vot, pardon, persoanele in varsta, sa isi voteze un viitor care nu va fi al lor. Iar cetatenii europeni, inclusiv eu si familia mea, aflati pe teritoriul britanic, muncind legal de atatia ani, platind taxe si fiind parte din sistem, nu vor pati absolut nimic.

19. #139 SP
    Banned Templier's Avatar
    prea lung de copy/paste dar e interesant de vazut ce au obtinut de la EU in februarie anul asta ca sa nu iasa din uniune

EU reform deal: What Cameron wanted and what he got - BBC News

20. #140 SP
    FIFA Fan gvingi76's Avatar
    Sa plece toti imigrantii din UK!!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 8 FirstFirst ... 5 6 7 8 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks