Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: UPS - Solutie protejare electronice intr-o instalatie electrica veche

 1. #1 SP
  Teo
  Senior Member Teo's Avatar

  UPS - Solutie protejare electronice intr-o instalatie electrica veche

  Incepusem discutia pe thread-ul de BF insa se crea Off-Topic si am decis ca mai bine deschid un thread in cazul in care se vor mai discuta in viitor chestiuni de acest gen.


  In casa in care mi-am facut camera de gaming, am o instalatie veche de peste 60 de ani.
  Am legate 14 dispozitive ( stecher ) la un prelungitor insa maximum vor fi aprinsi patru consumatori: TV, Amplificator Audio, Consola, Incarcator X .
  Precizez ca momentan nu am legata impamantare la prize.
  Panoul electric este unul din acela de tip vechi cu busoane insa a functionat perfect pana in prezent. Nu stiu daca are vreo legatura.
  Nu ma intereseaza foarte tare sa am in continuare curent in cazul in care pica electricitatea, ci ma intereseaza sa fie aparatele protejate in caz de vreo problema.


  Am doua intrebari:

  1. Ar fi necesar sa chem un electrician sa imi traga fir de impanatare? sau pentru aparatele pe care le am, nu ar fi necesar?

  2. In cazul unei supratensiuni sau vreo alta problema legata de electricitate, ma va ajuta un UPS ca sa nu pateasca ceva negativ aparatele?


  Multumesc!
  Attached Images Attached Images prize.jpg

 2. #2 SP
  Mad Collector rodarkone's Avatar
  Da un UPS este mandatory daca tii la componentele tale, avand in vedere ca preturile au scazut extrem de mult, doar ca trebuie sa intelegi ca viata unui UPS nu este fara de moarte, el are in interior o baterie care de obicei tine cativa ani, deci trebuie sa fii pregatit sa:

  1. upgradezi UPS-urile cu regularitate (la 3 ani as spune) ori la unele mai performante (reducand numarul) ori pastrand numarul sau chiar adaugand
  2. nu ai voie sa conectezi la UPS prelungitoare ci direct componentele pe care iti doresti sa le protejezi. (sau sa le poti folosi cand nu ai curent)

  Recomandarea ar fi sa ai toata casa pe UPS sau sa ai un UPS la fiecare priza unde este conectat unul sau mai multe device-uri pe care le pretuiesti sau care sunt mai costisitoare (ex: TV / console / PC etc) Evident nu poti conecta un UPS in bucatarie sau in baie ... nu are rost.

  Eu am in birou 4 prize (cate 1 pe fiecare perete) si am 4 UPS-uri la fiecare dintre acestea sunt conectate:

  1. boxe (Sonos)
  2. Computer - a trebuit sa gasesc un UPS sa tina load-ul PC-ului meu care este un pic mai atipic comparat cu media normala (cred ca am un screen unde PC-ul tragea din UPS ~ 1 KW )
  3. router (in casa am mediaconverterul / routerul de la provider / si toate celelalte router pe UPS ... in felul acesta chiar daca pica reteaua electrica internetul va merge ... de la mine de acasa pana la nod-ul de cartier este fibra directa si alea sunt protejate toate cu UPS, confirmat de AT&T)
  4. televizor / console

  Toate prelungitoarele leam conectate direct in slotul secundar al prizei, iar la prelungitoare am conectate nimicuri precum - lampa cu led, incarcatorul de telefon etc

  Din poza sherata tu ai 10 device-uri conectate, deci ti-ar trebuie 2 UPS-uri - keep in mind, nu toate porturile unui UPS sunt conectate la baterie, de obicei sunt cam jumatate / jumatate (3 cu 3, 3 cu 4, 4 cu 4 iar la UPS-urile mai bunute poti avea chiar 5 cu 5)

  Presupun ca tu nu ai consumatori mari pe acel prelungitor, care oricum pare protejat la shocuri si la subtensiune, presupun ca are si siguranta fuzibila (din poza nu se vede clar) deci ar trebui sa:

  1. gasesti un UPS care sa te satisfaca, mare atentie cand il alegi, de obicei UPS-urile sunt cotate dupa puterea aparenta (VA) nu cea reala in W - de obicei puterea reala e una mult mai mica (cam 70%) ... daca ai prins vremurile cu boxe de 80W care aveau difuzoare de 2"
  2. cea mai buna firma hand's down este APC (american power something something) parte a grupului Schneider Electric ... insa sunt si cele mai scumpe, eu am un mix de APC si CyberPower (astea din urma au fost foarte ieftine 1350VA au costat 100 $, la aceeasi suma la APC ai probabil 900 VA)

  Adiacent, ti-as recomanda sa aranjezi firele alea, cumpara niste arici si niste etichete de cablu (gasesti cam la orice magazin de bricolaj) sau pe amazon.co.uk/de/fr/it

  Success la cautari si tine'ne la curent cu evolutia proiectului

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Metode noi de a utiliza o consola veche . By BigBibi in forum Nintendo Wii
  Replies: 5 Last Post: 05-09-2016, 16:39
 2. Recomandare consola veche. By LeicaBogdan in forum Offtopic
  Replies: 8 Last Post: 25-04-2012, 11:34
 3. Recomandare chitara electrica By Muthu Raoul in forum Muzica, Filme & Seriale
  Replies: 3 Last Post: 13-05-2011, 10:16
 4. Energia electrica cand nu o folositi By Venom in forum Offtopic
  Replies: 2 Last Post: 27-04-2010, 23:54
 5. Recomandare UPS By MonkY in forum Hardware
  Replies: 5 Last Post: 08-01-2010, 15:14

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts